Temat:
TFONE
nie mam do nikogo pretensji portal ok, opisy i komentarze do sprawozdań ok poziom dyskusji na portalu, w ogóle, szacunek (pomijam koszty subskrybcji - każdy sobie Panem) jedyna moja pretensja odnosi się do słów: "spółki będę bronił" (WD) a niby dlaczego? bo zapłaciła za czat na Twoim portalu? bo "próbuje"? tą jedną frazą pogrzebałeś własną wiarygodność łoczdog bez emotikona Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
uważam że casus Tfone to porażka stockwatch; wypromowaliście, niechcący, sk..syna, więcej, broniliście go, a najgorsze jest to, że na koniec wydymał ten pan Was i Nas; bez emotikonu ok? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
WD - będziesz bronił spółki ? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
addi napisał(a):Dno było ubijane przez ca 2 miesiące. Spółka z pewnoscią nie zasługuje na taaak głęboką przecenę  . a jaka prognoza na ten moment addi? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
to jest jak skandynawski kryminał - możesz się domyślać, ale nie wiesz jak jest; dobra nieważne - nie mówimy o zachowaniu/relacjach firmy i temu że 9 lat temu zaproponowała w ofercie publicznej akcje w zamian za ...., nieważne; czy ktoś rozsądny potrafi wytłumaczyć co się dzieje na spółce? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
brutto? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
WatchDog napisał(a):Spółki będę bronił, bo co robi to robi, ale jednak z rynkiem próbuje się komunikować. minął rok, rok braku komunikacji na spółce  . Być może w wigilię wyników - tu wyprzedzam ew. wypadki - nastąpi słynny czat na Stockwatch, gdzie zbierze się grono zarządzające TFO ( bez udziału  oczywiście ), a pytań jest tyle,że , no , ho-ho, co-nie-miara; ale - nie ma co się jarać - nie ma czasu aby na wszystkie odpowiedzieć, a w ogóle to odpowiedzi są już gotowe  ; przypomnę, że spółka zaczynała przygodę z giełdą od kursu w okolicach 35,- PLN za akcję; przypomnę również, że zeszłoroczni dyskutanci obiecywali większe marże, dywersyfikacje, rozwój, ekspansję no i poszerzanie asortymentu... brawo ! Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
wywoływałem "coś wiedzącego", a nie "wszechwiedzącego", tym niemniej dziękuję Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
na bankierze pojawiły się spekulacje nt. prognozowanych znacznych odpisów za 2015 z uwagi na znaczącą ilość reklamacji i w związku z tym niewydalający serwis; czy ktoś coś Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
od lat wali trupem, dziwię się tylko NN, bo to oznacza niekompetencję Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
piszesz, że miała się pojawić, mógłbyś to rozwinąć Ponek?, napisz 1 zdanie o tych targach Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
niech miarą wartości wizerunku TFO pozostaną oferowane nagrody, brawo PROFESCAPITAL Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
kilka dni po premierze Hammer Axe nie istnieje w punktach Teletorium; niekompetencja? za parę miesięcy będzie czat, więc się wszyscy dowiemy jaka to zajebista i przemyślana strategia na tabletach,Ledach,dualsimach, a jakie marże?, hoho! Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
WatchDog napisał(a):Spółki będę bronił ponieważ wątek jest martwy i jałowy (kolejność przypadkowa) więc nie będę polemizował; ale pozwolisz WD, że zachowam w pamięci ten bohaterski akt; chodzi mi badziej o głos z zewnątrz,jakaś próba analizy, bo ja wiem; po komunikatach TFO nie oczekuję już niczego dobrego; to cenne: addison napisał(a):W tym biznesie, gdzie konkurencją są światowe giganty to jest ciągła walka. W długim terminie według mnie skazana na porażkę.
Nie ma kapitału aby powalczyć, zbudować coś przełomowego. To wciąż działanie na granicy, na niszy którą wielcy w każdej chwili mogą zalać. Z drugiej strony podziwiam brać się do takiej branży z małym kapitałem, trzeba odwagi. Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
hej,Stockwatch organizujecie czat-on-line,za pieniądze jak mniemam, nie dla żartu,więc może w ramach tej puli wygenerowalibyście jakąś , nie wiem, wymianę zdań na forum, tzn. rozumiem, że to jest trochę inna usługa i klient jej nie kupił (za drogo?), ale sam czat z firmą której relacje z plebsem są żadne to trochę dawanie ciała n'est-ce pas? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
szur szur szur talerzykiem, skupmy się, trzymajmy się za ręce, kotary zasłonięte, skupmy się; już czas, czas, cza: Pani Joanna Siedlaczek, Pan Paweł Płócienniczak, wywołuję Was, przybywajcie, porzućcie na chwilę sprawy...wszelkie sprawy i ogłoście, dajcie znak - czy Wasz biznes ma sens? czy jesteście zadowoleni z Waszych dokonań? czy sprostaliście? czy ( wręcz przeciwnie), to co obserwuję,  jest to łabędzi krzyk TFO ? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
@Telforceone, bezimienność zakrólowała w sektorze PR TFO; słusznie - po co wycierać własną buzią czyjeś nieczystości mam nadzieję, że przynajmniej trochę lepiej płacą Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Tutaj się dzieją historie kuriozalne - w ciągu 2 miesięcy strata 50% wartości akcji. Tak chyba bywa w nieprzejrzystym biznesie trzymanym w jednej łapie Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
z czatu: Robo niepotwierdzony: Czy zaskakujące odpisy to taki folklor branzowy, czy też koszt wiecznych nietrafionych eksperymentów sprzedażowych? Wiesław Żywicki: Jest to element bardzo rzetelnej strategii bilansowej. umarłem Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
na niewielkim kawałku Europy skupiono niewiarygodną ilość kapitału pod postacią lewizny i legalnych fortun (wszelkiej maści) i - niech nikt nie zapomina - hitlerowskiego złota, oferując posiadającym je krezusom bezpieczeństwo stanu posiadania, tajemnicę bankową oraz obsługę o najwyższym standardzie, doskonałe położenie, Alpejski spokój od czasów Marcina Lutra, magię uzdrowisk i najczystszego powietrza, wielojęzycznej akceptacji, gdzie gotówka na odpowiednim poziomie zastępuje paszport; kraj powszechnej szczęśliwości i inwigilacji, w którym kelnerzy posługują się 4-ema językami, ale nieliczni reagują na niuansy lingwistyczne; po co ja to właściwie piszę? przecież nie mam bladego pojęcia co dalej... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
uderz w stół a nożyce się odezwą, @easy5 - czyżbyś był tubą piarowską TFO? jeśli znasz rozwiązanie łamigłówki to przywołaj konkretny wątek z archiwum, zrobisz to? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
ciekawy wątek z forum bankiera w kwestii należności od Wratislavia Investement Sp. z o.o. w kwocie 4 371 tys. zł na dzień 31.12.2013, które objęto ( po raz kolejny) porozumieniem z odroczonym terminem zapłaty do 31.12.2014 r.: w czacie na stooq.pl po ukazaniu raportu za 2013: - Gratuluję udanego roku! Mam pytania dot. naelżności od spółki Vratislawia Investment na 5 mln zł, które przewijają się w raportach rocznych od kilku lat i co roku ich spłata jest przesuwana. 1. Co to za podmiot i Wratislavia Investment jest w jakiś sposób powiązana z akcjonariuszami TFO lub z osobami zasiadającymi w Zarządzie/Radzie Nadzorczej TFO. - Wiesław Żywicki: Ad. 1 Jest to podmiot niepowiązany. pytanie brzmi: dlaczego więc warszawskie przedstawicielstwa Wratislawia Investments i TFO znajdują się pod tym samym adresem? http://www.sklep.myphone.pl/kontakthttps://www.freepal.pl/serwis/kontakt Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
abonament powinien być o połowę tańszy bo jest szansa na 4 x więcej użytkowników; w zeszłym roku była taka promocja (czytam z myśli) 1000,-zeta za 10 lat abonamentu? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
abonament powinien być o połowę tańszy Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
AMICA
Pytanie brzmi: dlaczego takie rekomendacje są wystawiane? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
11BIT
ale dlaczego "Panowie":)  ? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Nie chodzi mi o reakcję przedstawiciela tfo, czekałem bardziej na porady "wyjadaczy", handlowców, analityków od finansów. Wg info dostępnych na forach, kosz najmu stoiska 5-7 m.kw. w centrum handlowym/galerii to wydatek rzędu 1500,-PLN miesięcznie ( uśredniam dla całej Polski, hi/low-end) do tego dochodzą koszty exploatacji czyli ochrona, prąd, sprzątanie; proponuję 2000,- PLN/miesiąc. Sam jestem zaskoczony, że tak mało (  ) Koszt budowy stoiska,akurat tego konkretnego, oceniam na 7000,- PLN (z dowozem,montażem), ale to wydatek jednorazowy, dzieląc go na 12 miesięcy wychodzi: 600,- + 2000,- czynsz = 2600,-/miesiąc. Nie interesuje mnie co spólka robi z zyskami z Teletorium. Interesuje mnie ile zysku przynosi Teletorium. Piszesz, że słaby punkt ma 20000,-PLN obrotu miesięcznie(czyli dziennie 720,-PLN bo 28 dni handlowych. Trudno mi w to uwierzyć. Jak bardzo aktualne są te informacje? Piszesz, że najlepsze Teletoria mają 60000,-PLN obrotu mies.(czyli dziennie 2100,-PLN). Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
mam dylemat: Teletorium wg informacji źródłowych , na dzień dzisiejszy, w strategicznych punktach handlowych w Polsce ( ale na pewno w dużych aglomeracjach/galeriach handlowych) jest ok 110 franczyzowych stoisk Teletorium; onegdaj, nazwałem te stoiska "punktami dorabiania kluczy", być może złośliwie i niesłusznie, nie pamiętam:) Fakt, że 110 punktów kontaktu/dystrybucji/serwisu producenta taniej elektroniki codziennego użytku to już jest broń nabita, a jeśli przy okazji/w pakiecie można tam kupić elektronicznego papierosa wraz z dygresjami, to uważam, że: od 1 punktu Teletorium , dziennie powinno być 200,- PLN zysku netto nie wnikam, po prostu jak psu kiełbasa, minimum; 110 punktów Teletorium x 200,-PLN x 28 dni handlowych/miesiąc = 616 000,- PLN zysku netto, czyli 7 392 000,- PLN zysku rocznie gdzie są te pieniądze? 200,-PLN NETTO z jednego punktu Teletorium dziennie Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
I znowu: TUŻ po zalogowaniu wchodzę na info: www.stockwatch.pl/wiadomosci/p...i czeka mnie tu informacja, że .... powinienem się zalogować, aby móc przeczytać całość... to jest irytujące Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
właśnie się zastanawiam czy te smartfony na IV kwartał to nie za późno o jakieś 4 sezony...hm; tablety już od pewnego czasu chodzą w mieście i na wsi po 1,- zeta, więc chyba raczej ewakuacja... tym bardziej,że marża słaba, a efektu skali brak...; zastanawiam się zupełnie poważnie i bez złych intencji, czym jest Telforceone "na dziś" - branżowo, wizerunkowo, przyszłościowo... czy ktoś na tym forum potrafi rozszyfrować intencje administratora strony z produktami TFO, który każe obowiązkowo być zalogowanym partnerem TFO aby poznać cenę konkretnego towaru ?  czy te ceny są jakieś wyjątkowe? abstrakcyjne? super-minimalne? ; trudno dziś handlować nie podając cen, a w internecie jest to praktycznie niemożliwe...  no dobra, zalogowałem się, ale np. mocno promowana oferta źródeł oświetlenia LED nie poraża ani ceną, ani mocą, ani asortymentem ( ni nawet dostępnością) to nie wygląda lepiej niż osiedlowy kiosk z akcesoriami, czy ktoś ma zdanie odmienne? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Pan Sawicki jest w posiadaniu większościowego pakietu akcji TFO, więc trudno pisać o manipulacji kursem  ; tzn. jedynej manipulacji dopuścił się raczej Pan Sawicki sugerując onegdaj, że cena akcji TFO w ofercie publicznej na poziomie ~35,-PLN/1 akcja była "promocyjna". Jak słabym jest Pan Sawicki menedżerem świadczy fakt, że nie zorientował się "w czas", że ktoś mu skroił kawałeczek Cypryjskiego tortu Springfield Investments S. a. r. l. Kolejnym kuriozum było wystosowanie oficjalnego komunikatu: "spółka poinformowała niezwłocznie (wypełniając obowiązek informacyjny), jak tylko uzyskała informację w tej sprawie".piaskownica Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
KOPEX -taka fajna mogła być marka, a wyszedł z tego taki ... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
KGHM
"oby Pan się mylił Kloss, oby Pan się mylił..." Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
11BIT
słabe to jest zawiodłem się Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
JSW
@bankrucik brzmi to bardzo prawdziwie i to jest smutne Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
POLNORD
anty_teresa napisał(a): Wpis Ucofb'a łamał regulamin, więc go wyciąłem.
to nieprawda nakłaniał do złamania regulaminu ( raczej nieświadomie), ale go nie łamał Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
POLNORD
kto może żyrować twoje dobre intencje anty-teresa? mój post był neutralny czyżby krewa to twoje alter ego? eliminujesz moje wpisy prawem kaduka? dlaczego? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
POLNORD
ćwierkają wróbelki, że lepiej idzie sprzedaż.. Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
POLNORD
proszę zrobić Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
szanowny Panie, informacji się nie podejmuje, a to istotne, bo Pański wywód nie ma sensu; istotne jest również to ,że "osoba zobowiązana do poinformowania" nie zrobiła tego w terminie dopuszczalnym czyli złamała prawo i będzie pociągnięta do odpowiedzialności Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
poza sporadycznym(1 x tydzień) logowaniem się na FB ze smartfona, używam wyłącznie jeden stacjonarny PC Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
dzisiaj też musiałem się wylogowywać TYM linkiem czy tak już będzie zawsze? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
zalogowany,chciałem przeczytać artykuł o kursach złota i wyskakuje mi: Dalszy ciąg artykułu zawiera analizę techniczną srebra, złota i miedzi wraz z prognozą kierunku i zasięgu ruchu i dostępny jest w abonamencie. Kliknij tutaj aby zamówić abonament i uzyskać natychmiastowy pełny dostęp do serwisu. Niezdecydowany? Zapoznaj się z listą funkcji i narzędzi, jakie zyskujesz dzięki abonamentowi. Jeżeli posiadasz abonament, a nie widzisz tekstu, zaloguj się do serwisu. to nie 1-szy raz pomocy! Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
złodzieje? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
niekompetencja władzy Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
@Gliptodon, zdumiewa mnie twój optymizm, ponieważ omówienie raportu anty_teresy jest dla TFO miażdżący. Tylko kilka wyrwanych cytatów: "Spółka utratę marży argumentuje w różny sposób(...)ale wygląda na to,że spadek ma charakter trwały." "Na poziomie wyniku ze sprzedaży, czyli po obciążeniu przez koszty ogólnego zarządu i koszty sprzedaży sytuacja wygląda źle." "Długofalowe tendencje są niekorzystne." "Skoro jesteśmy przy zapasach, to trzeba wspomnieć, że biegły po raz kolejny miał zastrzeżenia co do salda tej pozycji i nie chciał się pod tym podpisać." "Niestety można mieć do wyceny majątku pewne zastrzeżenia." "Rynek wycenia spółkę w wartości nieco wyższej niż metoda Wilcoxa." jest tego sporo więcej, ale najbardziej podoba mi się WNIOSEK: "Do wzrostu wartości potrzebna jest poprawa wyników, którą można osiągnąć w części przez sprzedaż nieruchomości" proste! przypomnę tobie, że dokładnie 10 X 2010 roku 1 akcja Tfo wyceniana była na 7,14- PLN NA piątkowej , wczorajszej sesji, cenę 1 akcji Tfo ustalono na 2,48- PLN czyli -60% w tym samym czasie indeks wszystkich spółek WIG urósło ok 10% TFO handluje chińszczyzną, nie produkuje bynajmniej nic. Robi to wiele firm i być może za chwilę ktoś to zrobi taniej i skuteczniej. Niskomarżowo zahandlowali ostatnio tabletami - BRAWO!, poczekajmy na reklamacje... Przez cały okres działalności w ramach spółki akcyjnej właściciele dali ogromny popis niekompetencji. Lista złych decyzji,nietrafionych produktów jest długa (chętnie wymienię - ostatnio te nieszczęsne dual-simy). Ta niska rentowność "przyklejona" do spółki "od zawsze" - nie masz żadnej refleksji w tej materii? Wejdź na stronę telforceone - aby poznać ceny musisz się zalogować ( sic!) - to jakaś choroba... Chcesz np. kupić tusz do drukarki - wyszukiwarka nie wskaże ci konkretnego producenta. na stronie jest mnóstwo błędów (chętnie wymienię) Skąd czerpiesz wiarę w tę spółkę @Gliptodon? słowo "dywidenda" tu nie istnieje; ale zamiast tego jest w międzyczasie " program motywacyjny" dodruku akcji dla wybranych... dla tych co tak źle zarządzają, ale być może za "trzymanie buzi na kłódkę" zastanawiam się nad emotikonem...mmm... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
AGORA
przykra sesja dzisiaj wróble ćwierkają, że w biurowcu na Czerskiej zrobiło się sporo luźniej i część budynku idzie "pod wynajem" nareszcie? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
@anty_teresa Wielkie dzięki za raport! Bez względu na twoją niepodważalną wiedzę w kwestii wycen i raportowania majątków nieruchomych, oraz moją w tej dziedzinie ignorancję, niezaprzeczalnym faktem jest to, co napisałem w poście z godziny 11:06 dnia bieżącego - że każdy potencjalny kupujący TEN grunt zapłaci 3225,- PLN za 1m2 bez względu na to czy będzie mu się podobał stojący na działce budynek czy wręcz przeciwnie. To znaczy raczej nikt rozsądny nie bierze poważnie tej kwoty - to przecież oczywiste, że wycena została sporządzona na zamówienie i za pieniądze spółki TelForceOne i im droższy ten Miś tym wskaźnik C/Wk solidniejszy... Od trzech dni jestem świadkiem zmasowanych działań PR-owskich prowadzonych przez członków zarządu spółki na różnych forach i mediach. Nieśmiało przypominam tylko,że: - akcje TFO były sprzedawane w ofercie publicznej (wcale nie tak dawno)za grubo ponad 30,-PLN/sztuka czyli ponad 10-cio krotnie drożej niż obecnie - zarząd/wynajem nieruchomości nie jest statutowo głównym cele działalności TFO - główny właściciel, poprzez spółki zależne, jest w posiadaniu większościowego pakietu akcji, tudzież decyduje o WSZYSTKIM co się dzieje w spółce Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
"Nie przeczytałeś dokładnie. grunt wyceniany jest na 1959/m2 natomiast powierzchnia użytkowa budynku na 5385/m2" Ja nie przeczytałem tylko zacytowałem... Nie istnieje coś takiego jak oddzielna wycena za grunt i oddzielna za nieruchomość na nim, tak jak 2 różne podmioty nie mogą kupić:jeden gruntu, a drugi budynku. Jest po prostu jedna cena za działkę ze wszystkim co na niej stoi i karkołomnym się wydaje szacowanie wartości samego budynku ( po prostu identyczny budynek w innej lokalizacji musiałby być wart tyle samo). Jeśli teren jest wybitnie inwestycyjny, zaś sam budynek nienajwiększy i nienowy to prawdopodobnie mógłby tylko przeszkadzać i kwalifikuje się do wyburzenia... Co ciekawe,kalkulacja istniejącego budynku na poziomie 5385/m2 obnaża słabość samej wyceny. Tyle dzisiaj kosztuje budowa 1m2 biurowca średniej klasy pod klucz. Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
cytat z wywiadu Pana K.Gemry z v-prezesem Wiesławem Żywickim : v-prezes: " Co dwa lata przeprowadzamy aktualizację wyceny naszych nieruchomości inwestycyjnych. Ostatnia wycena, wykonana w marcu 2012 roku, skutkowała oszacowaniem wartości tych nieruchomości na 39,9 mln zł. W skład nieruchomości wchodzi grunt o powierzchni 1,2 ha i część budynku o powierzchni 3 tys. m2, obecnie wynajmowana. Nieruchomość gruntowa jest położona w bardzo dobrze skomunikowanym rejonie Wrocławia, blisko ścisłego centrum miasta (3 km od Rynku), w bezpośrednim sąsiedztwie centrum handlowego z marketami Selgros i Praktiker. Nieruchomość przeznaczona jest na sprzedaż, ale nie będziemy dokonywać takiej transakcji pod presją czasu. Jesteśmy otwarci na propozycje, które od czasu do czasu pojawiają się." 39,9 mln za 12 000 mkw czyli 3 325 PLN za 1 mkw ? (widocznie te 3 000 mkw. wynajmowanej powierzchni są wyjątkowo cenne) Zarząd jednak się waha i nie chce decydować pod presją czasu - być może dlatego, że wspomniana nieruchomość jest oddalona wg tras google o 5 km od Rynku ( a nie 3km jak twierdzi v-prezes Żywicki), a może dlatego że rzeczoznawca przeszacował mniej więcej o połowę wartość nieruchomości Lecz jeśli się mylę,to zaskakuje mnie, przed czym tak mocno broni się Zarząd TFO - przecież sprzedaż tej nieruchomości pozwoliłaby spółce na znaczącą redukcję zadłużenia, zastrzyk gotówki obrotowej i rezygnację z planowanej emisji obligacji ( czyli kolejnego zadłużania jak słusznie zauważył Gliptodon) Wzrost rentowności TFO rok do roku jest wg mnie wyłącznie skutkiem beznadziejnych wyników porównawczych za 2011 rok, zaś sama spółka jest wciąż wyjątkowo mało dochodowa i zaskakuje mnie optymizm i dobre samopoczucie Zarządu. Jak kruche jest zaufanie do działań Właścicielskich TFO niech świadczy wczorajsze i dzisiejsze zachowanie kursu. Utwierdza mnie to niestety w przekonaniu, że wielu potwierdza moją opinię... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GRAAL
zapoznałem się z info dot. ew. odstąpienia od umowy, wygląda na "miękką" transakcję; sam nie wiem o co chodzi, ale wydaje się że obie strony są zainteresowane... pytanie brzmi: kto kogo trzyma za jaja? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GRAAL
zawsze warto dedukować najprościej - - skoro ktoś nie chce sprzedać ( i odsyła gotówkę wek) tzn. że jest więcej warte, dużooo więcej..., i nie potrzebuje już tej gorącej gotówki; Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GRAAL
sytuacja jest wyjątkowa - - sprzeczne rekomendacje - rezygnacja z transakcji sprzedaży spółki zależnej ( w toku...) - znaczący wzrost obrotów ( przy spadku marży) i związane z tym wszystkim ostatnie wahania kursu ( +/- 15% w ciągu 3-ech sesji) Kod:mod: usunięto informację o własnych transakcjach Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Odwiedziłem dziś stronę TFO na FB: http://www.facebook.com/TelForceOneostatni wpis z 21 grudnia z życzeniami noworocznymi... tylko pogratulować prężnego PR i relacji inwestorskich Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
spółka z wig20 traci w ciągu 3-ech sesji 40% czy ten trup naprawdę tak śmierdzi? ( czas na rekomendacje minął, nie sztuka wróżyć z otwartych kart; a propos rekomendacji - synthos dostał fatalną i jakoś od dwóch sesji pnie się pod górkę...) Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Szutnik napisał(a): Nie widać oszałamiającej podaży i wszystko zaczyna wskazywać na drugi dzień z dolnym cieniem.
a jednak w 2 godziny przehandlowano akcjami za 80mln PLN Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
AGORA
Niemczycki odchodzi, ktoś ma swój  komentarz? mam wrażenie, że ostatnie 4-5 lat to pasmo wielu złych decyzji Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
PHN
jestem za omówieniem tego mało ciekawego debiutu ważny czas dla deweloperki Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
trailer - szacun bez chamskiej strzelanki, super muzyka/montaż/klimat Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Panie Płócienniczak, cytuję: "Nastąpiło uzgodnienie zasad współpracy z dużymi dostawcami technologii produkcji tabletów z Chin, mających bezpośredni wpływ na bardzo korzystny stosunek jakości do ceny urządzeń marki myTAB. Uruchomiony został również proces prowadzenia kontroli jakości przez europejską instytucję certyfikującą TÜV, bezpośrednio na liniach technologicznych w trakcie procesu produkcyjnego. Efektem są takie dedykowane dostawy w których każdy tablet opatrzony jest indywidualnym certyfikatem szczegółowej kontroli procesu produkcji i konfekcjonowania, wydanym przez TÜV - „Produkcja kontrolowana przez TÜV" nie wiem za ile Pan to robi , ale to jest język minionej epoki i podejrzewam że to Pański szef oczekuje aby Pan podpisywał się własnym nazwiskiem pod tymi wymiocinami... proszę łaskawie wklepać np. dajmy na to ceneo.pl, ok ew. skapiec.pl; ma ktoś swoje typy? bardzo proszę; mytab na ww forach nie istnieje, tzn. owszem jest gdzieś tam wymieniony, ale w ceneo mytab ma 1 sklep, a w wyszukiwarce skapiec 3 sklepy; opinie nt. produktu żadne; wiec o czym Pan pisze Panie Płócienniczak? o Chinach? o technologii? pan nie umie spozycjonować produktu na własnym podwórku... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
osobiście nie wierzę w darmowe obiady, więc zakładam , że Biedronka wybrała najlepszego czyli najtańszego dostawcę; a dlaczego TFO i jego produkt są najtańsze? - ponieważ beznadziejnie zarządzana firma tylko wtedy ma jakąkolwiek szansę wypchnąć produkt jeśli działa na zerowej marży (tak właśnie jest w tym przypadku); TFO chodzi wyłącznie o "obrót" i kto tego nie widzi ten trąba! Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
PKOBP
a może: im mniej akcji ma MSP tym mniejsze szanse na sowitą,regularną dywidendę... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
więc po co czat skoro nie jest zadane podstawowe pytani ( na które zresztą i tak nie uzyska się wiarygodnej odpowiedzi?...) ktoś tu sobie przygotował miękkie lądowanie.... ktoś posprzedawał w porę akcje w marcu 2007 1 akcja GNT=111,-PLN to nie jest śmieszne Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
a może jakoś niebawem kolejny czat z Panem Antkowiakiem? było wiele pytań... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
wg mnie, to co dzieje się z notowaniami tfo od początku roku, zwiastuje coś bardzo niedobrego; i nie chodzi mi wyłącznie o jutrzejszą publikację raportu pozdrawiam Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Pawel Plocienniczak napisał(a):.... no to chyba teraz należy wynagrodzić zapracowany zarząd: § 1 ust 1. Na podstawie § 2 ust. 1 i 4 oraz § 40 ust. 2,3 i 4a Regulaminu Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych, po rozpatrzeniu wniosku spółki TelForceOne S.A., Zarząd Krajowego Depozytu, postanawia zarejestrować w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych 130.500 (sto trzydzieści tysięcy pięćset) akcji zwykłych na okaziciela serii C Spółki TelForceOne S.A., o wartości nominalnej 1,00 zł (jeden złoty) każda to nie 1-szy już raz, nieprawdaż? proszę przypomnieć po ile sprzedawano akcje TFO w ofercie publicznej... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
wg mnie na dwoje babka wróżyła wysokie oprocentowanie obligacji to wysoki koszt prowadzenia biznesu, który i tak nie jest łatwy... wypuszcza obligacje bo nie ma instytucjonalnych chętnych na kredytowanie, nie mówiąc o bankach; Gant stawia wszystko na jedną kartę ponieważ stoi plecami do ściany czego wyrazem jest C/Wk Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
właśnie ta ostatnia emisja obligacji mnie wkurza, bo obawiam się że to tzw. "łabędzi krzyk" GNT, podobnie zresztą jak na Bomi; oczywiście moje posty są emocjonalne i mało merytoryczne, ale przecież formuła SW jest otwarta dla wszystkich; kryzys oddziela ziarna od plew, pada mnóstwo kiepsko zarządzanych lub wręcz gangsterskich spółek i oprócz relacji np. ANTY_TERESA chętnie wysłucham na SW laików, ew. pracowników, pozostałych akcjonariuszy GNT Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
więc aby lokować gotówkę w akcje Gant należy znać się cokolwiek na spekulacji,warrantach, cudzych długach, różniczkach 2-iego stopnia - i teraz wiem nareszcie rafsty gdzie powinienem bezpiecznie lokować gotówkę celem przyszłych zysków, dziękuję Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
wapkil napisał(a):@Pio355
Ludzie po prostu bali się, że spółka może zbankrutować, ale dokładnie tego nie uzasadniali. ta spółka dołuje od wielu lat i jest nierzetelna w komunikatach, to bardzo łatwo zweryfikować wapkil Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
a co Twoim zdaniem miałoby dać ich nieprzeniesienie na Cypr? skoro nie wiadomo o co chodzi? prawdopodobnie na wyspie Cypr jest jakieś prawo które pozwala na to COŚ o czym Ty ani ja nie mamy pojęcia; proponuję rafsty abyś nie był adwokatem diabla w tej drobnej sprawie Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
sugeruję aby SW nie próbował być stronniczy - to cenne że punktuje puste posty, ale przecież słowo "Cypr" na Gancie pojawiło się dopiero ostatnio - i to akurat ma znaczenie! właśnie teraz kiedy akcje GNT są warte 12% WK; ja nie wiem nic,obserwuję tylko beznadziejną sytuację całej branży, fatalną historię spólki, jej zadłużenie, historię nieprawdziwych komunikatów i prognoz, i mam wątpliwości; sam siedzę w tej branży i wiem ile kosztuje każdy pusty miesiąc; bankructwo to jak grom z jasnego nieba(tak jak na Techmexie i Bomi,niedawno Edbud) Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GANT
Kod:mod: z wątku usunięto posty bezpodstawnie sugerujące bankructwo spółki - otrzymaliśmy interwencję w tej sprawie [/quote] proszę o dokładniejszy opis wydarzenia "bezpodstawnie sugerującego bankructwo" w spólce coś się dzieje, w kolejnych postach pojawia się "wyspa Cypr" przypominam, że Gant nie cieszy się dobrą opinią drobnych akcjonariuszy i jest spółką źle zarządzaną;wiele obiecuje od wielu lat, a kurs opada w jednym kierunku; co ma z tym wspólnego stockwatch? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
sprzedaję plotki - w JWC podobno 60% czystka w marketing/projektowanie; baaardzo słaba sprzedaż V/VI; podobno zarządzono wewnętrzny audyt (OK!); wg mnie to pozytywny sygnał, choć warto by zacząć od prezesa ... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
WILBO
jak można w ciągu roku zanotować w takiej spółce stratę ~20 mln? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
BOMI
oczywiście, przesadziłem pytanie brzmi: czy istnieje podstawa prawna, na podstawie której można pociągnąć do odpowiedzialności karnej osoby zarządzające spółką Bomi w roku 2010? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
BOMI
"luźne przemyślenia" miewalem w wieku 9-11, w konfesjonale; od opiniotwórców oczekuję rzeczowych opinii ew. ich brak ... i nie chodzi mi o odpowiedzialność karną twórców SW, bynajmniej, chociaż, jak się tak zamyślę... Pani Katarzyna nie użyła np. formuły "przepraszam", choć pamiętam że WD było przykro; poproszę teraz ( w ramach expiacji) o uczciwy opis tego z czym mamy do czynienia na Bomi, will u? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
BOMI
WatchDog napisał(a):Nooo nie  Zaczyna się. Numer poniżej pasa: papierowy zysk. Oczywiście, że będzie miało gigantyczny wpływ. Pytanie kiedy to wpiszą w majątek. Wg mnie mamy podanego na talerzu pieczonego prosiaczka: spółka niedowartościowana majątkowo, która podała fatalne info. Kurs będzie spadał w wyniku racjonalnej reakcji rynku. Niezależnie od rzeczywistej sytuacji i fundamentów, gdy dopisanie tych 120 mln zł wyjdzie na świat w postaci raportu i "zaskoczy" rynek zyskiem netto zamiast straty, będzie wybicie albo odbicie. Nic tylko siedzieć i patrzeć, a kto chce, to próbować szczęścia. EDIT: ważna uwaga. W WK już teraz jest 580 mln zł wartości niematerialnych i prawnych. Prosiak może się długo piec. Wartość aktywów rzeczowych netto na akcję to tylko 3,56 zł. Czekałbym z jakimikolwiek ruchami na zaudytowany raport roczny, patrząc czy w tej pozycji nie będzie odpisów wartości. to jest post z listopada 2010 ( całkiem niedawno) "wartość aktywów rzeczowych to tylko 3,56 zł" Pani Kasia, miesiąc wcześniej, nie widziała większych zagrożeń przy kursie powyżej 10,- zeta pytanie brzmi: kto ma pójść do więzienia? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Szanowny Panie Pawle,jak Pan wytłumaczy, że na ~ 6 lat od debiutu, spółka TFONE jest wyceniana na ~5% swojej początkowej wartości zaś aktualne wskaźniki stockwatch brzmią: EV/EBITDA 10,75 przewartościowanie EV/EBIT 15,23 przewartościowanie Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
zapomniała Pani napisać, że skoro jest tak fajnie, dlaczego spółka nie wypłaca dywidendy... proszę się nie denerwować, właśnie szykuję wypracowanie pozdrawiam Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Pani Siedlaczek nie widzi żadnych zagrożeń: www.bankier.pl/forum/temat_re-...Pytania: Zwracam się z prośbą o komentarz Zarządu Spółki w zakresie osiągniętego wyniku z podstawowej działalności operacyjnej. Przy wzroście przychodów ze sprzedaży o ok. 16% w stosunku do IQ2011, Spółka odnotowała spadek zysku z działalności operacyjnej o ok. 43%. Jakie czynniki wpłynęły na obniżenie ww. wartości i jakie działania "naprawcze" Zarząd zamierza podjąć w kolejnych okresach? Czy Zarząd Spółki rozważa wzmocnienie wysiłków marketingowych na oferowane przez Spółkę produkty? Uważam, że produkty Spółki nie są wystarczająco reklamowane m.in. w mediach (prasa,tv itp.). Odpowiedź Spółki: Spółka po 1 kwartale 2012 r. prezentuje wzrost skonsolidowanych przychodów o 15,9% (do 28,9 mln zł)oraz zmniejszyła zadłużenie o 3,8%. Wyniki wskazują stabilną kondycję Spółki. Głównym powodem stosunkowo słabszych niż przed rokiem wyników Grupy Kapitałowej TelForceOne na poziomie zysków,jest spadek średniej ceny myPhona - głównego produktu jednej z naszych spółek zależnych. Mimoutrzymania wolumenu sprzedaży na dotychczasowym poziomie, spadek jednostkowej marży wpłynął na wyniki finansoweGrupy – na zysk brutto ze sprzedaży, a co za tym idzie także na pozostałe kategorie zysku. Jednocześnie cieszy nas fakt, że spółka dominująca TelForceOne S.A. odnotowuje dobre wyniki finansowe. Jest to efekt m.in. realizacji strategii spółki w zakresie współpracy z wielkopowierzchniowymi sieciami sprzedaży. Ustanowione relacje z sieciami wielkopowierzchniowymi pozwolą w przyszłości na wprowadzanie do tego kanału sprzedaży także innych produktów z asortymentu spółki. Dobra kondycja finansowa spółek grupy pozwala na kontynuowanie działań marketingowych, natomiast strategia Spółki nie zakładaintensywnej reklamy w mediach o szerokim zasięgu (ATL). Spółka koncentruje się na komunikacji w gazetach i innych formach reklamowych sieci sprzedażowych, działaniach public relations, a także działaniach reklamowych winternecie i mediach branżowych. Nadal największą aktywność przejawia spółka myPhone prowadząca szereg działań mających na celu zwiększenie świadomości istnienia marki myPhone wśród potencjalnych użytkowników oraz wzmocnienie jej kojarzenia z serią urządzeń myPhone Simple Life. Pozdrawiam serdecznie, W imieniu TelForceOne Joanna Siedlaczek relations@telforceone.com Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
kamill1 napisał(a):
czemu to są jajaaaaa???
ano jaja są właśnie dlatego co obecnie widać na kursie, czyli kapitalizacja spółki to 20% jej wartości księgowej - to oddaje wyraźnie zaufanie inwestorów z GPW do tego czegoś ... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
BOMI
ciekaw jestem opinii zainteresowanych spółką, doświadczonych inwestorów: czy mamy do czynienia z agonią? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
raport: aktywa razem = 139 mln PLN to są jajaaaaaa................... i po co to półroczne bicie piany było? czas na ewakuację Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Joanna Siedlaczek napisał(a):Szanowni Państwo,
w ostatnim czasie pojawia się z Państwa strony dużo pytań w kwestii posiadanych przez spółkę nieruchomości. Niestety nie jesteśmy w stanie odpowiadać na wszystkie na bieżąco, w satysfakcjonującym Państwa tempie.
a czy w bardziej satysfakcjonującym Państwa tempie, można by wiedzieć "jak się sprawy mają"? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Szanowni Państwo, zanim doczekamy się referatu Pani JS, chciałbym delikatnie zauważyć, że zaczynamy rozmawiać o bardzo zasadniczej kwestii czyli o wartości likwidacyjnej spółki TFONE, na którą to składa się, w przeważającej części nieruchomość/-ści we Wrocławiu; czy to nie śmieszne i straszne zarazem  , że spółka zajmująca się handlem, dystrybucją ( bo nie produkcją raczej) telefonów , i która swego czasu pożyczyła od akcjonariuszy 30-40mln wydała gro tych pieniędzy na inwestycję budowlaną ( choć developerka to nie jej core business) w szczycie koniunktury, i od kilku lat podnosi sztucznie wartość majątku kalkulując 1mkw posiadanej gleby na 2000,- PLN ; teren ten nie jest wart więcej niż 500,- PLN ale nieważne jak jest - ważne jak kręcić lody - ważne żeby ten MIŚ był jak największy w międzyczasie jest program motywacyjny pod tytułem rozdajemy tanie akcje dla zarządu ( za co?) jest mało fajnie, bo z 30,- PLN akcje spadły do 2,- PLN w ciągu 4-ech lat - to trzeba naprawdę umieć więc robimy PR - wchodzimy na forum opiniotwÓrcze i ...., ale ale, aby się zanadto nie pobrudzić, bierzemy jakąś agencję PR, która ma takich Panów i Panie, którzy , za pieniądze ( bo to ich praca) potrafią każdą nieprawdę obrócić w nieokreśloność, synonim, oksymoron, Ci Państwo mogliby mieć doktoraty z tautologii i sztuki miłej konwersacji... problem polega na tym, że Pani JS nie bardzo się orientuje w czwartek na temat "nieruchomości" , więc , ponieważ jest miła, wszyscy się kłaniają i oczywiście zgadzają, że okrągły,niewiele-mający-z-prawdą manifest PR w tej sprawie Pani JS "wrzuci" po "weekendzie" do moderatora: moderator ma oczywiście rację, ale jakiś diabeł we mnie bardzo chciałby pobrudzić "dobre imię" w/w spółki, a potem bronić swoich racji w sądzie.... Kod:mod: rób co uważasz ale na własne konto. Mamy za dużo pracy żeby jeździć potem po sądach za naruszenie dóbr osobistych. to niczemu nie służy, swoje racje można przedstawić nie obrażając drugiej strony Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
GOBARTO
sorki, czy zdanie: "Spożywka zawsze chyba odbija jako jedna z pierwszych" oznacza, że jak odbija "spożywka" to należy brać kredyt pod zastaw kredytu i kupować kupować kupować? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Gliptodon, niepotrzebnie się wybudziłeś ze snu zimowego ( Pani Joanna zaprawdę to uczyniła) ponieważ podejrzewam, że nikogo na tym forum nie interesują uchwały Rady Miejskiej Wrocławia z X 2008, więc nie wygłupiaj się i idź spać, jest bezpiecznie; Maciej Węgorkiewicz dość schludnie uzasadnił stan posiadania spółki TFO odnośnie nieruchomości, ich podziału, zabudowy, najmu ( skąd te informacje?) wydaje mi się jednak, że jest tak jak pisze Tomasz Rostowski- również i ja zwróciłem uwagę na wycenę gruntu 1mkw ~ 2000,-PLN i jestem zdumiony, że jest to zaksięgowane jako aktualne aktywo tfo, BO PRZECIEŻ TO OCZYWISTA NIEPRAWDA / KŁAMSTWO.... i należałoby, tak jak sugeruje Tomasz Rostowski , ustalić wartość majątku nieruchomego dla TFO na max 6 mln Kod:mod: proszę o rozwagę w wypowiedziach. to samo można przekazać nie ryzykując naruszenia dóbr osobistych spółki Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
AGORA
WatchDog napisał(a):Niestety słabo to widzę, bo nie tyle znaczenie ma prestiż, co po prostu budynek nie nadaje się do wynajmu w obecnym stanie. Kto był ten wie, że aranżacja jest delikatnie mówiąc oryginalna i wysoce nieefektywna. Trzeba by wnętrze przebudować na normalny biurowiec, taki nudny i typowy, bo teraz jest to oranżeria, w której nawet nie da się zmierzyć powierzchni użytkowej. delikatna polemika: Agora ogłosiła bardzo świadomie konkurs architektoniczny otwarty na własną siedzibę - i miało być: ekologicznie, dużo powierzchni wspólnych, z przenikaniem, nowocześnie, ekologicznie,humanistycznie, słowem - liberte, egalite, fraternite - i wygrała pracownia JEMS i jest jak miało być, czyli biurowiec wyjątkowy ( i architektonicznie wyjątkowo współczesny i spójny), który , podobnie jak klipsy księżnej Diany, jest CUDNY i znajdzie zapewne amatora na ew. aukcji nieruchomości... ( organizowanej być może przez syndyka masy), jeśli w ogóle to nastąpi... \ mnie martwi raczej rotacja kadry oraz zakup goldenline -kto z tego korzysta?, to przecież obecnie obciach, raczej... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
odniosłem raczej wrażenie, że wymienione przeze mnie z nazwiska i imienia osoby to raczej pracownicy EURO RSCG ( swoją drogą - całkiem wysokie progi jak na spółkę z kapitalizacją ~14mln PLN ) poza wielce czcigodnymi ww, są wśród nas na forum, niejako incognito, osoby z kręgu PR Tfo - tak wielki bije z nich optymizm i tacy są zniewalająco powściągliwi, akuratni i grzeczni, że ...aż się chce tutaj wracać ja również się cieszę z obecności WD  , i trochę żal, że jego ostatni wpis nie powstał w ramach obecności przedstawiciela SW na październikowym spotkaniu z mniejszościowymi... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
AGORA
Witam, czy ktoś chciałby skomentować tak mocną przecenę Agory od kwietnia br., oraz dzisiejszy skok wolumenu? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Gliptodon napisał(a):
Aktualny C/WK wydaje się sygnalizować, że inwestorzy nie wierzą, że rynkowa wartość posiadanego majątku jest taka jak wykazano w sprawozdaniu. Zwątplili również we wzrost zysków w przysżłości. Jeśli wierzyć komunikatom ze spółki to możemy mieć pozytywną niespodziankę. Czas rozwieje wątpliwości...
czas rozwiał wątpliwości ( podpowiem , że wpis Gliptodon'a był z 4 lipca...kto zgadnie?...2011!!!, przy kursie?, no  czy znajdzie się jakiś śmiałek? - 4,56-PLN za akcję  ) w międzyczasie poznaliśmy Państwa: Magdalenę Kuczkowską..... brawa...... Piotra Biernackiego.... applause... a ostatnio na posterunku trzyma się dzielnie: Joanna Siedlaczek... gratulujemy!!! to fantastyczny wynik Pani Joanno! Pani Joanno, kiedy nastąpi długo oczekiwana zmiana? jakakolwiek... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
clash napisał(a): aha dokupiłem spory pakiet uśredniajac w dół wbrew wiadomym zasadom trochę się pospieszyłeś, bo dzisiaj kolejna odsłona padaki w tym grajdole.... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Gliptodon napisał(a):
wpisami na bankierze to chyba nie ma co się fascynować, przesledź sobie historię panicznych wpisów i zobacz co działo się kilka dni później. Dla mnie wyglądało bardziej na podwójne dno ale na AT się nie znam dlatego nie komentuję.
nie wiem jakie wpisy z w/w portalu masz na myśli posłużyłem się jedynie kilkuletnim wykresem TFO z w/w strony, ale to chyba netralny komentarz, cytat z kilkuletniej działalności wręcz... przyznaj  Gliptodon  że jeśli w maju 2007 1 akcja spółki TFONE kosztowała 35,-PLN a w grudniu 2011 kosztuje 2,- to starczy to za komentarz, sam w sobie, neutralny i obiektywny, zerojedynkowy, nieprawdaż? I napiszę jeszcze coś - gdybym to ja kupił akcje Tfone za 35 zeta w maju 2007, to dzisiaj kupiłbym za wszysto co mi jeszcze zostało karabin , pojechał do Wrocławia, odszukał tego Pana co obiecywał i wciąż obiecuje złote góry i ... uff, to tylko sen, to na szczęście nie ja... Czy Ty Gliptodon i Ty Amphibious nie zrozumieliście ostatniego wpisu Pana Szczepana Łangowskiego?, czy to nie jest oczywiste że spółka coś ukrywa,upublicznia niepełne raporty, utajnia niewygodne informacje? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
Gliptodon Amphibious Pani Joanna Siedlaczek hej hej gdzie jesteście? macie najnowsze jakieś wieści dotyczące spółki? za chwilę bilanse roczne, podsumowania... Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
addi! czyżbyś uległ de-materializacji? Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
wspaniała oferta Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
z tej reakcji wnioskuję że: primo - tfo jest już tak kompletnie i dokumentnie obsikanym walorem, że teraz dopiero właściciele sobie po niej pojadą... secundo - stockwatch ( i to mnie martwi) traci "oglądalność" o tempora o mores... Kod:[mod: drugi wniosek jest całkowicie błędny - jest wprost odwrotnie] Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
Temat:
TFONE
mam prośbę: czy ktoś kompetentny mógłby skomentować ten wykres?  kliknij, aby powiększyćmedia.stockwatch.pl/data/2011/...dziękuję do moderatora: czy wklejenie przeze mnie tego obrazka jest zgodne z regulaminem SW? Kod:mod: jest. gołych linków - nie jest. Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|