PARTNER SERWISU
wbxsghuu
16 17 18 19 20
BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 21 września 2011 13:10:36 przy kursie: 2,13 zł
Kierunek trochę jakby na północ, co przy wzrastających od kilku dni obrotach sugeruje koniec wyprzedaży.
Od początku spadków w maju wyprzedaż nie przekroczyła 10% walorów, czyli raczej nie tragicznie w obliczu kryzysu.
Możemy mieć również do czynienia z odreagowaniem wyprzedaży. (czyli może być i południeAngel)
Albo czas albo pieniądz. ...

daro
0
Wpisów: 16
Wysłane: 28 września 2011 21:59:14 przy kursie: 1,98 zł

Otrzymałem informację od Pani Joanny, która reprezentuje spółkę TFONE, iż do końca przyszłego tygodnia zapadnie decyzja dotycząca spotkanie Zarządu spółki z akcjonaraitem mniejszościowym. Myślę, że możemy sobie pozwolić na dwa tygodnie cierpliwości.

koniec tygodnia mija - coś wiadomo w sprawie spotkania z Zarządem? czekamy na zdarzenie jednorazowe w postaci tego spotkania i co z niego wyniknie...

daro
0
Wysłane: 30 września 2011 10:36:29 przy kursie: 2,04 zł
ponawiam pytanie - co z obiecanym spotkaniem Zarządu Telforceone z akcjonariuszami?

Gliptodon
0
Wpisów: 40
Wysłane: 30 września 2011 11:35:27 przy kursie: 2,04 zł
Ja ostatnio korespondowałem z Panią Joanną. Wykluczyła możliwosc spotkania z akcjonariatem mniejszościowym. Przy okazji wspominała, że Zarząd rozważa alternatywne sposoby komunikacji z akjonariuszami. Jakie niestety nie wiem.

Może koordynujacy zbieranie akcjonariatu mniejszościowego wie coś więcej.

daro
0
Wysłane: 30 września 2011 16:19:11 przy kursie: 2,04 zł
widzę ze szkoda zajmować się dalej tym badziewiem - Zarząd tej firemki chętnie by wziął po raz kolejny kasę od akcjonariuszy, ale jak na spotkaniu kasy nie da akcjonariat to ze spotkania nici; przy takim podejściu wcale mnie nic dziwi aktualna wycena która jest de facto odzwierciedleniem wyceny Zarządu i ich głów, jak widać niziutko szacowanych przez rynek

pio355
0
Wpisów: 237
Wysłane: 30 września 2011 23:22:47 przy kursie: 2,04 zł
pisaŁem wcześniej, ale jeśli ktoś nie domyśla się scenariusza, to przypomnę: TECHMEXsalute
Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...

Amphibious
6
Wpisów: 495
Wysłane: 1 października 2011 13:04:42 przy kursie: 2,04 zł
Co to znaczy ? Wiesz cos czego my nie wiemy ? Rozwin temat i oswiec nas co ma wspolnego sytuacja Tellforceone i Techmexu . W jakim celu piszesz takie bzdury ?

Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!

daro
0
Wysłane: 1 października 2011 16:30:09 przy kursie: 2,04 zł
Zarząd Telforceone który robił emisję 4 lata temu to spotykał się akcjonariuszami i opowiadał im bajki żeby wziąć kasę (65 mln), teraz kiedy z tej kasy nie zostało nic a akcje straciły 90 % wartości to z tymi samymi ludźmi, akcjonariuszami, współwłaścicielami spółki ten sam Zarząd Telforceone nie wyraża woli spotkania - proste skojarzenia to Techmex, Igroup, Pronox i inne nieprzejrzyste spółki trupy które tuszowały sytuację aż do samego końca - mnie skojarzenie z Techmexem nie dziwi...

Wydaje mi się że trzeba napisać do Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych że akcjonariusze mniejszościowi Telforceone mogą być pokrzywdzeni i narażeni na straty wskutek nieprzejrzystych działań Zarządu i być może ukrywania istotnych informacji ważnych dla spółki i jej akcjonariuszy; może warto też zainteresować smutnych Panów w czarnych garniturach z KNF żeby się pojawili u Zarządu Telforceone i przyjrzeli bliżej papierom...

Chętnie poznam opinie innych w tym temacie.
Edytowany: 1 października 2011 16:34

pio355
0
Wysłane: 2 października 2011 00:52:09 przy kursie: 2,04 zł
Amphibious napisał(a):
Co to znaczy ? Wiesz cos czego my nie wiemy ? Rozwin temat i oswiec nas co ma wspolnego sytuacja Tellforceone i Techmexu . W jakim celu piszesz takie bzdury ?

1.
[quote=clash]
kliknij, aby powiększyć

2.
myku napisał(a):
Witam
Kto pamięta debiut? 29.03.2007 TFONE po 28 złotych i wypowiedź prezesa Sawickiego:

bankier.tv/ksiazkowy-debiut-te...
"...około 15% to jest taka minimalna premia dla inwestorów, którzy ryzykują, którzy zaufali spółce"
jak teraz się odniesie do tych słów Pan Prezes Sawicki po 4 latach?

3.
anty_teresa napisał(a):
Tak z ciekawości się przyglądam sytuacji i mam pytanie do Przedstawiciela Spółki na forum.
Skoro wspomniane zdarzenie jednorazowe odpowiada za 20% przychodów, czyli około 20 milionów sprzedaży to dlaczego spółka bezzwłocznie o tym nie poinformowała, skoro przekracza ta kwota 10% kapitałów własnych czyli 7,6 miliona? Przecież to umowa znacząca

4.
Grzegorz Neox napisał(a):

-Spriengfield Investments S.a.r.l............37,92% Sebastian Sawicki
-KAPS Investments sp. z o.o.................. 8,7 % Agnieszka Sawicka
-Sawicki Sebastian........................... 6,7 % Sebastian Sawicki

Wszystko jest w KRS .....
Jednym słowem firma rodzinna robiąca wrażenie iż ma wkład zagraniczny a sarl to nic innego tylko strefa zerowego opodatkowania.

pio355
0
Wysłane: 2 października 2011 01:06:24 przy kursie: 2,04 zł
Amphibious,
jak sam widzisz Pa Sawicki trzyma wszystko za twarz ( podobnie jak, onegdaj śp.Pan Studencki, razem ze spółkami satelickimi)
porównaj pls cenę emisji z obecną
zwróć uwagę nad politykę informacyjną firmy
spójrz na Ebidta
widziałeś produkty firmy?, wiesz czym handlują?
słyszałeś o ostatnich porażkach?
skoro jest tak tanio, czemu np. nie skupują?

na Titanicu orkiestra grała do końca..., więc nie obrażaj się Amphibious, bojestem po stronie drobnych akcjonariuszy akcji Tfone;
wg mnie firma Tfone jest żle zarządzaną rodzinną manufakturą, która ( spójrz na posta powyżej) sprzedała się bardzo drogo, wiele obiecując, i niedotrzymując słowa;
TECHMEX - po prostu, per analogiam..

novitius
0
Wysłane: 2 października 2011 23:29:50 przy kursie: 2,04 zł
Witam wszystkich,

Jak widać osoba reprezentująca spółkę tzn. P. Joanna nie dotrzymała słowa danego akcjonariuszom mniejszościowym i nie otrzymaliśmy do tej pory żadnej informacji odnośnie planów zarządu w kwestii organizacji spotkania informacyjnego. Pozostawię to bez komentarza, gdyz jest on w mojej ocenie zbędny!!! Powiem tylko tyle - wstyd Pani Joanno!

Informuję jednocześnie, że z analizy której wcześniej wolałem nie ujawniać wynika, iż jako nazwijmy to Grupa dysponujemy ponad 5% procentowym udziałem. Wszystkich Akcjonariuszy, którzy zadeklarowali chęć "walki" o swoje prawa informuję, że w najbliższych dniach e-mailowo za pośrednictwem adresu: walcz.akcjonariat@gmail.com będę sie z Państwem kontaktował w celu ustalenia szczegółów dotyczących dalszych naszych działań. Wszystkich "nowych" zdegustowanych akcjonariuszy zachęcam do udziału w tej akcji.

Informuję również, że Stowarzyszenie Inwestorów Indywidulanych zostało poinformowane o sytuacji w spółce i zadeklarowało, że bliżej zapozna się ze sprawą. Niestety nie jestem członkiem w/w Stowarzyszenia, dlatego mogę liczyc tylko na ich dobrą wolę. Nie mniej jednak, jeśli wśród nas są członkowie SII to mogą w mojej ocenie oczekiwać od Stowarzyszenia bardziej radykalnych działań.

Myślę, że po potwierdzeniu deklaracji kolejnym krokiem będzie organizacja spotkania zmierzającego do zwołania WZA.

Pozdrawiam serdecznie,

nov

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 3 października 2011 12:31:58 przy kursie: 2,04 zł
pio355 napisał(a):

Grzegorz Neox napisał(a):

-Spriengfield Investments S.a.r.l............37,92% Sebastian Sawicki
a sarl to nic innego tylko strefa zerowego opodatkowania.

?????

daro
0
Wysłane: 3 października 2011 14:03:21 przy kursie: 2,04 zł
SARL (Société Responsabilité Limitée) - oznacza luksemburską spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością

o korzysciach i podatkach polecam artykuł tu:

interpretacja-podatkowa.pl/int...

co nie zmienia faktu że Zarząd Telforceone ma gdzieś swoich akcjonariuszy, których to też reprezentuje i dba o ich interesy, a historia pokazuje ze takie stanowisko nie wróży niczego dobrego ;(

na razie zastanawiamy się jakby Zarząd Telforceone zmobilizować - w najbliższych dniach zrobimy kilka ruchów sprawdzających wypuszczając kilka pism do różnych instytucji i zobaczymy jaki będzie efekt
Edytowany: 3 października 2011 14:05

Joanna Siedlaczek
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 55
Wysłane: 3 października 2011 17:30:17 przy kursie: 2,04 zł
Szanowni Państwo,

w imieniu Zarządu TelForceOne chciałam poinformować, że za około dwa tygodnie Spółka zorganizuje czat, który umożliwi Państwu podjęcie bezpośredniego dialogu z jej przedstawicielami.

Dokładny termin, godzina oraz link czatu podamy w przeciągu kilku najbliższych dni. W przypadku pytań – pozostaję do Państwa dyspozycji.

Z poważaniem,
w imieniu TelForceOne
Joanna Siedlaczek,
E: relations@telforceone.com

pio355
0
Wysłane: 5 października 2011 00:05:57 przy kursie: 2,06 zł
mam pytanie
-kto będzie moderatorem czatu?
bo jak wiadomo, to moderator decyduje na które pytania warto odpowiadać ( nieważne kto głosuje - ważne kto liczy głosy[J.Stalin])
-kto będzie interlokutorem? - czy jakieś bliżej nieokreślone "ciało"? czy konkretna osoba?
-i 3-cie pytanie - dlaczego za "ok 2 tygodnie", a np. za 2 dni? ( skoro ostre bicie piany nt. TelForceOne rozpoczęło się na tym forum mniej więcej 3 miesiące temu,a w tzw. "międzyczasie" zaszły baaardzo poważne zdarzenia jednorazowe, a kurs osunął się z 6,60- na 2,06- PLN ?)salute

clash
0
Wpisów: 74
Wysłane: 7 października 2011 10:25:30 przy kursie: 2,46 zł
Joanna Siedlaczek napisał(a):
Szanowni Państwo,

.....że za około dwa tygodnie Spółka zorganizuje czat, który umożliwi Państwu podjęcie bezpośredniego dialogu z jej przedstawicielami.

T max = 14 dni
T max = 17 październik

Czy ustalenie daty w terminarzu prezesa bądź terminarzu innej osoby reprezentującej spółkę w związku z zaistniałą sytuacją musi trwać naprawdę tak długo?

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 7 października 2011 10:52:48 przy kursie: 2,46 zł
Ciekawie tu u Was, obserwuję ten wątek i choć nie posiadam akcji to przyglądam się systematycznie.
Chyba nie powinniście się denerwować na ten długi czas oczekiwania na czat, bo jak tylko pani Joanna podała tą informację akcje zaczęły drożećthumbright ciekawy zbieg okoliczności.
Dla postronnego obserwatora takiego jak ja, to wygląda tak, że najbliższy czas będą sobie rosły, a na w czas czatu kurs może być już wyżej i ktokolwiek tam z Wami nie będzie czatował, będzie miał argument - no przecież ostatnio ładnie urośliśmy.
Współczuję też w tym miejscu pani Joannie bo ona jest niestety na tym wątku z obowiązku, pisze tylko to co może i co każą - taka chyba to robota, ale robić gdzieś przecie trzebabinky
Traktujcie proszę ten wpis jak lużne przemyślenia wynikające z obserwacji tej spółki i waszej determinacji do wyjaśnienia kluczowych pytań.
pozdrawiam

Joanna Siedlaczek
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 55
Wysłane: 7 października 2011 12:40:51 przy kursie: 2,46 zł
Szanowni Państwo,

wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom, w imieniu Zarządu i Rady Nadzorczej spółki TelForceOne SA, serdecznie zapraszam Państwa na spotkanie (nie jak pierwotnie zapowiadaliśmy czat) dedykowane inwestorom indywidualnym, które odbędzie się we wtorek 18 października o godz. 11:00 w siedzibie spółki (ul. Krakowska 119, Wrocław).

Na spotkaniu obecny będzie Prezes Zarządu oraz większościowy akcjonariusz spółki – Sebastian Sawicki oraz pozostali Członkowie Zarządu TelForceOne. Zaproszenie do udziału w spotkaniu zostanie przekazane także do Zarządu Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych.

Podczas spotkania przedstawiona zostanie Państwu prezentacja na temat aktualnej sytuacji Spółki. Odbędzie się także sesja pytań i odpowiedzi poświęcona zagadnieniom, które interesują mniejszościowych akcjonariuszy. Organizujemy spotkanie w godzinach roboczych, aby mieć możliwość pokazania Państwu jak TelForceOne działa na co dzień, jak spółka, jej pracownicy oraz należące do firmy centrum logistyczne obsługujące grupę kapitałową funkcjonują w trybie operacyjnym.

Jeśli nie będą Państwo mogli uczestniczyć w spotkaniu, to bardzo prosimy o przesłanie pytań, które chcielibyście Państwo zadać na adres: relations@telforceone.com. W przypadku dodatkowych pytań – pozostaję do Państwa dyspozycji.

Z poważaniem,
W imieniu TelForceOne
Joanna Siedlaczek
E: relations@telforceone.com

BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 7 października 2011 21:51:03 przy kursie: 2,46 zł
Piszę się na wizytę, zawsze to paluszki za darmo i widok Prezesa na żywo (bezcenneAngel).
Formuła spotkania lepsza niż czat.
Albo czas albo pieniądz. ...

novitius
0
Wysłane: 11 października 2011 00:50:30 przy kursie: 2,12 zł
Pani Joanno wierzę, że to krok w dobrą stronę i jednoczesnie bardzo proszę o informację na temat warunków uczestnictwa w spotkaniu.

Wszystkich podobnie jak Pai Joanna zachęcam do uczestnictwa w spotkaniu. Jeśli ktoś podobnie jak ja ma dosyć daleko do Wrocławia, to zachęcam do przekazania pytań na adres: walcz.akcjonariat@gmail.com.
Ja z pewnością wezmę w nim udział, chyba że nastąpi jakieś "zdarzenie jednorazowe"

Pozdrawiam,

nov

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

16 17 18 19 20

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,408 sek.

hgngskos
yvhvahmg
dryoelnp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sgfaugpl
aafiggbe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat