PARTNER SERWISU
qkbcfagp
96 97 98 99 100
anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 9 grudnia 2013 19:23:17 przy kursie: 1,35 zł
Dosyć Panowie. Proszę rozmawiać o spółce a nie o sobie. Topfacet poprosił i albo ktoś spełni jego prośbę, albo nie. To nie jest wątek do oceny. O ile mnie pamięć nie myli to na Ingvara też "wiadra pomyj" nie wylano, tylko wyrażano brak wiary w to co usłyszał od Zarządu, czemu z resztą ja się wcale nie dziwię patrząc na wywiązanie się z obietnic przez ów Zarząd.

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 9 grudnia 2013 21:20:36 przy kursie: 1,35 zł
@topfacet - wcale się nie dziwię, że nikt nie chce się dzielić z tych tajnych spotkań i informacji udzielanych po kątach siedziby firmy przez prezesów - to są informacje zapewne niezwykle cenne!!!
Bo widzisz co niektórzy na forum sugerują wręcz, że są dwie prawdy jeśli chodzi o informacje wychodzące ze spółki: pierwsza to prawda w oficjalnych komunikatach, wywiadach i ogólnie dostępnych informacjach w necie (przetargi, ogłoszenia itd itp), natomiast druga prawda (ta ciekawsza, bardziej "tajna" czy "poufna", mająca ważniejszą wartość inwestycyjną) przedstawiana jest podczas spotkań w siedzibie spółki. Tylko trzeba przyjechać. Uważaj - bo takie pisanie, że ktoś wie więcej niż oficjalnie spółka komunikuje - jest wręcz wciąganiem ludzi w jakieś dziwne gierki.
Wręcz mam wrażenie, że jest to paskudna manipulacja polegająca na sugerowaniu, iż jutro ktoś dowie się czegoś co jest ważne w postrzeganiu spółki i to wykorzysta, a inni będą musieli czekać na oficjalne info w tej sprawie. Oczywiście takie "mgliste" stawianie tego czego jutro co niektórzy się być może dowiedzą wraz z ewentualnym podbiciem kursu o kilka - kilkanaście procent w górę będzie próbą wciągnięcia nie będących na walnym inwestorów...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

damciu
0
Wpisów: 128
Wysłane: 9 grudnia 2013 21:32:39 przy kursie: 1,35 zł
@cad-man, topfacet - by uciąć temat, najlepiej będzie jak się sami wybierzecie i będziecie monitorować czy nie ma spisków czy też tajnych rozmów. no i oczywiście nikomu nie powiecie co się działo. w taki oto sposób wszystkich wykolegujecie.

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 9 grudnia 2013 22:01:59 przy kursie: 1,35 zł
damciu napisał(a):
w taki oto sposób wszystkich wykolegujecie.

każdy postrzega w odniesieniu do siebie - ja nie mam zamiaru nikogo "wykolegować".
Napisałem o tym, jakie mam odczucia czytając wasze wpisy o konieczności odwiedzenia spółki i skonfrontowania tego co zobaczę i usłyszę z oficjalnymi komunikatami spółki...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 9 grudnia 2013 22:16:57 przy kursie: 1,35 zł
damciu napisał(a):
@pop - Widzę, że się wczułeś wpisując posta. Ale pewności nie masz czy do skasowania nie pójdzie. No i sugeruje melisę wieczorem :)

@topfacet - Zastanawialem się: odpisać, nie odpisać, jednak odpiszę. Nie bardzo rozumiem na co liczysz? Na jakieś plotki z Walnego? Coś w stylu: "jak było rozmawiane o PM to przedstawiciel z BZWBK podniosl palec - albo to był środkowy palec albo po prostu chciał się podrapać za uchem wskazującym, trudno powiedzieć" lub też "jak bylo dyskutowane o PM to w pewnym momencie przedstawiciel Fortress wyszedł - nie zgadzał się z uchwałą czy po prostu musiał za potrzebą?"....

Na takie plotki liczysz? Czy może na jakieś szczegóły z rozmowy później? Jeśli z rozmowy z inwestorami to po co ktoś miałby Ci coś pisać? Byś mógł to wyśmiać czy może kupić po taniości a później sprzedać z zyskiem?

Zamiast po raz któryś apelować/sępić wybierz się sam i zdasz relację forumowiczom. Wtedy my pokomentujemy Twoje wpisy, bo znajdować dziurę w całym frywolnymi tekstami jest prosto.

Widzie, ze mój wpis wywołał dużo emocjiWhistle .

Przypomnę tylko, ze jest to watek spółki i3D, a nie dyskusje o innych userach, wiec prosiłbym o powstrzymanie się od docinków, a adminów o punktowanie takich rzeczy.

Właściwie interesuje mnie tylko jedno- jak zagłosują znaczący akcjonariusze w sprawie "PM". I tu dzięki wielkie za wpis anty-teresy: jak ktoś będzie chciał i mógł to napisze, jak nie to ok.

Damciu, nie wybiorę się, bo stoję obecnie z boku i3D (choć będę się przyglądał spółce nadal).

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 9 grudnia 2013 22:47:34 przy kursie: 1,35 zł
cad_man napisał(a):
damciu napisał(a):

każdy postrzega w odniesieniu do siebie - ja nie mam zamiaru nikogo "wykolegować".
Napisałem o tym, jakie mam odczucia czytając wasze wpisy o konieczności odwiedzenia spółki i skonfrontowania tego co zobaczę i usłyszę z oficjalnymi komunikatami spółki...

najlepszym podsumowaniem przynajmniej na razie kto ma rację jest wykres kursu akcji spółki.... i wykres zysków spółki....salute salute

bajkopisarze w pełni ( przynajmniej na raziethumbright )

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

damciu
0
Wpisów: 128
Wysłane: 10 grudnia 2013 08:26:29 przy kursie: 1,35 zł
cad_man napisał(a):
damciu napisał(a):

Dobrze, ze dopisales tego posta, bo nie bardzo wiedziałem, co masz na myśli w tym wcześniejszym.

Widać tez, ze i Ty zrozumiałes wcześniejsze posty "po swojemu". Nikt nie sugerowal rownoleglych światów bo i z jakiego powodu. Chodzi o to, ze jeśli interesujesz sie Spółka to możesz pojechać zobaczyć czym sie zajmują czy tez popytać o perspektywy. To po Walnym. A na Walnym można zobaczyć kto jak głosuje lub pojechać i powiedzieć co sie myśli. Każdy wie, ze nasz głos w głosowaniu i tak nic nie będzie oznaczał.

Pojadą Ci, którzy sie interesują Spółka i są pozytywnie nastawieni. I po co oni pózniej maja zdawać relacje, by Bankrucik mógł ze skrótu klawiszowego wpisać "bajkopisarze". Albo ktoś inny wrzucić emotikon wymiotowania.

Podsumowując, ja osobiście apelow Topfaceta nie rozumiem. A sam apeluje do tych negatywnie nastawionych (a każdy ma prawo oceniać poczynania Spółki inaczej) by sami pojechali, powiedzieli, ze są niezadowoleni i pózniej zdali relacje, jak było.

Ja chętnie poczytam i obiecuje nie wrzucać żadnych buziek....
Edytowany: 10 grudnia 2013 08:30

johan
0
Wpisów: 10
Wysłane: 10 grudnia 2013 13:01:52 przy kursie: 1,33 zł
Widzę, że oprócz walnego posiedzenie RN od razu równolegle.

topfacet
178
Wysłane: 10 grudnia 2013 13:17:10 przy kursie: 1,33 zł
A skad wiesz o posiedzeniu RN?

topfacet
178
Wysłane: 10 grudnia 2013 20:42:00 przy kursie: 1,33 zł
Troche tu cicho po NWZ, tylko wpis Johana o posiedzeniu RN (niezweryfikowany chyba). Czekamy na oficjalne info.

topfacet
178
Wysłane: 11 grudnia 2013 13:41:57 przy kursie: 1,33 zł
Niekorzystny dla akcjonariuszy program motywacyjny został przyjęty, nie było sprzeciwu, natomiast na walnym były oddawane glosy zaledwie z 4 mln akcji.

taipan
0
Wpisów: 189
Wysłane: 11 grudnia 2013 14:46:06 przy kursie: 1,33 zł
Nie widzę nic dziwnego w tym, że tylko 4mln akcji były zarejestrowane - patrząc po składzie akcjonariatu dostępnym na SW (o ile nic w międzyczasie się nie zmieniło), to głosował BZ WBK i prezesi. Earl Dodd specjalnie na to wydarzenie raczej się nie fatygował blackeye, a Secus o ile pamiętam (tu mogę się mylić) ma zagwarantowane miejsce w RN więc i po co mieliby rejestrować akcje?

johan
0
Wpisów: 10
Wysłane: 12 grudnia 2013 11:00:40 przy kursie: 1,30 zł
topfacet napisał(a):
A skad wiesz o posiedzeniu RN?

Widzę przez drzwi, że tak powiem.
Jak już kiedyś wpomniałem a może i nie :), to moja firma siedzi w tym samym budynku co i3D.

High-Tech
0
Wpisów: 176
Wysłane: 12 grudnia 2013 13:34:11 przy kursie: 1,30 zł
topfacet napisał(a):
Niekorzystny dla akcjonariuszy program motywacyjny został przyjęty, nie było sprzeciwu, natomiast na walnym były oddawane glosy zaledwie z 4 mln akcji.

No naprawdę już nie wiem o co Ci chodzi, program jest ok, czemu tak wiecznie narzekasz na ten PM, to już nie nadążam. Program jest w porządku, plan na przyszły rok dosyć przyzwoity, bo 1,6mln zysku mało przecież nie jest, a PM jest jak by nie było gwarancją, że takowy powinien się pojawić. Ja osobiście się cieszę, że program przeszedł. Ale Ty oczywiście masz prawo narzekać (jak zawsze), więc luzik...wave

@taipan
Earl Dodd głosował, więc "się pofatygował", to Prezes Jędrzejowski był nieobecny na NZWA jak wynika z komunikatów.
gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/rep...
Edytowany: 12 grudnia 2013 13:36

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 15 grudnia 2013 20:33:36 przy kursie: 1,33 zł
Współpracujemy z nowym serwisem Przeswiet.pl, gdzie szybko, prosto i w dużej mierze za darmo można się orientować w powiązaniach, zależnościach i kluczowych osobach w poszczególnych spółkach zarejestrowanych w KRS.
Tutaj przykład: na frazę I3D wyskakuje 5 aktywnych spółek i dwie wykreślone
przeswietl.pl/search/index/?q=...
i można sobie podróżować po różnych przekrojach analizy.

bava
0
Wpisów: 62
Wysłane: 20 grudnia 2013 17:13:47 przy kursie: 1,25 zł
gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/arc...

I3D SA zawarcie istotnej umowy.
Raport Bieżący nr 44/2013
Zarząd Spółki i3D S.A. (Emitent, Spółka) z siedzibą w Gliwicach informuje o zawarciu długofalowej umowy z King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST)z siedzibą w Riyadh (Arabia Saudyjska), której przedmiotem jest wykonane krótkich, animowanych filmów edukacyjnych w 3D.
Minimalna wartość kontraktu wynosi : 98 600,00 EURO, z terminem realizacji w ciągu 12 miesięcy od podpisania umowy.
Podstawa prawna: §3 ust. 2 pkt 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
Więcej na: http://biznes.pap.pl i http://biznes.pap.pl/espi

http://www.i3d.pl/501,pl.html

Longtek Company Ltd. za pośrednictwem 4 oddziałów zajmuje się dystrybucją oprogramowania i dostarczaniem rozwiązań technologicznych do wielu odbiorców na terenie całego kraju.
W trakcie pięciodniowego szkolenia specjalnie dedykowany zespół i3D szkolił programistów i grafików 3D w zakresie obsługi programistycznej i przygotowania grafiki do wykorzystania w aplikacjach czasu rzeczywistego w środowisku immersyjnym. Dzięki nabytej wiedzy i umiejętnościom pracownicy Longtek będą mogli realizować plany sprzedażowe w zakresie najbardziej innowacyjnych technologii światowych.
Pobyt w Pekinie, przy okazji którego odbyły się spotkania z przedstawicielami handlowymi dystrybutora i jego klientami, przekonał nas o potencjale Quazara3D na tym niezwykle dynamicznym i różnorodnym rynku.
Moje spółki

ATD, BFT,WWL,BTM

Passenger
0
Wpisów: 112
Wysłane: 20 grudnia 2013 20:04:28 przy kursie: 1,25 zł
Dobre info. Czekamy jeszcze na konkrety z Azji, w końcu animację do muzeum zrobili już dawno i mieli intensywnie szukać następnych klientów w tym rejonie.

Obroty największe od początku notowań, ale to w wyniku tylko dwóch transakcji z tego co widzę o 15:06 i 15:08 ktoś się z kimś wymienił akcjami i to sporą liczbą, ewentualnie ten sam pakiet przewędrował dwa razy z rak do rąk (tylko po co? strata na koniec roku podatkowego?). Pojawienie się zlecenia kupna i sprzedaży na 1,21 chyba musiało być wystawione równocześnie, bo przecież takie duże zleceni kupna lub sprzedaży wystawione pojedynczo znacząco wpłynęło by na kurs.

Może będzie jakiś komunikat wkrótce, kto stracił część udziałów w spółce, a kto zyskał (jesli to był ktoś z posiadaczy powyżej 5% akcji).

High-Tech
0
Wpisów: 176
Wysłane: 23 grudnia 2013 13:29:06 przy kursie: 1,23 zł
bava napisał(a):
gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/arc...

I3D SA zawarcie istotnej umowy.
Raport Bieżący nr 44/2013
Zarząd Spółki i3D S.A. (Emitent, Spółka) z siedzibą w Gliwicach informuje o zawarciu długofalowej umowy z King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST)z siedzibą w Riyadh (Arabia Saudyjska), której przedmiotem jest wykonane krótkich, animowanych filmów edukacyjnych w 3D.
Minimalna wartość kontraktu wynosi : 98 600,00 EURO, z terminem realizacji w ciągu 12 miesięcy od podpisania umowy.
Podstawa prawna: §3 ust. 2 pkt 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
Więcej na: http://biznes.pap.pl i http://biznes.pap.pl/espi
.

Info bardzo dobre, bo ważne jest już zapełnianie portfela na przyszły rok, a nie tylko liczenie zysku za IVQ b.r. IQ 2014 jest zapełniony, a jeśli część z Wieliczki będzie zaksięgowana też w IQ, to z dużym prawdopodobieństwem ów kwartał powinien mieć istotnie wyższe przychody niż w zeszłym roku, nie wiadomo czy zysk również, ale przychody niemal na pewno.
Edytowany: 23 grudnia 2013 13:29

yoda
9
Wpisów: 100
Wysłane: 30 grudnia 2013 09:59:13 przy kursie: 1,29 zł
Czy spółka nie powinna opublikować relacji z grudniowego spotkania z inwestorami?
"Zestawienie pytań (zarówno tych zadanych przez uczestników spotkania jak i zgłoszonych mailowo przed spotkaniem) wraz z odpowiedziami Zarządu Spółki opublikowane zostanie w ciągu 5 dni roboczych po spotkaniu na stronie internetowej Spółki w dziale „Relacje inwestorskie”
Minęły już prawie 3 tygodnie a informacji brak. Przesłałem im maila przed świętami ale zero reakcjiShame on you

topfacet
178
Wysłane: 30 grudnia 2013 12:37:36 przy kursie: 1,29 zł
A moze tego spotkania wcale nie bylo? Choc przeciez inwestorzy z forum pojechali tam (podobno, bo zadnej relacji ze spotkania nie ma). Spolka kolejny raz udowania, ze ma gdzies inwestorow- niby organizuje spotkanie i przyjmuje pytania, ale juz nie raczy opublikowac ich w internecie lub poinformowac o tym, ze spotkania nie bylo.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

96 97 98 99 100

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,408 sek.

cuyupdqu
cergcwvy
swzwoikh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nmafzwrn
cyatexfs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat