Fexo napisał(a):szamot, ja mam pytanie odnosnie poziomu wejscia. Dlaczego nie brales pod uwage wsparcia 2222-2224? Tzn jak widac ono suma sumaru nie zadzialalo i Twoja pozycja okazuje sie wlasciwa, ale zalezy mi na nauczeniu sie wybierania tych mocnych poziomow oporu i wsparc. Ja jezli bym otwieral pozycje ,blizej bylo by mi do L ze stopem 2-3 pkt pod dolna linia wsparcia.
Jakbys uzasadnil dlaczego zdecydowales sie na wejscie przy poziomie 2230.
Dzieki!
Poziom wejścia lub wyjścia ... Ciężki temat do ogarnięcia w jednym poście.
Generalnie powinno się patrzeć na analizę techniczną razem z fundamentalną, wiedzieć, jakie są odczyty i o której i jak mogą wpłynąć na rynki.
Trzeba żyć informacjami i kochać rynek, jaki jest, a jest ciężki i brutalny, tylko nieliczni wygrywają, a ja do takich jeszcze nie należę, niestety błędy młodości trzeba odpracowywać.
Ja stosuję najprostszy temat z możliwych, ustawiam wykres 124 minutowy i patrzę na Bolingera + MACD, w trendzie bocznym odbijamy się od bandy od dołu długa od góry krótka, patrzę na RSI i STS i widzę gdzie są emocje a gdzie wyleszczanie.
Obserwuję DAX on line i ameryczkę oraz inne rynki i jak wszyscy święci wiedzą rynki na siebie się nakładają ( czasami wyjątki Polska do takich należy, jesteśmy pod wszystkimi...) więc szybko reaguję na ruchy innych giełd, to naprawdę się sprawdza.