PARTNER SERWISU
mutwonxq
379 380 381 382 383

Kiedy szczyt hossy?

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 9 listopada 2011 22:23:49
mdtrader napisał(a):
Sorry, ma moze ktos linka do kalkulatora z economics odnosnie Stress Testow i wyliczania odpisow na poszczegolnych panstwach- dalem to ostatnio na forum,ale nie moge za znalezc a pilnie potrzebuje.

Jesli ktos znajdzie to z gory dzieki za wyslanie na prive.

Economics? Czyli nie ten z Thomson Reuters?

tartiakson
0
Wpisów: 269
Wysłane: 9 listopada 2011 22:23:50
znać nie znam ale jak zastawisz żeby wrzucić K do koszyczka to kto wie

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 9 listopada 2011 22:24:11
ohoho zaczyna się.... mathu już uwierzył w wzrosty, a tu nagle zonk i jeszcze odwraca kota ogonem teraz :)) Wszak sam już byłeś hossiarzem jak to nazwałeś więc kogo wzywasz teraz do odpowiedzi?
Nastrój na wątku mówi że pora powoli na zakupy. Od sierpnia ten sygnał zawsze się sprawdzał w obie strony choć ja w tę na południe grać jakoś nie potrafię więc coś tam jutro na open zakupie. Popiszcie jeszcze coś o hetkabommbach :)
Albo my ich, albo oni Was.

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 9 listopada 2011 22:29:30
Chyba sobie robisz jaja...

Kiedy uwierzyłem we wzrosty?

www.stockwatch.pl/forum/wpisy-...

Cytat:
Od środy wróciło u mnie wewnętrzne przekonanie o nieuchronności spadków. Czułem je od połowy sierpnia do początku października. Potem odczuwałem duży strach grania na spadki (stąd ciągle oddawałem na stracie), ale teraz wróciło wewnętrzne uczucie, że mogę trzymać stratę bez ryzyka, wystarczy poczekać. Nie wiem na ile to się sprawdzi, ale tak to czuję.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

wapkil
0
Wysłane: 9 listopada 2011 22:36:24
buldi napisał(a):
Wapkil, jak w końcu moja żona to przeczyta, to zniknę w najlepszym wypadku na całe tygodnie.
W najgorszym d'oh! - na zawsze.

Ja bym się nie przyznawał. Jeżeli to przeczyta przedstawiciel jednej z kilku firm, możesz się spodziewać nieśmiałego pytania, jak wysoko cenisz sobie dyskrecję ;P

buldi napisał(a):
edit: Mathu - widze że nie przestajesz zapeszać.

Też mnie ten triumfalizm po jednym dniu spadków trochę martwi. Zamiast paniki wolałbym spokojny spadek do skromnych 2100-2000 na WIG20, potem może już rosnąć.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 9 listopada 2011 22:39:36
wujek_staszek napisał(a):
ohoho zaczyna się.... mathu już uwierzył w wzrosty, a tu nagle zonk i jeszcze odwraca kota ogonem teraz :)) Wszak sam już byłeś hossiarzem jak to nazwałeś więc kogo wzywasz teraz do odpowiedzi?
Nastrój na wątku mówi że pora powoli na zakupy. Od sierpnia ten sygnał zawsze się sprawdzał w obie strony choć ja w tę na południe grać jakoś nie potrafię więc coś tam jutro na open zakupie. Popiszcie jeszcze coś o hetkabommbach :)

eee kiedyś nawet się przyglądałem ale chyba nie trafiałeś z trendem. Po prostu trzymasz sobie akcje kupione przed zwałą w sierpniu i dopingujesz rynek żeby nie umoczyć mocniej. Mam nadzieję że Ci się uda :) ...

btw: tak się pechowo złożyło że mdtrader wczoraj tu na wątku ogłosił hossę wave . Wyszło trochę śmiesznie bo jak na start hossy wygląda to dość specyficznie blackeye .

Ja tam wciąż na końcu ścieżki widzę katastrofę finansową i recesję. Napływające twarde dane potwierdzają ECRI. To dopiero początek. IMHO wciąż obowiązuje docelowa wartość Pawlaka ;)
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 9 listopada 2011 22:57

mathu
0
Wysłane: 9 listopada 2011 22:44:24
wapkil napisał(a):
Też mnie ten triumfalizm po jednym dniu spadków trochę martwi. Zamiast paniki wolałbym spokojny spadek do skromnych 2100-2000 na WIG20, potem może już rosnąć.

Przecież poziomy które podałem nie są na jutro i nie są na listopad... Jeśli będzie druga noga, to dojedziemy tam z końcem grudnia i to po wielu korektach wzrostowych. Triumfalizm uprawiam dlatego, że DAX wreszcie po ponad miesiącu przebił bardzo wazne wsparcie, które dziś wrzuciłem na forum (wcześniej trzy razy powstrzymywało bardzo silne wyprzedaże). Teraz już nie bardzo jest gdzie się zatrzymać przed 5200 (to będzie 2000 na W20). Dopiero tam powinna nastąpić korekta, może nawet do 5800. A z 5800 znowu w dół.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 9 listopada 2011 22:51:21
Scarry - Wujek to jeden z najbardziej szanowanych przeze mnie byków.
Jego atutem - który poznałem na forum - jest to, że nie kieruje się emocjami jakie panuja w danym momencie na rynku.
To jest dla mnie duzy plus, bo tak naprawdę uważam że kazdy kto jest w odpowiednim stopniu konsekwentny osiągnie swoje cele, tylko trzeba na to cierpliwie poczekać.

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 9 listopada 2011 22:52:15
Twoja ocena Scarry, nie bedę Ci niczego udowadniał ale zawsze po fatalnych tu nastojach następował odwrót i to jest fakt niezaprzeczalny. Ty tego może nie czujesz i nie zauważasz bo sam bierzesz w tym udział. To Ty w drugim dołku widziałeś z tłumem hektabomby ale nie w tym rzecz.
Ja w dołki nigdy nie trafiam, choć jak widzę tacy tu są, ale nie przypominam sobie bym opisywał tu swoje transakcje więc nie wiem skąd Twoje wnioski. Choć nie... jakiś tydzień temu napisałem tu chyba ze wyszedłem z akcji... oczywiście jak zwykle za wcześnie a od jutra znowu zacznę zbierać. Powodzenia.

Dzieki buldi za wsparcie. Zawsze miałem Cię o to spytać: czy ty Pisałeś kiedyś na money? Jak nic przypominasz mi jednego forumowicza stamtąd.
Albo my ich, albo oni Was.
Edytowany: 9 listopada 2011 22:56

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 9 listopada 2011 22:55:51
buldi napisał(a):
Scarry - Wujek to jeden z najbardziej szanowanych przeze mnie byków.
Jego atutem - który poznałem na forum - jest to, że nie kieruje się emocjami jakie panuja w danym momencie na rynku.
To jest dla mnie duzy plus, bo tak naprawdę uważam że kazdy kto jest w odpowiednim stopniu konsekwentny osiągnie swoje cele, tylko trzeba na to cierpliwie poczekać.

wiem że jest konsekwentny, dlatego życze mu powodzenia, zawsze lubiłem jak ktoś przez upór dochodzi do swojego. Ważne zeby na tym uporze zarabiać. salute

@wujek
ale ja dalej widzę hekatombę i WIG20 bez porównania niżej niż obecnie. Nic się nie zmieniło ... dochodzą tylko kolejne elementy obciążające system.

a tak na rozluźnienie na nocke zamiast wykresów dzisiaj... ;) wave

kliknij, aby powiększyć
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 9 listopada 2011 23:02

Crown
0
Wpisów: 135
Wysłane: 9 listopada 2011 23:11:40
Mikołaj jeszcze hohoho a może i dalej, ale ode mnie też coś na dobranoc

kliknij, aby powiększyć
Houston, we have Boryszew.
Edytowany: 9 listopada 2011 23:16

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 9 listopada 2011 23:22:14
Hehehe... dobre. Jutro ciekawy dzień się szykuje na rynkach.

daniel23651
0
Wpisów: 250
Wysłane: 9 listopada 2011 23:43:58
Witam po dłużej przerwie na SWsalute . Odbijając od waszego tematu chcę się podzielić informacją usłyszaną dzisiaj od Rostowskiego na antenie TVPINFO w programie minęła 20, zapytany przez prowadzającą dlaczego ceny idą w górę głównie paliwo odpowiedział że to wymóg Unii ok. to rozumieniem faktycznie czasami musimy dorównać do norm zawartych w dyrektywach, ale nie rozumiem tego co odpowiedział prowadzącej na pytanie i zarazem stwierdzenie że przecież u nas w Polsce zarabia się dużo mniej niż w całej unii a ceny mamy takie same , to ten geniusz który to od samego początku mi nie pasujepuke_l odpowiedział że winą niskich zarobków je bycie 40 lat w komunizmieheadbang , i to właśnie przez komunizm tak mało Polacy zarabiająangryfire angry5 Genialny specjaslista nic dodać nic ująć tylko szkoda że o moich pieniądzach taki specjalista decyduje !!!

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 10 listopada 2011 00:08:37
Oj Scarry,Scarry kup sobie okulary-:)! Hosse to oglosilem- bo jak to inwestorzy w USA mowia,20% wzrostu od ostatnich dolkow to hossa i taka byla,ale nie tylko pisalem a rowniez podarzaly za tym moje ruchy na rynku akcji sprzedalem(dzisiaj w godz.popoludniowych Borka,patrz forum Borka) i kilka innych spolek. Z jakiego powodu? ano z kilku o ktorych za chwile.

Jakbys rowniez czytal uwaznie,to od kilkunastu dni powoli wychodzilem z akcji,poniewaz uwazam za EUR/DOL powinien dojsc do dolnej bandy na 1.31 a za tym pojdzie gielda,kilka razy SP500 odbijalo od 200 sesyjnej plus liczba kontraktow o ktorej wczoraj pisalem na eur/dolarze i innych rynkach mowila,ze jest duza szansa na spadki.

wapkil
0
Wysłane: 10 listopada 2011 00:21:56
mathu napisał(a):
Przecież poziomy które podałem nie są na jutro i nie są na listopad... Jeśli będzie druga noga, to dojedziemy tam z końcem grudnia i to po wielu korektach wzrostowych. Triumfalizm uprawiam dlatego, że DAX wreszcie po ponad miesiącu przebił bardzo wazne wsparcie, które dziś wrzuciłem na forum (wcześniej trzy razy powstrzymywało bardzo silne wyprzedaże).

Na S&P chyba jeszcze tego wsparcia nie przebili, prawda? Na DAX też przydałoby się potwierdzenie. Choć może uda się to wszystko uzyskać jutro.

mathu napisał(a):
Teraz już nie bardzo jest gdzie się zatrzymać przed 5200 (to będzie 2000 na W20). Dopiero tam powinna nastąpić korekta, może nawet do 5800. A z 5800 znowu w dół.

Na taki scenariusz do momentu odbicia mogę się zgodzić. Potem nie wiem, co będzie, ale ta wiedza nie jest mi w tym momencie potrzebna. Na razie wciąż nie widzę, czy korygujemy wzrosty, czy odwracamy długoterminowy trend. Skłaniałbym się ku temu drugiemu, ale pieniędzy na to co będzie na początku przyszłego roku w tej chwili nie postawię. Te euforyczne wzrosty i paniczne spadki, po których w zasadzie lądujemy w punkcie wyjścia są może dobre dla daytraderów, ale wszystkich innych już chyba powoli męczą.

mathu
0
Wysłane: 10 listopada 2011 01:23:18
Wykres na dobranoc:

kliknij, aby powiększyć

wapkil
0
Wysłane: 10 listopada 2011 02:19:42
O, jaki ładny trend spadkowy. Choć w maju można się było nabrać. I jak tu się dziwić, że w Stanach tak lubią SMA200. Coś mi się kołacze, że potem chyba nawet jeszcze kilka punktów spadło.

Widzisz tu jakąś bliższą analogię z tym, co mamy dzisiaj?

mathu
0
Wysłane: 10 listopada 2011 02:21:52
No tak, zamień Jun na Nov i będzie jasne :)

Crown
0
Wpisów: 135
Wysłane: 10 listopada 2011 07:43:38
Boryszew nie wchodzi do WIG20. Z komunikatu GPW wynika, że nie zmieni się skład indeksu WIG20. Zmiany są w mWIG40 i sWIG80.

Pewnie wodospad x2 na tym papierze dzisiaj.
Houston, we have Boryszew.
Edytowany: 10 listopada 2011 07:44

ZielonY
0
Wpisów: 200
Wysłane: 10 listopada 2011 08:39:22
Wszystko się wali i pali ... czy byki znów pojadą pod prąd???

blackeye

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

379 380 381 382 383

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,462 sek.

tcjuguiy
nxniguen
lzbeotma
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
emeyiqvy
svkrjaqx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat