Zrobilem sobie kolejny odpoczynek bo obecny boczniak mocno mnie nudzil, zdywersyfikowalem portfel - 50% siedzi sobie na dobrze oprocentowanych lokatach. Jesli chodzi o akcje nadal posiadam:
KGHM - trzymam i nie sprzedaje mimo nie najlepszego klimatu wokol spolki - dywidenda bedzie i jej wartosc nadal z nawiazka pokrywa wahania kursu
Synthos - podobnie jak KGHM, zalapalem sie na dywidende, fundamenty dobre a klimat na gieldzie nie - nie sprzedaje
PBG - wszedlem za szybko i testuje poziom wyjscia z jak najmniejsza strata
Rafako - praktycznie sprzegniete kursowo z pbg leci na leb i szyje mimo ze to dobra dochodowa spolka - SL tuz za rogiem - zobaczymy ile jeszcze zostanie w portfelu
4FUNMEDIA - kupione dla dywidendy i perspektyw rozwoju - sadze ze na dluzej - 19.9 srednia
RANKProgress - kurs niesmialo probuje odbic po dywidendzie, nie ma do tego najlepszych warunkow w obecnym klimacie - nie podjalem decyzji odnosnie tego waloru, SL ustawiony
IDEATFI - po wczorajszej dywidendzie strata przekracza jej wartosc niemniej jednak wyglada to podobnie do wiekszosci spolek ktore ostatnio wyplacily konkretne pieniadze z powrotem do akcjonariuszy. Fundusz (sadze ze glownie na poczatku roku) daje sobie rade na plus w tym roku, fundamenty ok - czekam na odbicie w gore i wtedy sprzedam
K2INTERNET - wyglada na to ze firmie zabraklo paliwa i ja wstrzelilem sie z zakupem w okres koncowego parcia w gore - zdarza sie. Po szybkiej analizie widze szanse powrotu do wzrostow stad brak nacisku na sprzedaz - sadze ze cierpliwosc poplaci.
BOMI - oryginalnych walorow nie mam juz od dawna a otrzymane po konwersji z PP akcje nie beda jeszcze w obrocie przez jakis czas, czekam na postanowienia zarzadu odnosnie dalszego funkcjonowania spolki
CEDC - maly pakiet wiec nie jestem pod presja sprzedazy, nadal czekam na pozytywne zmiany w spolce - bycmoze przejecie
Ogolny wniosek - po sporych zyskach z poczatku roku przyszedl czas na straty. Tak bywa. Pozytywna na pewno byla dywersyfikacja portfela i przenosiny czesci srodkow w pewniejsze lokaty bankowe ktore wyrownaly straty z nawiazka.
Na chwile obecna gra pod dywidende przyniosla raczej mizerne skutki, blokowany kapital duzo wiecej tracil po wyplatach i czas pomiedzy inwestycja a odzyskaniem srodkow mocno sie wydluzyl. Z pewnoscia jest to nauka na przyszlosc - pozostaje zadowolony z moich inwestycji patrzac na moj poziom wiedzy - zgromadzilem material ksiazkowy ktory przerabiam a wprowadzenie tego w zycie zajmie mi chwile.
Od amatora do profesora ... "Tylko człowiek głupi uczy się na swoich błędach, mądry woli to robić na cudzych"