PARTNER SERWISU
kwukxxuy
29 30 31 32 33

MILMEX (Catalyst)

urzednik12
0
Wpisów: 10
Wysłane: 12 marca 2014 10:12:47
Były jawne konfabulacje teraz są poufne.
Czy to coś zmienia ?

1b
1b
0
Wpisów: 28
Wysłane: 13 marca 2014 13:40:39

0846132579
0
Wpisów: 136
Wysłane: 14 marca 2014 01:19:42
Najwyrazniej zadna ugoda z wierzycielami leasingowymi nie zaistniala czy tez nie nabrala mocy prawnej, a pan inwestor zwinal sie i finito, jak to juz robil w przeszlosci. Wie ktos, czemu sluzy ten interes z Weglopexem? I co z nami, panowie obligatariusze, skoro wplywow z dotacji juz nie bedzie???! Kiedy wroca dokumenty? Mozemy sobie wolac na puszczy. Zrodla informacji, przede wszystkim osobowe, sa juz od dluzszego czasu dostepne na wolnym rynku. Zapewne coraz wiecej osob bedzie szlo na wspolprace. A to pozwala jeszcze myslec o jakims sprawiedliwym finale. Macie juz jakas informacje na mailu? Co z obiecana aukcja LTE???

Kerowniczka
0
Wpisów: 17
Wysłane: 14 marca 2014 17:17:17
To jeden z tych śmiesznych pomysłów Prezesa i spółki oraz doradcy biznesowego na mydlenie oczów.
Albo oni się nie znają i to jest możliwe to wtedy zatrudnia się osoby które uświadamiają zarząd o tym co potrzeba i ile to będzie kosztować by mieć taką sieć. A jak na razie to takimi przesłankami milmex się sam ośmiesza i pokazuje brak kompetencji w tym co robi.

Airspan nie ma w ofercie sprzętu który umożliwiał by pracę w technologii WiMAX oraz LTE jednocześnie.
Urządzenia abonenckie nie posiadają również takiej możliwości.
Urządzenia abonenckie nie posiadają również możliwości odbierania sygnały drogą WiFi.
A reszta infrastruktury to już inna para kaloszy.

Od grudnia 2013 słyszymy o modernizacji sieci czy ktoś jest w stanie wskazać że zostało coś wykonane?

0846132579
0
Wpisów: 136
Wysłane: 15 marca 2014 13:11:41
A kto jest ich doradca biznesowym, Piotr K, Narrowcasting, Enter Finto czy moze nowy inwestor (z Eilat), personalnie jeszcze nie zostal wskazany? Anxious Tak, na stronie jest napisane, ze siec 'zaczyna byc podnoszona', nie bardzo wiem co to moze oznaczac, chyba tyle co wskrzeszanie trupa ;) blackeye
To w temacie modernizacji, moze lepiej byloby znalezc klienta, ktory empirycznie by to potwierdzil, niestety zazwyczaj ludzie nie chca sie dzielic opiniami o tym, co dziala. Na wziecie udzialu w aukcji na czestotliwosci pod LTE trzeba miec przynajmniej 25 mln zl - skad by miala je wziac spolka, ktorej dlugi siegaja ponad stu milionow i ktora boryka sie z postepowaniami w kilku prokuraturach? Chyba maja teraz na glowie inne sprawy, a zaden rozsadny inwestor nie wylozy takich pieniedzy. Inna sprawa, ze izraelski fundusz z takim wsparciem nie opiera sie na pewno na rachunkach ekonomicznych ani rozsadku, to raczej bedzie rosyjska ruletka, a moze nawet zakonczy sie znowu w poludniowej Afryce.
Airspan tez zamierza cos zainwestowac? Oni moga miec wiecej srodkow, ale nie sadze, zeby szczegolnie zalezalo im na polskim rynku, co by tu mialo byc tak atrakcyjnego? Na jednym z forow czytalem, ze dostawca urzadzen byl Alvarion, nie Airspan, to ktos moze potwierdzic?

urzednik12
0
Wpisów: 10
Wysłane: 18 marca 2014 12:18:03
Jak to oceniają fachowcy z branży telekom.

www.telko.in/index.php/komenta...

Tak jak przeczuwałem - kryminał i tyle.

avocadon
0
Wpisów: 93
Wysłane: 18 marca 2014 12:46:21
Czy ktoś otrzymał ostatnio jakieś wiadomości od Zarządu Milmex ?

inwt
0
Wpisów: 65
Wysłane: 18 marca 2014 12:51:43
nic, cisza...brak informacji z jakichkolwiek źródeł

peterpz
0
Wpisów: 161
Wysłane: 18 marca 2014 19:15:34
Ileż jeszcze będziemy czekać na wniosek o ogłoszenie upadłości? Czy zarząd odpowie za to osobiście? Co z naszym administratorem zastawu? Dlaczego jeszcze nie sprzedano częstotliwości? Zamierzacie coś robić, czy tylko pisać na tym forum?

orekki
1
Wpisów: 357
Wysłane: 19 marca 2014 16:39:37
Za niecałe pół godziny ma być o milmexie w "Trójce"
Może zarząd się przebranżowi na celebrytów , coraz głośniej o sprawie.

inwt
0
Wpisów: 65
Wysłane: 20 marca 2014 12:43:21

bon_voyage
0
Wpisów: 15
Wysłane: 20 marca 2014 22:51:39
Proszę nie zapominać o długiej liście pracowników którym nie wypalacane sa wyhagrodzeńia od listopada 2013 ...też już się uzbierało trochę długu... pierwsze pozwy zakończone pierwsze klazule uzyskane..pierwsi komornicy wchodzą i robią zajęcia...

Dawid123
0
Wpisów: 112
Wysłane: 24 marca 2014 16:22:21
Witam wszystkich posiadaczy obligacji Milmex.

Czas na spotkanie z Kancelarią DSK która jest administratorem zastawu i rozmowę o aukcji na częstotliwości i na urządzenia do odbioru internetu które są w Milmexie. DSK jest zobowiązane do tego, jak nie to podamy ich do Sądu. Jak się okaże że uzyskają symboliczne pieniądze za te częstotliwości to również powinniśmy podać ich do Sądu, bo mieli obowiązek dbać o to zabezpieczenie, właściwie je wycenić itd, dbać o utrzymanie wartości, generalnie zabezpieczyć nasz interes.

Myślę że w kwietniu będzie ogłoszona upadłość, no chyba że zdarzy się cud i znajdzie się inwestor który da kasę, bo Finto chyba jej nie ma.

Druga sprawa to złożenie doniesienia do prokuratury na Pana z Finto o możliwości popełnienia przestępstwa wprowadzania w błąd celem doprowadzenia do niekorzystnego rozporządzania mieniem, chodzi tu o to że zawarli z Milmexem umowę że ich dofinansują, a na spotkaniu z obligatariuszami Pan Iwańczuk powiedział że ocenia potrzeby kapitałowe Milmex na 150 mln i za taka kwotę chce kupić udziały Milmexu. Powiedział że ma na to środki i że to dojdzie do skutku, powiedział że jedynym jego oczekiwaniem w obecnej sytuacji jest zaprzestanie przez nas prowadzenia windykacji. Jak widać żadnej kasy nie miał i nie ma. jak wiemy był karany za oszustwo. Gdyby kupił udziały to firma spłaciła by długi i nie byłoby windykacji. Może chciał wbić gwóźdź do trumny, albo po prostu nie wiedział co robi i mówi. Patrząc na jego życiorys nie bałbym się skłaniać do oby tych wersji.
Na tej podstawie bardzo wiele osób wstrzymało się z windykacją,niestety z niekorzyścią dla siebie bo obecnie może być ciężko odzyskać kasę. Ja czuję się bardzo oszukany, wróciłem po tym spotkaniu z optymistycznym nastawieniem, napisałem na tym forum moją opinię, ale jak widać pomyliłem się.
Proszę osoby które były w lutym na spotkaniu z Obligatariuszami w Milmexie o kontakt, powinniśmy zacząć działać w tej sprawie. Ewentualnie inni obligatariusze też mogą się przyłączyć.

W tej tragicznej sytuacji Milmex może zażądać w Sądzie od PARP zapłaty za zrealizowane projekty, brak wypłaty przyczynił się do upadku firmy. Podobnie powinni pozwać Finto.
Jeżlei Milmex tego nie zrobi to zgodnie z zapisami KSH my jako Obligatariusze możemy to zrobić zarówno w stosunku do PARP jak i do Finto.

Możecie pisać na tym forum swoje uwagi, albo napisać na mojego maila dkrolicki@wp.pl. W każdym razie czas zacząć wspólnie działać. Wszystkie informacje mogą okazać się przydatne, bardzo proszę o kontakt.

Dawid

El Clasico
0
Wpisów: 3
Wysłane: 24 marca 2014 22:21:04
Wiecie co, musiałem się w końcu zalogować tutaj. Jestem oszukanym pracownikiem, pracowałem w NetMaksie i był to wspaniały okres w moim życiu ale najbardziej co wkur... mnie to to że zostałem tak niesamowicie oszukany prze dyrektorkę sprzedaży p. Ilonę Sz. Ufałem jej 1000 razy bardziej niż rodzonej matce a ona tak z nami pracownikami sobie w ciula poleciała i nonstop mydliła oczy, teraz do sądu lecę, może uda mi się wyrwać moje zaległe parę tyś. zł... wiem że trochę późno ale cóż, wierzyłem jej głupek... :( Liar

Dawid123
0
Wysłane: 25 marca 2014 10:48:26
czy jest choć jeden Obligatariusz który wywalczył jakieś pieniądze?
Dawid

zgred
5
Wpisów: 1 225
Wysłane: 25 marca 2014 11:10:50
Obawiam się, że wszyscy włączając w to oczywiście mnie przyjęliśmy postawę oczekującą...Silenced puke_l

Dawid123
0
Wysłane: 25 marca 2014 11:17:24
Panowie, pozwiemy DSK jeśli wartość z licytacji będzie symboliczna, Finto za wprowadzenie w błąd, Zarząd za możliwe oszustwo, PARP za brak wypłaty i tak kilka lat wyjęte z życiorysu, ręce opadają i słabo się od tego robi. raczej nie ma tu łatwych, szybkich i przyjemnych rozwiązań. Ale może ktoś ma pomysł?
Dawid

bon_voyage
0
Wysłane: 25 marca 2014 14:48:17

DO El Clasico

nie będzie tak łatwo coś odzyskać.. ja jestem już z pierwszym wyrokiem i klauzula. Mój komornik zajął biuro i to co w biurze, ale bardzo nie wiele tego co ma jakas wartosc . Co do reszty moich wyrkow trzeba będzie robic zajecie z konta a jak nam wszystkim wiadomo konta puste jak studnia na pustyni... zostaje jeszcze fundusz pracowniczy ale to długa droga... pozdrawiam kolegę :-)
Edytowany: 25 marca 2014 14:53

bon_voyage
0
Wysłane: 25 marca 2014 14:59:34
13 marca 2014 procownicy otrzymali mail od zarządu o takiej treści : cyt.
Drodzy pracownicy i współpracownicy,

Chciałbym w imieniu zarządu spółki poinformować, że rozliczenia pracownicze za miesiąć luty 2014r. będą realizowane w terminie do 21 marca.
Zaległe rozliczenia spółka spółka będzie realizować od 31 marca przez okres kolejnych 3-4 miesięcy (w kilku ratach). Komunikaty w tej sprawie będą przekazywane przez zarząd na bieżąco.

I jeszcze kilka bardzo istotnych informacji dotyczących planów spółki w najbliższym okresie, prowadzących do radykalnej zmiany sytuacji spółki (oczywiście na lepsze), a tym samym sytuacji nas wszystkich - osób pracujących bądź współpracujących z firmą :

1/ W bieżącym tygodniu powinno nastąpić zawarcie przez spółkę umowy inwestorskiej
2/ W okresie do 30 marca powinno mieć miejsce częściowe dokapitalizowanie firmy i rozpoczęcie drugiego etapu finansowej i organizacyjnej restrukturyzacji z zamierzonym finałem na 30 czerwca.
3/ W okresie do 30 marca powinno nastąpić uruchomienie sieci Netmaks w całym jej obszarze, jak również wznowienie działalności strategicznych Punktów Obsługi Klienta.
4/ W okresie do 30 czerwca powinna mieć miejsce realizacja kolejnego etapu rozbudowy sieci WiMAX/LTE w połączeniu z jej modernizacją ( zmiana lokalizacji stacji bazowych BTS w wybranych obszarach, instalacja kolejnych BTS WiMAX/LTE oraz uzupełniająca instalacja BTS w technologii WiFI/mesh)

W imieniu zarządu,( nazwiska prezesa nie mogę ujawnić :-) bo wszystko tajne )

DO DNIA DZISIEJSZEGO NICZEGO NIE ZAPŁACILI I NIC NIE UREGULOWALI ( od listopada 2013) ...nastepna sciema !!!!!!!!!!!!!!
wobec wszystkich zainteresowanych w sprawie..

Edytowany: 25 marca 2014 15:00

El Clasico
0
Wpisów: 3
Wysłane: 25 marca 2014 16:47:51
Kłamstwa na okrągło, od paru miesięcy, dobrze że już znalazłem sobie inną pracę w bardziej uczciwym gronie. A panów prezesów K... G... i innych, i panią dyrektor Szcz. mam nadzieję że wszyscy będą pamiętać i nigdzie sobie pracy już nie znajdą, a jak założą własną firmę to nikt nie będzie chciał z nimi współpracować, życzę im tego z całego serca. Ale się Ilona zawiodłem na Tobie, wiem że to czytasz...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

29 30 31 32 33

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,250 sek.

dzswxqst
spqcebik
chzzdyeu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yofrzcxp
qjtlqrqu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat