vyxvufof
Advertisement
PARTNER SERWISU
szrwxoby
148 149 150 151 152

Swing trading na kontraktach

szamot-kb
0
Wpisów: 444
Wysłane: 29 marca 2012 08:24:20
Mam pytanie - czy według AT powinienem wystawić K na 2272-2278 ?

Czy jeszcze skorzystać z ruchu 2310 do w/w poziomu na S ?

del-20130531
0
Wpisów: 757
Wysłane: 1 kwietnia 2012 19:41:28
może taki wariant - zresztą dość podobny do tego co przedstawił wcześniej krewa

kliknij, aby powiększyć

Zakres cenowy trochę mniejszy niż 2 lata temu, ale "struktura" fali spadkowej jakby identyczna
Edytowany: 1 kwietnia 2012 19:43

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 2 kwietnia 2012 09:16:00
@ Misza

Niezupełnie się zgadzam z Twoją wizją dużego spadku W20. Po zerknięciu na 5 minutowy intra moge stwierdzić, ze struktura fal nie jest identyczna.

Moim skromnym zdaniem to raczej dalszy ciąg męczącego ruchu bocznego i jedyną kwestią pozostaje, czy będzie się on nadal rozgrywać między 2400 a 2230 jak dotychczas, czy też w jego ramach W20 sprawdzi siłę dołka na 2100. Polski rynek po prostu sprawdza cierpliwość inwestorów. Co ciekawe, nie jesteśmy w tym sami - wystarczy zerknąć na australijski All Ordinaries. Tam też w bok od sierpnia 2011 i nastroje wśród tamtejszych drobnych podobne (świat ucieka w górę, a my w bok) i to pomimo tego, że australijska finansówka miała ostatnio najlepszy kwartał od dawna.

Ale tak właściwie to ja w innej sprawie. Zaintrygowała mnie Twoja data - 25.04.12. Ja, stosując moje "czary" uważam końcówkę kwietnia za bardzo ciekawy i potencjalnie bardzo ważny termin tak w Polsce, jak i na świecie:

Końcówka kwietnia na polskim rynku wypada:
986 (Fibo 987-1) tygodni od szczytu z maja 1993,
377 (FIbo) tygodni od dołka ze stycznia 2005,
233 (Fibo) tygodnie od szczytu z listopada 2007,
144 (Fibo) tygodnie od dołka z lipca 2009,
138 ( stosunek 2 sąsiednich wyrazów z ciągu Fibonacci'ego i Lucasa do siebie to 1,382; np 76 i 55) tygodni od szczytu z sierpnia 2009,
89 (Fibo) tygodni od szczytu z sierpnia 2010
61 (pochodna 0,618) tygodni od dołka z lutego 2011,
54 (Fibo 55 - 1) tygodni od szczytu z kwietnia 2011,
30 (Lucas 29+1) tygodni od dołka z września 2011

Ponadto na dziennych:
27.04 bedzie 261 (pochodna od 2,618) sesji od szczytu z 28.04, a poza tym Gannowska "rocznica" (równo 1 rok)
25.04 będzie 144 sesje (Fibo) a 27.04 - 146 sesji (pochodna 0,146, czwartej potęgi 0,618) od dna z 23.09.2011
Parę pomniejszych wskazań też celuje w te okolice...

Przyznasz, ze trochę dużo tych harmonii jak na zwykły zbieg okoliczności?

Również dla USA to potencjalnie bardzo istotne czasowo okolice:
naturabramy.wordpress.com/2012...

a tu masz nieco wyjaśnień o stosowanej przeze mnie metodologii:
naturabramy.wordpress.com/2012...

Podejrzewam, ze właśnie na przełomie kwietnia i maja rynek skończy wreszcie sprawdzać cierpliwość polskich drobnych inwestorów....
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 2 kwietnia 2012 10:04:17
Szutnik,
podziwiam Twoją fascynację liczbami Ganna, Lucasa i Fibonacciego. cieszę się, że zawitałeś na naszą kanapę i zabrałeś głos.
eksperymentowałem niegdyś z Gannem, zmodyfikowałem nawet nieco jedną z jego figur, dostosowując ją nieco (we własnym mniemaniu) do realiów i eliminując sporo "szumu". przez kilka tygodni grałem przy użyciu tej metody. był to trading skuteczny, aczkolwiek nudny strasznie.

co do Twej prognozy - próbuję pogodzić ją ze swoją (pamiętasz symetryczny trójkąt, do którego miałeś zastrzeżenia?) i zdaje się to mieć ręce i nogi. pod warunkiem, że pod koniec kwietnia zanotujemy lokalny dołek. wtedy mielibyśmy miesiąc czasu na dotarcie do górnego ograniczenia trójkąta. ale co będzie, jeżeli z końcem kwietnia odnotujemy lokalny szczyt?..

del-20130531
0
Wpisów: 757
Wysłane: 2 kwietnia 2012 20:38:50
Szutnik napisał(a):
Niezupełnie się zgadzam z Twoją wizją dużego spadku W20. Po zerknięciu na 5 minutowy intra moge stwierdzić, ze struktura fal nie jest identyczna.

Witaj,
nie prognozuję dużego spadku W20, jedynie w okolice 2200 (spadek o ok 100pkt nie jest czymś dziwnym) i tam zobaczymy z czym mamy do czynienia (fotkę sobie podaruję, gdyż ten trójkąt i tak wszyscy widzą).
Co do podobieństwa ruchu spadkowego - na fotce jest interwał dzienny i jak dla mnie falka spadkowa jest bardzo podobna do tej z okresu kwiecień-lipiec 2010, pozdrawiam

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 2 kwietnia 2012 21:40:11
Misza na 2230-40 mamy kumulacje wsparć.Think

kliknij, aby powiększyć

Ogólnie to moment znów zaczyna wyglądać interesująco, bo i od dołu i od góry można zaryzykować grę w ramach swingu z wąskimi stopami pod konsolidację w zaznaczonym zakresie - czemu sprzyja niska zmienność.

Patrząc na ten wykres z dłuższej perspektywy to nastraja on mimo wszystko bardziej prowzrostowo. Wystarczyło by przełamać tę zaczarowaną SMA 200, natomiast napisałem "mimo wszystko" bo wbrew temu że kierunek od poczatku zakresu ma kierunek południowy, to jednak ta półroczna konsolidacja trwa czasowo zbyt długo jak na odreagowanie samej fali spadkowej z sierpnia.
Mamy ponadto dramatycznie słabo wyglądające porównanie na tle innych parkietów.

kliknij, aby powiększyć

.. i znów tu można wiązać pewne nadzieje z tym, że tę dysproporcję zauważy w końcu zagranica, ale z drugiej strony do "strasznego" maja pozostał niespełna miesiąc i kolejne pytanie jak byśmy z tym naszym słabym indeksem wyglądali gdyby na zewnątrz doszło do tradycyjnej majowej korekty?
Takie obawy mogą tę samą zagranicę również odstraszyć, bo jednak inwestowanie w relatywnie słabe parkiety w obliczu "zaplanowej" korekty to lekko stresujące zajęcie.d'oh!

....dlatego lepiej mi się poza swinga nie wychylać.blackeye

Szutnik
153
Wysłane: 2 kwietnia 2012 23:12:17
misza napisał(a):

Witaj,[...]
fotkę sobie podaruję, gdyż ten trójkąt i tak wszyscy widzą
[...]

I to jest kolejny powód, dla którego koncepcja trójkąta mi sie nie podoba - wszyscy go widzą. To bardzo rzadkie, by coś, co "wszyscy widzą" zadziałało. Ze swojej praktyki pamiętam tylko jeden taki przypadek - trójkąt na złocie z okresu listopad-grudzień 2007.

PZDR
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
Edytowany: 2 kwietnia 2012 23:13

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 3 kwietnia 2012 09:23:12
Szutnik napisał(a):
I to jest kolejny powód, dla którego koncepcja trójkąta mi sie nie podoba - wszyscy go widzą.

aha, i zapewne większość pomyśli "tym razem będzie inaczej". Szutnik, trochę więcej wiary w być może przedpotopowe, lecz wciąż działające i niezawodne metody analizy.

Szutnik
153
Wysłane: 4 kwietnia 2012 10:23:39
@ Krewa

podziwiam Twoją fascynację liczbami Ganna, Lucasa i Fibonacciego

To nie kwestia fascynacji tylko skuteczności. Od chwili gdy to, co zawarte w tej książce:

www.amazon.com/Breakthrough-St...

sobie przyswoiłem i opanowałem w jako takim stopniu, włączając w mój system tradingu, skokowo poprawiły mi się efekty finansowe z dwóch powodów – spadku ilości błędnych wejść o 90%, głównie w różnego rodzaju fałszywe wybicia (sell stopy jednak kosztują!) i potężnej poprawy timingu dobrych wejść.
Przedtem co dzień wypatrywałem momentu wejścia, bojąc się że rynek mi ucieknie, często pakując się w fałszywe ruchy, dziś mam ten komfort, że mogę czekać aż „rynek sam do mnie przyjdzie”. Ta metoda pomaga w jeszcze jeden sposób - ma w sobie rozwiązanie problemu cierpliwości. Po prostu gdy się ją stosuje, cierpliwość i zdolność do wyczekiwania pojawia się w sposób automatyczny, jest w nią niejako wbudowana, bo decyzja o otwarciu pozycji wymaga sygnału czasowego.
Wcześniej pomimo lat praktyki bywało: „3 kroki w przód; 2- 2,5 a czasami nawet 3 w tył”. Od momentu nauczenia się tego, co rok więcej płacę Urzędowi Skarbowemu Angel.
Oczywiście błędy, czasem spore, nadal się zdarzają, ale odpowiednie zarządzanie wielkością pozycji zmniejsza zasadniczo ich koszt kapitałowy.

Szutnik, trochę więcej wiary w być może przedpotopowe, lecz wciąż działające i niezawodne metody analizy.

Nie chciałem tego pisać, co poniżej, bo jeszcze wyjdzie na to, że się wymądrzam, ale niech będzie, dam się sprowokować Angel
Wywodzę się ze środowiska Falowców, jednak już parę lat temu zrzuciłem z siebie większość ograniczeń myślenia o AT głównie w kategorii fal Elliotta. Nadal jednak fal używam, a pewne rzeczy wypracowane przez to środowisko uważam wręcz za niezbędne dla siebie.
Tak właśnie jest z regułami i wskazówkami co do budowy trójkątów. Niżej wrzucam cytat z takiego kompendium falowego, dotyczący trójkątów zbieżnych, mam nadzieję, że zarówno językowo jak i żargonowo zrozumiały. Chyba na blogu LeM’a , albo na jego Astroelliott.pl jest link do pełnej wersji tego tekstu (nie pamiętam, bo mam to już ładnych parę lat):

Cytat:
Triangle Rules:
CT = Contracting Triangle (trójkąt zbieżny)
 Wave A of a CT is always either a Zigzag based pattern or a Flat.
 Within Wave A of a CT, Wave B must be less than 105% of Wave A's price length. The same rule applies for Waves C and D of the CT.
 Wave B must be a Zigzag based pattern.
 Wave C of a CT can be any corrective pattern except a Triangle.
 Wave B of a CT must retrace Wave A by 50%.
 For a CT, Wave C must be less than Wave B by price and Wave C must be greater than or equal to 50% of Wave B by price.
 Wave D of a CT can be any corrective pattern except a Triangle.
 Wave B, C and D must not move more than 10% beyond the A-C & B-D channel lines (based on the length of Wave C).
 In an CT, Wave D must be less than Wave C by price and Wave D must be greater than or equal to 50% of Wave C by price.
 The intersection of the channel lines must occur beyond the end of a CT,
 The channel lines must either converge or diverge. They cannot be parallel.
 Wave D of a CT must not end such that when retraced 25% by E, E will not reach the price territory of A.
 Only one channel line in a CT may be horizontal.
 The maximum time for Wave D is 4 times Wave C.
 Wave E of a CT can either be a CT or a Zigzag family pattern.
 In a CT, Wave E will be less than Wave D by price and Wave E will be greater than or equal to 25% of Wave D by price.
 In a CT, either Wave A or B will be the longest Wave in the pattern.
 In a CT, the maximum time for Wave E is 4 times Wave C.
 Wave E must end in the price territory of A.
 Wave E must not pass through the B-D line, or if it does, by no more than 10% of the length of Wave D.
 The maximum number of pattern lengths into the future that the channel lines intersect is 6.
Triangle Guidelines:
• Wave A is usually a zigzag family pattern.
• Wave B is usually a zigzag family pattern.
• Wave C is often a zigzag family pattern.
• Wave C usually takes more time than any other Wave in the pattern.
• Wave D is usually a zigzag family pattern.
• Waves B, C and D rarely move outside the B-D line.
• Waves A, B, C and E rarely move outside the A-C line.
• Wave E is usually a zigzag family pattern or the same type of Triangle as the larger pattern.
• Usually at least two Waves travelling in the same direction will relate by about 61.8%.
• It is common for two or more adjacent Waves will be related by 61.8%.
• In a CT, Wave E normally retraces Wave D by about 70%.

Ponadto bardzo szczegółowo trójkątami zajmował się Neely w tej, dla mnie niesamowicie istotnej pracy, którą uważam z rewolucyjną dla TFE, a jego obserwacje dotyczące tego, co nazywa „limiting -” i „non-limiting triangle” rozwiązały kiedyś pewien mój istotny rynkowy problem :

www.amazon.com/Mastering-Ellio...

Ciąg dalszy poniżej:

Szutnik
153
Wysłane: 4 kwietnia 2012 10:26:44
Ciąg dalszy z góry:

Każdy, kto chce się porządnie nauczyć Fal powinien z niej korzystać, bo Frost, Prechter „Teoria Fal Elliota” to zdecydowanie za mało. Uprzedzam – książka nie jest łatwa, a niekiedy wręcz męcząca, ale dopiero po niej wie się czym jest, a czym nie jest TFE i czego (nie)można po TFE oczekiwać.
To stamtąd zaczerpnąłem zasadę, której w powyższym kompendium nie ma, a powinna być, że trójkąt wyznaczany jest przez parę ekstremów od dołu i parę od góry - nie ma trójkątów, w których np. wierzchołki fal a, c i e są idealnie na jednej linii; inaczej mówiąc w trójkącie nie ma linii 3 razy dotykanej przez wierzchołki lub dołki, mogą być tylko 2 punkty styku, a kolejny wierzchołek powinien do niej albo nie dotrzeć, albo ją przekroczyć. „Trójkąt”, rysowany jedną linią idealnie „na styk” po 3 wierzchołkach lub dołkach nie jest trójkątem, tylko czymś innym.
Jeśli już koniecznie miałbym na WIG20 szukać trójkąta w tym miejscu, gdzie Wy z Miszą, to widziałbym to nieco inaczej ( nie wkleję rysunku, ale opiszę):

- fala a: 23.09 – 27.10.11
- fala b: 27.10 – 19.12
- fala c: 19.12 – 7.02.12
- fala d: 7.02 - 7.03.12
- fala e: od 7.03; sama jest trójkątem zbieżnym (widać to dobrze na 5 min intraday)

Takie oznaczenie byłoby zgodne z większością reguł i wskazówek a także zasad dla trójkąta ograniczonego (limiting triangle) Neely’ego.
Ma niestety jedną wadę, tę samą co Wasze oznaczenie (dodatkowo, oprócz 3-krotnego styku) – brakuje w nim tego, że w trójkącie, zwłaszcza zbieżnym, któraś z 2 par fal, biegnących w tym samym kierunku (np. a-c lub b-d) ma wzajemny stosunek długościowy 0,618, co jest cechą zdecydowanej większości tych figur. To nie przekreśla tego, że mamy tu trójkąt, ale znacznie zmniejsza szanse na takowy.

Są tu jakieś proporcje, ale słabe i niedokładne, bazujące z reguły na stosunku albo 76,4% (1-0,236) albo 78,6% (pierwiastek z 0,618), więc to trójkąta mimo wszystko nie wyklucza. Wykluczyłby dopiero brak jakichkolwiek wzajemnych proporcji długościowych poszczególnych fal wewnątrz struktury, co dotyczy wszystkich trójkątów zbieżnych.

Na koniec współczesny przykład trójkąta zbieżnego, z którego niedawno wyszło wybicie – kakao:

stooq.com/q/?s=cc.f&c=5m&a...

Trójkąt jest od 12.12.2011 do 21.03.12, pewnie spora część oglądających ten obrazek będzie miała problem w dostrzeżeniu w tej figurze trójkąta zbieżnego, ale jeśli zrobi się analizę wg powyższych reguł i wskazówek, to się go zauważy.

Pozdrawiam

szamot-kb
0
Wysłane: 7 kwietnia 2012 14:18:16
Czy słabe dane z rynku pracy mogą narozrabiać na rynkach ?
Dla nas istotna jest sesja w USA w Wielki Poniedziałek .

Ja mam aktualnie długą pozycję i nie jestem przekonany o jej zasadności ...

Podpowiedzcie coś ...

Życzę Wesołych Świąt !

Szutnik
153
Wysłane: 7 kwietnia 2012 22:08:33
@ szamot-kb
Czy słabe dane z rynku pracy mogą narozrabiać na rynkach ?
Dla nas istotna jest sesja w USA w Wielki Poniedziałek .
Ja mam aktualnie długą pozycję i nie jestem przekonany o jej zasadności ...
Podpowiedzcie coś ...

W ramach prezentu na Zajączka :

Tak właściwie to te dane już "narozrabiały". Rzut oka na kontrakty na Nasdaq100 czyli NQ:

stooq.pl/q/?s=nq.f&c=5d&am...

albo na S&P500 czyli ES:

stooq.pl/q/?s=es.f&c=5d&am...

właściwie nie pozostawia złudzeń, jeśli chodzi o poniedziałek w USA. Otwiera się z luką w dół, jedynie sprawą otwartą pozostaje czy rynek nie spróbuje odbicia i zamknięcia luki. Osobiście obawiam się, ze niestety będzie to tylko chwilowe odreagowanie i koniec sesji w USA będzie niżej niż jej początek. Dlaczego? To akurat dość dobrze widac w nieco szerszej skali na ES:

stooq.pl/q/?s=es.f&c=10d&a...

Piątkowy spadek ES w pełni ukształtował podwójny szczyt na tym kontrakcie. Podejrzewam, ze wszystko, na co bedzie stać ESy w poniedziałek, to dotknięcie okolic 1385-87 (linii szyi podwójnego szczytu), a potem bedzie powrót poniżej otwarcia.

A co z FW20? tu także nietęgo:

kliknij, aby powiększyć

Na razie za najbardziej prawdopodobny uważam taki układ: spadek od lutego do 7 marca to fala A (czerwona), potem trójkąt zbieżny (niebieskie abcde) w pozycji fali B, teraz w czwartek 5.04. rozpoczęta fala C. Zauważ, że końcowe odbicie w górę na czwartkowej sesji to nic innego jak "pocałowanie od spodu" linii, ograniczającej trójkąt, praktycznie potwierdzającee wybicie z tej figury

Kilkoma różnymi technikami spróbowałem oszacować możliwy zasięg ruchu po wybiciu:

1 - odłożenie najdłuższej fali w trójkacie w dół (fioletowe linie pionowe) od miejsca przełamania (klasyczny sposób wg AT) - minimalny zasięg okolice 2145

2 - przy założeniu, ze mamy układ falowy A = C, odłożenie długości fali A od końcówki trójkąta - czyli fali e (czerwone linie pionowe) również okolice 2145

3 - odłożenie w dół 1,618 i 2,618 obszaru między początkiem a końcem trójkąta (poczatkiem czyli dnem fali a i szczytem fali e)- 1,618 wypada na 2188, zaś 2,618 - na poziomie 2102

Ciekawa sprawa - 2 pierwsze, całkowicie niezalezne od siebie techniki wskazują na to samo miejsce - okolice 2145. Wygląda to tak, jakby coś bylo na rzeczy, a biorąc pod uwagę, że w tym miejscu widac wyraźnie wsparcie w postaci dołków z grudnia i stycznia, miejsce to jeszcze bardziej zyskuje na prawdopodobieństwie.

Postanowiłem skorzystać jeszcze z techniki Gann'a zwanej "Square of 9"(SO9):

w-d-gann-trading-methods.com/s...
technical-analysis-addins.com/...

(strraszne! - tak prosta technika, a w sieci zrobiono z niej okrropną tajemnice i sekret Think )

i odłożyć w dół obroty koła, sprawdzając gdzie wypadną istotne poziomy, mogące posłużyć jako wsparcia.
Niejako przy okazji - odkładając od poziomu szczytu fali e "obrót" o 45 stopni dostałem dokładnie minimum na FW20 z czwartku 5.04 - czyli 2250, a więc SO9 działa w takim układzie, jaki przyjąłem. Skoro działa na 45 stopniach, to jest spora szansa, ze jako wsparcia zadziałają kolejne wielokrotności 45 stopni.

Oto kolejne ciekawe poziomy, wyznaczane przez SO9 :

2225 - obrót o 60 stopni,
2176 - obrót o 90 stopni,
2146 - obrót o 108 stopni (zbieżny z punktem 1 i 2 prawda?)
2126 - obrot o 120 stopni
2102 - obrót o 135 stopni (dla odmiany zbieżny z jedną z wartości z punktu 3 wyznaczania zasięgu ruchu)
2078 - obrót o 150 stopni
2031 - obrót o 180 stopni (bardzo silne wsparcie z samej definicji SO9, a także silne wsparcie wg klasycznej techniki, bo blisko minimów z 23.09.2011)

Przy takiej sesji, jakiej spodziewam się w poniedziałek w USA, FW20 ma szanse we wtorek otworzyć się poniżej dna fali A (2240). Chwilowym wsparciem dla spadków może okazać się jeszcze luka z 16/17.01 (2209-2231)
Edytowany: 8 kwietnia 2012 11:29

buldi
0
Wysłane: 11 kwietnia 2012 00:15:02
Edytowany: 11 kwietnia 2012 00:17

buldi
0
Wysłane: 11 kwietnia 2012 00:59:49
Ciekawy punkt.
Jeżeli o 8,30 nie rozwalimy wsparć pokombinuję z otwarciem long blackeye z krótkim stopem.

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 11 kwietnia 2012 01:00

szamot-kb
0
Wysłane: 11 kwietnia 2012 07:38:06
Faktycznie nieźle wygląda , pytanie czy oprócz techniki przyglądać się nastawieniu do ryzyka , widać typowe przewalanie kasy na waluty ... no i sentyment przygasł .Think

Szutnik
153
Wysłane: 11 kwietnia 2012 11:56:49
@ szamot-kb
... no i sentyment przygasł .

A to akurat jest dobra wiadomość. Im prędzej wrócą powszechnie wygłaszane opinie typu: "Może i w USA będzie rosnąć, ale nie w PL", albo "Eeetam, już po wzrostach. Wracamy do spadków" tym szybciej te spadki się skończą.
O tym, kiedy widzę szansę czasową na zrobienie dna juz wyżej pisałem.

Zapewne też mniej więcej w tym samym czasie S&P500 bedzie z góry testował siłę przebitej wcześniej marszem w górę linii, ciągniętej po szczytach z maja i lipca 2011. Byłoby to typowe technicznie zachowanie tego indeksu - czyli zasięg spadków SP500 to strefa 1290-1320, gdzie indeks po prostu sprawdzi zasadę zmiany biegunów (wpierw ta linia była dla indeksu oporem, teraz powinna stać się wsparciem).

Trochę cierpliwości i wszystko to zobaczymy, a obrona ww. linii powinna stać się impulsem, który pociągnie w górę polski rynek.

szamot-kb
0
Wysłane: 11 kwietnia 2012 17:15:25
No i super , dzięki za wsparcie i naprawdę fachowo-książkową wiedzę .
Ja wczoraj otworzyłem przy 2250 długą , czekam na konkretne wybicie ...i mam nadzieję , że się doczekam .

szamot-kb
0
Wysłane: 11 kwietnia 2012 21:52:53
Mam pytanie do aktywnych uczestników rynku :

W KB płacę 8 zł za kupno i sprzedaż kontraktu = razem 16 zł .
Czy w swoich biurach negocjowaliście prowizję ?
Czy zwracać na to uwagę i kombinować by mi ją obniżyli ?

Niestety daytrading nie działa ...

tartiakson
0
Wpisów: 269
Wysłane: 12 kwietnia 2012 22:58:38
pięknie jest aż ustawiłem się ze swoim S na 2313 i czekamy

szamot-kb
0
Wysłane: 19 kwietnia 2012 07:29:50
Sytuacja jest ciężka do komentowania , ale czy można by było prosić o sytuacji bieżącej ...

Mam pytanie co może oznaczać gwałtowny wzrost lop i 2 grubasów z prawie 60 % udziału rynku ?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

148 149 150 151 152

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,599 sek.

icjgagjn
gsfwtmfj
opavnuhw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wnewvwdc
mdhwsmvh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat