Miałbym też zapytanie, czy to forum KOV musi być śmiertelnie poważne?
A tak na marginesie, jeżeli są spełnione wszystkie punkty regulaminu, to dlaczego wpisy moje są usuwane? Może wynika to z tego, że nasz moderator, ze względu na ilość wpisów na forum KOV, ogranicza się do wpisów czysto merytorycznych?
Jednak nie wszyscy z forum KOV są ekonomistami, finansistami, "zawodowymi inwestorami", czy geologami. Jednak są posiadaczami akcji KOV i potrafią trafnie zwrócić uwagę i zdobyć się na refleksję niby poza merytoryczną, a kierowani swoją intuicją, obserwacją, doświadczeniem z różnych dziedzin i trafnie ocenić sytuację, mogącą mieć wpływ na zachowanie się kursu KOV i nie tylko. Wiele osób siedzi przy monitorach i gdy ktoś z forumowiczów zdobywa sie na refleksję z poczuciem humoru, nie znaczy to, że forum to traktuje niepoważnie, a przy okazji nieco rozładowywuje stres i zagubienie. Zwłaszcza teraz w dobie wykreowanego przez pewne grupy rekinów finansowych kryzysu.
Wiadomo, że obecnie na giełdzie żadne racjonalne działania firm i ich wyniki nie mają wpływy na wartość akcji. Nic nie działa. Nie działają prawidła ekonomiczne. Przyczyna tkwi jak podkreślał Belka, prezes Banku Centralnego w działaniach poza merytorycznych.
Więc zwróciłem uwagę, (teraz piszę ze śmiertelną powagą) że w USA społeczeństwo dobiera się do "gaci panów" z Wall Street, którzy ten śwatowy kryzys kreują, a przynajmniej są ich nieodłączną częscią. Wspomnę równeż o sprzężonych z nimi amerykańskich firmach ratingowych. Ich strach przed tym, czym to się może dla nich skończyć, może spowodować i już powoduje zmniejszenie spekulacji (grą na straty) na giełdzie.
Zważywszy na fakt, że wspaniała większość udziałowców KOV nabyła akcje zdecydowanie powyżej 1,5zł i w sytuacji gdy KOV jest w okresie kumulacji bardzo obiecujących i częściowo już potwierdzonych dobrych i zrealizowanych wyników, głupotą byłoby nie stwierdzić, że jest to sytuacja o którą nam chodzi, a która dobrze wróży temu walorowi i cena 1,5zł (jako bezpieczna) do końca tego roku nie powinna być tajemnicą. Poważni inwestorzy przyłączą się, tak przypuszczam, do manewrów (jeżeli w ogóle) dużo powyżej tej kwoty. Jeżeli tego nie wyartykułuję na tym forum, to gdzie? Pragnę podkreślić, iż moje przypuszczenia od kilku dni się potwierdzają i inaczej być nie może. Tak jak w maju dawałem do zrozumienia na forum KOV, że do jesieni br. dobrze by było mieć jedynie obserwacyjny pakiecik KOV. Sprawdziło się, choć ekonomistą nie jestem.
Dodam do tego, że Kulczyk, wg mnie, zważywszy na ostatnie jego działania, jest geniszem finansowym i chyba nikt nie zaprzeczy.
Więc z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że na KOV perspektywa jak nigdy dotąd, muzyka gra i zapraszam wszystkich do tańca.
Kod:mod: ostatnie zdanie jest podstawą do skasowania wpisu.
użytkownik był już banowany za nie przestrzeganie regulaminu, a nadal próbuje być sprytny i przemycać perswazyjne komunikaty.
z zapisami własnych planów i ruchów inwestycyjnych zapraszam na swoją Kronikę. forum KOV i każdej innej spółki nie jest na to miejscem. powaga i rzeczowość musi być zachowana, bo za brednie użytkowników odpowiada materialnie spółka prowadząca serwis