@jimminaprawdę nie chciałbym tu już nikogo dołować bo nie ma już chyba nikogo kto byłby na plusie na tej spółce, ale powiedz mi - czy kiedykolwiek po publicznym występie Korczaka lub Mioduskiego kurs akcji poszedł w górę? Szczerze mówiąc to występy pana Korczaka były za każdym razem jak pocałunki śmierci. Nie chcesz żeby występowali. W sumie spółka, moim skromnym zdaniem, powinna ograniczyć szum informacyjny do minimum i skupić się na dużym konkretnym info jak już takie osiągnie (jedyna nadzieja na Was to zaskakujące odkrycie niezwykle dużego złoża ropy).
Ale uważam że, co imho najwazniejsze, w momencie kiedy Kulczyk wszedł w biznes z Rosjanami, spółka jest całkowicie skreślona dla poważnych inwestorów. Po prostu. Pies kulawą nogą nie tknie tworu w którym działają ludzie jak
Iorich i fundusze jak
Pala Assets Holdings Limited. Jeśli polskie OFE miały jeszcze tą spółkę w swoim portfolio to wg mnie trwa teraz pośpieszna ewakuacja z ruskiego biznesu. Jestem prywatnie przekonany że nikt poważny nie będzie z nimi robił interesu. Poza drobnymi akcjonariuszami, którzy wyjścia nie mają i zostaje im pocieszanie się że robią "interes" z najbogatszym Polakiem (i z bardzo bogatym Rosjaninem).
btw:
strata akcjonariuszy KOV od IPO jest bardzo podobna do strat akcjonariuszy drugiego polskiego biznesu giełdowego Kulczyka, spółki
PEKAES. Parafrazując klasyka, w tej chwili można napisać "
kto ze mną inwestuje, traci 50%.".
o Panu Iorichu można przeczytać sobie więcej na
Russian Mafia.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD