PARTNER SERWISU
ryheecbj
7 8 9 10 11

Dziennik inwestora by Phobos

Futro
0
Wpisów: 235
Wysłane: 26 stycznia 2012 15:35:19
Dlaczego posiedzenie FOMC miało być negatywnym sygnałem dla KGH?

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 26 stycznia 2012 15:47:08
Phobos,
zwróciłem Tobie już wcześniej uwagę na podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie opinii innych osób. w ten sposób daleko nie zabrniesz. uczyć się od innych - jak najbardziej, ale decyzje podejmuje się samemu. lekko drwiący ton komentarzy musisz nam wybaczyć, ale Twoje postępowanie zasługiwało na taki właśnie. odpowiedz sobie na jedno pytanie - czy pozbyłbyś się KGH, gdyby nie czyjaś sugestia?
chcąc uniknąć w przyszłości podobnych sytuacji, możesz (nie musisz) zastosować następującą metodę - zapisać na kartce powody podjęcia takiej a nie innej decyzji. po kilku minutach przeczytać własną notatkę. jeżeli nie zaliczysz zgonu, śmiejąc się z napisanego uzasadnienia - działaj zgodnie z postanowieniem.

phobos
0
Wpisów: 173
Wysłane: 26 stycznia 2012 20:45:45
Cytat:
teraz patrzysz jak pociąg odjeżdża

Jeden pociąg odjeżdza, a ja w tym czasie jestem na innym, całym portfelem w Boryszewie, który dzisiaj dochodził do +4,05% ale niestety zakończył dzień na 0.

@krewa
Wiem, że powinienem opierać się tylko na własnych analizach, wnioskach. KGHM już mnie powoli nudził, czekałem tylko na moment żeby się go pozbyć, nadeszła "dobra" okazja to go sprzedałem ze stratą -8%, jak na razie nie żałuje.

Cytat:
chcąc uniknąć w przyszłości podobnych sytuacji, możesz (nie musisz) zastosować następującą metodę - zapisać na kartce powody podjęcia takiej a nie innej decyzji. po kilku minutach przeczytać własną notatkę. jeżeli nie zaliczysz zgonu, śmiejąc się z napisanego uzasadnienia - działaj zgodnie z postanowieniem.

Myślę, że w przyszłości tak zrobię, moja decyzja była trochę zbyt pochopna, jednak jak już pisałem nie żałuje.
"Niepowodzenie jest częścią procesu na który składa się sukces"
Edytowany: 26 stycznia 2012 20:45

kingsize4
0
Wpisów: 26
Wysłane: 26 stycznia 2012 22:56:46
mrk napisał(a):
Jest tyle naprawdę zdołowanych spółek, które teraz odbijają i mają większy potencjał wzrostów niż boryszew.

Może w ramach wątku edukacyjnego coś zaproponujesz? Of kors coś w miarę płynnego, żeby chmara napalonych inwestorów za bardzo nie ruszyła kursem ;)

Gutek84 napisał(a):
Jak są wątpliwości to wystarczy zacieśnić stop lossa i już, a tak to teraz patrzysz jak pociąg odjeżdża.

A wtedy wylatuje się na jednej świecy, jak parę dni temu :)

Ciekaw jestem tutaj wypowiedzi z dziś, gdyby korekta jednak nastąpiła. Uważam, że komentarze "A może jednak nie ziemniaczki?" lub "A nie mówiłem?" są tak potrzebne jak ślepemu okulary. Sprzedając dziś na zamknięciu byłoby jakieś 1,5% w portfelu więcej. Ale w kontekście sytuacji technicznej obraz jakiejś specjalnej zmianie nie uległ. Decyzję o sprzedaży moim zdaniem będzie można komentować za parę dni, gdy sytuacja trochę się rozjaśni.

Swoją drogą też nie rozumiem zależności, w jaki sposób posiedzenie FED miało wpłynąć na kurs KGHM. Szutniku, mógłbyś to szerzej wyjaśnić?

phobos, u mnie argumentacja "coś mnie nudzi", "rosło już tak długo, że chyba już nie może" pojawia się, gdy nie mogę znieść presji posiadania stratnej pozycji i tego paskudnego czerwonego minusa na koncie. W odwrotną stronę mam przeogromną chęć zamknięcia zyskownej pozycji, żeby dopisać sobie ciut kasy do rachunku, chociaż argumentów porządnych, poważnych i poważanych na zamknięcie tej pozycji nie mam. Czyli tak naprawdę uciekam z rynku byle tylko pozbyć się presji, a argumentuję byle mieć argument na tymczasowe zaspokojenie Pana Sumienia. Pomyśl, czy u Ciebie nie jest podobnie.

28zenek
0
Wpisów: 99
Wysłane: 27 stycznia 2012 06:38:33
Nie ma chyba specjalnego powodu,aby max dołować phobosa.
Grzech niecierpliwości,załapania się na zysk to stała,nieodrodna przywara spekulantów.
Są na pewno cholernie zdyscyplinowani,zimni spekulanci.I jest ich pewnie kilkunastu na świecie.Czy mogą być wzorem dla pozostałych?wątpię!
Zniknął by bezpowrotnie cały urok,smaczek inwestowania na giełdzie.

Żeby nie być gołosłownym,coś z własnych doznań.Wczorajszy dzień poświęciłem Getinowi.
Wcześniej przez kilka sesji uśredniałem w dół swoje zasoby Getinu.Wierzę w to,że kurs lada moment zmieni kierunek.
Tak się stało,a diabełek niecierpliwości wymusił częściową sprzedaż po 2,13zł.
Dobrze,że to była tylko szósta część posiadanych akcji Getinu.
W taki prosty sposób straciłem 9 do 11 groszy na akcji.
Takie wpadki to norma.Nikt mnie nie przekona,że wstrzelacie się idealnie w dołki i górki,no może oprócz bankrucika.

Phobos musi uczyć sie na własnych błędach.Dobrze,że suma,która służy do tego celu nie jest powalająca.

Ja tam trzymam kciuki za młodego adepta spekulacji!

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 27 stycznia 2012 09:21:59
Futro napisał(a):
Dlaczego posiedzenie FOMC miało być negatywnym sygnałem dla KGH?

Sam z siebie FOMC w obecnych warunkach nie jest jakimś istotnym negatywnym sygnałem. Tu chodzi raczej o coś innego.
Mianowicie wiele dużych funduszy "ciągnie kupno pod datę FOMC" i okolice posiedzeń FOMC bywają wykorzystywane do robienia krótkoterminowych zwrotów i przemodelowywania portfeli. Rynki zagraniczne + miedź są już dość mocno wykupione (ot, choćby na RSI), więc jeśli dostaję na czasówkach Greenblatta punkt zwrotny w okolicy 25-26.01 na wielu instrumentach biorę to poważnie pod uwagę.
A KGH jest mocno grany przez Zagranicę (podobnie jak pozostałe najpłynniejsze spółki z tzw. WIG5) ktora ze swej natury dużo mocniej przejmuje się FEDem niż nasi.

Sądziłem ,że zwrot wyskoczy już 25.01, ale zapomniałem, że "dysydenci" z FOMC (tacy jak Plosser czy Kocherlakota)zdaje się są już wyrotowani na 2012, więc żadnych "ostrzejszych" zdań, mogących trochę "zatrzęść" trochę rynkami nie bedzie. Najwyraźniej zwrot wyskoczył dopiero dzień po idealnym sygnale, czyli 26.01.

U mnie teraz wszystko wskazuje na dość wyraźną korektę. Widzę to "wszędzie" - Dollar Index Fut, indeksy akcyjne, część surowców (metale i nie tylko), cross'y dolarowe itd.
Na takim Wig20 wychodzi mi teraz spadek do strefy 2200-2240 ze szczególnym wskazaniem na dolną połowę tej strefy, a na "moim" Nasdaq100 do okolic 2355 - 2380.

Czasowo bardzo ważny punkt zwrotny wyskakuje mi w okolicach 8-9 lutego i wcale się nie zdziwię, jeśli wtedy wypadnie dno tej korekty. Inny istotny punkt wyskakuje mi w okolicach 2-3 lutego, ale ten jest znacznie mniej ważny.

Co do Phobosa - napisałem mu, że prawdopodobnie zbliża się korekta, powinna byc związana z FED,może być dość mocna i może oddziaływać na KGH (z powodów jak wyżej), żeby się na nią przygotował psychicznie.
Nie sądziłem, ze potraktuje to jak "polecenie sprzedaży"crybaby
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 27 stycznia 2012 10:49:28
kingsize4 napisał(a):
mrk napisał(a):
Jest tyle naprawdę zdołowanych spółek, które teraz odbijają i mają większy potencjał wzrostów niż boryszew.

Może w ramach wątku edukacyjnego coś zaproponujesz? Of kors coś w miarę płynnego, żeby chmara napalonych inwestorów za bardzo nie ruszyła kursem ;)

mimo wszystko nie będę podawał żadnych konkretnych typów na teraz, ale mogę powiedzieć że ja w ostatnich dniach patrzę na spółki, które zaliczyły danego dnia jakiś większy wzrost. Staram się sprawdzić czy może to być początek jakiegoś większego ruchu/zmiana trendu/wybicie z bazy. Na wielu spółkach ostatnio pojawiły się luki startu, przykłady to Monnari gdzie luką hossy kurs zakończył trend spadkowy i groclin. Obie spółki wcześniej strasznie zdołowane. Dziś np orco wybija z konsolidacji. Tam najprawdopodobniej trend się odwraca. Mieliśmy mocny trend spadkowy z 40 zł, później wyhamowanie i okres akumulacji na 14-16, a dziś wybicie. Czegoś takiego właśnie szukam. Boryszew natomiast mimo, że długoterminowo ma pewnie potencjał to ostatnio zachowuje się gorzej niż rynek. Kurs już wcześniej zdyskontował ewentualne pozytywne informacje i teraz odstaje od rynku.

cube007
0
Wpisów: 53
Wysłane: 27 stycznia 2012 11:21:21
28zenek napisał(a):
Nie ma chyba specjalnego powodu,aby max dołować phobosa.
Grzech niecierpliwości,załapania się na zysk to stała,nieodrodna przywara spekulantów.
Są na pewno cholernie zdyscyplinowani,zimni spekulanci.I jest ich pewnie kilkunastu na świecie.Czy mogą być wzorem dla pozostałych?wątpię!
Zniknął by bezpowrotnie cały urok,smaczek inwestowania na giełdzie.

Przeciez autor watka nie zalapal sie na zysk tylko zrealizowal strate na KGHM. Do tego pozyskane srodki zainwestowal tak, ze inwestycja bedaca juz na plusie - w przypadku realizacji SL - da mu kolejna strate na calym kapitale... To uwazasz za smaczek gieldy?
Poczatkujacy inwestorzy wykazuja jakies, niezrozumiale dla mnie, przywiazanie do posiadanych walorow... Mam BRS, uroslo wiec fajny papier jest, dokupuje. Po co, skoro papier nic nie pokazal, nie pozwolil nawet na sensowne przesuniecie SL, chocby na zero?

28zenek napisał(a):
Takie wpadki to norma.Nikt mnie nie przekona,że wstrzelacie się idealnie w dołki i górki,no może oprócz bankrucika.

Nie wiem jak inni, ale ja chyba nigdy nie kupilem w dolku i nie sprzedalem na gorce - moze dlatego ze wyleczylem sie z szukania dolkow/gorek dosc szybko ;)

BTW. Usrednianie w dol - w imie czego? Aby za wszelka cene pokazac ze to my mamy racje myslac ze kiedys wzrosnie, a nie rynek?

phobos
0
Wysłane: 28 stycznia 2012 17:08:27
28.01.2012r. (piątek) – PODSUMOWANIE TYGODNIA

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Phobos vs WIG20 (tygodniowo)
-1,2% | +1,8%

Futro
0
Wpisów: 235
Wysłane: 28 stycznia 2012 22:45:24
Szutnik napisał(a):
Mianowicie wiele dużych funduszy "ciągnie kupno pod datę FOMC" i okolice posiedzeń FOMC bywają wykorzystywane do robienia krótkoterminowych zwrotów i przemodelowywania portfeli. Rynki zagraniczne + miedź są już dość mocno wykupione (ot, choćby na RSI), więc jeśli dostaję na czasówkach Greenblatta punkt zwrotny w okolicy 25-26.01 na wielu instrumentach biorę to poważnie pod uwagę.
A KGH jest mocno grany przez Zagranicę (podobnie jak pozostałe najpłynniejsze spółki z tzw. WIG5) ktora ze swej natury dużo mocniej przejmuje się FEDem niż nasi.

Rozumiem, u nas zagranica to głównie UK. Swoją drogą ciekawe czy trwające tam kolejne QE jakoś na nas wpłynie, pewnie pośrednio tak.

Cytat:
Na takim Wig20 wychodzi mi teraz spadek do strefy 2200-2240 ze szczególnym wskazaniem na dolną połowę tej strefy, a na "moim" Nasdaq100 do okolic 2355 - 2380.

Czasowo bardzo ważny punkt zwrotny wyskakuje mi w okolicach 8-9 lutego i wcale się nie zdziwię, jeśli wtedy wypadnie dno tej korekty. Inny istotny punkt wyskakuje mi w okolicach 2-3 lutego, ale ten jest znacznie mniej ważny.

Dla mnie to nieistotne zbytnio, ale dzięki za informacje, powinno się coś skorekcić przed ewentualnym ruchem na północ.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 30 stycznia 2012 10:31:01
krewa napisał(a):
Phobos,
zwróciłem Tobie już wcześniej uwagę na podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie opinii innych osób. w ten sposób daleko nie zabrniesz. uczyć się od innych - jak najbardziej, ale decyzje podejmuje się samemu. lekko drwiący ton komentarzy musisz nam wybaczyć, ale Twoje postępowanie zasługiwało na taki właśnie. odpowiedz sobie na jedno pytanie - czy pozbyłbyś się KGH, gdyby nie czyjaś sugestia?

masz rację krewa, choć z drugiej strony nie zapominaj że phobos gra na wyjątkowo małej kasie, dzięki temu decyzje i nauka bolą zdecydowanie mniej niż osoby zaczynającej z 20-30 razy takim kapitałem jak on.

Przy tysiącu złotych można sobie potestować różne wariackie rzeczy, nie umrze od tego ;)
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD

phobos
0
Wysłane: 31 stycznia 2012 00:31:23
Analiza techniczna KERNEL

kliknij, aby powiększyć

Kernel znajduje się w długim trendzie wzrostowym zapoczątkowanym w 2009r.
Obecnie kurs akcji rozpoczął trend wzrostowy po dołkach z sierpnia 2011r. Znajdujemy się bardzo blisko lini trendu prowadzonej po 4 dołkach.
Histogram MACD rozpoczyna trend wzrostowy.
Na najbliższych sesjach możliwe przebicie 20-dniowej średniej od dołu, zasięg wzrostów ok. 73zł.

Podsumowanie:
Sygnałem kupna będzie dotknięcie lini trendu wyznaczonej na wykresie, w tym samym czasie linia MACD powinna przeciąć linię sygnału jako potwierdzenie nadchodzych wzrostów.
Aby obliczć ZS cenę kupna można przyjąć ok. 67zł, zasięg wzrostów co najmniej 71,6zł(potrójny szczyt), stop-loss na poziomie 65zł.(pod wsparciem 65,6zł.)
Z/S = 2,3
Myślę, że spółka jest warta uwagi, jako inwestycja krótkoterminowa, dość bezpieczna(SL=3%) z nie dużym potencjałem wzrostów (~7%)
Edytowany: 31 stycznia 2012 00:37

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 31 stycznia 2012 17:03:01
W sumie fajna analiza, ja bym jednak uważał z wnioskami: zobacz ile ostatnio czerwonych świec na wykresie + brak wyższego szczytu (szczyt styczniowy niżej położony niż grudniowy - czy to na pewno jeszcze trend wzrostowy?) Oczywiście AT to nie apteka, ale ogólny wyraz aktualnego wykresu nie wydaje mi się byczy. Osobiście zmienię zdanie, gdy rzeczywiście wybroni się zaznaczona linia trendu i przebity zostanie poziom 71.60, a najlepiej 73.55.
Jestem na Twitterze
Edytowany: 31 stycznia 2012 17:07

phobos
0
Wysłane: 31 stycznia 2012 23:17:43
Cytat:
W sumie fajna analiza, ja bym jednak uważał z wnioskami: zobacz ile ostatnio czerwonych świec na wykresie + brak wyższego szczytu (szczyt styczniowy niżej położony niż grudniowy - czy to na pewno jeszcze trend wzrostowy?) Oczywiście AT to nie apteka, ale ogólny wyraz aktualnego wykresu nie wydaje mi się byczy. Osobiście zmienię zdanie, gdy rzeczywiście wybroni się zaznaczona linia trendu i przebity zostanie poziom 71.60, a najlepiej 73.55.

Najbliższe sesje pokażą kto ma racje Angel

phobos
0
Wysłane: 31 stycznia 2012 23:18:25
Podsumowanie miesiąca - styczeń 2012r.

Edytowany: 31 stycznia 2012 23:18

phobos
0
Wysłane: 31 stycznia 2012 23:23:26
Jestem ciekawy jak liczycie krzywe wartości waszych portfeli? Po dokonaniu wpłaty już zaczynają mi się mieszać wartości, jak sobie z tym radzicie?

phobos
0
Wysłane: 31 stycznia 2012 23:32:16
Podniosłem dzisiaj stop-loss dla Boryszewa do poziomu 0,70zł. (grosz pod wsparciem 0,71zł.)

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 1 lutego 2012 10:03:36
phobos napisał(a):
Analiza techniczna KERNEL

Kernel znajduje się w długim trendzie wzrostowym zapoczątkowanym w 2009r.
Obecnie kurs akcji rozpoczął trend wzrostowy po dołkach z sierpnia 2011r. Znajdujemy się bardzo blisko lini trendu prowadzonej po 4 dołkach.
Histogram MACD rozpoczyna trend wzrostowy.
Na najbliższych sesjach możliwe przebicie 20-dniowej średniej od dołu, zasięg wzrostów ok. 73zł.

Podsumowanie:
Sygnałem kupna będzie dotknięcie lini trendu wyznaczonej na wykresie, w tym samym czasie linia MACD powinna przeciąć linię sygnału jako potwierdzenie nadchodzych wzrostów.
Aby obliczć ZS cenę kupna można przyjąć ok. 67zł, zasięg wzrostów co najmniej 71,6zł(potrójny szczyt), stop-loss na poziomie 65zł.(pod wsparciem 65,6zł.)
Z/S = 2,3
Myślę, że spółka jest warta uwagi, jako inwestycja krótkoterminowa, dość bezpieczna(SL=3%) z nie dużym potencjałem wzrostów (~7%)

Sygnałem kupna będzie dotknięcie lini trendu wyznaczonej na wykresie

W żadnym wypadku! W taki sposób można kupować walory będące w silnym, ustabilizowanym trendzie wzrostowym, gdzie popyt bezdyskusyjnie rządzi rynkiem. Na KER niestety tak nie jest.

Najprostszym sygnałem kupna, wywodzacym się jeszcze z XIX wiecznej wiedzy giełdowej, a spopularyzowanym przez ludzi takich, jak Charles Dow i William Gann, jest zrobienie przez papier nowego lokalnego maksimum, czyli wyjście ponad lokalny szczyt ( w naszym wypadku co najmniej powyżej 71,60).
I w tym konkretnym wypadku bym się tego typu sygnału kupna trzymał, a osobiście nawet jeszcze mocno zaostrzył, decydując się na kupno dopiero po przekroczeniu 75zł w cenach zamknięcia sesji. Ten KER mi się bardzo nie podoba.

Dlaczego? Już wyjaśniam:

Andy bardzo słusznie zwrócił uwagę na fakt, że ostatnio trend wzrostowy na KER jest, ale jakby go nie było.
Niby jest ta linia, podtrzymująca trend od sierpnia 2011, na którą zwróciłeś uwagę, ale trend jest jakiś bardzo słabiutki. Zauważ, co się dzieje z korektami i ze szczytami w czasie tego trendu. Każda korekta bardzo szybko zdejmuje ze szczytu znacznie ponad 62% poprzedzających wzrostów. Byki są bardzo słabe, skoro tak szybko oddają tak dużo wypracowanych wzrostów.
Ponadto w zdrowym trendzie wzrostowym kolejne korekty nie powinny w ogóle schodzić w obszar poprzednich korekt o podobnym czasie trwania, lub robić to bardzo rzadko (chodzi o to, że w zdrowym trendzie wzrostowym trendzie dno kolejnej korekty zazwyczaj wypada powyżej poprzedniego lokalnego szczytu). Tu mamy "niezdrowy" trend wzrostowy - mamy już 4 szczyt i 4 dołek od sierpnia 2011 a wszystkie wzrosty i spadki mają jeden "obszar wspólny", przez który przechodza to w górę, to w dół - pas cenowy między 66 a 70,5 złotego .

Takie słabe zachowanie byków jest nietypowe dla trendów wzrostowych, jest natomiast typowe dla faz akumulacji (gdy "silne ręce" odbierają akcje od "słabych rąk") lub dystrybucji (gdy "silne ręce" sprzedają "słabym rękom"). Osobiście obawiam się, ze właśnie z tym drugim przypadkiem mamy tu do czynienia - ktoś inteligentnie wychodzi z papieru, korzystając z ogólnie niezłej koniunktury i nie stwarzając negatywnego wrażenia "opuszczania tonącego statku".

Teraz weź i pociągnij sobie drugą linię, po szczytach z września i grudnia 2011. Jest także wzrostowa, ale pod mniejszym kątem, niż ta "Twoja" linia trendu. Czy taki rysunek nic Ci nie przypomina?
Mi bardzo przypomina "klin w górę", ktory jest formacją kontynuacji w trendzie spadkowym (patrz ostatnie 2 rysuneczki na dole, a szczególnie ten po prawej):
bossa.pl/index.jsp?layout=2&am...

KER od 2009 bardzo mocno wzrósł i "ma z czego spadać". Nie mówię, że to jest klin i że mam rację, choć uważam to za bardzo prawdopodobne. Dziesiątki tego typu figur oglądałem w czasie kilku przeżytych już bess i intuicja nakazuje mi być tu bardzo ostrożnym w kwestii wzrostów.
Tak po prawdzie moją pierwszą myślą na widok tego obrazka było:" To moze być niezłe miejsce do zajęcia krótkiej za chwilę", a więc zdecydowanie niebycza myślAngel

Mój ewentualny sygnał kupna, wspomniany na początku, czyli: wyraźne wyjście kursu ponad 75 zł powstanie wtedy, gdy KER wyraźnie zaprzeczy klinowi, który widać na tym wykresie. Po prostu wtedy KER zdecydowanie przekroczy górną linię, ciągniętą po szczytach z września i grudnia 2011.
Do tego czasu wzrosty na KER traktuję bardzo podejrzliwie.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

phobos
0
Wysłane: 3 lutego 2012 19:16:19
03.02.2012r. (piątek) – PODSUMOWANIE TYGODNIA

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 3 lutego 2012 19:19

phobos
0
Wysłane: 3 lutego 2012 23:03:32

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 3 lutego 2012 23:04

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

7 8 9 10 11

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,952 sek.

vdnwkxjf
vmujihvm
eoooglzm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
prmlwpgl
nijvfosb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat