Witam wszystkich posiadaczy obligacji Milmex.
Czas na spotkanie z Kancelarią DSK która jest administratorem zastawu i rozmowę o aukcji na częstotliwości i na urządzenia do odbioru internetu które są w Milmexie. DSK jest zobowiązane do tego, jak nie to podamy ich do Sądu. Jak się okaże że uzyskają symboliczne pieniądze za te częstotliwości to również powinniśmy podać ich do Sądu, bo mieli obowiązek dbać o to zabezpieczenie, właściwie je wycenić itd, dbać o utrzymanie wartości, generalnie zabezpieczyć nasz interes.
Myślę że w kwietniu będzie ogłoszona upadłość, no chyba że zdarzy się cud i znajdzie się inwestor który da kasę, bo Finto chyba jej nie ma.
Druga sprawa to złożenie doniesienia do prokuratury na Pana z Finto o możliwości popełnienia przestępstwa wprowadzania w błąd celem doprowadzenia do niekorzystnego rozporządzania mieniem, chodzi tu o to że zawarli z Milmexem umowę że ich dofinansują, a na spotkaniu z obligatariuszami Pan Iwańczuk powiedział że ocenia potrzeby kapitałowe Milmex na 150 mln i za taka kwotę chce kupić udziały Milmexu. Powiedział że ma na to środki i że to dojdzie do skutku, powiedział że jedynym jego oczekiwaniem w obecnej sytuacji jest zaprzestanie przez nas prowadzenia windykacji. Jak widać żadnej kasy nie miał i nie ma. jak wiemy był karany za oszustwo. Gdyby kupił udziały to firma spłaciła by długi i nie byłoby windykacji. Może chciał wbić gwóźdź do trumny, albo po prostu nie wiedział co robi i mówi. Patrząc na jego życiorys nie bałbym się skłaniać do oby tych wersji.
Na tej podstawie bardzo wiele osób wstrzymało się z windykacją,niestety z niekorzyścią dla siebie bo obecnie może być ciężko odzyskać kasę. Ja czuję się bardzo oszukany, wróciłem po tym spotkaniu z optymistycznym nastawieniem, napisałem na tym forum moją opinię, ale jak widać pomyliłem się.
Proszę osoby które były w lutym na spotkaniu z Obligatariuszami w Milmexie o kontakt, powinniśmy zacząć działać w tej sprawie. Ewentualnie inni obligatariusze też mogą się przyłączyć.
W tej tragicznej sytuacji Milmex może zażądać w Sądzie od PARP zapłaty za zrealizowane projekty, brak wypłaty przyczynił się do upadku firmy. Podobnie powinni pozwać Finto.
Jeżlei Milmex tego nie zrobi to zgodnie z zapisami KSH my jako Obligatariusze możemy to zrobić zarówno w stosunku do PARP jak i do Finto.
Możecie pisać na tym forum swoje uwagi, albo napisać na mojego maila
dkrolicki@wp.pl. W każdym razie czas zacząć wspólnie działać. Wszystkie informacje mogą okazać się przydatne, bardzo proszę o kontakt.
Dawid