PARTNER SERWISU
vggmmlwy
49 50 51 52 53
mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 8 września 2012 00:01:47 przy kursie: 0,04 zł
Przecież 5/10 to jest dramat, na jakim świecie ty żyjesz?

W dzisiejszym zalewie gier nikt nie kupuje niczego, co dostaje poniżej 8/10, bo doba ma tylko 24h i nie da się grać we wszystko co wychodzi.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 8 września 2012 00:02

Tyle
33
Wpisów: 237
Wysłane: 8 września 2012 16:20:00 przy kursie: 0,04 zł
dla mnie komunikat mówi wprost: praliśmy pieniądze. króliki zapewne niezłą pulę zgarnęły na jazdach kilka tys % up...
Edytowany: 8 września 2012 16:20

kobieta z lasu
0
Wpisów: 38
Wysłane: 10 września 2012 10:32:55 przy kursie: 0,04 zł
qguar napisał(a):
Cytat:
Majka nieumiejętnie wiele spraw poprowadził to fakt, niemniej jednak może konkurencja mu pomogła – by nie wyszło. Zawsze lepiej na początku wyeliminować słabszego gracza z rynku gier niż później mieć problemy. Czyż nie prawda?Think

Proszę cię.... Gniota wyprodukowali, spalili marketing i tyle w temacie. Jaka znowu konkurencja ?
Angel

edit:

Też jesteś z nowej RN ? angel4

Witam
1. Czy gniot- zdania podzielone.
2. spalili marketing -to pewne i rezultaty mamy jakie mamy
3. odpowiedź na pytanie czy jestem z RN, brzmi nie :) i nie chciałabym być obecnie w RN

Jednak z doświadczenia wiem, że często niby bankruty dają zarobić, a mianowicie może i tu się da:)
WSZYSTKIM ŻYCZĘ
WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.

„Dzisiaj bogactwem jest informacja. Osoba, która posiada informację, będącą najbardziej na czasie, posiada majątek.” a "Każdą klęskę próbowałem zawsze zmienić w okazję".Johna D. Rockefellera:

Drżyj, gdy inni są zachłanni. Bądź zachłanny, gdy inni drżą. kto to powiedział?

kobieta z lasu
0
Wysłane: 10 września 2012 10:38:09 przy kursie: 0,04 zł
Dr Acula napisał(a):
Cytat:

Nie tak miała wyglądać Burżuazja

PS - nowy zarząd to chyba w lesie siedzi bo wszyscy z lasu

Nie jestem z RN ani zarządu- zarząd ten sam:)co do lasu:) to trochę prawdy jakieś 75%Dancing
WSZYSTKIM ŻYCZĘ
WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.

„Dzisiaj bogactwem jest informacja. Osoba, która posiada informację, będącą najbardziej na czasie, posiada majątek.” a "Każdą klęskę próbowałem zawsze zmienić w okazję".Johna D. Rockefellera:

qguar
0
Wpisów: 262
Wysłane: 10 września 2012 10:39:37 przy kursie: 0,04 zł
Cytat:
Czy gniot- zdania podzielone.

Cóż, wyniki finansowe sugerują raczej, że zdania podzielone nie są :)

kobieta z lasu
0
Wysłane: 10 września 2012 11:41:57 przy kursie: 0,04 zł
Jednak np.
steamcommunity.com/sharedfiles... dziś jest 10% od końca sierpnia , co oznacza, że zainteresowanie jest -( musisz być zarejestrowany na steam oraz co najmniej jedna grę trzeba kupić
a np. taka ocena
site6.geek4life.fr/index_27.ht... jednak 16/20 sądzę , że dość dobra ocena to jest- oczywiście już mieli wersję poprawiona itp… Jednak nie najgorzej.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 10 września 2012 12:45:37 przy kursie: 0,04 zł
@kobieta z lasu

ojej ale nam się z Ciebie naganiacz trafił na tym śmieciu. Normalnie jak ludzie udowadniający że Petrol jednak daje rade po tylu latach katastrofy.

Piszesz o grze mającej rok, kończącej już swój (nędzny) żywot a nie zaczynającej. Pospolite ruszenie akcjonariuszy na forach żeby grę umieścić na Steamie jest dla mnie totalną żenua. To firma ma to robić a nie w prywatnym czasie wpółwłaściciele mniejszościowi.

Może jeszcze ludzie na forum zaczną się namawiać na pisanie kodu do kolejnych patchy bo firma pozwalniała ludzi a zatrudnić nowych już nie ma za co ?d'oh!
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 10 września 2012 12:48

kobieta z lasu
0
Wysłane: 11 września 2012 14:45:51 przy kursie: 0,03 zł
@scarry
1. nie widzę co w moich wypowiedziach by naganiało na kupno akcji- oskarżenie bezpodstawneLiar
2. że w końcu ludzie się ruszyli i jakieś akcje robią by pomóc w promocji gry- nie widzę nic w tym złego, jednak powinien się tym zająć Majka i Zarząd, a może nowa RN
3. dobry żart z tym pisaniem kodu do kolejnych patch- ale uważaj, ponieważ może ktoś i się znajdzie i napiszeDancing
4. Co do zatrudnienia ludzi - nie mam na ten temat żadnych informacji więc się nie udzielam i nie wprowadzam błąd.

Jednak wszystkim akcjonariuszom , życzę powodzenia , ponieważ pierwszy raz widzę by na NC – tak akcjonariusze wzięli sprawy w swoje ręce. Jak lub czy im się uda to inna sprawa, zobaczymy.
Ja od niedawna jestem z nimi duchem i pakiecikiem
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Scarry
193
Wysłane: 12 września 2012 09:27:44 przy kursie: 0,03 zł
@kobieta z lasu

a z czystej ciekawości co przekonało Cie do zainwestowania w taką śmieciową spółkę teraz? Prezes, który notorycznie nie dotrzymuje słowa i szuka okazji na pusty dodruk akcji? Bardzo złe raporty finansowe (mam nadzieję że je analizowałaś)? Słaby jeden jedyny produkt? Fatalny marketing? Coraz głośniejsze oskarżenia byłych pracowników o zaleganie od dwóch lat w ZUS i od wielu miesięcy z wypłatami? Wyprzedaż sprzętu na allegro? Może spadający stockwatchowy rating wiarygodności kredytowej?

Chętnie przeczytam co jest powodem do inwestowania w spółkę w takiej kondycji finansowej i o takich perspektywach jak NGS.

wg mnie straciłaś te pieniądze praktycznie do zera. Za dwa, max trzy miesiące, moim zdaniem kurs ustabilizuje się na fixach pary groszowej 0,01-0,02, potem łączenie akcji i dalej zjazd.

kobieta z lasu napisał(a):
@scarry
1. nie widzę co w moich wypowiedziach by naganiało na kupno akcji- oskarżenie bezpodstawneLiar

Ja od niedawna jestem z nimi duchem i pakiecikiem

pisanie o konkretnych swoich transakcjach na wątkach firm jest tutaj zabronione i traktowane jak naganianie.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 12 września 2012 09:45

kobieta z lasu
0
Wysłane: 12 września 2012 10:09:26 przy kursie: 0,03 zł
Witam @scarry

I.
„kobieta z lasu napisał(a):
@scarry
1. nie widzę co w moich wypowiedziach by naganiało na kupno akcji- oskarżenie bezpodstawne

Ja od niedawna jestem z nimi duchem i pakiecikiem”

Przepraszam nie wiedziałam, że nie można pisać –więcej tak pisać nie będę .Shhh

II.
Zainwestowałam, ponieważ widzę, że powoli następują zmiany.
1. to, że zwolnił pracowników to moim zdaniem jeszcze nie tragedia, ponieważ często wielu informatyków itp… zwalnia się po ukończeniu danego projektu. Gdy zaczyna się nowy projekt zatrudnia się ponownie wykwalifikowaną kadrę.
2. Co do ZUS to jeżeli mają takie problemy -pracownicy -to powinni podać Majkę do sądu- a na razie jakoś nie słychać by po 2 latach „niepłacenia niby składek” coś w tym kierunku robili. Powiedzmy sobie prawdę, jeżeli byś miał problemy z pracodawcą od 2 lat to nie podałbyś go osądu mając umowę na ręku i zaświadczenie od ZUS o nie płaconych składkach?
3. Sprzedaż na allegro sprzętu – nic nadzwyczajnego nie raz firmy pozbywają się nie potrzebnych sprzętów itp… Jak będzie nowy projekt i nowe zapotrzebowanie na specjalne jakieś sprzęty itp… to znowu się zakupi.
4. Raporty są fatalne- jednak gdyby udało się znowu sprzedać tyle pudełek w Rosji co do tej pory-(na razie wszytko Rosji poszło- może nie dużo jednak coś tam jest), do tego rynek Europejski zaczyna się rozwijać, coraz lepsze opinie o grze i jednak liczę , że nowa Rada będzie pilnować Majkę by więcej nie robił przekrętów.
5. Co najważniejsze – to ja uważam, że inne firmy na tym rynku chciały na samym początku się pozbyć konkurenta jeszcze w „zarodku”. Jeżeli stanie na nogi- a na to liczę- to w następnym roku po 2q może 3q , że dużo duzo ta spółka pokaże w zyskach.( oczywiście w duchu myślę o X-box) Z tego co wspominał Majka 21.08- to zapowiada się w tym roku (choć na razie są tylko rozmowy z producentami), ale gra na x-box gotowa.Dancing

Oczywiście w swoich szacunkach mogę się mylić co do 2q czy 3q , ale inwestując tu pieniążki liczę się, z czasem i wiem , że może roczek i dopiero będą spore zyski. Oczywiście każdy robi jak chce ja ryzykuję i zobaczymy jak na tym wyjdę. Jak to się mówi „ kto nie ryzykuje ten nie ma”Angel
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Scarry
193
Wysłane: 12 września 2012 10:49:09 przy kursie: 0,03 zł
@kobieta z lasu

wg mnie Ty nie ryzykujesz tylko wyrzucasz pieniądze do studni bez dna. Nie podałaś (podałeś? bo już nie wiem jakiej płci jest osoba pod tym nickiem) ani jednego argumentu fundamentalnego czy technicznego za zakupem akcji, to co piszesz to jakieś dywagacje że jest i było wprawdzie źle ale usprawiedliwiam wszystko bo "fajna spółka".

Dr Acula
0
Wpisów: 99
Wysłane: 12 września 2012 20:37:22 przy kursie: 0,03 zł
no po prostu kupiła akcje bo są teoretycznie prawie na samym dnie i intuicyjnie liczy na to że kurs po takich spadkach może już tylko wzrosnąć - tak ja rozumiem tę inwestycję (intuicyjnie a coś o tym wiem)

Kroolik
0
Wpisów: 40
Wysłane: 12 września 2012 21:21:20 przy kursie: 0,03 zł
@kobieta z lasu
Cytat:
Jeżeli stanie na nogi- a na to liczę- to w następnym roku po 2q może 3q , że dużo duzo ta spółka pokaże w zyskach.( oczywiście w duchu myślę o X-box)

Zwracam tylko uwagę, że w bilansie NGS skapitalizowane prace nad AI mają wartość około 10M PLN. W znacznej większości powinno to zostać odpisane w koszty w roku 2012 (powinno, bo w tej spółce nic nie wiadomo). Obawiam się, że prace nad Xboxem posłużą Majce za listek figowy i kartę przetargową w rozmowach z audytorem: "Nie, no nie 10M, odpiszmy 1M, na te pudełka w Rosji. Resztę potraktujemy jako koszt wytworzenia wersji na XBox". Na audytora raczej nie wybierzez się nikogo z Wielkiej Czwórki, a jakieś lokalne biuro rachunkowe pewnie ugnie się jak plastelina, żeby nie stracić kontraktu. I tak się wyrok odwlecze o kolejny roczek.
Przy 10M kosztów i założmy cenie 100 zł brutto za pudełko (=81 netto =~40 zł dla producenta), musieliby sprzedać tego 250 tys. sztuk, żeby dopiero wyjść na zero, a gdzie jeszcze do zysków? Naprawdę uważasz to za możliwe przy tym poziomie produktu?

bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 12 września 2012 21:36:29 przy kursie: 0,03 zł
Dr Acula napisał(a):
no po prostu kupiła akcje bo są teoretycznie prawie na samym dnie i intuicyjnie liczy na to że kurs po takich spadkach może już tylko wzrosnąć - tak ja rozumiem tę inwestycję (intuicyjnie a coś o tym wiem)

ale czemu ma wzrosnąć? ta spółka teraz powinna mieć żniwa, zbierać owoce swojej kilkuletniej pracy a stan faktyczny jest taki że zamiast żniw jest pustka i handlują resztkami klawiatur na allegro żeby opłacić czynsz za biuro blackeye blackeye

krishic
26
Wpisów: 582
Wysłane: 12 września 2012 22:03:31 przy kursie: 0,03 zł
@Kroolik
Temat ile takie skapitalizowane koszty moga siedziec w bilansie poruszany byl na watku 11bit. Anty_teresa pisal tam, ze: "(..) na zapasie nie można tego trzymać w nieskończoność - max 5 lat".
Czyli Majka ma jeszcze troche czasu na bajkopisarstwo Liar

PS. Jesli Nicolas przebranzowi sie kiedys na pisanie bajek (w doslownym znaczeniu), to zaklepuje potencjalne tantiemy za ten pomysl laughing6
Edytowany: 12 września 2012 22:05

Scarry
193
Wysłane: 12 września 2012 23:34:04 przy kursie: 0,03 zł
akcja reanimowania zwłok przez wejście na Steam przez Greenlight nie udała się. Lista gier, które zapromuje Steam nie zawiera AF steamcommunity.com/games/765/a....

Jak widać pospolite ruszenie na forach akcjonariuszy spółki nie styknęło.

okrutnik z lasu
0
Wpisów: 22
Wysłane: 13 września 2012 10:56:32 przy kursie: 0,03 zł
Kolejna bzdura. To tylko pierwszych 10, za jakis czas bedzie kolejnych 10, ktore beda mialy dobre wsparcie od graczy. Bo, jak sie okazuje, to positive reating moze byc nawet 12-14%, zeby sie dostac.
Troche nie kumam co kieruje Steam'em, skoro akceptuja gry takie jak MC Pixel? Przeciez te gre mozna legalnie, za darmo sciagnac z pajratbeja, bo autor tam ja reklamowal. Ciezko mi powiedziciec jak Steam chce zarobic na darmowej grze Eh?
Tak czy inaczej Afterfall jest w grupie Steam Jewels, wiece apeluje o wiecej wiary :)

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 13 września 2012 11:08:29 przy kursie: 0,03 zł
Zajrzałem, poczytałem i widzę, że "Lato Leśnych Ludzi" nam się na tym wątku zrobiłoAngel

pl.wikipedia.org/wiki/Lato_le%...

Czy Ci leśni to "bliźniacy"? Bo jacyś tacy bardzo podobni do siebie...
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Scarry
193
Wysłane: 13 września 2012 11:10:17 przy kursie: 0,03 zł
okrutnik z lasu napisał(a):
Kolejna bzdura. To tylko pierwszych 10, za jakis czas bedzie kolejnych 10, ktore beda mialy dobre wsparcie od graczy. Bo, jak sie okazuje, to positive reating moze byc nawet 12-14%, zeby sie dostac.
Troche nie kumam co kieruje Steam'em, skoro akceptuja gry takie jak MC Pixel? Przeciez te gre mozna legalnie, za darmo sciagnac z pajratbeja, bo autor tam ja reklamowal. Ciezko mi powiedziciec jak Steam chce zarobic na darmowej grze Eh?
Tak czy inaczej Afterfall jest w grupie Steam Jewels, wiece apeluje o wiecej wiary :)

ja pierdziele - jakiej wiary??? Człowieku to jest forum inwestorów giełdowych a nie kościół pod wezwaniem św. Nicolasa

"za jakiś czas"?? A co jak Steam następne gry dopuści w 2014?? No tak ale więcej wiary i przenosić góry można. Dobrze że nie kurs. Firma idzie na minimum, tam gdzie powinna być już dawno przy takiej kumulacji złego zarządzania, produktów, braku zarobku i ogromnych kosztach.
Edytowany: 13 września 2012 11:14

kobieta z lasu
0
Wysłane: 13 września 2012 11:14:22 przy kursie: 0,03 zł

Witam
1. AT i NC Think to raczej w parze nie chodzi- i sami doskonale o tym wiecie.
2. Roszczenia pracowników na razie plotka itp….., ponieważ przez dwa lata nikt nie podał firmy do sądu( a mając umowę o pracę i zaświadczenie ZUS- o nie płaceniu składek powinni dawno zgłośnić to do sądu)- a wiec na razie nie potwierdzona informacja.Liar
3. X-box –jeżeli wierzyć słowom Majki 21.08.Think - to cała gara jest gotowa i są na razie rozmowy z producentami. Nie ma terminu , ale gdyby udało się przed świętami(uważa, że jest to możliwe)- to wyniki ze sprzedaży byłyby po 2q 2013 roku. –co mnie zadowala. Tym bardziej, że sami wiecie , iż sprzedaż gir to około 80-90% x-box w całej sprzedaży. Skoro przypuśćmy , że sprzedano PC około 60.000 czyli (około 10%-20%) to na X-box poleci tylko teoretycznie -480k-540k. Co oznacza więcej niż 250k i tu właśnie widzę zysk.thumbright

Scarry napisał(a):
akcja reanimowania zwłok przez wejście na Steam przez Greenlight nie udała się. Lista gier, które zapromuje Steam nie zawiera AF steamcommunity.com/games/765/a....

Jak widać pospolite ruszenie na forach akcjonariuszy spółki nie styknęło.

- coś jakaś bujda to jest tylko pierwsza weryfikacja niedługo będzie następna dziesiątka – i jak na razie widać mamy 11%, a wiec może załapiemy się.
Szkoda tylko, że Majka o tym wcześniej nie myślała, lub jego doradcy.!!

5. Co do intuicji to na razie nie narzekam – choć w tej sytuacji kupiłam akcje tylko dlatego, ponieważ myślę , że się teraz wybiją, a ja jako akcjonariusz mam szanse znowu zarobić. Chyba o to chodzi w tej grze na giełdzie.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

49 50 51 52 53

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,576 sek.

wpywumia
ummtjrpr
mtoczzxf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pgyndyxp
rpvwkjdn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat