PARTNER SERWISU
yuqizfaw
60 61 62 63 64
bucik1986
0
Wpisów: 223
Wysłane: 13 maja 2011 16:51:09 przy kursie: 1,44 zł
Ja kompletnie sie nie znam na prawie administracyjnym i czymkolwiek co jest zwiazane z sadami... @ razy bylem w sadzie i to jako swiadek... Ale Skoro wiemy, ze sprawa odbywa sie 30 maja, czy jest mozliowosc uzykania informacji, o miejscu i czasie tej rozprawy ? Czy ktos udziela takich informacji ? Bo wiem, ze podajac sygnature akt chyba mozna uzyskac taka informacje, dzwoniac do sadu badz stawiajac sie osobiscie.Mysle, ze 30 maja zaraz ;po wyroku sadu, albo bedzie czas uciekac z Midasa albo trzymac twardo papier do momentu rozstrzygniecia powtorzonego przetargu. Raczej czas pozyskania informacji bedzie sie tutaj liczyl w obu przypadkach :. jesli ktos jest obeznany to niech moze rozwinie temat :).

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 13 maja 2011 22:13:16 przy kursie: 1,44 zł
piotrch napisał(a):
Jak już jesteśmy przy tych kwestiach prawnych...
orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/04E3... nie orientuje się na jakim etapie jest postępowanie - ale czego w takim razie dotyczy wyrok który znalazłem? Bo jeśli dobrze pamiętam jakiś czas temu był wyrok WSA a potem cisza. A prawdą jest, że na złozenie skargi kasacyjnej jest 30 dni.

Mylisz wyroki. Ten, który podałeś w linku to uzasadnienie wyroku jaki wydał NSA w dniu 3 lutego 2011r. i ten wyrok jest ostateczny - a dotyczył unieważnienia i powtórzenia przetargu przez UKE. A odwołanie jest od wyroku WWSA z dnia 11 lutego 2011r, od którego to wszystkie strony sporu złożyły kasacje do NSA i ona ma wydać ostateczny wyrok!

bucik1986 napisał(a):
kompletnie sie nie znam na prawie administracyjnym i czymkolwiek co jest zwiazane z sadami... @ razy bylem w sadzie i to jako swiadek... Ale Skoro wiemy, ze sprawa odbywa sie 30 maja, czy jest mozliowosc uzykania informacji, o miejscu i czasie tej rozprawy ? Czy ktos udziela takich informacji ?

A kto powiedział, że posiedzenie NSA ma odbyć się 30 maja b.r.??? Czy ktoś to sprawdzał i to jest potwierdzona informacja???

Taurus80 napisał(a):
A to ze wogole taki spor istnieje to jest jakas niedorzecznosc jezlei od poczatku byly problemy z tym przetargiem to jakim prawem UKE wogole sprzedalo te czestotliwosci ???

Też tego nie mogę zrozumie,ć że sprzedaje się coś (w tym przypadku częstotliwości)bez ostatecznego wyjaśnienia wszelkich prawnych sporów.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 13 maja 2011 23:34:33 przy kursie: 1,44 zł
bucik1986 napisał(a):
Ja kompletnie sie nie znam na prawie administracyjnym i czymkolwiek co jest zwiazane z sadami... @ razy bylem w sadzie i to jako swiadek... Ale Skoro wiemy, ze sprawa odbywa sie 30 maja, czy jest mozliowosc uzykania informacji, o miejscu i czasie tej rozprawy ? Czy ktos udziela takich informacji ? Bo wiem, ze podajac sygnature akt chyba mozna uzyskac taka informacje, dzwoniac do sadu badz stawiajac sie osobiscie.Mysle, ze 30 maja zaraz ;po wyroku sadu, albo bedzie czas uciekac z Midasa albo trzymac twardo papier do momentu rozstrzygniecia powtorzonego przetargu. Raczej czas pozyskania informacji bedzie sie tutaj liczyl w obu przypadkach :. jesli ktos jest obeznany to niech moze rozwinie temat :).

Przy wczesniejszych sprawach dzwonilem i do WSA i NSA i bez sygnatury ciezko cos sie dowiedziec ale osoby odbierajace telefon sa chetne do pomocy i jezeli znasz strony sporu ITP to po tym staraja sie szukac :) moze ci sie uda podaj przyblizony termin koniec maja i strony sporu przynajmniej Mobyland, UKE, i PTC (era)
Moze starczy sygnatura sprawy z WSA bo od tego jest odwolanie wiec moze beda miali latwiej :) nie wiem co im pokazuje system w trakcie szukania :P

A tutaj macie ladnie opisane wyroki i mozna spokojnie zobaczyc o co teraz bedzie sprawa :) wydaje sie prosta o ile telpolis to obecny mobyland wave

Cytat:
www.telix.pl/artykul/mimo-wyro...
W dniu 11 lutego 2011r. przed Wojewódzkim Sądem Administracyjnym został ogłoszony wyrok w połączonej do wspólnego rozpoznania sprawie ze skarg Polkomtel i PTC na decyzję z dnia 23 kwietnia 2009 r. dokonującej na rzecz Mobyland i CenterNet rezerwacji częstotliwości z zakresu 1710-1730 i 1805-1825 MHz.

Sąd uchylił zaskarżoną decyzję.

W ustnych motywach wyroku Sąd wskazał, iż w postępowaniu przed sądami administracyjnymi „Sąd rozstrzyga w granicach danej sprawy nie będąc jednak związany zarzutami i wnioskami skargi oraz powołaną podstawą prawną.” Brak związania sądu zarzutami i wnioskami skarg spowodował, iż WSA w niniejszej sprawie uwzględnił jedną z okoliczności podnoszonych przez PTC we wniosku o ponowne rozpatrzenie sprawy.

To z kolei spowodowało, iż Sąd uznał, iż Prezes UKE nie wyjaśnił w sposób dostateczny zagadnienia czy firma Mobyland (będąca uczestnikiem postępowania o przyznanie rezerwacji częstotliwości) jest tym samym podmiotem, który występował w postępowaniu przetargowym tzn. TOLPIS. Zdaniem Sądu stwierdzenie Prezesa UKE, iż jest to ten sam podmiot a nastąpiła jedynie zmiana firmy - nazwy nie zostało w sposób dostateczny wyjaśnione oraz wykazane w decyzji.

Podsumowujac jezeli tolpis to mobyland to wydaje sie ze sprawa jest jasna, jezeli okazaloby sie ze nie to przetarg bedzie pewnie uniewazniony.
Jednak midas w komunikacie na infostrefie podawal juz zapewnienie ze moby to tolpis wiec mozna raczej byc spokojnym.
Reszta zostala rozstrzygnieta we wczesniejszym wyroku NSA ktory nakazal uwzglednic oferte ERY w powtorzonym pretargu a pani strezynska jasno powiedziala ze to i tak nic nie zmini :P
Wiecjedyne co sie cisnie na usta to era gra na zwloke majac raczej marne szanse na ugranie czegokolwiek.
Edytowany: 13 maja 2011 23:49

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 14 maja 2011 00:06:24 przy kursie: 1,44 zł
Bo tutaj nie ma sporu co do częstotliwości, tylko co do procedury jego rezerwacji.
Co co samej rozprawy - jeśli sąd nie wydał postanowienia, że rozprawa odbędzie się za zamkniętymi drzwiami, to spokojnie sobie można przyjść na rozprawe jako publiczność. Teoretycznie też sąd powienien rozpatrzyć sprawę na jednej rozprawie, ale to tylko idealistyczne załozenie.
ok wyrok znalazłem ,data wystarczyła -> orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/F11C...
Niestety wyrok opisuje przeszłość, nie przyszłość. Niechciałbym się mądrzyć co do dalszych bojów, a jedyne co można powiedzieć, to to że skoro wyrok został wydany 11.02.2011 to od 15.02 mijał termin na sporządzenie uzasadnienia, zaś termin 30 dni na wniesienie skargi do NSA minął 30 dni od dnia dostarczenia wyroku wraz z uzasadnieniem stronom. Także zastanawiam się, czy nie powinniśmy mieć w ten sprawie jakiegoś raportu bieżącego. To w sumie informacja cenotwórcza...
Edit: Taurus szanuje twoja intuicje inwestorską i optymizm, ale to niestety nie wygląda w ten sposób, że przyniosą odpowiednie dokumenty, wszyscy pokiwają głowami że mobyland to stary telpolis i sprawa sie rozwiaże. Szczególnie, że w wyroku jest podniesione, że nie tylko firma uległa zmienia, ale i obsada organów i akcjonariat.
Edytowany: 14 maja 2011 00:16

mainecoon
0
Wpisów: 49
Wysłane: 14 maja 2011 08:09:55 przy kursie: 1,44 zł

bucik1986
0
Wysłane: 14 maja 2011 10:42:55 przy kursie: 1,44 zł
Broker czy moglbym wykorzystac odpowiedz UKE, ktora otrzymales? Tzn Aby sie dowiedziec o toczacych sie rozprawach chcialem napisac meila do panow z http://www.innervalue.pl i zapytac sie o toczace sie sprawy odnosnie czestotliwosci i uniewaznienia przetargu. ( Pisac warto do nich, bo gdy dzwonilem do siedziby midasa w sprawie zaczerpniecia info o zlozeniu prospektu odsylano mnie wlasnie do nich :-).)Moze beda na tyle mili by nas poinformowac :)

del-20111116
0
Wpisów: 155
Wysłane: 14 maja 2011 14:14:57 przy kursie: 1,44 zł
[quote=piotrch]Bo tutaj nie ma sporu co do częstotliwości, tylko co do procedury jego rezerwacji.

Niestety wyrok opisuje przeszłość, nie przyszłość. Niechciałbym się mądrzyć co do dalszych bojów, a jedyne co można powiedzieć, to to że skoro wyrok został wydany 11.02.2011 to od 15.02 mijał termin na sporządzenie uzasadnienia, zaś termin 30 dni na wniesienie skargi do NSA minął 30 dni od dnia dostarczenia wyroku wraz z uzasadnieniem stronom.

I dobrze,że się nie wymądrzasz, bo wprowadzasz w błąd. Terminy są zupełnie inne:
Art. 141. § 1. Uzasadnienie wyroku sporządza się z urzędu w terminie czternastu dni od dnia ogłoszenia wyroku albo podpisania sentencji wyroku wydanego na posiedzeniu niejawnym, z zastrzeżeniem § 2.
§ 2. W sprawach, w których skargę oddalono, uzasadnienie wyroku sporządza się na wniosek strony zgłoszony w terminie siedmiu dni od dnia ogłoszenia wyroku albo doręczenia odpisu sentencji wyroku. Uzasadnienie wyroku sporządza się w terminie czternastu dni od dnia zgłoszenia wniosku.
§ 3. Odmowa sporządzenia uzasadnienia wyroku następuje postanowieniem wydanym na posiedzeniu niejawnym.
§ 4. Uzasadnienie wyroku powinno zawierać zwięzłe przedstawienie stanu sprawy, zarzutów podniesionych w skardze, stanowisk pozostałych stron, podstawę prawną rozstrzygnięcia oraz jej wyjaśnienie. Jeżeli w wyniku uwzględnienia skargi sprawa ma być ponownie rozpatrzona przez organ administracji, uzasadnienie powinno ponadto zawierać wskazania co do dalszego postępowania.
(USTAWA z dnia 30 sierpnia 2002 r.Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi.(Dz. U. z dnia 20 września 2002 r.)

piotrch
0
Wysłane: 14 maja 2011 14:30:45 przy kursie: 1,44 zł
Znalazł tu zastosowanie art. 141 par. 1, i o tym własnie napisałem, bynajmniej nie epatując paragrafami, bo z doświadczenia wiem że nikogo poza prawnikami to nie interesuje. WSA skargę PTC uznał za zasadną, zatem miał 2 tyg na sporządzenie uzasadnienia, następnie wyrok z uzasadnieniem dostarcza się stronom, i biegnie termin 30 dni na wniesienie skargi kasacyjnej.
Z punktu widzenia biznesu midasa to nie jest istotne, istotne jest to jakie środki spółka podjęła, a na ten temat niestety informacji znaleźć nie moge. Tzn gdzieś czytałem, że po wyroku WSA spółka złoży skarge do II instancji, ale chyba żadnego raportu na ten temat nie było.

del-20111116
0
Wysłane: 14 maja 2011 15:40:40 przy kursie: 1,44 zł
Mnie chodzi o podane przez ciebie dni na odwołanie cyt.:"...
Niechciałbym się mądrzyć co do dalszych bojów, a jedyne co można powiedzieć, to to że skoro wyrok został wydany 11.02.2011 to od 15.02 mijał termin na sporządzenie uzasadnienia, zaś termin 30 dni na wniesienie skargi do NSA minął 30 dni od dnia dostarczenia wyroku wraz z uzasadnieniem stronom.
Reszta jest OK!

CC
CC
0
Wpisów: 6
Wysłane: 14 maja 2011 15:59:14 przy kursie: 1,44 zł
Witam

Nie jestem niepoprawnym optymistom ale uważam, że odwoływanie się konkurencji od wyroku to tylko rodzaj wojny zaczepnej, która obejdzie się bez większych korzyści dla nich. Jednak potwierdzenie informacji o przetargu powinno ustabilizować kurs i teoretycznie taki rozwój wydarzeń powinien nam pomóc.

Midas to spółka, która wchodzi do sektora dającego większe możliwości zarobku niż sprzedaż węgla. Myślę, że to powinno uspokoić nasze umysły po tych ogromnych spadkach kursu spółki.

Jednak jeśli stracą częstotliwości, czyli to co jest głównym napędem midasa to spółka będzie zmuszona ogłosić bankructwo.

Wracając do piątkowej sesji, zastanawiam się czy kurs zaczyna się już stabilizować, a może to tylko chwilowe wybicie?

Zapraszam do rozmowy.
Edytowany: 14 maja 2011 16:01

piotrch
0
Wysłane: 15 maja 2011 10:47:16 przy kursie: 1,44 zł
zasaniak: ok racja, moja ślepota. W takim razie powinno być 11.02 + 14 dni nie uwzględniając 11, czyli termin upływał 28 lutego.
Co do samego rozstrzygnięcia: jak kolega napisał, widać ze PTC chwyta się byle brzytwy, nie mniej może zdarzyć się też tak, że cos tam im się uda.
Poza tym - rozważał ktoś kwestie ile Midas "wytrzyma" bez rezerwacji tych częstotliwości? W sensie, umowa z CP i czerpane z niej korzyści to jak do tej pory jedyne zyski mobylandu, sam midas działalności operacyjnej nie prowadzi. Natomiast wyrok WSA odebrał im te czestotliwości i zastanawiam się na ile spółka jest w stanie wegetować do czasu rozstrzygnięcia się sprawy w sądzie...

bucik1986
0
Wysłane: 15 maja 2011 11:12:37 przy kursie: 1,44 zł
Jesli chodzi o wegetacje to mysle, ze wegetowac moze dosc dlugo, jesli odbiora im te czestotliwosc i przegrali by powtorzony przetarg ( co raczej jest normalna koleja rzeczy jesli bedzie calkowicie powtorzony) to nowy wlasciciel czestotliwosci, raczej sie dogada z Centernetem i Mobylandem o odkupienie juz postawionych anten ( bo jesli nie pomieszalem czegos to anteny naleza do spolek i tez sa cos warte :P). Dlugi powinny byc pokryte z emisji, ktora wlasnie trwa, wiec konto powinno byc "czyste". By zaoszczedzić koszty utrzymania Mobylandu i Centernetu, a tym samym Midasa moga zwolnic znaczaca czesc pracownikow obydwu firm i przejsc w stan "wegetacji" do czasu otrzymania odszkodowania...
Inna kwestia jest natomiast czas ile bedzie to trwalo, jak wiemy organom prawnym nigdy sie nie spieszy, wiec bedzie sie to ciagnelo, kurs spadni i pewnie zaczepi nowe dno, ktore nie wiadome gdzie zostankie osiagniete, sprawy beda toczyly sie latami i gotowka akcjonariuszy bedzie "zamrozona" jesli nie sprzedadza akcji ( niektorzy ze znaczaca strata).

Jak chlopaki pisali wczesniej bedzie albo "na wozie albo pod wozem..." Jesli czestotliwosci zostana w rekach spolek zaleznych od Midasa, to zostana jedynym dostawca LTE na rynku polskim, do poki wojsko nie uwolni czestotliwosci 800MhZ. Na razie odbiorca jest tylko CP,jesli inni nie beda chcieli byc w tyle, beda zmuszeni kupywac hurtowo od Mobyladnu i Centernetu. No i jest jeszcze jedna piekna bajka, jeśli Solorz przejmie Plusa to teoretycznie mamy start nie z tej ziemi ;-). Jesli odbiora czestotliwosc to jestesmy w szambie. Ryzyko jest cholernie duze, ale ewentualne profity mysle ze jeszcze wieksze:). Kto ma nerwy ze stali mysle, ze trafil na odpowiednia spolke ;].

broker_ns
0
Wysłane: 16 maja 2011 08:58:16 przy kursie: 1,44 zł
bucik1986 napisał(a):
Broker czy moglbym wykorzystac odpowiedz UKE, ktora otrzymales? Tzn Aby sie dowiedziec o toczacych sie rozprawach chcialem napisac meila do panow z http://www.innervalue.pl i zapytac sie o toczace sie sprawy odnosnie czestotliwosci i uniewaznienia przetargu.

Jeśli Ci tylko to w czymś pomoże to prosze bardzo.

@piotrch i @zasaniak

Wasz mały spór o terminy uzasadnień od wyroku WSA i pisania do niego odwołań może i ma pewien "smaczek" prawniczy ale wg mnie jest trochę jałowy gdyż jak już cytowałem wcześniej raport za IQ b.r. Midasa na str 23 podana jest infromacja że wszystkie strony odwołały się od wyroku WSA.

Cytat:
CenterNet i Mobyland skorzystały z przysługującego im uprawnienia i wniosły skargi
kasacyjne od wyroku WSAW do Naczelnego Sądu Administracyjnego w ustawowym terminie (zdarzenie po dniu raportowym). Skargi kasacyjne od tego wyroku (wyroku WSAW z 11 lutego 2011 r. uchylającego Decyzję Rezerwacyjną 1 i Decyzję Rezerwacyjną 2) zostały także wniesione przez: Prezesa UKE, Polkomtel, PTC i Krajową Izbę Gospodarczą Elektroniki i Telekomunikacji.

Dla mnie ewentualnie ważną sprawą jest ustalenie terminu rozprawy NSA.

cc napisał(a):
Midas to spółka, która wchodzi do sektora dającego większe możliwości zarobku niż sprzedaż węgla.
CC witamy na wątku ale to porównanie działalności MIdasa z węglem wg mnie mocno nietrafione king

Co do zachwiania kursu to wydaje się, że najgorszą nawałnice podażową związaną z notowaniami pp mamy już za sobą - przypominam że notowania kończą się już we wtorek a zapisy do piątku!!! Teraz powinniśmy odrabiać straty i po zakończeniu notowań pp powrócić w przedziały 1,65-1,8 i tam czekać spokojnie na rozstrzygnięcia związane z częstotliwościami oraz przejęciem Polkomtela.

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 16 maja 2011 08:58:42 przy kursie: 1,44 zł
W sobotnim Parkiecie na str.6 info z ciekawym kontekstem w ostatnim zdaniu, gdzie UKE liczy na większe pieniądze przy przetargu na częstotliwości dla LTE. Może być ciekawie, bo ruch w branży w ostatnim czasie jest znaczny. Czy Midas będzie mieć wystarczająco "mocne łokcie" aby się załapać?
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

broker_ns
0
Wysłane: 16 maja 2011 09:29:49 przy kursie: 1,51 zł
sbyszek napisał(a):
W sobotnim Parkiecie na str.6 info z ciekawym kontekstem w ostatnim zdaniu, gdzie UKE liczy na większe pieniądze przy przetargu na częstotliwości dla LTE. Może być ciekawie, bo ruch w branży w ostatnim czasie jest znaczny. Czy Midas będzie mieć wystarczająco "mocne łokcie" aby się załapać?

Kolega miał na myśli ten tekst:
www.parkiet.com/artykul/105172...

Wg mnie jak się wyrobią z ogłoszeniem przetargu jeszcze w tym roku to będzie dobrze.
Co do Midasa to było gdzieś tu na wątku już wcześniej pisane że częstotliwości 800MHz są im potrzebne bo łatwiej pokryć nimi cały kraj i jest i było by to tańsze w kontekście budowy sieci stacji bazowych ale z drugiej strony nie jest to również niekonieczne.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 16 maja 2011 12:12:39 przy kursie: 1,51 zł
Czy ktos podsumowal te spory sadowe ??
Z tego co czytam to narazie mamy prawomocny wyrok NSA ktory mowi ze nalezy dopuscic oferte ERY czyli mamy powtorzony przetarg ze zlozonymi juz ofertami.

Ale!!! Mamy nastepna sprawe w toku WSA uchylil decyzje UKE przyznajaca czestotliwosci Centernetowi i Mobylandowi :) i najprawdopodobniej w tej sprawie teraz bedzie wyrok w NSA jezeli dobrze rozumiem w chwili kiedy NSA przychyli sie do wyroku WSA to caly przetarg bedzie musial sie odbyc calkiem od nowa z nowymi ofertami Anxious

Tak to wedlug mnie niestety wyglada, odwolali sie wszyscy bo inne argumenty ery i plusa nie zostaly uwzglednione a Midas aby udowodnic ze telpis to mobyland :)
Cyrki normalnie cyrki :) nie wiem co tez w tych sadach sie robi rowniez nie wiem co UKE wyczynialo :) jezeli by sie okazalo ze telpis to nie mobyland Eh?
Nie wiem rowniez czy do NSA mozna wnosic nowe dowody czy sprawa jest tylko aby osadzic wyrok WSA ??
Moze ktos bardziej wtajemniczony powie co i jak :)

Na chwile obecna mozna krotko podsumowac mamy czestotliwosc ale pod koniec maja mozemy jej nie miec i to juz prawomocnym wyrokiem Anxious

A moze jest jeszcze inna mozliwosc??? Jakby sie okazalo ze moby to nie telpolis czy moga powtorzyc przetarg ze zlozonymi ofertami wylaczajac z przetargu moby??

Jezeli taki przypadek moglby sie wydazyc to 2 czestotliwosci znow by trafily do centernetu :) przypominam ze dwie najlepsze ofetry mial centernet :)

Tyle roznych mozliwosci a brak prawniczego doswiadczenia i wiedzy aby potwierdzic lub skreslic ktoras ewentualnosc Think

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 16 maja 2011 12:46:06 przy kursie: 1,51 zł
w takim tempie zjazdu kursu Midas niedługo będzie stanowił mniej jak 1% portfela wielu inwestorów Angel
Edytowany: 16 maja 2011 12:47

del-20111116
0
Wysłane: 16 maja 2011 13:45:57 przy kursie: 1,51 zł
broker_ns napisał:
@piotrch i @zasaniak

Wasz mały spór o terminy uzasadnień od wyroku WSA i pisania do niego odwołań może i ma pewien "smaczek" prawniczy ale wg mnie jest trochę jałowy gdyż jak już cytowałem wcześniej raport za IQ b.r. Midasa na str 23 podana jest infromacja że wszystkie strony odwołały się od wyroku WSA.

[/quote]
Nie dorabiaj czemuś, lub komuś brody. Poprawienie podanej przez "piotrch" przez omyłkę błędnej daty nazywasz sporem?
Gratulacje!!
Edytowany: 16 maja 2011 13:48

piotrch
0
Wysłane: 16 maja 2011 14:22:30 przy kursie: 1,51 zł
Nie ma o co kruszyć kopii...
broker_ns ma racje - na 23 jest info o wniesieniu skargi kasacyjnej. Także czekamy:)
Edytowany: 16 maja 2011 14:28

broker_ns
0
Wysłane: 16 maja 2011 14:51:06 przy kursie: 1,51 zł
zasaniak napisał(a):
Nie dorabiaj czemuś, lub komuś brody. Poprawienie podanej przez "piotrch" przez omyłkę błędnej daty nazywasz sporem? Gratulacje!!

Nie ważne czy to była mała "kłótnia w rodzinie" czy poprawianie kolegi - chodziło mi, że to jest mało ważne jakie są terminy skoro wiemy już, że wszystkie strony złożyły kasacje.

A teraz do meritum co prawda nie jestem z Wa-wy ale pokusiłem się i zadzwoniłem najpierw do NSA gdzie stamtąd odesłali mnie do WSA w Warszawie. Procedura jest następująca (jak coś przekręciłem to proszę poprawić bo nie jestem prawnikiem): od wyroku WSA strony składają do NSA kasację ale za pośrednictwem WSA!!! W WSA w Warszawie potwierdzili mi, że skargi kasacyjne zostały złożone. Oni mają obowiązek sprawdzić je pod względem formalnym (może i merytorycznym - nie wiem?) i dopiero po sprawdzeniu tych skarg i ich zasadności przesyłają wszystko do NSA. Na dzień dzisiejszy skargi kasacyjne są nadal w WSA - na moje pytanie o limity czasowe sprawdzania tych skarg Pani powiedział, że brak blah5 (tj powiedziała że czasem to jest poniżej m-ca a czasem i 3 m-ce). Dopiero jak NSA dostanie od WSA te sprawdzone odwołania kasacyjne wówczas wyznacza datę rozprawy - a jako że ich na razie niema to nie ma też i wyznaczonej samej daty rozprawy w NSA.
Więc wydaje mi się że termin koniec maja raczej nie wchodzi w rachubę - dlatego też pytałem o ten termin bo ktoś go rzucił tutaj na wątku pewnie bez żadnej weryfikacji a potem taka informacja zaczyna żyć własnym życiem - więc trzeba było to ukrócić plotkę!!!

Ja nadal uważam że zdecydowanie większe szanse na zachowanie częstotliwości ma MIDAS i jego spółki. Poza tym UKE powinno teraz stanąć na głowie aby wyprostować wszystkie rzeczy. Trochę cierpliwości i powinno być dobrze. Ja bazuję na wypowiedzi prezes UKE, która mówiła po tych 2 wyrokach że 4-6 m-cy i powinni sprawę wyprostować.

Co do zachowanie kursu to obserwuję go bliżej w piątek i dzisiaj i wydaje mi się że ktoś sobie delikatnie podbiera akcje. Np. w piątek na fixingu ktoś z ukrytego zebierał "przyzwoite" ilości po 1,44. Po zakończeniu całej zabawy z pp za tydzień już wszyscy zapomną o wyrokach, notowaniach pp a zajmą się np. spekulacjami nt. przejęć plusa i będzie można funkcjonować normalnie.

Edytowany: 16 maja 2011 14:51

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

60 61 62 63 64

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,167 sek.

rwgmjzhx
fnsesgvd
mwgzvcol
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
scvcyktt
qpdtrawd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat