PARTNER SERWISU
ocrwgyru
18 19 20 21 22

MILMEX (Catalyst)

peterpz
0
Wpisów: 161
Wysłane: 4 grudnia 2013 22:12:20
Pytałem o to w KDPW (wpłata częściowa). W takim przypadku wystarczy aby Spółka poinformowała, że należy wszystkich rozdzielić po równo, tj. proporcjonalnie do liczby posiadanych obligacji. KDPW wykonuje tylko polecenia Spółki.

Odnośnie skupowania zadłużenia to biorąc pod uwagę podstawione osoby ze spółki na wszystkich forach gdzie tylko pojawiały się jakiekolwiek opinie o Milmexie, nie byłbym zaskoczony jeśli spółka sama skupuje swój dług. Po cenie 70% jest to niezły interes, zmniejszają zadłużenie.
Edytowany: 4 grudnia 2013 22:14

robertokot25
0
Wpisów: 1 241
Wysłane: 6 grudnia 2013 18:27:35
ale tu cisza... macie jakieś nowe info?

wyrywacz_chwastow
0
Wpisów: 128
Wysłane: 6 grudnia 2013 19:08:24
Żadnych nowych informacji na temat fantastycznie robiącej w bambuko obliagatariusz spółkeczki z miasta Pana Kiepury nie mam .love4

No ale zawsze cielawcy mogą śledzić wpisy w MSiG , na ems.ms.gov.pl/msig/przegladani... , czy aby spółeczka nie ogłosiła upadłości.binky

inwt
0
Wpisów: 65
Wysłane: 9 grudnia 2013 11:00:41
brak nowych informacji...spółka nie odpisuje na maile, nie publikuje raportów. Ktoś coś wie?

0846132579
0
Wpisów: 136
Wysłane: 9 grudnia 2013 14:48:54
I nie odbierają telefonów standard. Można spróbować jeszcze zadzwonić na prywatne numery albo napisać nieoficjalnego maila. Drogą oficjalną ciężko cokolwiek wydusić, a jak słusznie prawią niektórzy, kwiecień 2014r. zbliża się już wielkimi krokami...

Wycena papierów spółki na Catalyst ciągle jednak wskazuje na to, że wkrótce może pojawić się ta jakże oczekiwana przez nas i niektórych informacja. Mam ogromną nadzieję, że nie będzie to wkład finansowy Cameron...itd. itp., zwłaszcza po ich problemach z PSW Capital sprzed paru dni.

Nie udało mi się niestety również uzyskać żadnej wiążącej odpowiedzi z KDPW :(

peterpz
0
Wysłane: 9 grudnia 2013 19:11:39
A ja mam informację od kolejnego "zadowolonego" użytkownika internetu NetMaks. Użytkownik ten (danych oczywiście nie zdradzę) od 1 listopada do dzisiaj nie miał internetu. No to widzicie w jakiej kondycji była spółka w listopadzie. Poodcinane sporo nadajników od uplinku albo prądu, ze względu na nieuregulowane należności. Fakt, że usługi są przywracane daje o tyle pozytywne info, że spółka jeszcze się nie pakuje, ale wygląda na to, że było do tego bardzo blisko... Zobaczymy co się będzie działo dalej. Info z dnia 20.11 było grą na czas, abyśmy nie poskładali wniosków o upadłość lub innych spraw sądowych. Teraz sprawa jest jasna. Ja też już nie dostaję odpowiedzi od Zarządu, to o czymś świadczy...

0846132579
0
Wysłane: 10 grudnia 2013 02:04:59
peterpz - mam tylko pytanie, czy te informacje pochodzą z Częstochowy?
mam podobne, stamtąd właśnie... tyle, że nie dotyczą okresu od 1 listopada, a gdzieś ostatnich 2-3 tygodni, usługi przywrócono ponoć w dniu wczorajszym
udało mi się też dowiedzieć, że pozamykane były niektóre placówki spółki w terenie (nie wiem czy wszystkie, większość osób wymienionych na stronie www firmy w zakładce kontaktowej nie odbiera telefonów, jednak zazwyczaj te same adresy można wyszukać w sieci)

nic natomiast nie wiem o działaniach KNF, a myślę, że taka informacja dotarłaby do mnie bardzo szybko... i sądzę, że po zeszłotygodniowej akcji z PSW, fundusz z siedzibą w Eilat prędko się w Polsce nie pokaże - mija tydzień, a nikomu się nie spieszy nawet z wyjaśnieniem lipcowego raportu

z drugiej strony cieszę się, że coś zmierza w dobrym kierunku...i oby odcięli się od tamtej transakcji, bo jak patrzę teraz, co wyprawiają ludzie za pośrednictwem wehikułów finansowych na Cyprze, w Luksemburgu czy Izraelu, to mnie coś trafia...najprościej jest uciec z kraju, a nie próbować zmienić system - kto miałby to robić, jeśli nie ci, którzy mają pieniądze...?

oj, niedoczekanie!
a więc nadal czekamy na jakąś ważną informację, w oczekiwaniu na którą notowania obligów MLX wiszą w nicości niepewne swej przyszłości :P
voila! Shame on you
Edytowany: 10 grudnia 2013 02:05

orekki
1
Wpisów: 357
Wysłane: 10 grudnia 2013 17:08:13
Obudzili się

"Zgodnie z warunkami emisji obligacji serii KOM12D, dzień ustalenia prawa do wykupu został wyznaczony na 22 sierpnia 2013r. Mając na uwadze zalecenie KDPW, Spółka uruchomi odpowiednie działania mające na celu zrealizowanie procesu wykupu obligacji."

... niesamowite, uruchomią działania d'oh!

"Dodatkowo Zarząd spółki Milmex informuje, iż uruchomił na stronie Relacji Inwestorskich Spółki, formularz kontaktowy, dzięki któremu wszystkie zainteresowane osoby mogą przesyłać pytania do Zarządu. "

Ciekawe, czy teraz będą odpowiadać ?

zgred
5
Wpisów: 1 225
Wysłane: 10 grudnia 2013 17:35:43

0846132579
0
Wysłane: 10 grudnia 2013 19:05:43
wtf, że już się tak wyrażę??? !!!
"uruchomi" to brzmi jak czas przyszły, dobrze widzę czy mój wzrok już się osłabił od komputera przy pisaniu danych liczbowych? :P
wniosek o upadłość przynajmniej jeden (a mam wrażenie, że co najmniej dwa) został złożony - spółka nie raczyła poinformować o tym fakcie, nie odpowiedziała też na żadne z przedsądowych wezwań do zapłaty
a zatem pozostaje mi sąd czy może jeszcze będę mógł z kimś porozmawiać???
w przyszłym tygodniu wybieram się do siedziby złożyć "gratulacje" z okazji pozyskania inwestora...a może inwestorów, skoro już zrobiło się ich kilku???

dlaczego spółka nie raczy podsumować swoich negocjacji w jakiś bardziej konstruktywny sposób?
co z rozmowami z MNI...jak przebiega współpraca z M4B, Fixsoftem, Narrowcasting, Airspanem, którym tak się chwalicie???
oby nie było tak jak z PSW, przypominam, że w takich wypadkach zeznania posiadaczy PW, przelewy spółki, wszelkie terminy itp. są ważne w sprawie. Takie spółki (całe grupy spółek) powinny być sprawdzane przez odpowiednie instytucje i organa ścigania, bo to nie ma NIC wspólnego z inwestowaniem, z ryzykiem inwestycyjnym (nawet ogromnym), a jest po prostu stekiem kłamstw. W przypadku PSW te oszustwa potwierdzone zostały nałożonymi przez KNF karami, co niektórym innym spółkom też z pewnością organa nadzoru powinny przyjrzeć się bliżej...

A choćby dlatego, że...spółka prowadzi interesy z Cameron P....itd. powinna zostać sprawdzona. Eh?
Mili Państwo! Pięknie, że przyznajecie się do błędu w kwestii niewłaściwego odwołania do przepisów, szkoda iż czynicie to dopiero po 3 tygodniach, co tylko potwierdza fakt, iż komunikat z 20.11 był jedynie grą na czas.

A jakiejż to instytucji zgoda niezbędna jest dla przeprowadzenia zmian w strukturze właścicielskiej firmy? Komisja Europejska zapewne??? !!!!

Kalashnikov
0
Wpisów: 537
Wysłane: 10 grudnia 2013 20:38:32
Takiego cięcia w ch... to dawno nie widziałem thumbright
Moja refleksja w temacie takich odpadków jak Milmexy, Ganty itd. jest jedna - po co?
Od pierwszych chwil kiedy wypada trup z szafy, to w 90% przypadków kończy się to zwinięciem interesu.
Więc po co grać na czas, nie mając w zanadrzu ŻADNYCH konkretnych rozwiązań? Przecież tej kasy sobie nie dodrukują!

Czy to jest jakaś kpina z ludzkiej inteligencji? A może naiwności?

Poszkodowanym przez tego *syfa* życzę dużo cierpliwości i samozaparcia w walce o swoje pieniądze.

peterpz
0
Wysłane: 10 grudnia 2013 22:31:16
Kalashnikov, gra na czas może wynikać z faktu, że na koniec listopada spółka miała zakończyć sporą inwestycję dotowaną z UE na 35 mln PLN. Jeśli dostaną kasę to mogą się odbić. Z tym, że my nie wiemy nic na temat spółki i wszystkich jej zobowiązań, stąd nie można stwierdzić że nawet 35 mln przywróci nadzieje Obligatoriuszy na zwrot środków. A na pewno wypłata tych środków nie nastąpi od ręki, biorąc pod uwagę okres świąteczny pewnie najwcześniej będzie to koniec stycznia.

Pogratulować trzeba tylko jednego - pięknie spółeczka się wykręciła z jakichkolwiek terminów. Od 20.11 nie podają już nic. Może to i dobrze, skoro żadnego terminu nie dotrzymują.

Fajnie też, że dzisiaj, tj. 10.12 informują o otrzymaniu odpowiedzi z KDPW, która przyszła do Milmexu dnia 29.11. Okazuje się, że jedyne co spółka zrobiła między 20.11 a dziś w sprawie wykupu to wysłanie jednego zapytania do KDPW i poinformowanie o otrzymaniu odpowiedzi 2 tygodnie później.

EDIT: O tym projekcie piszę: www.milmex.pl/projekty_unijne/...

To moim zdaniem jedyna nadzieja tej spółki przed osiągnięciem błotnistego dna.
Edytowany: 10 grudnia 2013 22:42

0846132579
0
Wysłane: 11 grudnia 2013 01:00:17
Skąd wiesz, kiedy spółka otrzymała odpowiedź z KDPW???

"Fajnie też, że dzisiaj, tj. 10.12 informują o otrzymaniu odpowiedzi z KDPW, która przyszła do Milmexu dnia 29.11."...?

29.11 KDPW informował, że nikt z tej spółki się z nimi nie kontaktował.

Ja natomiast wiem, że panowie Tomasz i Marek, a przynajmniej takimi imionami byli uprzejmi się legitymować, mieli gotowe wnioski o upadłość spółki. Jak również stosowne info z firmy w Warszawie, która zajmuje się ich częstotliwościami i zabezpieczeniem papierów dłużnych. Mam tam blisko, może wpadnę po pracy, w drodze do MLX ;-)

Niezależnie od tego czy mieli bądź mają jakiekolwiek asy w rękawie lub rozwiązania (capital flight heading for Israel? :P ), wystarczyło ROZMAWIAĆ. Zacząć dialog i od początku przyznać się do błędu. Odbierać telefony i zamiast nieporadnych tłumaczeń rodem z arsenału pierwszoklasisty podyskutować o możliwościach refinansowania, ugody.

Zamiast zaciskać sobie pętlę z kłamstw na własnej szyi. Właściwie kłamstwa to zbyt górnolotne określenie, po prostu mydlenie ludziom oczu i robienie ich w jajo, jako rzecze wyrywacz ;-) Tak, czasami te Twoje posty są celne :P

Voila Panowie...(i Panie?)!
Nad ciągiem dalszym pomyślę jutro, ale teraz liczę na dobry start Energi :D

PS. 35 milionów to CAŁA część unijnego współfinansowania, rozłożona na 4 lata... ;-)

peterpz
0
Wysłane: 11 grudnia 2013 08:06:05
Nie mogę, nie zamierzam zdradzać moich źródeł.

29.11 KDPW o czymś kogokolwiek informował? Nie widziałem żadnych informacji od nich. Ja mam sprzeczne informacje właśnie mniej więcej z tego okresu.

To ciekawe dlaczego w październikowym wywiadzie dla obligacje.pl Milmex zwracał uwagę, że do wykupu obligacji z roku 2014 powinien dostać dofinansowanie na 35 mln? W dodatku Zarząd informował mailowo, że dofinansowanie jest po zakończeniu inwestycji, nie w jej trakcie. Jako, że ta inwestycja na 85 mln PLN w sumie jest największą inwestycją MLX do tej pory to może dlatego sobie z nią nie poradzili i przeinwestowali?

inwt
0
Wysłane: 11 grudnia 2013 08:40:27
08...
ja wrócisz do wypowiedzi zgred'a z 3 grudnia g 17 to jest tam cytat z maila z KDPW:

"W dniu 28 listopada br. wystąpiliśmy do Spółki z prośbą o sprostowanie informacji zamieszczonej w raporcie bieżącym nr 33/2012 z dnia 20 listopada br"

więc może o to chodziło.

sasky
PREMIUM
49
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 2 767
Wysłane: 11 grudnia 2013 10:30:54
Jest info: KDPW w odpowiedzi na pytanie zarządu Milmex poinformowało, że obligatariusze serii KOM12D nie są zobowiązani do przedstawienia jakichkolwiek dokumentów, w tym świadectw depozytowych, potwierdzających ich uprawnienia do otrzymania środków finansowych.

w komunikacie ani słowa na temat wykupu...

www.milmex.pl/Relacje_inwestor...
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

yeti666
0
Wpisów: 10
Wysłane: 11 grudnia 2013 11:10:47
To wszystko jest granie na czas.Najpierw rzekome świadectwa blokowały wykup.A teraz będą czekać na zgoda instytucji dotacyjnych na przeprowadzenie zmian właścicielskich.Ciekawe co jeszcze mają w kapeluszu?

Cytat:
Jednocześnie Zarząd informuje, że w związku z dokonywanymi uzgodnienia inwestorskimi z funduszem Cameron Private Investment Ltd, oraz innymi inwestorami finansowymi, Milmex został zobowiązany przez Instytucje Finansujące (dotacyjne), które dokonują rozliczeń poszczególnych umów dotacyjnych, a których stroną jest Milmex, do wystąpienia do tych Instytucji o pozwolenie przeprowadzenia zmian właścicielskich w Spółce.

Niech sobie robią zmiany,wprowadzają inwestorów branżowych,finansowych do spółki,ale czy to blokuje wykup obligacji?

peterpz
0
Wysłane: 11 grudnia 2013 11:34:58
W kapeluszu mają tyle argumentów ile potrzeba. Ściemnić mogą zawsze coś. Będą to robić dopóki nie zdobędą środków, więc pytanie brzmi - kiedy będą je mieli. Z mojej strony uważam, że spółka powinna przeprowadzić częściowy wykup, nawet na kwotę 1 mln PLN (1/7). Pokazaliby tylko, że coś tam na kontach mają, że reszta pewnie za niedługo będzie, że się starają itd. To na prawdę nie jest takie trudne pokazać coś dobrego... Ja nie wiem co oni sobie w tym Sosnowcu myślą. Cały czas tylko brnięcie w jakieś kłamstwa, tak jakby myśleli że ktokolwiek wierzy w to co piszą. W przedszkolu mogliby te raporty publikować.
Edytowany: 11 grudnia 2013 11:35

peterpz
0
Wysłane: 14 grudnia 2013 12:52:44
Popatrzcie na komunikat na stronie netmaksu: http://www.netmaks.pl/

Widocznie znowu nie opłacili rachunków. Każdego robią w bambuko: Obligatoriuszy, klientów, pracowników (przypominam - w październiku nie wypłacili wynagrodzeń).

inwt
0
Wysłane: 17 grudnia 2013 08:41:39
Dostałem odpowiedź od KNF odnośnie wymagania przez Milmex świadectwa(w sumie już w tej kwestii się wyjaśniło ale fajnie że w końcu odpisali, przynajmniej wiadomo, że głos nawet takich drobnch inwestorów nie idzie w próżnię).
Cytat:

"Odnosząc się do wyżej przywołanej treści raportu nr 33/2013, DRK wskazuje, iż postanowienia 118 Szczegółowych Zasad Działania Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych (dalej SzZD KDPW), na które powołuje się Spółka, odnoszą się do wykupu obligacji na żądanie obigatariuszy, który ma nastąpić za pośrednictwem Krajowego Depozytu Papierów Wartoścowych S.A. (dalej KDPW S.A), przed denim zapadalności obligacji. W kosekwencji, w przypadku wykupu obligacji oznaczonych PLMLMSK00030, jako że są to obligacje, których termin wykupu już zapadł, przywołane przez Spółkę postanowienia nie mają zastosowania. Do wykupu obligacji innego niż wykup przedterminowy stosuje się bowiem zasady określone w 117 SzZD KDPW.

Dodatkowo należy wskazać, iż w każdym przypadku, w którym ustalenie osób uprawnionych następuje na podstawie stanu wynikjącego z zapisów na rachunkach papierów wartośćiowych oraz na rachunkach zbiorczych w dniu ustalenia prawa do wykupu, nie istnieje potrzeba legitymowania się przez osoby uprawnione jakimikolwiek dokumentami potwierdzającymoi ich uprawnienia do otrzymania tego świadczenia.

Z uwagi na powyższe, DRK informuje, iż Spółka została poinstruowana o koniecznośći odpowiedniego sprostowania treśći raporu bieżżacego nr 33/2013 z dnia 20 listopada 2013 r."

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

18 19 20 21 22

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,603 sek.

zgzquatt
pwlqhzor
kjsnlrfl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cujcozxf
dhvqeskw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat