W tym tygodniu poczułem się jak synek wyznawcy szatana na piąte urodziny.
A wszystko przez prezent, jaki dostałem od 11B - 5 pięknych, czarnych świeczek na wykresie
Sprowadziło mnie to na ziemię i podjąłem decyzję o prezentacji portfela łącznie z 11B. Brakuje mi bowiem dyskusji na jej temat. No i mój portfel będzie transparentny z innymi - większość podaje zysk/stratę od początku roku 2011. Może jak zacznę o niej pisać na wątku do odbije.
Czuję się jak przeciwnik Mike Tysona (którykolwiek) z początku jego kariery. Czyli znokautowany (przez rynek). Osoby biegłe z matematyki łatwo obliczą ile miałem wirtualnego zysku w tym roku - i one najpewniej zrozumieją dlaczego.
Czy to wina opóźnienia w debiucie gry na Iphone/Ipad, czy cokolwiek innego, w każdym razie spowodowało spadek 11B o ponad 50%.
Identycznie jak na Helio. Opóźnienie w realizacji planów = spadki. Tam jeszcze inwestorzy trzymali fason przez pierwsze pół roku opóźnienia, ale potem poszła lawina.
Na 11B ludzie bardziej nerwowi. Gra miała być w Q1, pierwotnie na tablety. Tymczasem był debiut na początku Q2 tylko na PC i Mac.
Teraz Q2 się kończy i pomimo zapewnień, że już niedługo, w niedalekiej przyszłości itp. nie znamy nawet daty premiery gry na urządzenia przenośne. Jednocześnie słyszymy, że prace przebiegają zgodnie z harmonogramem. Skoro ja czuję dyskomfort informacyjny, to zapewne inni też. No i lecimy
Ale... Nie narzekam. Zacytuję fragment tekstu z filmiku który wklejałem wcześniej:
"success has been and continuos to be defined as getting up one more time than you've been knocked down".
Zbliża się czas zemsty Frog'a.
Panie rynek, szykuj się Pan na ostre bunga bunga
Tymczasem przedstawiam wygląd mojego portfela 2011. Sposób prezentacji jak za dawnych, lepszych czasów.
Pojedynek Frog vs. WIG 2011Frog: 7,97% WIG: 4,53% Stan portfela:11bit - 54%
Helio - 30%
MPL Verbum - 14%
Gotówka - 2%