nie jestem posiadaczem akcji tej spolki, i chwilowo nie planuje byc. ale ostatnio kupowalem opony (przebicie), kupowalem tez zimowki, chcialem wiec napisac cos z punktu widzenia klienta. w sumie to ten punkt widzenia przeklada sie na to, co na koncu widzi akcjonariusz...
- oponeo.pl ma najtansze opony w kategoriach ktore kupowalem (glownie opony premium). te same opony na opony.pl sa drozsze o pare procent. mozna znalezc sklepy z cenami niewiele nizszymi, ale zazwyczaj maja one ukryte oplaty (za platnosc karta kredytowa albo za dostawe mniej niz 4 opon)
- od zakupow zimowych bardzo zmienil sie layout sklepu. ogromnie pozyteczna rzecza jest wyszukiwarka rozmiarow opon po typie samochodu
- w wypadku platnosci karta dostawa opon jest opozniona o dzien roboczy, czyli nie z dnia na dzien, tylko dwa dni pozniej. nie wiem czy to rzeczywisty jakis problem, czy delikatny sposob pokrzywdzenia klienta od ktorego platnosci trzeba odprowadzic dodatkowa marze.
- w przeciwienstwie do bardzo wielu produktow, ktore kupuje na Allegro i sa tansze niz w sklepach internetowych (a wciaz mozna zaplacic karta przez Platnosci Allegro) Allegro zupelnie nie nadaje sie do kupowania opon. taka wielosc modeli, a zwlaszcza rozmarow bardzo ciezko wystawic sprzedawcom, a przeszukac - kupujacym.
- z tego samego powodu - wielosc modeli, roznice w nazewnictwie, balagan w bazie danych - przynajmniej jakis czas temu nie dalo sie sensownie korzystac z Ceneo i innych porownywarek do wyszukania najtanszej oferty. tj jedna i ta sama opona byla kilkoma rekordami bazy, jako "Continental Winter Contact TS830", "Conti WinterContact TS 830" i wszystkie sposoby napisania powyzszego ze spacjami i bez. a jeszcze jest specjalny model XL, itd.
z powyzszego rownie dobrze moznaby wysnuc wniosek ze wcale nie warto walczyc cena, bo malo kto to rozpozna... ja jako klient jestem po stronie oponeo. ale jako inwestor - nie jestem przekonany
In the name of all that which does not suck!