Poza kolejnym przesunieciem terminu wykupu obligacji (i splaty tylko wybranego obligatariusza) zastanawia mnie jeszcze np fragment listu intencyjnego z Calatrava Capital:
Cytat:Do czasu zakończenia negocjacji ANTI S.A. wstrzyma się od wszelkich operacji zbycia majątku, wykupu obligacji oraz innych operacji mogących mieć istotnie znaczenie przy wycenie majątku, poza standardowymi operacjami związanymi z funkcjonowaniem spółki oraz poza zaplanowanym na dzień 31 sierpnia 2011 roku przeniesieniem zorganizowanej części przedsiębiorstwa poprzez wniesienie jej aportem do istniejących spółek, zgodnie z uchwałami nr 4, 5 i 6 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy ANTI S.A. z dnia 19.08.2011 roku."
Podpisanie listu intencyjnego z Calatrava Capital S.A.Ciekawe, ze spolka przenosi w takim momencie, wszystko co ma jeszcze jakakolwiek wartosc do spolek z o.o.
Cytat:Każda z nowych Spółek, zgodnie ze swoimi kompetencjami, będzie realizowała zadnia wynikające z profilu biznesowego Spółki i nie będzie narażona na ponoszenie kosztów wystąpienia ewentualnych ryzyk związanych z innymi obszarami działalności Anti S.A. Ewentualne zaburzenia w funkcjonowaniu jednej linii biznesowej nie będą miały wpływu na działania innych obszarów dzięki dywersyfikacji ryzyka gospodarczego.
Treść uchwał NWZA ANTI S.A.Ta parcelacja m.in. celem "dywersyfikacji ryzyka gospodarczego" wyglada moim zdaniem mocno podejrzanie. Na moje oko o wiele latwiej wyprowadzic resztki majatku z zaleznej spolki z o.o. niz z publicznej S.A.
Podpisywanie listow intencyjnych, w/w "restrukturyzacja organizacyjna" to jakies mydlenie oczu (gra na czas przed rychlym bankructwem). Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle.