PARTNER SERWISU
sfdfbeud
16 17 18 19

Spółki portfelowe i obserwowane

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 9 października 2012 09:41:35
@mrk

wiem że próbuje ocieplać, ale to spekulant nad spekulantami, król. Nie zmieni tego i nie wiem czy nawet wyżyje z działalności operacyjnej swoich połączonych spółek.

3 ostatnie lata na:
Atlantisie

kliknij, aby powiększyć

FON

kliknij, aby powiększyć

Urlopy.pl

kliknij, aby powiększyć

IFC

kliknij, aby powiększyć

Stark

kliknij, aby powiększyć

cecha wspólna? W długiej skali zawsze akcjonariusze tracą.

Wg mnie BCC i cała reszta ocieplania wizerunku to ściema bo Don Patro trafił do ściany kiedy NIKT nie chce mu zaufać a jego wejście jest traktowane przez powaznych inwestorów jak pocałunek śmierci. Stąd afera na Hawe, gdzie Panowie mu na starcie podziękowali. Podobnie pamiętam starcie o PC Guard z Calatravą, gdzie też nie chcieli słyszeć o nim. Facet wie że jest spalony i bez dramatycznej, naprawdę dramatycznej poprawy swojego PR już niewiele zdziała. W związku z tym ruszył z konferencjami typu "Bezpieczny kapitał" (lol), z akcjami obrony podatków giełdowych itd. Jedna wielka ściema żeby znowu można było nakręcić nowe wałki i zdobyć zaufanie nowych inwestorów (bo ktoś kase musi jednak wyłożyć na dalsze zabawy).
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 9 października 2012 09:54

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 9 października 2012 23:46:23
Dzięki wszystkim za wpisy, to zawsze materiał do przemyśleń i okazja do konfrontacji z własnymi z definicji subiektywnymi poglądami.

@ Szutnik

właśnie dziś Cormay się dość dynamicznie wybił, choć akurat wygląd świecy może nieco niepokoić; wykres musi Ci się teraz spodobać bardziej ;)

@ Scarry

co do wszystkiego zgoda, ale czy na dobrą sprawę IQP można nazywać spółką Patrowicza?
Jak na razie ma tam raptem 20% udziałów (z tego co widzę na Fonach i innych cudach około 66%)
i brak jakiegokolwiek realnego wpływu na działalność spółki. Dostrzegam jeden pozytyw jego wejścia
- zwiększenie płynności, czego bardzo brakowało.

@ Spin

dziś znów 1.60 okazało się barierą dla wzrostów. Jestem umiarkowanym optymistą aż do przebicia w dół 1.35-1.40.
Jestem na Twitterze
Edytowany: 9 października 2012 23:47

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 10 października 2012 15:28:38
Szutnik napisał(a):

@ Andy

I właśnie 1-2.10 nie wystapiło nic. Ani dołek, ani szczyt. To miejsce było bardzo istotne i jeśli nie wystapiło tam nic, to oznacza, że "nic nie działa tak, jak powinno". Taka charakterystyka w tej metodzie jest typowa dla trendu bocznego, bowiem w trendzie czy to spadkowym, czy wzrostowym ,tak ważny punkt powinien zadziałać.
Hipotezę, ze pomimo wczorajszego, ponad 5% podskoku, na CRM nadal mamy trend boczny, wydaje się potwierdzać zachowanie wstęgi Bollingera zarówno na dziennym, jak i tygodniowym wykresie.
Tylko wyraźne wybicie ponad ostatni szczyt (bodaj 11,7 zł) w stylu takim, jak wczoraj spowoduje, że będę miał powód do przemyślenia sprawy jeszcze raz.

Tytułem uzupełnienia wrzucam "powód", dla ktorego tak sie upierałem, ze z tego CRM nie powinno nic być.
Chciałem to wrzucić już wczoraj wieczorem, ale była konserwacja, więc daję dopiero teraz:

kliknij, aby powiększyć

i ważniejszy, w układzie tygodniowym, zapowiadający pogorszenie się koniunktury na tym papierze

kliknij, aby powiększyć

Ten CRM to naprawde była niezła pułapka na techników. Do polowy sesji wydawalo się, że to jest typowe bycze wyjście z konsolidacji, a momentami ponad 7% wzrost potęgował to wrażenie.
Podejrzewam, ze bardzo wielu kupowało wybicie ponad lokalne maksimum (czyli 11,65) i zostało "ubranych" w akcje przez podaż.

To po takich sesjach, jak ta wczorajsza, rozczarowani ludzie często mówią "Analiza Techniczna nie działa", "Grubas steruje rynkiem" itp, co jak widzisz, jest nieprawdą

Moje liczenie "czasówek" w powiązaniu z sytuacją na papierze, wskazującą, że w tym punkcie bedzie raczej istotny szczyt niż istotny dołek, pozwoliło mi zachowac bezpieczny dystans do spółki, pomimo, że przyznaję, że przy stanie +7% zaczynałem sie zastanawiać, czy gdzieś się nie majtnąłem w liczeniuAngel
Dopiero ponowne zerknięcie na "tygodniowy" spowodowało uspokojenie - wszystko było OK.

3-4 lata temu, gdy jeszcze nie znałem tej techniki, sam pewnie rekomendowałbym ostre wchodzenie w długą, patrząc na wykres CRMAngel
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Gutek84
0
Wpisów: 303
Wysłane: 11 października 2012 13:40:04
Jeśli chodzi o CRM to wszystko mówi wskaźnik A/D. Widać, że na sesji z 9.10 była duża dystrybucja papieru, więc raczej nie ma prawa rosnąć po czymś takim.

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 11 października 2012 16:10:32
@ Gutek84

Cytat:
Jeśli chodzi o CRM to wszystko mówi wskaźnik A/D. Widać, że na sesji z 9.10 była duża dystrybucja papieru, więc raczej nie ma prawa rosnąć po czymś takim.

Pełna zgoda, tyle, ze to widać po sesji z 9.10. Przed tą datą tego nie było widać, a wręcz przeciwnie - klasyczna technika mowiła "kupuj".
Metoda Jeff'a Greenblatt'a nie daje niestety daru jasnowidzenia ( a szkoda Angel ), ale sygnalizowała, ze w okolicach 9-10.10 "coś" się będzie działo, stąd mój wcześniejszy upór i nieufność pomimo ładnych technicznie sygnałów kupna na oscylatorach itd.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

andy_dufresne
130
Wysłane: 11 października 2012 20:52:39
11 Bit, Aton, Assecopol

kliknij, aby powiększyć

Godne zauważenia wzrost i obroty na 11Bit. Przy takiej płynności niewiele trzeba... Szkoda, że końcówka wypadła słabo.

kliknij, aby powiększyć

Niestety wciąż coraz niżej i niżej.

kliknij, aby powiększyć

I na koniec trochę z sentymentu, kiedyś mocno obserwowana spółka, podłoga się urwała.
Jestem na Twitterze

andy_dufresne
130
Wysłane: 12 października 2012 22:36:39
WIG, IQP

kliknij, aby powiększyć

Nic niepokojącego się nie dzieje. Miejsca na spadki jeszcze sporo bez krzywdy dla wykresu.

kliknij, aby powiększyć

Kolejna tygodniowa świeca niemal identyczna z poprzednią. Obroty wciąż przyzwoite. Wydaje się, że presja sprzedających nieco słabnie.
Jestem na Twitterze

andy_dufresne
130
Wysłane: 17 października 2012 20:24:47
New Connect - ku przestrodze

kliknij, aby powiększyć

Kolejny wykres z tego egzotycznego rynku, w jedną sesję można stracić 20%, nawet stopa nie ma gdzie postawić, AT nie działa, tylko spekuła rządzi i emocje...

A nie, sorry, to przecież Tepsa.
Jestem na Twitterze

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 17 października 2012 20:27:47

ahaha... dobre wave

dla zwolenników "szulerni" świetny argument
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD

andy_dufresne
130
Wysłane: 21 października 2012 15:50:24
WIG, IQP, 11Bit, Cormay

kliknij, aby powiększyć

Nie sposób lekceważyć ostatniej sesji, istotne wsparcie tuż tuż. Teraz byki powinny się wziąć do roboty, jeżeli nie chcą się dać rozhasać niedźwiedziom.

kliknij, aby powiększyć

Na wykresie tygodniowym mamy pierwszą czarną świeczkę, na dziennym seria czarnych świec też wydaje się niepokojąca.
Z drugiej strony obroty jednak wyraźnie spadły, a średnie wyglądają nienajgorzej. Liczę na kolejne podejście w kierunku 1.70.

kliknij, aby powiększyć

Dopóki nie pokonamy okolic 10 nie ma co oglądać.

kliknij, aby powiększyć

A Cormay nadal wygląda mi logicznie i dobrze. Konsekwentnie w górę i już flirtuje ze średnią 200-dniową, powyżej której ostatni raz był w lutym.
Jestem na Twitterze
Edytowany: 21 października 2012 15:52

andy_dufresne
130
Wysłane: 27 października 2012 18:59:09
WIG, IQP, EPictures

kliknij, aby powiększyć

Niedźwiedzi początek tygodnia (nawet udało się domknąć lukę) z lekko byczą końcówką. Balansujemy na krawędzi wsparcia.

kliknij, aby powiększyć

Na IQP bez zmian, wyklarowało się lokalne wsparcie na poziomie ok. 1.35. Obroty zamierają, może już czas na kupujących?

kliknij, aby powiększyć

Wykres naznaczony piętnem NC (fatalna płynność), ale cały pażdziernik rośnie i rośnie.

Jestem na Twitterze

Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 29 października 2012 13:53:38
Cześć,

przyglądasz się jeszcze Novainvest(aktualnie Digate)? Ostatnio trochę się działo wokół spółki, albo ktoś wyprowadza cash albo będzie się jeszcze "coś" dziać Shhh
Edytowany: 29 października 2012 13:55

andy_dufresne
130
Wysłane: 12 listopada 2012 08:31:48
WIG, IQP

kliknij, aby powiększyć

Nie patrzyłem na wykresy kilkanaście dni, ale na WIG nic się nie zmieniło. Walka w strefie luki trwa. Widać po dolnych cieniach jak bardzo byki nie chcą dać się zamknąć niżej.

kliknij, aby powiększyć

Za to na IQP korekta się powiększyła. Słabo to wygląda.

@Spin - na Digate nie patrzę, choć zauważyłem komunikat o nowym inwestorze. Kurs rzeczywiście wystrzelił, kto wie, czy nie ma ochoty wrócić pod 0,50, ale zapewne będzie bujać.
Jestem na Twitterze

andy_dufresne
130
Wysłane: 15 listopada 2012 11:04:51
Edytowany: 15 listopada 2012 11:08

andy_dufresne
130
Wysłane: 19 listopada 2012 20:55:42
WIG, LST Capital

kliknij, aby powiększyć

Wsparcie wytrzymało, październikowe spadki niemal zniwelowane, dużo lepiej to teraz wygląda.

kliknij, aby powiększyć

LST wraca do formy, znowu pod 0.60 oraz dodatkowo SMA200.
Jestem na Twitterze

andy_dufresne
130
Wysłane: 22 listopada 2012 21:21:02
LST

kliknij, aby powiększyć

Jednak poszło. Kolejne istotne szczyty na 0.85 i 1.40.
Jestem na Twitterze

andy_dufresne
130
Wysłane: 25 listopada 2012 12:31:50
WIG, CORMAY

kliknij, aby powiększyć

Szeroki rynek na tygodniach.

kliknij, aby powiększyć

Cormay już w okolicach 14.10.
Jestem na Twitterze
Edytowany: 25 listopada 2012 12:35

andy_dufresne
130
Wysłane: 10 stycznia 2013 19:46:31
Happy New York

Spóźnione życzenia noworoczne dla wszystkich. Zaniedbałem wątek, obowiązki zawodowe wessały mnie na ponad miesiąc. A wydarzyło się sporo.

kliknij, aby powiększyć

Na przełomie listopada i grudnia nastąpiło zdecydowane przebicie oporów, które po miesiącu wzrostów doprowadziło do zniwelowania spadków z sierpnia 2011 r. Uważam, że to bardzo istotne dla technicznej interpretacji indeksów. Aktualnie bycze nastawienie wydaje się jedynie słuszne.

kliknij, aby powiększyć

Bez zmian. Dopóki jesteśmy w przedziale 8-10 trend boczny trwa i trwa mać.

kliknij, aby powiększyć

Tragedia. Duże obroty i duże spadki, insiderzy wychodzą. Chyba zaczynam być pesymistą. No chyba, że to historyczny dołek ;)

kliknij, aby powiększyć

Od sierpnia ładnie rośnie, obecnie w korekcie powrotnej do SMA 200. Czekam na debiut "okołołupkowej" spółki zależnej na NC.

kliknij, aby powiększyć

IQP od miesiąca idzie płasko na małych obrotach, choć jakby ostatnio coś się ruszyło. Wciąż liczę, że w hossie spółka powinna być wyceniana znacznie znacznie wyżej i nawet Patrowicz zarobi ;)

Jestem na Twitterze
Edytowany: 10 stycznia 2013 19:50

andy_dufresne
130
Wysłane: 16 stycznia 2013 21:09:50
Aton-HT

kliknij, aby powiększyć

Spółka przez wielu już skreślona, końcówka roku wręcz traumatyczna: sprzedaż akcji przez insiderów, rezygnacja kilku członków rady nadzorczej, plotki o konkurencyjnej firmie założycieli spółki...

A tymczasem przełom roku przyniósł szereg dobrych wiadomości:
- oświadczenia dwóch głównych akcjonariuszy o lock-upach na akcjach;
- rejestracja podwyższenia kapitału (powodzenie nowej emisji po 1 PLN);
- umowa z firmą z Dubaju na sprzedaż 5 urządzeń do końca maja;
- umowa z firmą z Rygi na 1 urządzenie (dostawa w ciągu 60 dni);
- umowa z firmą z Izraela na 3 urządzenia (przełom lutego i marca).
Firmy z Dubaju i Izraela staną się też przedstawicielami spółki.

Wszystkie komunikaty tutaj.

Patrząc na kurs należy być bardzo ostrożnym, ale liczę jednak, że nowe kontrakty, których ostatnio tak było brak, wygenerują wreszcie jakiś zauważalny wynik finansowy
i nastąpi istotna zmiana jakościowa w działalności spółki.
A insiderzy niedługo będą pluć sobie w twarz ;)
Jestem na Twitterze

100krotka
0
Wpisów: 28
Wysłane: 28 stycznia 2013 20:00:41
ah :)

bo i Ty jesteś (szczęśliwym??) posiadaczem aton-th Whistle

Boo hoo! gramy...
a jak przegramy to drugą parę butów sobie kupię :D

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

16 17 18 19

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,631 sek.

tpetgilq
jbuiubae
xxuqnmta
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
suuytafo
lohfjqvp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat