PARTNER SERWISU
mgsjohge
6 7 8 9 10
lajkonik
0
Wpisów: 1 308
Wysłane: 15 maja 2009 22:36:54 przy kursie: 67,00 zł
Jak tak rozumiem zapisy w raporcie. Owe średnioważone ceny czyli, że większa część tych opcji nie przyniesie zysku.

Za opcje zapłacili ? A że zabezpieczyli tym sporą kwotę to czy to nie wyrzucone w błoto spore pieniądze ? Za kategorycznie ?

Collar bardzo szeroki czy ty uważasz, że to prawidłowy zakres ?

Co rozumiesz przez przyglądanie się spadkowi kosztów ?

Ich tłumaczenie jest niby sensowne, bo mniejsze zakupy obcej rudy i jej mniejszy procentowy udział w całości produkcji obniża średnią ważoną. Srebro dokłada swoje. Ale z drugiej strony duża część kosztów jest stała i ogólne zmniejszenie produkcji powinno podwyższać koszt jednostkowy. No i dzień wcześniej zakładają średnioroczny koszt 10650 na t, a pokazują bodaj 9760 pln na t w 1Q. Czyli coś im mocno wzrośnie w następnych kwartałach. Chyba nie chodzi tu tylko o droższy i wiekszy procentowo udział wsadów zewnętrznych ?
Edytowany: 15 maja 2009 22:44

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 15 maja 2009 22:45:00 przy kursie: 67,00 zł
lajkonik napisał(a):
Jak tak rozumiem zapisy w raporcie. Nie było takich opcji, z takim konkretnie strikiem, w raporcie na koniec roku. Kurs był wtedy wyższy i nie zanosiło sie na tak głęboki spadek.
Za opcje zapłacili ? A że zabezpieczyli tym sporą kwotę to czy to nie wyrzucone w błoto spore pieniądze ?
Collar bardzo szeroki czy ty uważasz, że to prawidłowy zakres ? Tym bardziej, że tez w miarę niedawno zawierane kontrakty i na dłuższy czas ?
Co rozumiesz przez przyglądanie się spadkowi kosztów ?

Ich tłumaczenie jest niby sensowne, bo mniejsze zakupy obcej rudy i jej mniejszy procentowy udział w całości produkcji obniża średnią ważoną. Srebro dokłada swoje. Ale z drugiej strony duża część kosztów jest stała i ogólne zmniejszenie produkcji powinno podwyższać koszt jednostkowy. No i dzień wcześniej zakładają średnioroczny koszt 10650 na t, a pokazują bodaj 9760 na t w 1Q. Czyli coś im mocno wzrośnie w następnych kwartałach. I chyba nie chodzi tu tylko o droższy i wiekszy procentowo udział wsadów zewnętrznych ?

W Weekend przeczytam dokladnie raport i w tygodniu się wypowiem.
To że zapłacili za opcje jest faktem. Jeśli brali je w zeszłym roku to półbiedy bo premie nie były duże. Jednak zawsze zabezpieczenie kosztuje i nigdy nie jest to pieniądz w błoto. To pieniądz w bezpieczeństwo. To jaki ja uważam zakeres za prawidłowy nie ma znaczenia. Ważne jest dla jakiego kalkulowali marżę, a tego nie wiem

lajkonik
0
Wysłane: 15 maja 2009 22:52:03 przy kursie: 67,00 zł
Bezpieczeństwo kosztuje to fakt.
Po przemyśleniu uznaję, że rzeczywiście mieli zawarte wcześniej te puty i średnioważone ceny powinny stale wzrastać w każdym kolejnym raporcie. Czyli, na ich szczęście dostają więcej, a kasa na zabezpieczenia nie była wyrzucona w błoto, ale po fakcie łatwo krytykować hello1 .

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 17 maja 2009 10:12:53 przy kursie: 67,00 zł
To co się dzieje z wynikiem jest w bardzo dużym stopniu zasługą wyceny zabezpieczeń. Na przykład, w wyniku jest +244 mln z odwrócenia części wyceny instrumentów pochodnych. Tutaj potrzeba eksperckiego kunsztu AntyTeresy (bez wazeliny - naprawdę tak jest) by ocenić, czy działania są spekulacyjne, czy naprawdę zabezpieczające. Widzę, że ta robota została wykonana parę postów temu, więc ja się biorę za ocenę fundamentalną działalności operacyjnej.
Przychody spadają i nie może być inaczej, gdy cena miedzi spadła w ciągu roku ponad trzykrotnie do dołka na przełomie roku. Od tamtej pory podniosła się znosząc 1/3 spadku, dając duży sygnał ożywienia. Ciekawe jest w tym miejscu spojrzeć makroekonomicznie: Polska produkuje (wydobywa) niecałe 3% światowego wolumenu miedzi (dane za 2008 r.) i to nie jest mało. Na top liście jest Chile (36%), USA (8%) i Peru (8%), Chiny (6%). Czy ktoś się jeszcze śmieje z Tuska, że pojechał do Peru i chodził w śmiesznej czapce? Ja ani przez chwilę: w miedzi dzięki zręcznym sojuszom gospodarczym mamy szansę jako kraj na duży zarobek w ramach współpracy, bo konkurencja w branży jest mała: wielcy tego świata jakoś ją przegapili.
Po co świat potrzebuje miedzi? To nie tylko kable, co do których można by wieszczyć spowolnienie z powodu rozwoju technologii bezprzewodowych. Miedź jest stosowana szeroko i nie ma bez niej przemysłu, bo oprócz tego że stanowi surowiec w elektronice czy produkcji blach dachowych, to jest domieszką bardzo wielu stopów. Kluczowy surowiec i basta.

Wracając do wyników: mimo spadku przychodów, KGHM wyrobił marżę handlową 39%, jedną z wyższych jakie w ogóle osiągał. (Wyniki biznesów pozasektorowych, takich jak telefonia, nie mają znaczącego wpływu na sytuację spółki.) To przełożyło się na ponad 1 mld zł, z których 707 mln poszło na koszty pracownicze (i tutaj spadek o prawie 10% - efekt oszczędności). Znaczące oszczędności poczyniono też w usługach obcych wydatkach na reklamę i reprezentację. W trudnych czasach i mimo dużych napięć politycznych i społecznych wokół spółki, robota zarządcza, szczególnie w finansach, jest robiona dobrze. Dlatego też KGHM, a konkretnie wzrost kursu z grudniowo-styczniowej konsolidacji jest modelowym przykładem, jak rynek koryguje niedowartościowanie silnej fundamentalnie spółki. W tej chwili jest ona wyceniona optymalnie jak na wszystkie jej znane wyniki i czynniki.

Na koniec proszę wyciągnąć swoje wnioski i podzielić się nimi, patrząc na porównanie trzyletniego wykresu KGHMu vs. kontraktu na ceny miedzi:

kliknij, aby powiększyć

lajkonik
0
Wysłane: 17 maja 2009 23:13:07 przy kursie: 67,00 zł
Wszystko wygląda pięknie. Ja mam jednak wątpliwości. Czy te wyniki nie zostały podkręcone ?

Piszesz zmniejszenie kosztów pracowniczych - 10%. Zmniejszenie zużycia energii też około 10%. Amortyzacja bez większych zmian, lekki plus, usługi obce do góry. I produkcja zmniejszona o 10%.
Ja nie widzę żadnych oszczędności, wręcz powinien być wzrost.
Nie znam systemu wynagrodzeń w KGHM-ie, ale ciekawe z czego wynika zmniejszenie płac - zwolnień nie było, a chyba nie pracują na akord. Płacą niższe premie ? Nie ma nadliczbówek ?
Energia chyba podrożała. I znowu 10% mniejsza produkcja przełożyła się na 10% oszczędności. Podejrzanie dobra proporcja. Jak na zamówienie.

Szczególnie dziwi zestawienie kosztu jednostkowego przewidywanego dla 2009 roku z raportu z 14 maja (10600) i uzyskanego w 1Q (9700). Owe słynne 130 mln premii dla pracowników to ok. 200 zł na tonie. To jakiej dużej zwyżki zarzą się spodziewa ? Czyżby jakieś przesunięcia międzyokresowe ? Czy może taki wpływ ceny obcej rudy ?

Póki co KGHM zmniejszyła procentowo ilość przerabianych materiałów obcych, tak jak piszą, i wzrosło nieco ilość srebra. To obniżyło koszt jednostkowy.
A to oznacza, że przy ewentualnym wzroście ceny miedzi nie mają już możliwości powiększenia produkcji na bazie własnych złóż - bardziej rentownej. Skarżą się na trudności z pozyskaniem obcej rudy, to też nie daje szans na zwiększenie produkcji i powiększenie zysku z tego tytułu. Pewnie jak zostaną uruchomione zawieszone kopalnie i podaż rudy wzrośnie to i cena na miedż spadnie. Czyli zyskają, bo zwiększą nieco produkcję, jednocześnie tracąc na marży na większą część. W sumie stracą. Ale to muzyka przyszłości.

Antytresa napisał, że nie mają toksycznych opcji. Ja też ich nie widzę. Ale widzę zrealizowany hedge na 30 000 ton miedzi po 6200 USD i dwie mniejsze pozycje po 9 000. Poprawa na walutach wyceny instrumentów finansowych. Te zrealizowane pozycje bardzo poprawiły wynik 1Q.
Na drugi kwartał został jeszcze hedge kolejnych 30000 t miedzi po 6200 USD, ale dodatkowy zysk z tego tytułu będzie sporo mniejszy niż w 1Q. Srednia cena w 1Q to wg KGHM 3435, a od kwietnia nie schodzimy poniżej 4100, a podchodziliśmy pod 5000. Na 3 i 4 Q już bonusów nie będzie, a to tradycyjnie okres niższego zapotrzebwania. Plus fakt, że obecny powrót miedzi do poziomu 50-65% z hossy zwiększy podaż ze wstrzymanych projektów i zatrzyma dalszy wzrost, a może spowoduje powrót do poziomu 3-4 tys USD za t nie wpłynie na zwiększenie zysku.
Czekam też na info od Antyteresy co sądzi o możliwych zyskach z zabezpieczeń kursu. Ile z tego może być czy może poprostu będziemy szli z forexem na bieżąco.

Podsumowując, wg mnie :
Super zysk miał jednorazowy charakter.
Jeżeli cena miedzi i kurs USD/PLN utrzymają się do końca roku to pewnie będzie 2-2,2 mld zysku i to tylko jeżeli od Polkomtela dostaną 100% dywidendę. Jeżeli nastąpi przepowiadany odwrót cen miedzi (ale nie armagedon) to może będzie zapowiadane 1,9 mld.
Wypłacenie dywidendy na poziomie 9 zł na akcję (chyba czytałem takie info na interii jako o "plotce korytarzowej") może bardzo pogorszyć płynność KGHMu. Mają 2,168 mld gotówki, a taka dywidenda to 1,8 mld. Nie wiem tylko czy lokata 300 mln wchodzi w tą gotówkę czy nie. No i, też wg mnie, rosnące w porównaniu do 1Q 2008 należności. Czy tu nie pojawi się zagrożenie ?

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 18 maja 2009 23:03:27 przy kursie: 68,90 zł
lajkonik napisał(a):

Czekam też na info od Antyteresy co sądzi o możliwych zyskach z zabezpieczeń kursu. Ile z tego może być czy może poprostu będziemy szli z forexem na bieżąco.

Podsumowując, wg mnie :
Super zysk miał jednorazowy charakter.
Jeżeli cena miedzi i kurs USD/PLN utrzymają się do końca roku to pewnie będzie 2-2,2 mld zysku i to tylko jeżeli od Polkomtela dostaną 100% dywidendę. Jeżeli nastąpi przepowiadany odwrót cen miedzi (ale nie armagedon) to może będzie zapowiadane 1,9 mld.

Nie bardzo wiem jaka jest różnica w raporcie pomiędzy instrumentami handlowymi, a zabezpieczającymi, ale to szczegół...
A więc tak...
Opcje na kwotę 270 MUSD w instrumentach handlowych... bez wpływu. Są premię w plecy i tyle. Jak zielony spadnie to będą sprzedawać po 2.5. To opcje krótkoterminowe, więc może się nie przydać ;)
Dalej mamy opcje sprzedaży w zabezpieczeniach na kwotę 423MUSD podobnie jak wcześniej...
Dalej korytarze. Prawda jest iż są szerokie. Zauważ iż zawierany były gdy wiadomo było już o opcjach, trend i zmienność były duże. Jak dla mnie dobrze wybrali moment zabezpieczenia. Obecnie dolec znajduje się blisko dolnego ograniczenia korytarza. Mogą sprzedać po 3.2 180MUSD jak spadnie niżej oraz tak samo po 2.96 dla 330MUSD. Zabezpieczone jest więc tak naprawdę po dobrych cenach i z możliwym krótkoterminowym wpływem około 510mpln. (w DOLCA PO 2.5 W TYM ROKU NIE WIERZĘ). Przy dolcu silniejszym będą zyskiwać aż do 3.90 i 4.40... Potem zaczna się straty na zabezpieczeniach.
Tak naprawdę to o te korytarze zmieniła się sprawa od raportu rocznego jeśli chodzi o waluty.
O ilości mniej więcej zabezpieczonej ceny miedzi było wiadomo wcześniej. Oszacowania wartości godziwej były ujmowane w kapitałach własnych. Teraz przenoszą je wraz ze sprzedażą do RZIS. Inna sprawa iż kwoty zabezpieczają nie całe przychody w USD a tylko połowę. Pewnie część kosztów ponoszą w Dolcu a i kredyty tez się znajdą co stanowi dopełnienie czyli zabezpieczenie naturalne. Osłabienie dolca nie powinno mieć więc istotnego wpływu na wyniki.

Phenomen79
0
Wpisów: 166
Wysłane: 19 maja 2009 01:41:18 przy kursie: 68,90 zł
Witam czy ktos by sie mogl pokusic o wycene spolki w okresie do przezentacji danych za polrocze?
Osobiscie uwazam ze spolka psychologicznie obiecujac wysoka dywidende na chwile obecna moze napedzic kurs miedzy 85- 95 zl. Zainteresowanie ta spolka zawsze jest ogromne ja jeszcze na niej sie nie sparzylem. W wiekszosci obnizek jakie obserwowalem to byly one zwiazane jednak w 95% z rynkiem miedzi lub makro koniunktury. Osobiscie pomimo sporego udzialu zainteresowania spolki w srebrze czy tez innych dziedzinach typu gsm jakos zawsze kojarzyla mi sie tylko z miedziá mysle ze tak sie kojarzy znacznej mierze "inwestorow" indywidualnych. Wszedlem w nia juz po sporych wzrostach wrecz lokalnych szczytach i stanowi spora czesc mojego portfela. Uwazam ze wycena dokonana przez HSBC (37zl) jest jak po wyplacie 200% zysku na dywidendy :).
Natomiast KBC Securities określił cenę docelową akcji KGHM na 58 zł. W poniedziałek kurs spółki wzrósł o 2,8 proc. do 68,90 zł. MD, http://www.gpwinfostrefa.pl

To chyba tez jest wycena mozliwa na chwile obecna po wyplacie dywidendy.
Jak Wy na to sie zapatrujecie ?

investkid
3
Wpisów: 499
Wysłane: 20 maja 2009 10:48:12 przy kursie: 71,90 zł
Witam

Wyplata dywidendy w granicach 6zl - czy to duzo? 1/10 czyli mniej niz 10% - tyle mozna wyciagnac z lokat czy obligacji
A cena akcji zdoluje na 100% po wyplacie?
Czy moze widzicie inne scenariusze mozliwe do realizacji?

Anxious

pozd
km

Phenomen79
0
Wysłane: 20 maja 2009 12:15:14 przy kursie: 71,90 zł
jak dla mnie 10% wartosci to duzo jakbym mial trzymac papier ktory co roku daje mi 10 % to bym za nic go nie zamienil na lokate.
Oczywiscie mowie o 10% wartosci za ktora go kupilem.
Edytowany: 20 maja 2009 12:25

lajkonik
0
Wysłane: 20 maja 2009 16:11:54 przy kursie: 71,90 zł
~Anty teresa
Dzięki za analizę. Moja była podobna, ale ciągle nie byłem pewny czy prawidłowa.
Ile taki szeroki korytarz może kosztować ? Ile kosztowały te zabezpieczenia po 2,5 ?

No i na miedzi powoli koniec hedgu z coraz mniejszą premią. W 2 półroczu co niektózy mogą się rozczarować, stąd chyba tak konserwatywna prognoza zysku na 2009.

A moje główne wątpliwości poruszyłem w poście do WD. WD co tam ze small cup KGHM i szczegółami w raporcie ?

WatchDog
50
Wysłane: 20 maja 2009 16:44:04 przy kursie: 71,90 zł
Ja swoje napisałem wyżej:
www.stockwatch.pl/forum/defaul...
Edytowany: 20 maja 2009 16:44

lajkonik
0
Wysłane: 20 maja 2009 17:44:39 przy kursie: 71,90 zł
WatchDog napisał(a):
Ja swoje napisałem wyżej:
www.stockwatch.pl/forum/defaul...

Czytałem, czytałem. O znaczeniu miedzi w gospodarce - wiem.
O dodatkowym zysku z zabezpieczeń, czy jak to nazwać - wiem.
O niedowartościowaniu w 4Q 2008 i początku 2009 - wiem.
O próbach oszczędzania - czytałem.

Pytanie dotyczy bardziej przyszłości :
Czy przewidywania zarządu na 3 i 4Q sie sprawdzą?
I nie chodzi mi o przychody, bo te nie są póki co zhedgowane, a gracz wielkości KGHMu nie ma większego wpływu na cene światową. Bardziej chodzi mi o koszty. Czy przypadkiem nie jest tak, że teraz pewne sprawy wyrzucono z kosztów, albo w wyniku splotu dobrych okoliczności te koszty sie obniżyły, a wyjdą dopiero póżniej - cena rudy z zewnątrz (mam wrażenie,że kupili rudę na pierwszy kwartał wyrażnie taniej i teraz będzie mocno pod górę), cena energii - gigantyczna oszczędność w wydatkach na ten cel z czegoś się wzięła. Z czego ?
Ceny jednostkowej raczej im nie obniżyli, przypuszczam, że większość instalacji potrzebuje zbliżonych ilości prądu czy pracuje na 80 czy 90, czy 100%. W beznakładowe obniżenie zużycia nie chce mi się wierzyć. Stąd moja podejrzliwość.

Sam wkleiłeś wykres, który pokazuje o ile szybciej rośnie cena spólki od ceny miedzi. Jak w szczycie hossy. I takie nadwartościowanie jest modelowe ? Co innego inne wskażniki. Te rzeczywiście są jak z obrazka. Tylko czy ten obrazek nie za różowy ?

WatchDog
50
Wysłane: 20 maja 2009 17:48:50 przy kursie: 71,90 zł
Trudne zadanie - nie podejmuję się, bo się nie znam. Za mało jest danych żeby pokusić się o bardziej audytorską analizę, a wiem czego byś szukał: przepychania kosztów w przód, rozkładania na okres amortyzacyjny i innych zabiegów zmniejszających wartość księgowanych faktur kosztowych. Nigdy nie pracowałem przy tym biznesie żeby wyczuć ew. brzydki zapach. Sorry.

lajkonik
0
Wysłane: 20 maja 2009 18:01:58 przy kursie: 71,90 zł
No, tak mniej więcej. Amortyzacja jest chyba OK.
Szkoda. Fundamenty aż do bólu. To by było to thumbright

Mam po prostu nieodparte wrażenie, że ich oszczędności w 1Q są za duże i to w pozycjach, które trudno skręcić - energia, płace plus niski koszt wytworzenia miedzi z rud zewnętrznych. Bo może piece są tak energochłonne, że zmniejszenie produkcji o 10% daje taką samą oszczędność na energii ?!! Pozyskali jakąś technologię ? Wątpię.

Może ktoś z insiderów sie odezwie Pray i wytłumaczy skąd to się wzięło i czy w przyszłości będzie miało wpływ ?

Arti51
0
Wpisów: 4
Wysłane: 26 maja 2009 16:48:43 przy kursie: 70,50 zł
Podobno 70 % zysku ma być przeznaczone na dywidendę. Źródło http://www.stockwatch.pl :) a dokładniej to: biznes.interia.pl/news/kghm-70...
Edytowany: 26 maja 2009 16:49

Phenomen79
0
Wysłane: 27 maja 2009 00:04:59 przy kursie: 70,50 zł
Arti51 napisał(a):
Podobno 70 % zysku ma być przeznaczone na dywidendę. Źródło http://www.stockwatch.pl :) a dokładniej to: biznes.interia.pl/news/kghm-70...

ANALiza rekomendacji
1 czy cena miedzi jest wysoka?
2 czy 70% o ktorych pisza jest wrozeniem z fusow? czy analitycy moga miec info ze powyzej teh kwoty spolka ma klopoty ?
3 wyzsza niz spodziewana dywidenda komorkowca czyli jaka?

Im wiecej widze rekomendacji ponizej aktualnego kursu tej spolki tym bardizej moje rekomendacje ida w gore podwyzam do 88-101 :)

lajkonik
0
Wysłane: 5 czerwca 2009 23:39:50 przy kursie: 77,40 zł
Dywidenda będzie. Zarząd daje 7,16 zamiast 70%. Not talking W sam raz na kurs 71,60-78,75 blackeye
Ceny miedzi mimo, że odzyskały wigor to ciągle niższe niż jesienią 2008. Nie wspominając o wiośnie. Dolar mocniejszy niż wtedy. Ale porównajcie sobie ceny miedzi i akcji dziś i na pierwszej stronie wątku. Po odcięciu dywidendy tam zdążamy. Potwierdzają to futy na wrzesień - kurs ok 65. To i tak górna strefa.

Arti51
0
Wpisów: 4
Wysłane: 6 czerwca 2009 08:11:23 przy kursie: 77,40 zł
lajkonik napisał(a):
W sam raz na kurs 71,60-78,75

Ja już czytałem że w poniedziałek będzie zjazd o 7 PLN bo wszyscy się nastawiali na dywidendę 14 PLN i pod taką ciągnęli kurs. No ale może nie będzie aż tak źle.

lajkonik
0
Wysłane: 6 czerwca 2009 08:18:30 przy kursie: 77,40 zł
Myślę, że ten zjazd nie tak zaraz. Ale będzie. Po odcięciu na 65 ? Niżej ? Ale póki co są szanse na więcej niż proponuje zarząd. Podobno propozycja była 7,1-9. Krutin wybrał najniżej jak mógł. Czy dzięki temu zachowa stołek ? Czy może ministerstwo podniesie, nieznacznie, dywidendę i wykorzysta okazję do zmiany prezesa ?
W 14 to chyba nikt nie wierzył.

Kamilek123
0
Wpisów: 84
Wysłane: 6 czerwca 2009 17:06:58 przy kursie: 77,40 zł
Jakie spadki?? Dywidenda to prawie 10% wartości akcji. I to minimum. Nie ma lepszej lokaty.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE KGHM
  • Przerwa w korekcie na GPW, w grze CCC, KGHM, Text i Medinice
    Przerwa w korekcie na GPW, w grze CCC, KGHM, Text i Medinice

Pierwsza we wrześniu sesja na GPW rozpoczęła się od odreagowania 3-dniowych spadków, które w piątek cofnęły indeks WIG20 do poziomów z końca czerwca. Nie zmienia to jednak podażowego spojrzenia na polski i globalny rynek akcji, stąd pomimo optymistycznego startu miesiąca, wrzesień raczej przyniesie kontynuację spadkowej korekty.

• KGHM notuje spadek sprzedaży miedzi o 5 proc. w lipcu, srebro i TPM również w dół
    KGHM notuje spadek sprzedaży miedzi o 5 proc. w lipcu, srebro i TPM również w dół

Sprzedaż miedzi Grupy KGHM w lipcu 2025 roku spadła o 5 proc. rok do roku, do poziomu 56,7 tys. ton. Niższe wyniki odnotowano również w przypadku srebra i metali szlachetnych TPM, natomiast sprzedaż molibdenu wzrosła w ujęciu rocznym.

6 7 8 9 10

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,557 sek.

erthtvxi
yzafdasj
xvydskre
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
evhflpvc
oamdzzsc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat