PARTNER SERWISU
jcjrhzkv
57 58 59 60 61
okrutnik z lasu
0
Wpisów: 22
Wysłane: 29 listopada 2012 19:02:36 przy kursie: 0,05 zł
Witam szanownych. Panowie wybacza, za spora przerwe. Sprawy zawodowe zaabsorbowaly mnie do reszty.
Ale wracajac do NGS. Zaczne od tego, ze brak mi slow, rece mi opadly i chyba ostatecznie musze przyznac niektorym racje - prezes Majka to najzwyklejszy oszust. Chcialem tu bronic spolki, przede wszystkim ze wzgledu na pracownikow, potencjal gry (bardzo lubie sf) i szane, ktora miala po zmianie rady. Ale czas powiedziec stop. Jesli komus nie idzie ale sie stara to jedna sprawa (wydawalo mi sie, ze tak jest w przypadku NGS) ale jesli komus nie idzie bo oszukuje wszystkich do okola to juz zupelnie co innego.
Jak juz wiadomo EPIC wypowiedzial umowe w maju. W sierpniu byla wymiana rady, weszli ludzie ktorzy chcieli cos zmienic, pomoc prawnie, sprowadzic inwestora, wyciagnac spolke no i oczywiscie zarobic. Wyobrazcie sobie, ze prezio nic im o tym nie wspomnial. Cos nieprawdopodobnego - przychodza ludzie, ktorzy podaja reke, chca ci pomoc, wprowadzic inwestora, ktory wrzuci pare baniek, zaplaci dlugi i sfinansuje najblizsza przyszlosc a on ich oszukuje. Wyobrazacie sobie? Oszukiwac kogos kto chce cie wyciagnac z czarnej dupy. Dla mnie niepojete.
Nie bede juz wspominal o tym, ze niektorzy akcjonariusze rozmawiaja z prezesem i on kazdemu z nich mowi co innego, jakby nie zdawal sobie sprawy, ze oni rozmawiaja tez miedzy soba i wiedza, ze klamie.
Tlumaczenia tez sa dobre - bo sad/EPIC/komornik/etc. wysylali pisma na stary adres i ja nie wiedzialem. Jakbym slyszal 5letnie dziecko. Oczywiscie komunikatu o zmianie adresu spolki nie bylo, zapewne "zapomnial".
Co do platnosci z EPIC'iem to zostaly one uregulowane jednak oczywiscie dopiero po tym, jak sie zrobil dym w sadzie. Z tego co wiem to nie byly jakies gigantyczne, milionowe kwoty, gdyz EPIC bieze kase od sprzedanych sztuk (okolo 15-25%), a ze sprzedaz nie idzie w miliony to i koszty licencji nie byly srogie. Wiec pisanie o miliardach dolarow za UDK mozna wlozyc miedzy bajki.
NGS bedzie chcial ugody z EPICiem tak samo jak EPIC z Nicolasem. To sie bedzie dzialo teraz na dniach. EPIC wiecej skorzysta z tego jak Afterfall wejdzie na Steam niz z tego, ze wbija NGS gwozdz do trumny i oni o tym doskonale wiedza, wiec kwestia ugody i nowej umowy jest raczej pewna. Natomiast cala ta sytuacja bardzo wstrzasnela ludzmi przychylnymi spolce. Chyba tylko Gozdziu dalej wyznaje racje prezesa. Ja juz nie, bo widzialem to co widzialem, bo wiem to co wiem.
Jednak mimo wszystko jestem optymista jesli chodzi o Steam. W Polandii sie nie spodobal ale rzesza zwolennikow tej gry na greenlight nawet mnie pozytywnie dziwi bo jest ich ponad 180 tysiecy. Wiec nawet jesli polowa czy 30% ich kupi to i tak bedzie sukces. Na prawde, ta gra nie jest taka zla, fabularnie jest bardzo ok, tylko prezes nie nadaje sie do zarzadzania firma i przepuscicl kase zamiast zrobic ja porzadnie.

Inna sprawa jest za to fakt, ze ktos wyniuchal ten pozew w stanach w blyskawicznym tepie. Niby, ze siedzi calymi dniami w necie i co 5 minut wpisuje w google "NGS vs jakastamfirma"? Nie sadze.

Do slabego obrazu calosci mozna jeszcze dorzucic jakiegos czlowieczka, ktory zamowil artykul na gadzetomani.pl, siedzi calymi dniami w necie i chce wszystkich przestraszyc. Nie zdaje sobie sprawy, ze jesli spolka padnie to najbardziej dostana pracownicy i akcjonariusze. No ale to juz taka polska natura - sam nie mam to inni tez nie. Eh

Koncze ten przydlugi post. Sytuacja jest kiepska ale do uratowania. Mam nadzieje, na prawde mam nadzieje, ze Afterfall sie dobrze sprzeda na Steam, ludzie dostana swoje zalegle pieniadze, ktore im sie naleza, wyznawcy odrobia straty a rada nadzorcza odsunie prezesa od zarzadzania firma. Niech on sobie pilnuje robienia gier ale od biznesu niech sie trzyma z daleka. Czego wszystkim zycze. Moze spotkamy sie na koljenym bankrucie z branzy czyli Citi Interactive. W tym kraju chyba tylko Techland i CD Projekt potrafia ogarnac ten biznes i tworzyc hiciory na skale swiatowa.

Pozdrawiam

Ps. Nie mam nic wspolnego z osoba o nicku "kobieta z lasu", nie wiem kim jest i czemu poczepila sie pod moj nick. Jesli mialo byc zabawnie to sie nie udalo.

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 29 listopada 2012 19:36:23 przy kursie: 0,05 zł
A ja mam nadzieję, że spółka padnie, a Majka trafi do kicia :)

Tak z czystej zawiści :)))
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 29 listopada 2012 20:38:39 przy kursie: 0,05 zł
okrutnik z lasu napisał(a):
NGS bedzie chcial ugody z EPICiem tak samo jak EPIC z Nicolasem. To sie bedzie dzialo teraz na dniach. EPIC wiecej skorzysta z tego jak Afterfall wejdzie na Steam niz z tego, ze wbija NGS gwozdz do trumny i oni o tym doskonale wiedza, wiec kwestia ugody i nowej umowy jest raczej pewna.

Pytanie, czy dla Epica te potencjalne kwoty, które być może mógłby zarobić są jakkolwiek istotne. Istnieje pewne ryzyko, że mogli dojść do tego samego wniosku, co Ty, a mianowicie, że:

prezes Majka to najzwyklejszy oszust

co mogłoby trochę ostudzić ich zapał do ponownego podpisywania umowy licencyjnej. Chyba że lubią się zastanawiać, pod jaki adresem obecnie chowa się licencjobiorca i przed którym sądem najlepiej będzie dochodzić kolejnych należności.

Nie wiem, czy do ugody nie dojdzie, ale ,,raczej pewna'' to zdecydowanie zbyt mocno powiedziane. Chyba, że wiesz coś więcej niż ja.

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 29 listopada 2012 20:42:47 przy kursie: 0,05 zł
a ja dodam, że naprawdę piszę się naprawdę a nie na prawdę - ot taki cień na akcjonariacie...
A teraz z drugiej strony to nie mam pojęcia jak rozbudowany jest świat Afterfall i ile jest gotowych scenariuszy, ale gdyby był dobrze dopracowany w formie projektu to czy Epic nie chciałby posiąść praw do świata lub przejąć (za długi) Nico? (czysta spekulacja jednej z możliwości)
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 29 listopada 2012 20:45

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 29 listopada 2012 20:58:29 przy kursie: 0,05 zł
Inna sprawa jest za to fakt, ze ktos wyniuchal ten pozew w stanach w blyskawicznym tepie. Niby, ze siedzi calymi dniami w necie i co 5 minut wpisuje w google "NGS vs jakastamfirma"? Nie sadze.

A ta sugestia to niby do czego?
Pozew poszedł w poniedziałek 26 listopada.
Znaleźliśmy go 27 listopada. Jak - tajemnica rzemiosła.

Do sprawy doszły dwa nowe dokumenty, mam je przed sobą.
www.rfcexpress.com/lawsuits/co...

Pierwszy z nich - Document - to informacja o sporze przekazana do Rejestru Praw Autorskich.
Drugi z nich - Financial Disclosure - to oświadczenie Epica, że nie jest spółką publiczną i nie ma spółki-matki.

Ponadto sędzia stwierdził, że pozew został złożony w złym wydziale i przekazał do Wydziału Zachodniego Dystryktu.
Kopia pozwu została też przesłana do waszyngtońskiej Biblioteki Kongresu.
Edytowany: 29 listopada 2012 20:59

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 29 listopada 2012 21:28:00 przy kursie: 0,05 zł
Chcialem tu bronic spolki, przede wszystkim ze wzgledu na pracownikow, potencjal gry (bardzo lubie sf) i szane, ktora miala po zmianie rady. Ale czas powiedziec stop. Jesli komus nie idzie ale sie stara to jedna sprawa (wydawalo mi sie, ze tak jest w przypadku NGS) ale jesli komus nie idzie bo oszukuje wszystkich do okola to juz zupelnie co innego.

widzisz - problem w tym że tak naprawdę 90% z tego co napisałeś to kwestie techniczne (że prezes kanciarz i krętacz itd) a liczy się to że spółka wydała bardzo słaby jeden produkt, bez żadnej sensownej dywersyfikacji przychodów, słaby tak że łomajgad... co było widać jak wół od razu po trailerach, nie mówiąc już o tym jak wszyscy mogli ją sobie sami obejrzeć (była dostępna do grania choćby przez serwis Onlive).

Są gry średnie mające szczęście (Snajper), dobre, ale niedocenione, średnie bez szczęścia, perełki nie zauważone przez rynek w wyniku braku dobrego marketingu... ale są też po prostu koszmarne gnioty. Do takiej kategorii artystycznie i grywalnie zalicza się Afterfall.

Pisałem o tym rok temu tu na wątku. Ta gra była skazana na katastrofę. Ktoś kto pozwolił wydać tak niedopracowany, brzydki i mało atrakcyjny produkt nie zasługuje na 10 zł od inwestorów.

3/4 tego forum tutaj to miłośnicy S-F, cała generacja urodzona w latach 60-70-80 to miłośnicy S-F, co z tego? To że ktoś lubi klimaty S-F nie oznacza że powinien bronić gniota. Osobiście mam komputer (i umiałem go programować) od czasów ZX Spectrum, widziałem tysiące gier i czytanie wywodów na forach jak to AF daje rade było dla mnie jak czytanie jakiegoś świata alternatywnego.

Po co EPICowi gniot na Steamie? Myślisz że tamci goście, zawodowcy w końcy i profesjonaliści, uważają że automagicznie ta słabiuteńka gra zacznie się sprzedawać? Że prezes tym razem dotrzyma słowa i zapłaci za rok? Bez jaj... serio w to wierzysz?

Cytat:
dyz EPIC bieze kase od sprzedanych sztuk (okolo 15-25%), a ze sprzedaz nie idzie w miliony to i koszty licencji nie byly srogie. Wiec pisanie o miliardach dolarow za UDK mozna wlozyc miedzy bajki.

serio? A od 100 tysięcy opchniętych gratis w gazetce pewnie nic nie będzie chciał? Znani z nich samarytanie, rozdający gry na ich engine na lewo i prawo...... a może jednak nie?

Cytat:

a mi się wydaje że można w miarę prosto takie newsy, sprawy karne powiązane z polskimi firmami, jakoś automatem filtrować i sobie seedować.

Cytat:
Jak juz wiadomo EPIC wypowiedzial umowe w maju. W sierpniu byla wymiana rady, weszli ludzie ktorzy chcieli cos zmienic, pomoc prawnie, sprowadzic inwestora, wyciagnac spolke no i oczywiscie zarobic. Wyobrazcie sobie, ze prezio nic im o tym nie wspomnial. Cos nieprawdopodobnego - przychodza ludzie, ktorzy podaja reke, chca ci pomoc, wprowadzic inwestora, ktory wrzuci pare baniek, zaplaci dlugi i sfinansuje najblizsza przyszlosc a on ich oszukuje. Wyobrazacie sobie? Oszukiwac kogos kto chce cie wyciagnac z czarnej dupy. Dla mnie niepojete.

tego po prostu nie rozumiem.. przy całym schrzanieniu gry, oszukać ostatnie osoby, które za darmo chcą pomóc... nie rozumiem i nawet na naszej giełdzie to jakies kuriozum. Przecież ten gość doskonale wiedział że EPIC nie odpuści, a on przecież go świadomie olał. Gdzie tu sens?
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 29 listopada 2012 21:43

mathu
0
Wysłane: 29 listopada 2012 22:05:29 przy kursie: 0,05 zł
Dobre imię i pozycja Epic jest znacznie więcej warta niż te marne kilkanaście tysięcy dolarów z gry na Steamie. Epic nigdy nie pozwoli sobie na ugodę, bo to zachęciłoby potencjalnych oszustów do nadużywania licencji w przyszłości. Robactwo się skutecznie tępi, a nie z nim negocjuje, a Majka i NGS występują to z pozycji robactwa.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

wapkil
0
Wysłane: 29 listopada 2012 22:07:11 przy kursie: 0,05 zł
Scarry napisał(a):
tego po prostu nie rozumiem.. przy całym schrzanieniu gry, oszukać ostatnie osoby, które za darmo chcą pomóc... nie rozumiem i nawet na naszej giełdzie to jakies kuriozum.

O ile pamiętam, nowa rada nadzorcza została wybrana wbrew prezesowi, a w jej skład weszli akcjonariusze. Tacy sami akcjonariusze, jak ci, których prezes od dawien dawna oszukiwał. Dlaczego nagle miałby przestać? Zresztą ciężko stwierdzić, kto co wiedział i po co szedł do tej rady. Rada ma wgląd do dokumentów i albo nie dochowała staranności, albo faktycznie prezes ją oszukał, ale jeśli ktokolwiek o tej sytuacji wcześniej wiedział, ciężko się spodziewać, że teraz będzie to ogłaszał.

Scarry napisał(a):
Przecież ten gość doskonale wiedział że EPIC nie odpuści, a on przecież go świadomie olał. Gdzie tu sens?

Jeżeli celem byłoby sprzedawanie gry to pewnie sens był niewielki, ale wygląda na to, że w ten cel nikt rozsądny chyba już od dawna nie wierzy. Z drugiej strony, gdyby Epic złożył ten pozew później, albo przynajmniej gdyby, jak w przypadku poprzednich pozwów, nie wydało się, że go żłożył, może udałoby się wydrukować jeszcze trochę akcji?

mathu
0
Wysłane: 29 listopada 2012 22:58:21 przy kursie: 0,05 zł
Na pewno w ostatnich podrygach prezes zacznie ostro wierzgać, proponuję wyposażyć się w popcorn i coś do picia, bo będzie wesoło.
Edytowany: 29 listopada 2012 22:58

Scarry
193
Wysłane: 30 listopada 2012 00:03:51 przy kursie: 0,05 zł
http://www.afterfall-universe.com

lol

Cytat:
This Account Has Been Suspended
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 30 listopada 2012 07:28

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 30 listopada 2012 00:30:53 przy kursie: 0,05 zł
NGS bedzie chcial ugody z EPICiem tak samo jak EPIC z Nicolasem. To sie bedzie dzialo teraz na dniach. EPIC wiecej skorzysta z tego jak Afterfall wejdzie na Steam niz z tego, ze wbija NGS gwozdz do trumny i oni o tym doskonale wiedza, wiec kwestia ugody i nowej umowy jest raczej pewna.

A po cholerę Epicowi ugoda z firmą, której trzeba wytaczać procesy żeby raczyła zapłacić ? Co niby mieliby ugadzać ?
Więcej zapewne kosztuje Epica obsługa prawna tego bajzlu niż wątpliwe przychody ze Steama.

Poza tym NGS miał na koniec września 1280zł na koncie - niby taką kwotą zapłacili za licencje ? Speak to the hand

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 30 listopada 2012 00:59:09 przy kursie: 0,05 zł
WatchDog napisał(a):

A ta sugestia to niby do czego?
Pozew poszedł w poniedziałek 26 listopada.
Znaleźliśmy go 27 listopada. Jak - tajemnica rzemiosła.

Do sprawy doszły dwa nowe dokumenty, mam je przed sobą.
www.rfcexpress.com/lawsuits/co...

Pierwszy z nich - Document - to informacja o sporze przekazana do Rejestru Praw Autorskich.
Drugi z nich - Financial Disclosure - to oświadczenie Epica, że nie jest spółką publiczną i nie ma spółki-matki.

Ponadto sędzia stwierdził, że pozew został złożony w złym wydziale i przekazał do Wydziału Zachodniego Dystryktu.
Kopia pozwu została też przesłana do waszyngtońskiej Biblioteki Kongresu.

Zazdroszcze im ze maja akta w formie elektronicznej oraz sedziow ktorzy tak szybko proceduja. Gdybysmy w PL mieli takie sprawne sady, to by nam jako inwestorom takze ulatwilo zycie king

wapkil
0
Wysłane: 30 listopada 2012 01:00:59 przy kursie: 0,05 zł
Coś strasznie poważna się ta dyskusja zrobiła. Rozmawianie o ugodach i opłatach licencyjnych jeżeli spółka nie płaci już nawet za domenę jest chyba trochę nie na miejscu ;) Może tak dla odmiany wypadałoby się zastanowić, czy ten account suspended na stronie gry jest spiskiem właściciela domeny, który postanowił zainwestować w NGS?

A żeby napisać coś merytorycznego:

WatchDog napisał(a):

Chyba raczej wydziału zachodniego w sądzie dla wschodniego dystryktu. Zachodni dystrykt to byłby inny sąd. Wydział mogli pomylić, ale sądu raczej nie.

mathu
0
Wysłane: 30 listopada 2012 01:03:24 przy kursie: 0,05 zł
Już kiedyś było identycznie z domeną, jutro na początku dnia z tego powodu paru obudzonych wysypie akcje, ale potem domena zostanie opłacona i zaczadzeni rzucą się do kupowania, bo wszystko OK, w efekcie jutro przez moment spółka będzie dotykać 6 gr.

Scarry
193
Wysłane: 30 listopada 2012 09:17:08 przy kursie: 0,04 zł
@mathu

a niech będzie jak najwyższy przez ten czas, co to komu szkodzi, czym więcej ludzi zrealizuje jakiś tam zysk, albo mniejszą stratę tym lepiej.

1. nowych akcji już szybko nie będzie
2. wszystko wskazuje że firma jest na ostatniej prostej do zamknięcia

więc póki kurs jest na jakimś w miarę sensownym poziomie można jeszcze uratować kapitał, potem i tak nic nie odbiorą, żadnej kasy przez komornicze zajęcia nie będzie bo tam nic nie ma.

A kto odkupi od ludzi te akcje? Teraz tylko totalni idioci bez żadnej orientacji na rynku kapitałowym, albo zawodowi spekulanci grający na bankrutach, na zasadzie "na dwóch firmach wtopie kase do zera ale na trzech kolejnych potroje reszte" (takich też jest sporo).
Edytowany: 30 listopada 2012 09:24

Dr Acula
0
Wpisów: 99
Wysłane: 30 listopada 2012 18:13:50 przy kursie: 0,04 zł
Wchodzi Majka do taksówki.
- Do siedziby spółki proszę.
Dojeżdżają na miejsce po czym taksówkarz się odwraca:
- 30 zł się należy.
- Coo ??? Trzeba było powiedzieć jak wsiadałem że za to się płaci !!!

okrutnik z lasu
0
Wpisów: 22
Wysłane: 30 listopada 2012 19:24:12 przy kursie: 0,04 zł
Raczej tak:

Wchodzi Majka do taksówki.
- Do siedziby spółki proszę.
- Nie ma takiego adresu

:)

0
Wpisów: 39
Wysłane: 1 grudnia 2012 00:00:35 przy kursie: 0,04 zł
Na NWZA NGS, rozmawia Pan Prezes z jednym z "ludzi z lasu":
- jak wspólniku sypiasz?
- jak dziecko...
- jak to ???
- całą noc płakałem i dwa razy się zesrałem...

Edit:

Dowcip zapożyczony od akcjonariuszy OIL ;)
Edytowany: 1 grudnia 2012 00:09

mathu
0
Wysłane: 2 grudnia 2012 15:06:32 przy kursie: 0,04 zł
Najnowsze analizy z okopów św. Bankiera:

- Steam jest już pewny. Kiedyś Steam nie był pewny, ale teraz jest już pewny na 100%, bo wszystkim sie opłaca - Epic chce odzyskać kasę, a to jest możliwe tylko w przypadku wejścia na Steam i dobrej sprzedaży. Zresztą prezes napisał na FB że Steam jest pewny.

- na Steamie jest 50 mln użytkowników, wystarczy więc, że 1% kupi Afterfalla, a spółka jest zarobiona. A 1% to jest przecież nic.

- nawet jeśli spółka zbankrutuje, to oznacza to wzrosty. No bo prezes i RN muszą się wysypać z akcji, a więcej zarobią sypiąc po 10 gr niż po 3 gr, prawda? Elementarne. Więc wzrosty są pewne. Nawet lepiej, żeby spółka zbankrutowała, bo będzie można wysoko sprzedać swoje akcje.

- te spadki kursu to perfidne zbieranie, bo tak naprawdę codziennie ktoś grubszy kupuje milion akcji po 4 gr - przecież ulica tego nie zbiera. Idą wzrosty.

violent2

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 2 grudnia 2012 23:10:39 przy kursie: 0,04 zł
Analiza wyników spółki NICOLAS GAMES za 3 kwartał 2012 roku

www.stockwatch.pl/gpw/nicogame... – w monitorze spółki potencjał zmiany kursu dla NicoGames wyliczyliśmy na +12%. Rating B także nie jest upadłościowy. Teoretycznie więc liczby wcale nie wskazują na to, że z NicoGames jest tak źle…

Wystarczy jednak spojrzeć na działalność operacyjną i mamy to:

kliknij, aby powiększyć

60 kPLN przychodów w kwartale zdarza się w małych firmach ale na pewno nie w spółkach notowanych na giełdzie. Takiego niskiego poziomu sprzedaży nie było w tej spółce od dawna. A to oznacza, że sprzedaje się bardzo mało.

Niby można powiedzieć, że specyfiką spółek produkujących gry jest znaczna zmienność przychodów w czasie. Jak wydadzą dobry tytuł, to przychody gwałtownie rosną a zaraz potem spadają, bo mija efekt nowości i wszyscy zainteresowani już nabyli grę. Widać to najlepiej na dużych spółkach – CDRed oczywiście jest dobrym przykładem. Jednak zawsze problemem pozostaje przewidywalność – kiedy te przychody wystąpią, ile ich będzie oraz jaka będzie ich rentowność.

Z NGS jest ten problem, że na razie nie widać możliwości zarobienia większych pieniędzy. Ta spółka – poza wydawaniem gier – ma zupełnie inne problemy, omawiane szeroko na forum.

W związku ze sprawą sądową z Epic spółka powinna związać rezerwę na ewentualne kary, wyrok sądowy, koszty utylizacji lub spisania niektórych zapasów, rabatów od dystrybutorów, itp. Gdybyśmy znali wartość dokonanego (podobno) przelewu oraz szczegóły sprawy sądowej, można by było część tych rezerw oszacować. A potem oczywiście odnieść je do wartości spółki, bo rezerwy księgowane są w ciężar kosztów.

Tymczasem mamy wielką tajemnicę, która powoduje większe ryzyko dla akcjonariuszy. A raczej jeszcze większe. Bo jakbyśmy sobie te elementy wypisali, to chyba należałoby nałożyć na NGS „Majka handicap”. Taki dodatkowy czynnik ryzyka, który urealni nieco wycenę. Musiałby obejmować brak komunikacji z rynkiem, problemy z płatnościami, braki kadrowe, podejrzewany konflikt prezesa z RN (teoria agencji).

Ponieważ nie znamy większości kwot z bilansu, to ciężko taki wskaźnik ryzyka wyliczyć. Jedyny pomysł jaki mam to taki: wartość księgowa tej spółki wynosi dokładnie 14 274 kPLN a w przeliczeniu na 1 akcję daje to 7 groszy. I tylko w odniesieniu do tego wskaźnika mamy w monitorze przewartościowanie. Istotna zmiana kursu to już 1 grosz, więc dokładnie:

kliknij, aby powiększyć

Czy handicap w wysokości 17% jest wystarczający? A może trzeba podwójny wziąć, który spowoduje spadek WK na akcję o 2 grosze?

Fundamentalnie ta spółka do pozytywnej oceny się oczywiście nie nadaje.

Podsumowując raport trzeba zaznaczyć, że brzmi jak informacja prasowa o nowym rodzaju dystrybucji gry. Bo de facto jego najważniejsza część dotyczy opisu samego Steama i odwołania się do legendy CounterStrike. Nawet na mnie – aktywnego gracza CS 1.5 i 1.6 – to nie działa…

>> Więcej analiz najnowszych
raportów finansowych jest tutaj

Powyższa treść przez 60 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

57 58 59 60 61

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,649 sek.

onyuwxwi
israrvzo
myyzcvar
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pluwfjdj
yorqgzxm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat