PARTNER SERWISU
milxktaf
25 26 27 28 29
Dr Acula
0
Wpisów: 99
Wysłane: 14 grudnia 2011 15:23:46 przy kursie: 0,12 zł
FF08 - z tego co wiem to sytuację w spółce najlepiej odzwierciedla kurs akcji na GPW - jeśli jest taka katastrofa to dlaczego nie widać paniki na akcjach Nico ?

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 14 grudnia 2011 16:24:26 przy kursie: 0,12 zł
Bo jeszcze się nie obudzili.

Jak pojawią się wyniki sprzedaży, to będzie już za późno.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

qguar
0
Wpisów: 262
Wysłane: 15 grudnia 2011 11:01:07 przy kursie: 0,12 zł
Dr Acula napisał(a):
FF08 - z tego co wiem to sytuację w spółce najlepiej odzwierciedla kurs akcji na GPW - jeśli jest taka katastrofa to dlaczego nie widać paniki na akcjach Nico ?

Spójrz na ujawniony popyt na niższych poziomach i podaż na wyższych. Do katastrofy jeden kroczek ;)
W przypadku marnych wyników sprzedaży ( a to moim zdaniem i nie tylko moim- bardzo prawdopodobne ), runie najpewniej lawina,a kurs trzepnie o glebę ;)
Edytowany: 15 grudnia 2011 11:03

Funkytown
0
Wpisów: 400
Wysłane: 15 grudnia 2011 12:05:45 przy kursie: 0,12 zł
Wydaje mi się, że wyniki sprzedaży nie będą takie katastrofalne jak opinia giełdowa oczekuje.
Pomimo umiarkowanych recenzji, grę jednak cześć ludzi kupi z ciekawości. Gra to jest jak książka, kupujesz następne, jak skończysz jedną kupujesz następną i nie musi to wcale być następne arcydzieło, tylko cos innego co cię zaciekawi.

Sama gra nie jest najgorsza, szkoda że producent pozostawił niedoróbki, należało to poprawić przed wypuszczeniem. Myslę, że zaszkodziła trochę amatorka i brak przemyślenia, nie tylko w tworzeniu gry:np. ta akcja kupowania gry za dolara była masakryczna - nie dosc, że drewniany angielski pana promującego ośmieszał grę, to jeszcze w odbiorze konsumentów gra zapozycjonowała się jako cos taniego i tandetnego (za dolara).

Tym niemniej spółce należą się dobre słowa: jako jedna z nielicznych na Newconnect zakończyła to co zapowiadała - stworzyła działający produkt, który nie jest znowu aż taki zły, no powiedzmy że jest sredni.
Niektóre rzeczy w tej grze mi się podobają, np. moment wyjscia z podziemia.

Gra i spółka była (i jest?) do uratowania dzięki marketingowi i dystrybucji i tutaj zarzucam spółce najwięcej, bo takie błędy jak niekonsekwencja w promocji (długo nie było wiadomo jak się ta spółka pozycjonuje i swoją grę) oraz ta smieszna akcja "gra za dolara", to są błędy których uniknięcie nie kosztuje zupełnie nic, to po prostu samodzielne strzelenie sobie w stopę. Chyba tam nikt nad całością wizerunkowo-sprzedażową nie czuwał.

Zyczę społce przetrwania i powodzenia, bo w końcu cos namacalnego stworzyli, a na Newconnect (a nawet GPW - DonPatro) to nie jest takie oczywiste.

mathu
0
Wysłane: 15 grudnia 2011 12:07:15 przy kursie: 0,12 zł
Z ciekawości to się kupuje gry za 20 zł na promocji steamowej. Nie pudełko za 80 zł.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

Funkytown
0
Wysłane: 15 grudnia 2011 12:14:18 przy kursie: 0,12 zł
Nie przesadzaj, 80 zł nikogo nie zabije, mówimy o kupnie gry komputerowej, a więc wydatku, który z definicji jest zbędną rozrzutnością. Jak ktoś godzi się na wydanie 80 zł na grę to znaczy że może wydać 80 zł na grę z ciekawości.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 15 grudnia 2011 12:25:49 przy kursie: 0,12 zł
@Funkytown
jak znam rynek to nie ma szans żeby tej gry sprzedało się więcej niż pare tysięcy pudełek. Cena jest zaporowa.

Popatrz że w tej chwili wielkie przeboje, jak Battlefield 3 od Electronic Arts, można kupić za 110 zł pudełko, 55 zł kod do wersji elektronicznej. A z polskich za 70 zł można kupić na prezent na gwiazdkę Wiedźmina 2, edycję premium.

Przy Wieśku 2 w takich cenach za nic nie widzę casuali kupujących nieznany (i mające słabawe opinie) produkt NicoGames za wyższa cenę niż W2 po ogromnej akcji reklamowej.

Cytat:
Tym niemniej spółce należą się dobre słowa: jako jedna z nielicznych na Newconnect zakończyła to co zapowiadała - stworzyła działający produkt, który nie jest znowu aż taki zły, no powiedzmy że jest sredni.

tak, ale czy naprawdę mamy ambicje że spółka na NC jeśli stworzy cokolwiek to just już cool dla inwestorów? Think Jeszcze do tego dochodzi kryzys.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 15 grudnia 2011 12:29

mathu
0
Wysłane: 15 grudnia 2011 12:34:40 przy kursie: 0,12 zł
Funkytown napisał(a):
Nie przesadzaj, 80 zł nikogo nie zabije, mówimy o kupnie gry komputerowej, a więc wydatku, który z definicji jest zbędną rozrzutnością. Jak ktoś godzi się na wydanie 80 zł na grę to znaczy że może wydać 80 zł na grę z ciekawości.

Bzdura, wieczorem jadę po pudełkowego Skyrima za 120 zł, a nigdy nie kupiłbym niczego "na próbę" za 80.

W dzisiejszych czasach nie trzeba niczego kupować na próbę, bo są recenzje, dema i youtube.
Edytowany: 15 grudnia 2011 12:35

Funkytown
0
Wysłane: 15 grudnia 2011 12:45:15 przy kursie: 0,12 zł
Cytat:
tak, ale czy naprawdę mamy ambicje że spółka na NC jeśli stworzy cokolwiek to just już cool dla inwestorów? Jeszcze do tego dochodzi kryzys.

@Scarry
Jak na Newconnect, to zrobienie przez spółkę tego mniej więcej co zapowiadała przekracza możliwości większości emitentów.

Ostatnio przeglądałem sobie spółki z Newconnect i znalazłem np. cos tak cudnego:

MONTU HOLDING

Dwa miesiące po debiucie odwołała prognozy finansowe sprzed debiutu. Ale nie jakos tam troche umniejszył, odwołał spektakularnie:

Prognoza skonsolidowanych wyników emitenta w dokumencie informacyjnym:

sprzedaż: 1675
EBIT:416
wynik netto: 351

Nowa (skorygowana) prognoza emitenta:

sprzedaż: 241
EBIT:-700
wynik netto: -720

Odwołanie prognoz Montu

Wyobraź sobie swiat, w którym wszystkie spółki z Newconnect, a nawet z GPW realizują zapowiedzi mniej więcej tak jak Nicolas Games. Czyż nie byłby to lepszy swiat?
Możliwe, niestety, że Twoja ocena poziomu sprzedaży okaże się trafiona, tylko po prostu mi będzie szkoda tej spółki.

qguar
0
Wpisów: 262
Wysłane: 15 grudnia 2011 12:45:34 przy kursie: 0,12 zł
Funky, jak napisałem wcześniej o kiepskiej sprzedaży na Allegro, to mnie skrzyczeli, argumentując że po co przepłacać, jak można kupić 10 PLN taniej ;) Gdybym był graczem, to po takich recenzjach wybrałbym za te 8 dych raczej butelkę szkockiej. "Na próbę" Angel

Funkytown
0
Wysłane: 15 grudnia 2011 12:47:44 przy kursie: 0,12 zł
mathu napisał(a):
Funkytown napisał(a):

Bzdura, wieczorem jadę po pudełkowego Skyrima za 120 zł, a nigdy nie kupiłbym niczego "na próbę" za 80.

W dzisiejszych czasach nie trzeba niczego kupować na próbę, bo są recenzje, dema i youtube.

Nie chcę się z Tobą kłócić, tym bardziej że jak zapuścisz Skyrima to znikniesz na tydzień :)

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 15 grudnia 2011 13:03:53 przy kursie: 0,12 zł
ja chłopaki własnie odżywam po nim thumbright binky (Skyrimie)

cudna offline-wa przerwa od tego zwariowanego świata sieci.

@Funkytown

wow- ten Montu Holding to mistrzostwo świata! Perła nad perłami..... Wysoce prawdopobne przejęcie przez Don Patro wave
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 15 grudnia 2011 13:05

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 15 grudnia 2011 13:37:21 przy kursie: 0,12 zł
Nie jestem już graczem, ale jeszcze co nie co instynktów zostało. Sam najprawdopodobniej nie kupiłbym bym tej gry nawet za 20zł, z prostego względu - CZAS. Jakbym miał poświęcać dziennie godzinkę, dwie na granie to właśnie w takie gry jak Skyrim (Morrowinda przeszedłem wzdłuż i wszerz ;) Dobrych i bardzo dobrych gier jest przecież mnóstwo, a po takiej recenzji Afterfalla jak zalinkował kolega na poprzedniej stronie, to pozostaje chyba przymknąć wieko trumny Angel Nie wspominając o prezentacji "po angielsku", która skompromitowała nie tylko produkt ale i całą firmę.
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 15 grudnia 2011 13:38

bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 15 grudnia 2011 17:23:55 przy kursie: 0,12 zł
qguar napisał(a):
Funky, jak napisałem wcześniej o kiepskiej sprzedaży na Allegro, to mnie skrzyczeli, argumentując że po co przepłacać, jak można kupić 10 PLN taniej ;) Gdybym był graczem, to po takich recenzjach wybrałbym za te 8 dych raczej butelkę szkockiej. "Na próbę" Angel

przecież to jest argument absurdalny

już widze te rzesze graczy czekających na jakiś tytuł i wertujących wszystkie dostępne źródła w celu porówniania cen... o ludziach kupujących gry na prezent nie wspominając blackeye nie sprzedaje się i tyle

dzisiaj co prawd znowu wygrzebali jakiś rating bestsellerów gdzie AI się znalazł, ale jestem pewny że da się to jakoś logicznie wytłumaczyćblackeye

mathu
0
Wysłane: 15 grudnia 2011 17:56:47 przy kursie: 0,12 zł
Na gry.wp.pl dostał 1/5.

romik1966
0
Wpisów: 4
Wysłane: 16 grudnia 2011 12:23:09 przy kursie: 0,11 zł
witam wszystkich przenioslem sie z forum bankiera aby i tu uczestniczyc w dyskusji na temat ngs mam nadzieje ze tu znajde odpowiedzi na pytania

0
Wpisów: 39
Wysłane: 16 grudnia 2011 18:09:33 przy kursie: 0,11 zł
Jeśli je zadasz, to jest szansa że i odpowiedzi dostaniesz ;)

turturek
0
Wpisów: 34
Wysłane: 17 grudnia 2011 02:51:38 przy kursie: 0,11 zł
mathu napisał(a):
Na gry.wp.pl dostał 1/5.

Cytat:

Afterfall: Insanity było pierwotnie znane jako Burżuazja: Perła Pustkowi. Projekt przez kilka lat powstawania przechodził wiele zmian, w tym zyskał obecny, bardziej "chwytliwy" dla Zachodu tytuł. Co ważne, nie będzie to już RPG, ale produkcja z pogranicza gry akcji i survival horroru.

Środowisko które dawało podwaliny Burżuazji nigdy nie wybaczy tego co się stało. Każda inna firma za każdą inną grę o podobnej jakości dostałaby większe noty i znacznie przychylniejsze recenzje. Ta będzie zwalczana nawet gdyby odniosła sukces. Wystarczy przenieść się dalej od naszego kraju i już oceny są bardziej stonowane. Gra sprzedaje się, w jakim stopniu to zobaczymy po podaniu wyników. Alledrogo na pewno nie jest wyznacznikiem sprzedaży. Tam wszyscy udają się po towar którego nie można nabyć inaczej lub dużo tańszy (a taki nie był). Nie wiem dlaczego wszyscy oczekują sprzedaży na poziomie największych hitów. No fajnie by było, ale nawet średnia sprzedaż wystarczy do pokrycia kosztów i lekkiego zarobku. A biorąc pod uwagę wielkość rynku sprzedaży, nie powinno być to zbyt trudne. Trzeba jednak trochę poczekać. To nie ciepłe bułeczki w stylu "Diablo" i sprzedawać się będzie dużo wolniej. Jeżeli dodatkowo wejdą poprawki do najbardziej drażniących elementów, okaże się całkiem znośną produkcją.

gry online 4.7 (4.0 redakcja) - www.gry-online.pl/S020.asp?ID=...
gamespot 6.0 - www.gamespot.com/afterfall-ins...
gamestar.de 6.0 - www.gamestar.de/spiele/afterfa... (po szczegóły oceny nacisnąć "wertung")

Jak widać 1/5 to "trochę" zaniżona ocena, ale do krytyki nadaje się idealnie.

bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 17 grudnia 2011 05:46:48 przy kursie: 0,11 zł
Na allegro sprzedane 3 sztuki w tej chwili i to wcale nie najtańsze. Teoria legła w gruzach, mit obalony blackeye

Szkoda że nie odniosłeś się sytuacji gdy wykryli manipulowanie oceną na podawanych przez ciebie portalach. Wyszukujesz już jakieś pojedyncze przypadki gdzie gra nie dostała tragicznych ocen a jak dostała niskie to tłumaczysz to na zasadzie "bo nas nie lubią"blackeye

to nie ma sensu

turturek
0
Wpisów: 34
Wysłane: 17 grudnia 2011 13:08:59 przy kursie: 0,11 zł
Teoria odnosi się do ogólnego trendu nie pojedynczych sztuk. Sprzedanie aż 3 egzemplarzy w takim samym stopniu obala to co powiedziałem jak jest reprezentatywne dla sprzedaży ogólnej.

Co do manipulowania, to nic nie pisałem, bo zrobił to ktoś inny. Ja nie siedzę całymi dniami na forach i nie spamuję postami, nie obserwuję też każdej informacji dotyczącej NGS. Poza tym nie na portalach, bo tylko jeden podałem. Jeżeli już podajesz informację to trzymaj się faktów, a nie koloryzuj. To nie forum bankiera i nie miejsce na takie sposoby dyskusji.

Piszesz że wynajduję pojedyncze przypadki, gdzie nie dostała tragicznych ocen, ale to właśnie ocena wp jest takim pojedynczym przypadkiem gdzie są tak tragiczne. Przed poprawkami jakie mam nadzieję zostaną w końcu wprowadzone, gra zasługuje na oceny w przedziale 40-60% i takowe przewijają się w większości portali, zwłaszcza zagranicznych.

A co do "nie lubienia" to poczytaj sobie dokładnie historię powstawania tego projektu i może będziesz wiedzieć dlaczego jednak ma to sens.
Edytowany: 17 grudnia 2011 13:09

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

25 26 27 28 29

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,720 sek.

fyidirqf
gobunclr
myfkxqqi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qzpshlaf
qyqpnrfc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat