PARTNER SERWISU
pyseaclx
1 2

Amatorski portfel treo - historia wzlotów i upadków, zwłaszcza upadków :)

treo
0
Wpisów: 24
Wysłane: 5 marca 2012 22:27:23
KGHM wylecial na SL przy zarobku 6.6% - odkupie jak kurs sie troche opanuje - skacze w duzym zakresie ostatnio - dzisiejsza popoludniowa panika to przesada na tym walorze.

Dopompowalem troche gotowki do portfela - zniwelowalem ze spora nawiazka strate na JSW, dwie udane krotkoterminowe akcje na KGHM juz zbily strate z tego tytulu do paru setek - szukam misia zeby wyjsc z tym na zero.

Reszta spolek zostaje:
IMCompany - kupiony za 8.8, stabilnie rosnie - udany zakup
KOV - kupiony za 1.57 - nadal sie trzyma, potrzymam dluzej bo spodziewam sie dobrych danych w przyszlosci ->Ukraina
Rafako - kupione po 10.81, jestem nadal sporo od mojego SL, nie ma powodu do paniki
Synthos - 5.33 - na chwile obecna minimalnie pod kreska - dywidenda na horyzoncie w kwietniu + solidne fundamenty - trzymam
CEDC - przetrzymuje do czasu odbicia kursu - najgorsze za mna, lepsze przede mna :)
BOMI - 12 marca konwersja PP na akcje, papier na sredni termin, na razie minimalny zysk
Alchemia - minimalnie pod kreska po niedawnej minikorekcie, zostaje na dluzej

Mocno obiecujace w najblizszych miesiacach wydaje mi sie granie pod dywidendy - sa duze (moze beda rekordowe) i ladnie rozkladaja sie w kalendarzu. Gwarantowany zarobek tym wiekszy im pazerniejszy skarb panstwa :) Sadze ze przeprosze sie z JSW jesli ROC i MACD zmienia wskazania, o odbiciu w gore od dolnej wstegi Bollingera nie wspomne.
Od amatora do profesora ... "Tylko człowiek głupi uczy się na swoich błędach, mądry woli to robić na cudzych"

treo
0
Wysłane: 13 marca 2012 15:00:25
Ostatnie zmiany:

Wyczekalem wahania KGHM i sadze ze teraz czas na ruch na polnoc - zakupione za 147
IMCompany sprzedany za 10.55 - solidny zysk
Krotka przygoda z Bogdanka i 4zl zysku na akcji na duzym wolumenie - konto gotowkowe wyglada po tej tranzakcji duzo lepiej
Rafako nadal w portfelu i zawodzi mimo oczekiwan ale sadze ze cierpliwosc poplaci - zostaje
Synthos - z punktu widzenia analitycznego wyglada dobrze, fundamentalnie jeszcze lepiej - zapewne dokupie - wykresy moga sygnalizowac ruch pod 6zl
CEDC ... przemilcze ... spora strata na malym wolumenie - poczekam na efekt rozmow ze Standard Russian
BOMI - zamienilem PP na akcje, na puli bazowej jestem stratny sadze jednak ze nadrobie to z nawiazka nowa emisja
Alchemia - praktycznie bez zmian - nadal pod kreska ale minimalnie - zostaje
KOV - w dalszym ciagu na dluzej ze mna
Najnowszy zakup - Rank Progress - dobre fundamenty i solidna dywidenda na dniach - kupione nieco pozno po 16 ale nie planuje sprzedawac od razu - cz I gry pod dywidendy
Od amatora do profesora ... "Tylko człowiek głupi uczy się na swoich błędach, mądry woli to robić na cudzych"

treo
0
Wysłane: 15 marca 2012 21:52:06
Dalem sie skusic na b.dobry kurs KOV i sprzedalem calosc po 1.78 - b.fajny zysk 8.8%
Dokupilem Rank Progress - sporo - 17.65, walor mocno jednak wykupiony i nie mogac byc caly czas przy komputerze stracilem szanse na duzo lepszy kurs - mimo to sadze ze dobra decyzja - dywidenda jest moim zabezpieczeniem kursowym
Wpadl rowniez do portfela k2internet - tak na sprawdzenie - rozwaze dokupienie jesli kurs bedzie nadal rosl.

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 15 marca 2012 22:08:33
k2 internet thumbright 19 marca wyniki roczne i pewnie z 2 zł dywidendy

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

treo
0
Wysłane: 16 marca 2012 21:09:36
Nie kus nie kus bo dokupie ;)

Synthos sprzedany po 5.92 - zysk 9% - odkupie jesli cena nieco spadnie.

treo
0
Wysłane: 1 kwietnia 2012 20:46:02
2 tygodnie urlopu i minimalna aktywnosc na gieldzie - krotkie podsumowanie z tego okresu:

Synthos kupiony po sredniej 6.46 - na oku fajna dywidenda zatem sadze ze warto - czas pokaze
Rank Progress okazuje sie kosztowna inwestycja w dywidende - spadl duzo bardziej niz mozna to bylo wyczytac z analiz i fundamentow - mimo wszystko trzymam bo nie podoba mi sie obecna cena a spolka jest warta wiecej niz teraz
Dzwonki alarmowe wokol CEDC i k2 nadal nie cichna - spora strata - duze wahania kursu in minus - niedaleko do moich SLi - zapewne wkrotce czas na meska decyzje
Zakupilem testowo troche PBG - sadze ze bedzie bardzo ladnie bardzo szybko :)
Uzupelnilem portfel o IDEATFI - gram pod dywidende a kurs notuje minimalne wahania - oby tak dalej
Rafako powiazalem z PBG i czekam na impuls - w gore badz dol - SL ustawione, kciuki zacisniete :)

treo
0
Wysłane: 19 kwietnia 2012 16:22:30
Zrobilem sobie kolejny odpoczynek bo obecny boczniak mocno mnie nudzil, zdywersyfikowalem portfel - 50% siedzi sobie na dobrze oprocentowanych lokatach. Jesli chodzi o akcje nadal posiadam:
KGHM - trzymam i nie sprzedaje mimo nie najlepszego klimatu wokol spolki - dywidenda bedzie i jej wartosc nadal z nawiazka pokrywa wahania kursu
Synthos - podobnie jak KGHM, zalapalem sie na dywidende, fundamenty dobre a klimat na gieldzie nie - nie sprzedaje
PBG - wszedlem za szybko i testuje poziom wyjscia z jak najmniejsza strata
Rafako - praktycznie sprzegniete kursowo z pbg leci na leb i szyje mimo ze to dobra dochodowa spolka - SL tuz za rogiem - zobaczymy ile jeszcze zostanie w portfelu
4FUNMEDIA - kupione dla dywidendy i perspektyw rozwoju - sadze ze na dluzej - 19.9 srednia
RANKProgress - kurs niesmialo probuje odbic po dywidendzie, nie ma do tego najlepszych warunkow w obecnym klimacie - nie podjalem decyzji odnosnie tego waloru, SL ustawiony
IDEATFI - po wczorajszej dywidendzie strata przekracza jej wartosc niemniej jednak wyglada to podobnie do wiekszosci spolek ktore ostatnio wyplacily konkretne pieniadze z powrotem do akcjonariuszy. Fundusz (sadze ze glownie na poczatku roku) daje sobie rade na plus w tym roku, fundamenty ok - czekam na odbicie w gore i wtedy sprzedam
K2INTERNET - wyglada na to ze firmie zabraklo paliwa i ja wstrzelilem sie z zakupem w okres koncowego parcia w gore - zdarza sie. Po szybkiej analizie widze szanse powrotu do wzrostow stad brak nacisku na sprzedaz - sadze ze cierpliwosc poplaci.
BOMI - oryginalnych walorow nie mam juz od dawna a otrzymane po konwersji z PP akcje nie beda jeszcze w obrocie przez jakis czas, czekam na postanowienia zarzadu odnosnie dalszego funkcjonowania spolki
CEDC - maly pakiet wiec nie jestem pod presja sprzedazy, nadal czekam na pozytywne zmiany w spolce - bycmoze przejecie

Ogolny wniosek - po sporych zyskach z poczatku roku przyszedl czas na straty. Tak bywa. Pozytywna na pewno byla dywersyfikacja portfela i przenosiny czesci srodkow w pewniejsze lokaty bankowe ktore wyrownaly straty z nawiazka.
Na chwile obecna gra pod dywidende przyniosla raczej mizerne skutki, blokowany kapital duzo wiecej tracil po wyplatach i czas pomiedzy inwestycja a odzyskaniem srodkow mocno sie wydluzyl. Z pewnoscia jest to nauka na przyszlosc - pozostaje zadowolony z moich inwestycji patrzac na moj poziom wiedzy - zgromadzilem material ksiazkowy ktory przerabiam a wprowadzenie tego w zycie zajmie mi chwile.

treo
0
Wysłane: 22 maja 2012 12:10:40
Podsumowanie miesiaca ktory wstrzasnal moim raczkujacym inwestowaniem - ponioslem spore straty ale tez zdobylem w bolach ogromna wiedze jak zachowywac sie na runku akcji kiedy juz nie jest ani latwo ani wesolo
Obecny sklad portfela
SMS Kredyt - kupowane po 2.75 (srednia wazona)
Eko Export - 19.5
M10 - 0.12
KGHM - 118
Do tego sporo lokat oszczednosciowych na 8%+ (wiekszosc startowe w kilkunastu bankach) + solidna gotowka na zakupy
Granie na dywidendy na takim rynku jak w tym roku zdecydowanie mi sie nie oplacilo - spadki po wyplatach byly zdecydowanie wieksze niz wartosc samej dywidendy. Obserwuje kilka mniejszych spolek z dobrymi fundamentami i technika nieskorelowana z WIG20 badz sWIGiem - nie spiesze sie jednak - wejde jak cena bedzie dla mnie odpowiednia.

ucofb
1
Wpisów: 1 207
Wysłane: 22 maja 2012 18:19:10
Jeżeli można zapytać, to z jaką stratą % pozbyłeś się rank progress?
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". W.E. Buffett

treo
0
Wysłane: 31 maja 2012 23:56:51
Wolalbym zebys nie pytal :) ale nie jest to tajemnica - kupilem w najwyzszym punkcie a sprzedalem zapewne w najnizszym - dwa bledy. 17.65 zakup a sprzedaz 12.03! Boo hoo! Gielda to wyzwanie - w przypadku tego waloru mnie przerosla ...

treo
0
Wysłane: 1 czerwca 2012 23:21:31
Dokupilem troche KGH po 125 srednio. Czekam na wieksza obnizke przed wejsciem z wieksza gotowka.

treo
0
Wysłane: 6 czerwca 2012 01:00:49
Sprzedalem wczoraj maly pakiet SMS po 3.5 (zysk srednio - 27%), oby kurs pial sie nadal w gore w okolice 4 hello1 Mam spora szanse wyzerowac straty z maja na tym jednym walorze - niech zyja mikrokredyty :)

treo
0
Wysłane: 12 czerwca 2012 12:43:04
Sprzedalem calosc KGHM ze srednim zyskiem 14% - stwierdzilem ze czekanie na dywidende moze nie miec sensu skoro podobny zysk mam juz teraz.

Obserwuje SMS - mimo obnizonej prognozy zysku w tym roku wyglada na bardzo dobra inwestycje i calkiem mozliwe ze powieksze ponownie moj pakiet.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,389 sek.

vegpckdv
dcpustyl
uyptsiat
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rwkwfyxj
nlzjcuji
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat