PARTNER SERWISU
yuqizfaw
54 55 56 57 58
Howk
0
Wpisów: 4
Wysłane: 14 kwietnia 2011 09:51:30 przy kursie: 1,73 zł
Świetnie zacząłem swoją przygodę z giełdą... ;)

Wiadomo do kiedy przełożyli PP ?

Pozdr,

del-20111116
0
Wpisów: 155
Wysłane: 14 kwietnia 2011 10:11:11 przy kursie: 1,73 zł
Nikt niczego nie przełożył, tylko anulowano wszystkie terminy. Będzie prospekt, będą terminy. Teraz czekamy na zatwierdzenie prospektu, i tyle możemy zrobić.

del-30122024v2
0
Wpisów: 72
Wysłane: 14 kwietnia 2011 11:22:22 przy kursie: 1,73 zł
Howk napisał(a):
Świetnie zacząłem swoją przygodę z giełdą... ;)

Wiadomo do kiedy przełożyli PP ?

Pozdr,

Wbrew pozorom takie wydarzenia są dobre na początku styczności z giełdą bo moim zdaniem uczą do niej dystansu :) Pamiętam jak pierwszy raz kupowałem akcje, na których w pewnym momencie byłem całe 600zł do tyłu (dla początkującego inwestora to spora suma). Oczywiście po nocach spać nie mogłem i sprzedałem je gdy tylko osiągnęły poziom, na którym zminimalizowałem stratę. Okazało się jednak, że gdybym poczekał jeszcze tydzień byłbym na plusie 1500zł. Tak więc ta historia wiele mnie nauczyła no i już sypiam po nocach normalnie :) To tak dla podtrzymania na duchu :) Pozdrawiam
Edytowany: 14 kwietnia 2011 11:22

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 17 kwietnia 2011 21:42:06 przy kursie: 1,72 zł
Ta historia z emisją,zupełnie zaburzyla AT Midasa,także nie ma co patrzeć w kreski,tylko nasłuchiwać wieści fundamentalnych.
Podtrzymuję,to co pisałem do Taurusa i V3nom,spokojna akumulacja na dłuższy termin.
"Fortuna favet fortibus"

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 17 kwietnia 2011 22:09:12 przy kursie: 1,72 zł
Dopuki cos nie zbankrutuje mozna akumulowac :) co z glupoty ostatnio poczynilem :)
Czasu na chocby male rozstrzygniecia zostalo niewiele przypomne ze do 1 lipca musi sie rozstrzygnac znaczna czesc zadluzenia.

Ostatnio sledzilem duzo opini testerow LTE i zdecydowana wiekszosc jest bardzo zadowolona z wszystkich aspektow czyli z szybkosci i jakosci dzialania z obslugi na infolini co jest najciekawsze :) oczywiscie z serwisu tez sa zadowoleni wiec mysle ze i zarzad Midasa jest zadowolony co daje duzo do myslenia patrzac na wielkosc kasy jaka zorganizowal pan Solorz na przejecie PLUSA mysle ze skromne 100mln drobniakow wyciagnie aby zrestrukturyzowac zadluzenie a kto wie czy sie nie dogada z panem karkosikiem i za splate czesci zadluzenia nie zamienia reszty na dlugoterminowe co zreszta bylo w zamiarze.

Jakies drobne na lody mi zostaly i w miare rozwoju sytuacji zamiast kupic lody doladuje do pelna i bede czekal na rozwoj wydarzen :) na koncu albo kupie ciezarowke lodow albo splyne z topniejacymi lodami wave

A jeszcze jedno wedlug obliczen nastepny max termin na zatwierdzenie prospektu wychodzi gdzies w okolicy 2.5-3 tygodni :) a najpozniej od tej srody moze nastapic w kazdym dniu :)
Oczywiscie w razie kolejnego cofniecia bedzie widac w notowaniach kiedy to nastapilo :) mysle ze ostatnio cofneli 6 kwietnia czyli w zeszla srode.
Edytowany: 17 kwietnia 2011 22:13

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 21 kwietnia 2011 09:37:57 przy kursie: 1,70 zł
Widzę, że na wątku cisza, miejmy jednak nadzieję, że prze jakąś pozytywna burzą. Faktycznie nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na rozwój wydarzeń.

Co do testów to poniżej podaje link z precyzyjnymi testami z 3 miejsc:

lte-4g.info/internet-lte-cyfro...

Generalnie też pozytywnie, średnio rzeczywista prędkość to ok 10 Mb/s DL. Przy mobilnym internecie bardzo ważną rzeczą prócz prędkości (jeśli nie ważniejszą nawet) jest stabilność połączenia tj. żeby go nie zrywało. Niemniej jednak ostatecznie ważne jest aby opinie testerów były pozytywne bo to da Cyfrowemu Polsatowi lepsze pool position do startu z ofertą komercyjną thumbright .

Taurus a jak obliczyłeś ten termin kolejnego potencjalnego zatwierdzenia prospektu spółki przez KNF? Antycypujesz tylko po tym jak akcje są gwałtowniej "wyprzedawane"?
Edytowany: 21 kwietnia 2011 09:38

Taurus80
0
Wysłane: 21 kwietnia 2011 09:48:17 przy kursie: 1,70 zł
Niemal za kazdym razem zgadlem kiedy prospekt byl cofniety widac to po wyprzedazy rzedu kilkadziesiat kilo na zlecenie :) ostatnio mysle ze cofneli 6 kwietnia w srode :) od tego czasu 10 dni ma midas na poprawki i kolejne 10 dni od dnia zlozenia ma KNF :) wiec kolejny max termin mija w okolicach 4-5 maja oczywiscie jest to max termin trzeba pamietac ze Midas mogl poprawki wprowadzic weczesniej i ponownie zlozyc wiec i termin sie skraca.

Czy moze ktos dzwonil do spolki zapytac co bylo powodem cofniecia ???
Dobrze byloby wiedziec czego znow zapomnieli :) jak zwykle byla to jakas bzdura wave
Pytanie z milion kiedy beda na tyle kompetentni aby zlozyc prawidlowy prospekt :)

Chyba do 6 maja jest termin na skladanie ofert na polkomtel ciekawe co z tego wyniknie i kiedy bedzie ostateczne rozstrzygniecie?? Najprawdopodobniej do konca czerwca wszystko bedzie wiadomo wiec czasu juz niewiele.

Wracajac do Midasa jakos po notowaniach nie widac aby zblizal sie termin zatwierdzenia jestem niemal pewien ze jezeli beda mieli zatwierdzic prospekt to przynajmniej na 2-3 dni wczesniej zaczna sie wieksze ruchy i wzrost, poprostu nie wierze ze beda czekali do konca.

Taurus80
0
Wysłane: 21 kwietnia 2011 13:51:42 przy kursie: 1,70 zł
Cytat:
„Vodafone kupi Polkomtel”
www.pb.pl/a/2011/04/21/Vodafon...

Krzykliwy tytul Angel

Ale ciekawe, jezeli by sie zdecydowali to reszta odpada w przedbiegach ze wzgledu na prawo pierwokupu :)
W takim wypadku zostalby tylko PLAY :) ale czy pan Solorz w takim wypadku sie zdecyduje ??
Mysle ze tutaj bedzie wiekszy orzech do zgryzienia. Kiedys przegladajac fora branzowe znalazlem bardzo duzo negatywnych opini o infrastrukturze PLAYA podobno straszny syf stawiali i technicznie rozne cuda twozyli z tymi antenami :) i aby przystosowac cala infrastrukture do LTE potrzebaby bardzo duzo kasy :) nawet byly opinie ze na dzien dzisiejszy nie sa w stanie polaczyc GSM z LTE :(
Wiec jezeli to prawda to jedynym argumentem przemawiajacym za przejeciem musialaby byc cena, no chyba ze Play by szedl swoja drga a Midas swoja i w odpowiednim czasie Midas zostalby wystawiony na sprzedaz.

bucik1986
0
Wpisów: 223
Wysłane: 26 kwietnia 2011 11:03:39 przy kursie: 1,67 zł
No wiec tak, drodzy Panstwo :). Dzwonilem wlasnie do Midasa i o ciekawe, Pani ktora odebrala telefon przedstawila sie jako "Aero2" :)No ale mniejsza o to informacji nie chciala udzielic, a odeslala mnie pod inny numer telefonu. Odebral Pan i powiedzial, ze prospekt ostatnio zostal cofniety tylko z powodu jednego zastrzezenia, ktore zostalo poprawione i prospekt zostal ponownie zlozony. Pan uprzejmie poinformowal mnie, ze "spodziewaja sie zatwierdzenia prospektu w pierwszych dniach maja". Wiec niczego nowego sie nie dowiedzielismy praktycznie, poniewaz na czym polegal blad w prospekcie jakos nie byl w stanie mi wyjasnic :P. Wiecej dowiedzielismy sie od Taurusa z jego przypuszczen, ktore widze sa bardziej trafne od zarzadu firmy :D.

Taurus80
0
Wysłane: 26 kwietnia 2011 11:26:37 przy kursie: 1,67 zł
Jak mnie poprosza to im ten prospekt napisze i bedzie mial duzo mniej bledow niz oni zrobili a zrobie wszystko aby byl bezbledny :) bo wpisywanie terminow jest proste tylko trzeba miec glowe i o wszystkim pomyslec bo przesuniecie jednej daty powoduje przesuniecie innych dat :) ale to jest za trudne jak widac :)

co do terminu to jak mowilem nastepny max termin wypada gdzies miedzy 4-5 maja :)

Oczywiscie jezeli KNF mialby zatwierdzic ten prospekt a caly juz byl sprawdzony i chodzilo tylko o jedna date to zatwierdzenia mozna sie spodziewac wczesniej czyli w kazdej chwili, jednak bardzo w to watpie, na moje obecne cyrki z koncesja dyskwalifikuja inwestycje w moby i bedziemy musieli poczekac do rozstrzygniecia ostatecznego w UKE a do tego czasu tych drobnych bledow wymysla jeszcze kilka :)

No ale moze mnie zaskocza, bardzo lubie byc zaskakiwany pozytywnie jednak w zyciu zdaza sie to niezmiernie rzadko.

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 26 kwietnia 2011 11:29:12 przy kursie: 1,67 zł
Taurus mysle, ze nie dosc, ze juz znasz spolke pewnie lepiej od wielu pracownikow to przede wszystkim masz wieksza motywacje, zeby szybciej i lepiej zrobic prospekt :))

Taurus80
0
Wysłane: 26 kwietnia 2011 11:40:01 przy kursie: 1,67 zł
Jedyna jak mialbym motywacje to sprawdzenie wlasnej osoby i wiedzy :) oczywiscie musieliby zaplacic taka sama kwote jaka placa obecnie innym :)

Nie ma co gdybac jak juz wielokrotnie mowilem uwazam ze oni to celowo robia i to widac jak na dloni kompletnie nie wierze ze ludzie z branzy posiadajacy doswiadczenie w pisaniu prospektow robia tak banalne bledy ktore od razu widzi taki laik jak ja ktory nie konczyl zadnych studiow ekonomicznych i w zyciu prospektu nie napisal.

Musimy poczekac az decyzja o zakonczeniu emisji zapadnie u gory na dzisiaj widze marne perspektywy UKE i pani Strezynska mowila ze wszystko na sie rozstrzygnac w ciagu pol roku wiec bedziemy musieli na rozstrzygniecia pewnie poczekac do lipca-sierpnia ciekawe jest ze od tamtych wyrokow przyslugiwalo jakies odwolanie czy kasacja a nie dostalismy zadnego infa aby ktoras ze stron tego dokonala jedyne co to w raporcie byly przebakiwania ze zarzad bada cala sprae i sie zastanawia jakie kroki prawne poczynic :) troche dlugo im idze ta analiza i interpretacja prawa :) a nie jest to przeciez calu kodeks a conajwyzej 1-2 paragrafy :)

Podsumawujac cala sytuacje mozna powiedziec i skwitowac krotko:
Gramy w Gamboni z panem Solorzem!
I wbrew jego wczesniejszym zapowiedzia ze w koncu docenil gielde i mozliwosci jaka daje nadal ma wszystkich w d... a liczy sie on sam, my mamy dawac jak on zechce nie dostajac kompletnie nic w zamian.

broker_ns
0
Wysłane: 26 kwietnia 2011 12:57:49 przy kursie: 1,67 zł
Prospekt zatwierdzą jak będą chcieli i drobni akcjonariusze choćby wysyłali tysiące zapytań, ponagleń itp. tego nie zmienią.

A co do gry w Gamboni to w te "klocki" dobry był Romek Karkosik ale mali akcjonariusze też przy tym zarobili i to całkiem sporo. Zobaczymy czy Pan Solorz będzie dla nas równie łaskawy :-)) Ale polityka informacyjna spółki, a raczej jej kompletny brak, faktycznie może denerwować. Widać, że zasady ładu korporacyjnego są im raczej obce.
Proponuję natomiast prze chwilę zastanowić jakie korzyści i zagrożenia płyną z ewentualnego przejęcia Plusa przez Solorza dla nas akcjonariuszy Midasa. Bo wiemy, że są wielkie dla Solorza i Cyfrowego Polsatu ale czy dal nas również?? Ostatnio mi ta myśl nie daje spokoju.
Jak Solorz nie przejmie Polkomtela to sprawa wg mnie jest bardziej klarowna bo powinien postawić na dalszy rozwój LTE w oparciu o spółki, jakie już posiada i Centernet z Midasem do tego jest mu potrzebny.
Natomiast co z Midasem w przypadku powodzenia przejęcia Polkomtela? Czy możliwy jest też czarny scenariusz, o którym to już wcześniej wspominałem tj. przy częstotliwościach, które mają Midas już mu nie jest wówczas do niczego potrzebny i rezygnują z emisji Think . a może wariant bardziej pozytywny gdzie rozwój LTE konsolidowany jest właśnie wokół MIDASA? Tyle wątpliwości a na razie ciężko wyrysować jakikolwiek racjonalny scenariusz wykraczający poza 1-2 m-ce.

Taurus80
0
Wysłane: 28 kwietnia 2011 12:02:54 przy kursie: 1,68 zł
Po ewentualnym przejeciu PLUSA mysle ze Midas i tak jest potrzebny z jednego powodu czestotliwosci naleza po jednej sztuce do Centernetu i mobyladu w najczarniejszym scenariuszu jaki mozna sobie wyobrazic Moby moze stracic czestotliwosc na rzecz innego podmiotu jezeli okazaloby sie ze ERA w poprzednim przetargu miala kozystniejsza oferte :) Pani Strezynska oczywiscie zanegowala taki scenariusz ale dopuki pilka w grze trzeba czekac na ostateczne rozstrzygniecia.
Idac dalej tym tropem podobno aby inwestycja w LTE miala rece i nogi musza byc wykozystane obydwie czestotliwosci 1800 na raz :) wiec w czarnym scenariuszu ani ERA ani Midas nie zyskaja a obaj straca.

Patrzac pozytywnie na wszystko czyli zakladajac ze czestotliwosci zostaja w Moby i Centernecie Plus moze inwestowac w spolke i mysle ze wlasnie tak sie stanie, dodatkowo istnieje prawdopodobienstwo ze inni operatozy sie przylacza, przeciez na takiej inwestycji zyskali by wszyscy operatorzy ograniczajac maksymalnie koszty zwiazane z rozwojem infrastruktury i jeszcze nie dawno bylo glosno o zakladaniu miedzy operatorami wspolnie spolek ktore mialyby zajac sie LTE mialo to wlasnie ograniczac koszty.

O ile dobrze sie orientuje wiecej czestotliwosci 1800 juz nie bedzie wiec Midas ma niezla karte przetargowa w postaci tych czestotliwosci bo to ona najlepiej nadaje sie na wieksze aglomeracje oczywiscie 2500mhz bedzie jeszcze lepsza ale tylko na warszawe itp czyli na najwieksze aglomeracje ze wzgledu na ilosc obslugiwanych abonentow
(jak dobrze pamietam im wyzsza czestotliwosc tym wiecej ludzi obsluguje ale za to na krotszym dystansie stad tez rozna oplacalnosc inwestycji na danych terenach)

Inna kwestia jest czy operatorzy ktorzy obecnie wykozystuja 1800 na GSM moga to zamienic na LTE nie drazylem tematu mysle jednak ze tak tylko na dzien dzisiejszy im sie to kompletnie nieoplaca bo wiazaloby sie to z wymiana wszystkich telefonow i modemow ktore posiadaja obecnie klienci a jak wiemy na rynku nie ma wyboru w tego typu sprzetach na dzien dzisiejszy :) dopiero firmy zaczely badania i opracowywanie technologi i mamy bardzo malo dostepnych sprzetow. ITD ITD

Podsumowujac ciezko jest dzisiaj okreslic w jaki sposob pan Solorz ma zamiar rozwijac spolke po przejeciu PLUSA mozliwosci jest conajmniej kilka.
Obecnie pkt ktory mnie najbardziej interesuje jest w jaki sposob Midas wywiaze sie ze splaty zadluzenia ktore zapada na poczatku lipca.
Bo bardzo watpie aby do tego czasu zakonczyla sie emisja ktora miala dostarczyc gotowki na ta operacje, rowniez bardzo watpie aby do tego czasu UKE rozstrzygnelo ostatecznie zawilosci z czestotliwosciami 1800 :) a tylko to rozstrzygniecie da zielone swiatlo na zakonczenie emisji.

Yel0n
0
Wpisów: 30
Wysłane: 29 kwietnia 2011 14:52:24 przy kursie: 1,75 zł
Prospekt zatwierdzony! :)

www.knf.gov.pl/o_nas/komunikat...
Nie ma czegoś takiego jak "kiepski papier", są decyzje przynoszące straty lub zyski.

Taurus80
0
Wysłane: 29 kwietnia 2011 14:55:44 przy kursie: 1,75 zł
No prosze i mnie zaskoczyli :) oczywiscie pozytywnie :) czekamy na reakcje rynku no i oczywiscie na harmonogram :) ciekaw jestem jakie daty wymyslili :) wyglada na to ze najpozniej w przyszly piatek bedziemy mieli notowane PP wave

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 29 kwietnia 2011 15:26:37 przy kursie: 1,75 zł
Wzruszające, o mało co się nie popłakałem (to ironia, jakby mnie ktoś nie znał) Angel

A już myślałem, że PP będzie trzeba spisać na straty i nie potrzebnie wysłałem formularz zgłoszeniowy do Forbes500 Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 29 kwietnia 2011 15:29:39 przy kursie: 1,75 zł
jeden prospekt a tyle szczescia :) :) blackeye
Edytowany: 29 kwietnia 2011 15:29

Taurus80
0
Wysłane: 29 kwietnia 2011 15:38:25 przy kursie: 1,75 zł
Co to za szczescie Think szczescie nas spotka jak dotrwamy do pelnej realizacji projektu LTE a to potrwa najwytrwalsi albo skasuja kokosy albo nic Angel
Jednak iskierka nadziei zostala zapalona bedzie kasa na splate zadluzenia, na rozstrzygniecie UKE pewnie poczekamy do sierpnia wrzesnia a dopiero po tym fakcie ruszy realizacja LTE na pelna skale obecnie nie stawiaja nowych anten wiec wszystko stoi w miejscu.

broker_ns
0
Wysłane: 29 kwietnia 2011 15:54:30 przy kursie: 1,75 zł
Taadaam nareszcie hello1 hello1 hello1

Taurus Twoje przypuszczenia co do zatwierdzenia okazały się na szczęście nietrafione.
Teraz dopiero zaczynamy grę thumbright

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

54 55 56 57 58

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,219 sek.

rwgmjzhx
fnsesgvd
mwgzvcol
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
scvcyktt
qpdtrawd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat