PARTNER SERWISU
shzixdvt
11 12 13 14 15
pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 12 lipca 2011 11:53:40 przy kursie: 5,70 zł
A że produkcja filmów w 3D lawinowo rośnie ( obecnie na świecie w produkcji jest niemal 150 filmów w 3D),to i zapotrzebowanie na takie reklamówki 3D też musi mocno rosnąć...salute

High-Tech
0
Wpisów: 176
Wysłane: 12 lipca 2011 20:00:07 przy kursie: 5,70 zł
soia napisał(a):
Właśnie została podana informacja, iż firma przygotowała kolejną kampanię (spot) dla Paradyża. Reklama będzie wyświetlana w kinach w standardzie 3D - Multikino oraz Cinema City.

Źródło: link

Właśnie pojawił się ów filmik na youtube...wave

pop
pop
0
Wysłane: 14 lipca 2011 10:35:58 przy kursie: 5,30 zł
Mam pytanie do Spółki:
Za 2 tygodnie ma być podany pełny raport finansowy za II kwartał.Czy w komentarzu do wyników mógłby być podany (ewentualnie oczywiście) bieżący portfel zamówień na bieżący rok...? Ciekawy może być dla inwestorów również bieżący stan zatrudnienia i plany do końca roku - to w kontekście tego,że wg pierwotnych planów Spółka miała mieć zatrudnienie na koniec 2011r. 50 osób,a już teraz ów plan został przekroczony...Think
Edytowany: 14 lipca 2011 10:37

michalmarchewka
0
Wpisów: 372
Wysłane: 14 lipca 2011 12:38:01 przy kursie: 5,30 zł
ach drogi pop'ie wydaje mi się, że IR spółki jest na bardzo niskim poziomie. Praktycznie brak jakichkolwiek komunikatów z bieżącej działalności spółki. Rozumiem, że zwiększając zatrudnienie do 50 osób są do tego powody i mają roboty szaloną ilość i być może realizują dużo mniejszych zleceń - ale inwestorzy nie mają o tym pojęcia! I dowiedzą się dopiero przy raporcie za 2Q11...Co zresztą widać po zachowaniu kursu. Nikt z nas nie lubi niepewności (tzn. pewność jest ale nie potwierdzona komunikatami).

High-Tech
0
Wysłane: 14 lipca 2011 20:02:08 przy kursie: 5,30 zł
michalmarchewka napisał(a):
wydaje mi się, że IR spółki jest na bardzo niskim poziomie. Praktycznie brak jakichkolwiek komunikatów z bieżącej działalności spółki.Co zresztą widać po zachowaniu kursu.

W pełni się zgadzam. Tyle było zapewnień,że "chcą jak najlepszych relacji z akcjonariuszami",a tu dopiero co weszli na giełdę,a już mam podobne wrażenie,że jest coraz większe olewanie akcjonariuszy...Shame on you
Było z 5 wpisów/próśb akcjonariuszy (kilka moderator wykasował,ale 1 zostawił) o podanie najpierw przychodów,a tu taki komunikatangry3 :
Cytat:
W chwili obecnej zasada publikacji raportów miesięcznych nie jest stosowana przez Emitenta. Z uwagi na fakt, iż publikowane raporty bieżące i okresowe zapewniają akcjonariuszom oraz inwestorom dostęp do kompletnych i wystarczających informacji dających pełny obraz sytuacji Spółki, Zarząd emitenta nie widzi w chwili obecnej konieczności publikacji raportów miesięcznych

mojeinwestycje.interia.pl/news...

A wydaje mi się,że nic by się spółce złego nie stało,gdyby w obliczu spadającego kursu wykonali choć tak mały gest jak podanie przychodów,w końcu nie jest to rzadkość na giełdzie,ale dobrej woli jak widać nie ma. Faktycznie relacje inwestorskie zaczynają iść w złą stronę,nikogo spadki kursu nie obchodzą,a można było w końcu coś zrobić,skoro tylu akcjonariuszy prosi,ale trzeba mieć choć odrobinę dobrej woli...
Natomiast Michał,na ich stronie jest adres do Pani, które jest odpowiedzialna za relacje inwestorskie,tam wyślij pytania,to powinieneś dostać odpowiedź:
i3drelacjeinwestorskie.pl/?q=p...

P.S. B.dobrze,że Pan Koźlak odpisywał nam na pytania,ale jeśli jest teraz może w jakichś rozjazdach/urlopie-to pytań jest tak dużo,że też przydałoby się,by ktoś ze spółki choć częściowo nam odpowiedział,ale jak widać też nikt się tym nie zainteresował,to trochę nie tak miało być proszę Państwa z i3D, jak żeście w licznych wywiadach zapowiadali...Shame on you
Edytowany: 14 lipca 2011 20:04

michalmarchewka
0
Wysłane: 14 lipca 2011 21:06:04 przy kursie: 5,30 zł
Kod:
mod: fragment postu został usunięty na żądanie podmiotu, którego dobra osobiste zostały naruszone wypowiedzią użytkownika

Sytuację na plus ratuje dyrektor Pan Marek Koźlak udzielający się na tym forum. Za to przynajmniej ja jestem mu wdzięczny. Natomiast informacji biznesowych należy oczekiwać od prezesów i zarządu spółki, i wcale się nie dziwię że Pan Marek na pytania dotykające tej materii nie chce udzielać odpowiedzi...
Natomiast bardzo mnie zdziwiła argumentacja nie stosowania publikacji raportów miesięcznych! Przytoczę dwa cytaty z "Dobrych Praktyk Spółek Notowanych na NewConnect" dotyczące publikacji raportów miesięcznych i tego co powinien zawierać:
- informacje na temat realizacji celów emisji, jeżeli taka realizacja, choćby w części, miała miejsce w okresie objętym raportem - i tutaj mam pytanie do przedstawicieli spółki: czy w czerwcu bieżącego roku nie zaszła taka okoliczność? Nawet w części? Poddaje to w wątpliwość z powodu informacji datowanej na dzień 8 lipca 2011r., która pojawiła się na stronach i3D (relacje inwestorskie):
Cytat:
Quazar 3D wygrywa przetarg - 8 licencji sprzedanych
8 licencji pudełkowej wersji autorskiego oprogramowania gliwickiego VRHouse`u już wkrótce powędruje do nowego laboratorium Politechniki Śląskiej.
Z dokumentu informacyjnego można wyczytać, ze jednym z celów emisji jest:
Cytat:
komercjalizację autorskiego oprogramowania Quazar 3D
. Więc ja mam pytanie jako totalny laik: czy sprzedaż 8 licencji pudełkowej wersji Quazara nie jest jego komercjalizacją? Jeśli tak to choćby częściowo (wg innych informacji z forum wersja edukacyjna) zrealizowano cele emisji raport miesięczny nam akcjonariuszom się NALEŻY!
kolejne pytanie: w tym samym dokumencie informacyjnym podana jest planowane zwiększenie zatrudnienia z 34 do 50 pracowników i co więcej jako m.in. cel emisji podano rozbudowę zespołu pracowników... Mam rozumieć, że brak raportu miesięcznego jest równoznaczny z brakiem (choćby częściowo) spełnienia tego celu emisji w miesiącu czerwcu?
Kolejny argument za publikowanie raportów miesięcznych: jeden z celów emisji to
Cytat:
intensywny rozwoju kompetencji w branży petrochemicznej, w tym zdobycie pozycji strategicznego partnera w zakresie dostawcy technologii VR dla koncernu Saudi Aramco,
i mam rozumieć, że w miesiącu czerwcu nie zaszło choćby częsciowe realizowanie tego celu emisyjnego...
Wielka szkoda, że ktoś stwierdził iż nie będzie spółka publikować raportów miesięcznych choć wg mnie są ku temu podstawy. Ale czy spółka, jeśli istnieją podstawy publikowania tego raportu wymienione powyżej, ma taki obowiązek czy też nie tego nie wiem, może ktoś bardziej obeznany z tym czy "Dobre praktyki spółek na NC" to jest obowiązek stosowania czy też dobrowolne wytyczne dla spółek?
Pomijam juz zupełnie fakt, że ideą raportów miesięcznych jest na bieżąco informowanie akcjonariuszy o tym co się dzieje w spółce ze względu na to, że m.in. wejście spółki na NC nie wiąże się z "rygorystycznymi" wymaganiami jak w przypadku GPW...
Edytowany: 9 sierpnia 2011 19:11

swistak
0
Wpisów: 12
Wysłane: 14 lipca 2011 23:07:10 przy kursie: 5,30 zł
Na wszelkie pytania techniczne postaram się udzielić odpowiedzi, natomiast wybaczcie Szanowni Państwo moje milczenie w sprawach raportów - jest to działka w której nie czuję się kompetentny aby udzielać wypowiedzi.

Cytat:
Więc ja mam pytanie jako totalny laik: czy sprzedaż 8 licencji pudełkowej wersji Quazara nie jest jego komercjalizacją? Jeśli tak to choćby częściowo (wg innych informacji z forum wersja edukacyjna)

- Sprzedaż ta dotyczyła licencji edukacyjnych które nie pozwalają na komercyjne wykorzystanie softu. Ponadto klient dysponował budżetem w danej chwili, budżetem który musiał wydać ... zatem po zapoznaniu się z możliwościami Quazara oraz planami jego dalszego rozwoju, zakupił oprogramowanie w wersji obecnej (developerskiej), a w zamian za zaufanie jakim nas obdarzył otrzymał przedłużony czas supportu.

pozdrawiam

Świstak

michalmarchewka
0
Wysłane: 14 lipca 2011 23:15:13 przy kursie: 5,30 zł
panie Marku nie chodziło mi o komercyjne wykrzystywanie softu tylko o jego komercjalizację (opisywaną jako jeden z celów emisyjnych) czyli wytworzenie czegoś co mozna sprzedać na rynku, i wg mojej oceny to nastąpiło, czyli zaistniał fakt conajmnie częsciowej realizacji celów emisyjnych i w związku z tym oczekiwałbym (teraz to musztarda po obiedzie) raportu miesięcznego...
Tak naprawdę chodzi o to, żeby spółka (prezesi v zarząd) zmienił zdanie odnosnie publikacji raportów miesięcznych... Chcę 9 i myślę, że wielu jest takich jak ja), którzy chcą wiedzieć co się dzieje w spółce właśnie przez raport miesięczny a nie szukać po necie wyników przetargów, dopytywać o szczegóły różnych rzeczy i wszystko ze sobą kojarzyć... Wydaje mi się, że również dla samej spółki powinno byc na rękę publikowanie raportów miesięcznych a nie ciągłe "użeranie" sie z inwestorami-akcjonariuszami (drobnymi)

pop
pop
0
Wysłane: 15 lipca 2011 01:54:37 przy kursie: 5,30 zł
@Michał
A może w Spółce nie do konca zrozumiano o co Ci chodzi-już sam nie wiem...d'oh! Ale obaj mieliśmy chyba nieco różne rzeczy na myśli...Think
W każdym razie spróbuję nieco wyjaśnić.
Np. Motoricus publikuje regularnie co miesiąc co się w spółce dzieje,a np. Prezes firmy OrzełOpony co miesiąc prowadzi telekonferencję przez Skype'a z akcjonariuszami,z czego potem są zamieszczane linki...
Ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć,że firma nie chce publikacji comiesięcznych przychodów ze sprzedaży,bo z usługami faktycznie może być różnie (w jednym miesiącu nic,a w następnym np. mega-wpływy)-ok. rozumiem i niech będzie. Ale też niestety nie wiem czemu nie chciano zrobić dla nas małego ukłonu i podać najpierw same przychody (jak to w sumie robi całkiem niemało firm...Think ).-No cóż,dla nas akcjonariuszy w tym temacie faktycznie porażka,bo czytałem też na konkurencyjnym forum (gdzie ja np. absolutnie nie jestem zalogowany) i też wskazywano na nadzieję podania czegoś wcześniej,skoro pełny raport za I kwartał Spółka podała już 1 kwietnia... No cóż ,szkoda...
P.S. Przyłączam się do podziękowań dla Pana Marka Koźlaka,bo widać z Jego strony fascynację tematem i3D i b. cenne jest,że tyle ile może,to się z nami dzieli wiedzą,to trzeba docenić.
A ze swej strony proponowałbym,by czasami rzeczywiście ktoś inny pomógł odpowiedzieć ze Spółki,jeśli w pewnych obszarach Pan Marek nie może.A niczym przecież nikt nie ryzykuje,bo oprócz podawania prognoz i realizacji zysków (co Spółka musi zamieścić tylko w oficjalnym raporcie,ewentualnie nieformalna publiczna prognoza samego Prezesa w np. wywiadzie telewizyjnym),to wszystko inne związane ze Spółką może być podawane,jak np. przewidywania rozwoju co do najbl. przyszłości,realizacja planów zagranicznych (poszukiwanie lokazlizacji w USA,czy pozyskiwanie nowych klientów w Polsce i na świecie, ewentualnie przewidywane nowe projekty).
Na dzień dzisiejszy z ostatnich komunikatów,to jedynie po mocnym wzoście zatrudnienia można się spodziewać,że roboty dla grafików jest dużo...
Edytowany: 15 lipca 2011 02:01

del-25032021
0
Wpisów: 46
Wysłane: 15 lipca 2011 08:33:27 przy kursie: 5,30 zł
Ten film dla Paradyża pokazany kilka postów wyżej nie robi na mnie wielkiego wrażenia.
Żekłbym nawet, że jest słaby...
Ponadto widzę, iż w wątku wypowiadają się same osoby które brały udział w IPO i temat jest wypełniony mnóstwem naganiających linków. Obserwuję to wszystko z zainteresowaniem i muszę powiedzieć jedno: Brawo Panowiehello1

Jeśli chodzi o sprzedaż Quazara to nie dziwne, że sprzedał się na Politechnice śląskiej skoro firma jest z Gliwic. Zobaczymy dalej - szkoda, że nie ma więcej informacji na jego temat bo chętnie porównałbym go sobie z

Jeśli chodzi o spółkę to wg mnie ona zajmuje się wizualizacjami (symulacje pracy maszyn, architektura itp...) więc nie ekscytował bym się tak całym rynkiem 3D bo to tyle samo wspólnego co picie w szczawnicy, a szczanie w piwnicy :)

swistak
0
Wpisów: 12
Wysłane: 15 lipca 2011 09:27:29 przy kursie: 4,91 zł
Cytat:
Jeśli chodzi o spółkę to wg mnie ona zajmuje się wizualizacjami (symulacje pracy maszyn, architektura itp...) więc nie ekscytował bym się tak całym rynkiem 3D bo to tyle samo wspólnego co picie w szczawnicy, a szczanie w piwnicy :)

i tutaj niestety muszę zaprotestować, zajmujemy się głównie tworzeniem Virtualnej Rzeczywistości, a nazwanie całej tej działki "wizualizacje" to dość krzywdzące określenie...

polecam linki do filmów Youtuba które zamieściłem wcześniej, a dla przypomnienia profilu działalności kilka z nich poniżej:
www.youtube.com/watch?v=vGNTJ6...
www.youtube.com/watch?v=MLvB_8...
www.youtube.com/watch?v=vGNTJ6...

wszystkie te filmy prezentują ujęcia z interaktywnych aplikacji czasu rzeczywistego - a nie z "wizualizacji", niezwykle trudno jest na filmie (do tego płaskim) pokazać czym jest VR. Dla mnie osobiście ważne jest to, że klienci są zadowoleni i o nas pamiętają.

świstak

pop
pop
0
Wysłane: 18 lipca 2011 10:45:55 przy kursie: 4,65 zł
Nie było mnie kilka dni przy kompie,a tu od tamtej pory takie zmiany.Widzę,że korekta na szerokim rynku nie ominęła nawet i3Dd'oh!
Ale nic,do konkretów...
Pytanie (ogólne) do Swistaka...:
1.W kwietniu na business lunch'u Prezes informował o zleceniu dla pewnej agencji w celu wyszukania odpowiedniej lokalizacji w USA na stworzenie oddziału i3D. Co w tej sprawie słychać,czy przynajmniej jest już wiadomy wybór miasta,wg jakich kryteriów są poszukiwania tej lokalizacji,czy termin utworzenia oddziału,który przewidywany był na koniec roku jest aktualny,czy raczej później (ewentualnie wcześniej)...?Think
2. Ile dokładnie osób pracuje obecnie w i3D?
Edytowany: 18 lipca 2011 10:51

High-Tech
0
Wysłane: 18 lipca 2011 15:12:15 przy kursie: 4,65 zł
Skoro tak dużo przyjęli grafików komputerowych do pracy-to znaczy,że pewnie w spółce jest dużo pracy,więc powinno być dobrze,ale...michalmarchewka słusznie zwrócił uwagę na to,że ze strony spółki jest od pewnego czasu cisza z komunikatami,więc co się dziwić,że brakło paliwa do kupowania akcji.
O złych Relacjach Inwestorskich i tym braku raportowania-nie chcę się powtarzać,ale post Pana Michała o nawet nieodpowiadaniu na maile z firmy,która jest odpowiedzialna za relacje z inwestorami-zbulwersował mnie najbardziej.W każdej firmie jest ktoś,kto odpowiada na pytania inwestorów,olewki nikt nie lubi...Shame on you

michalmarchewka
0
Wysłane: 18 lipca 2011 19:37:59 przy kursie: 4,65 zł
SteV napisał(a):
Też jestem akcjonariuszem i3D. Nikt nie będzie odpowiadał na każde wysłane pytanie. Jeżeli nie chcą wysyłać wcześniej to niech nie wysyłają. Niech robią swoją robote dobrze, a każdy na tym zyska.

Nie rozumiem Cie! Nie chodzi o udzielanie odpowiedzi na każde wysłane pytanie, chodzi o uzyskanie odpowiedzi na jakiekolwiek z zadanych pytań związanych z prowadzonym biznesem. Niestety spółka podejmując decyzję pozyskania kapitału w ofercie prywatnej i wchodząc na małą giełdę stała się spółką publiczną! Nie zapominaj o tym tak jak to zrobił zarząd! I przynajmniej ja czuję się nieswojo z powodu nie uzyskania odpowiedzi na nurtujące mnie pytania dotyczące bieżącej działalności spółki (a także rozjaśnienia szczegółów przeszłości, które mogą mieć wpływ na spółkę w przyszłości) skoro powierzyłem im swoje pieniądze w ofercie pp... Ale cóż zrobić - głową muru nie przebijesz bandhead

Jedyne co bym chciał wiedzieć i dostać na to odpowiedź od spółki to kwestia wysokości podpisanych umów przewidzianych do realizacji w tym roku. To mi wystarczy, żeby wiedzieć, że działania spółki idą w dobrym kierunku.

Policaj napisał(a):
Ten film dla Paradyża pokazany kilka postów wyżej nie robi na mnie wielkiego wrażenia.

Oglądałeś go w kinie w 3D?
Tym, którzy dostali memorandum znana jest kwota jaką i3D otrzymało za ten filmik - wydaje mi się, że wykonanie takiej reklamy w sposób hmm "stary" i przerabiając go na 3D koszt byłby kilkukrotnie wyższy: wniosek nasuwa się prosty tzn otwiera się przed i3D nowy "kanał" zleceń i pieniędzy...
Edytowany: 18 lipca 2011 19:38

Amphibious
6
Wpisów: 495
Wysłane: 19 lipca 2011 14:22:32 przy kursie: 4,45 zł
złe wieści, nie chodzi tu o samą sprzedaż bo wiadomo ktoś sprzedaje i ktoś kupuje ale cena 3,40 to na tym krwawiącym rynku w takim momencie to niezły kop dla akcjonariuszy.

i3D SA transakcje osób mających dostęp do informacji poufnych
18.07. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący z plikiem 5/2011

Podstawa prawna: Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
Zarząd spółki i3D SA informuje, iż w dniu 18 lipca 2011 roku otrzymał zawiadomienie w trybie art.160 ust.1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz.U. 2005 Nr 183 poz. 1538 z późn. zm) od Pana Marcina Juzoń, Członka Rady Nadzorczej Spółki i3D SA, dotyczące sprzedaży akcji spółki i3D SA przez osobę blisko z nim związaną, Secus Private Equity SA, o następującej treści:
"Na podstawie art.160 ust.1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz.U. 2005 Nr 183 poz. 1538 z późn. zm) informuję o sprzedaży akcji spółki i3D SA przez osobę blisko ze mną związaną - Secus Private Equity SA:
1. W wyniku 3 umów cywilno-prawnych zawartych poza rynkiem NewConnect w dniach 13 czerwca, 1 lipca oraz 11 lipca i rozliczonych w dniach od 11 do 12 lipca 2011 roku Secus Private Equity SA zbyła łącznie 20396 sztuk akcji spółki I3D SA po cenie 3,40 zł (słownie: trzy złote 40/100) złotych. Transakcje zostały zawarte w Warszawie oraz Katowicach.
Obowiązek przekazania niniejszej informacji wynika z faktu, iż spółka dokonująca transakcji (Secus Private Equity SA) jest blisko ze mną związana. W Secus Private Equity SA pełnię funkcję Prezesa Zarządu, a jednocześnie jestem członkiem Rady Nadzorczej spółki I3D SA. Ponadto wartość transakcji przekroczyła 5 000 euro.
W załączeniu szczegółowe zestawienie transakcji."
Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!

michalmarchewka
0
Wysłane: 19 lipca 2011 17:14:13 przy kursie: 4,45 zł
pop napisał(a):

Powiem tylko w skrócie,że ustalenie ceny nastąpiło duuużo wcześniej i kompletnie żadnego nie ma tu znaczenia jaki jest w danym momencie kurs giełdowy-czy 4zł,czy 20zł.Secus i tak będzie musiał sprzedawać akcje po 3,40...salute

Prawdopodobnie (prawie pewne), że ustalenie ceny nastąpiło duuużo wcześniej i pewnym jest, że kurs giełdowy jest nieważny, natomiast nie jestem pewien czy cena po której Secus (z radością czy nie...Whistle ) bedzie oddawał posiadane akcje i3D nie będzie jeszcze niższy. Ale chyba najważniejsze jest to do kogo thumbright trafią te akcje (kłania się dokument informacyjny)

pop
pop
0
Wysłane: 19 lipca 2011 17:25:02 przy kursie: 4,45 zł
michalmarchewka napisał(a):
kurs giełdowy jest nieważny, natomiast nie jestem pewien czy cena po której Secus (z radością czy nie... ) bedzie oddawał posiadane akcje i3D nie będzie jeszcze niższy. Ale chyba najważniejsze jest to do kogo trafią te akcje (kłania się dokument informacyjny)

Zgadza się,może być i tak.Co więcej-wbrew wszelkim obawom i zdziwieniu innych-w interesie Spółki jest...aby kurs sprzedaży przez Secusa był jak najniższy od ceny rynkowej...!
Dokładnie jest wszystko opisane w dokumencie,choć generalnie najważniejsze dla nas wszystkich będą wyniki w przyszłym tygodniu,to dopiero będzie decydować o notowaniach,przypomnę tylko,że w I kwartale wyniki mogły zadowolić najbardziej wybrednych graczy...salute
Edytowany: 19 lipca 2011 17:43

michalmarchewka
0
Wysłane: 20 lipca 2011 18:34:34 przy kursie: 4,30 zł
Percances napisał(a):
to znaczy, że Jak ktoś się pozbywa akcji po 3.4 to jest super. A Jak sprzeda po 2 to będzie jeszcze lepiej? Ciekawa logika niezależnie od tego co jest napisane w DI.

Otórz cały problem w tym czy te pakiety, które sprzedaje Secus są wywiązeniem się z umowy o której mówi DI? I tutaj pojawia się pytanie: jeśli nie, to dlaczego Secus sprzedaje akcje w pakietówkach po 3,40zł? Komu? Jeśli sprzedaje załóżmy akcje serii "B" ( w uproszczeniu), które nabył też po 3,40 zł to biorąc pod uwagę prowizję maklerską jest to bez sensu...Tym bardziej, że na chwilę obecną przez rynek NC przewinęło się ponad 600 000 akcji ze średnią ceną transakcji ~6,02 zł - czyli wychodzi na to, że gdyby chcieli się wyzbyc swoich akcji to puszczając na rynku otwartym prawdopodobnie sprzedaliby te akcje z pakietów (do dnia dzisiejszego sprzedali pakietami 133 000 akcji) po cenie wyższej niż 3,40zł. Jeśli Secus sprzedaje akcje serii "A" to dlaczego sprzedaje je po cenie 3,40 zł skoro prawie 260 000 akcji kupił po 3,40 zł... Ja sobie tego nie potrafię logicznie wytłumaczyć.
Wiele by wyjaśniło poznanie umowy zawartej w 2008 r. przy wchodzeniu Secusa w i3D... Tam własnie zawarte są ceny odsprzedaży akcji przez Secusa i3D, których nikt nie zna z akcjonariuszy (przynajmniej tych nowych od czasu notowań spółki na NC). Dlatego ja pisałem i pop wspomniał też o tym, że cena sprzedaży pakietów przez Secusa im niższa tym lepsza dla wszystkich akcjonariuszy (w przypadku odsprzedaży zwrotnej akcji do i3D) Tylko czy te pakiety to właśnie realizacja tej umowy?????
Ma ktoś jakieś propozycje wyjaśnienia dlaczego Secus sprzedaje akcje i3D w pakietach po 3,40zł?
Czy wie ktoś z forumowiczów jakie wyniki miało i3D w 2Q2010 r.? Byłbym wdzięczny!

pop
pop
0
Wysłane: 21 lipca 2011 13:18:01 przy kursie: 4,09 zł
Specjalnie pofatygowalem się i zrobiłem sam podliczenie zawartych kontraktów przez i3D z realizacją w bieżącym roku na podstawie dostępnego DI oraz upublicznionych kontraktów.
Łączna kwota kontraktów na dzień dzisiejszy wynosi ok.6,8mln , nie dodałem przy tym kwoty z JSW, bo nie znamy wartości kontraktu,ale konserwatywnie możemy przyjąć założenie , że łącznie portfel zamówień na b.r. wynosi co najmniej 7,2 mln ...salute
Plan na cały rok-to 7,5mln,a dopiero kończy się lipiec,więc chyba z zakontraktowaniem drobnych kilkuset tys. zł raczej nie będzie problemu...
Mam nadzieję,że jeśli spółka przekroczy kontraktację 7,5mln na b.r.,to dosyć szybko poda nową prognozę...
Na razie wiemy o zrealizowaniu całorocznej prognozy zatrudnienia już w czerwcu (na czerwcowej konferencji w Zakopanem Prezes Patryas po raz pierwszy wspomniał o liczbie 50 pracowników w grupie i3D ,co potem na naszym wątku potwierdził Pan Marek K.)...
Edytowany: 21 lipca 2011 13:20

High-Tech
0
Wysłane: 22 lipca 2011 12:06:24 przy kursie: 4,44 zł
Cytat:
Łączna kwota kontraktów na dzień dzisiejszy wynosi ok.6,8mln , nie dodałem przy tym kwoty z JSW, bo nie znamy wartości kontraktu,ale konserwatywnie możemy przyjąć założenie , że łącznie portfel zamówień na b.r. wynosi co najmniej 7,2 mln ...

To zapewne jest portfel minimum.Od kwietnia ( podczas private-placement) do debiutu na NC firma nie miała obowiązku publikowania kolejnych kontraktów,więc jeśli coś wpadało w ciągu tych 2 miesięcy,to jedynie dobrą wolą mogła być publikacja takich komunikatów (jak np. z muzeum w Kielcach),ale robić tego nie musieli,więc niewykluczone,że jeszcze coś mogło przybyć o czym nie wiemy...Think
Poza tym drobnych zleceń do 50tys. firma raczej nie musiała publikować,a też trochę mogło ich wpaść...Think
W każdym razie mam nadzieję,że przy okazji raportu kwartalnego poznamy bieżący backlog na obecny rok (o ile RI znowu nie oleją akcjonariuszy...angryfire ...
Edytowany: 22 lipca 2011 12:25

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

11 12 13 14 15

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,215 sek.

zibphjha
vewopbel
akboxzok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mebixfhv
cjdrqipr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat