Prospekt zatwierdzą jak będą chcieli i drobni akcjonariusze choćby wysyłali tysiące zapytań, ponagleń itp. tego nie zmienią.
A co do gry w Gamboni to w te "klocki" dobry był Romek Karkosik ale mali akcjonariusze też przy tym zarobili i to całkiem sporo. Zobaczymy czy Pan Solorz będzie dla nas równie łaskawy :-)) Ale polityka informacyjna spółki, a raczej jej kompletny brak, faktycznie może denerwować. Widać, że zasady ładu korporacyjnego są im raczej obce.
Proponuję natomiast prze chwilę zastanowić jakie korzyści i zagrożenia płyną z ewentualnego przejęcia Plusa przez Solorza dla nas akcjonariuszy Midasa. Bo wiemy, że są wielkie dla Solorza i Cyfrowego Polsatu ale czy dal nas również?? Ostatnio mi ta myśl nie daje spokoju.
Jak Solorz nie przejmie Polkomtela to sprawa wg mnie jest bardziej klarowna bo powinien postawić na dalszy rozwój LTE w oparciu o spółki, jakie już posiada i Centernet z Midasem do tego jest mu potrzebny.
Natomiast co z Midasem w przypadku powodzenia przejęcia Polkomtela? Czy możliwy jest też czarny scenariusz, o którym to już wcześniej wspominałem tj. przy częstotliwościach, które mają Midas już mu nie jest wówczas do niczego potrzebny i rezygnują z emisji

. a może wariant bardziej pozytywny gdzie rozwój LTE konsolidowany jest właśnie wokół MIDASA? Tyle wątpliwości a na razie ciężko wyrysować jakikolwiek racjonalny scenariusz wykraczający poza 1-2 m-ce.