PARTNER SERWISU
xhnizjrd
avocadon

avocadon

Ostatnie 10 wpisów
Fakt jest faktem, że może to być powód do zmiany biura mdm (mbank) na inne. Przy okazji ostatnio był problem do logowania się do usługi maklerskiej.

Według Was komu będzie zależało w średnim terminie na wysokich notowaniach Answear a komu na niskich ? Jaka może być polityka informacyjna firmy ? Aktywna czy pasywna ?

Wkrótce wyniki za iv kwartał i nie powinny być raczej złe.

A czy ten webinar jest jeszcze do obejrzenia ?

Zobaczymy jaką politykę zastosował mdm i trigon oraz spółka. Maksymalna transza inwestorów indywidualnych wyrażona liczbą akcji została również minimalnie obniżona. Nie wiem skąd się wzięła maksymalna cena w IPO i jak wyglądał arkusz zakupowy od instytucji i jak się zmieniał w czasie ...

Dziwne bo czasami dostaję wiadomości od AH a czasami nie. Jakoś tak wybiórczo. Np. nie dostałem informacji o licytacji i jej wyniku tylko informację o braku zapłaty przez kupującego. Czy tez tak macie ?

Czy terminy nadal aktualne ?

Witaj Jotazet Napisz proszę czy działa Twój email bo wysyłałem dwukrotnie wiadomość na priva przez stockwatch i otrzymałem komunikat o jej nie dostarczeniu ?

Czyli postępowanie sądu było zgodne z prawem ?

Dzięki za wiadomości chociaż nie najlepsze.

Ale ja np. byłem dopuszczony do sprawy ale nie otrzymałem zawiadomienia o głosowaniu i warunków układu.

Ja chętnie złożę zastrzeżenie do układu. Czy ktoś dysponuje może wzorem zastrzeżenia

Witam Wyglada na to, że to jakaś sitwa. Nie otrzymałem żadnej informacji z Sądu w Katowicach i kart do głosowania. Skandal. Ciekawy jestem ile jeszcze osób w podobnej sytuacji. Nie dziwne, że przegłosowano warunki niekorzystne. O co tutaj chodzi ?

Póki co to na moim rachunku bankowym w dniu 04.01.2017 pojawiły się odsetki za ostatni okres rozliczeniowy. Dziękuję za kontakt posiadaczy obligacji i nie tylko.

Na razie była na ten temat informacja na obligacje.pl i otrzymałem rownież informacje z PZHL podpisaną przez Sekretarza. Generalnego. Prośba o kontakt na priva posiadaczy obligacji PZHL.

Trzeba głosować 3 x NIE. Mam jeszcze pytanie czy dostaliście korespondencję z Sądu w Częstochowie jako nabywcy obligacji na rynku wtórnym czy pierwotnym. U mnie karty do głosowania otrzymała tylko osoba, która kupiła obligacje na rynku wtórnym.

Mam pytanie czy ktoś otrzymał pismo z sądu z informacjami o głosowaniu układu w dniu 26.09.2016. Ciekawe, że pismo otrzymała osoba, która nabyła obligacje na rynku wtórnym. Natomiast osoba, która zakupiła obligacje na rynku pierwotnym jeszcze tej informacji nie otrzymała.

Czy macie jakieś informacje jak zakończyła sie licytacja nieruchomosci stanowiącej zabezpieczenie obligacji serii a ?

Witajcie A ja jestem ciekawy czy w jakim stopniu część obligacji została wykupiona przez spółkę czy jej udziałowców

W piśmie ze spółki z propozycją konwersji obligacji na udziały jest informacja, że wniosek o otwarcie postępowania restrukturyzacyjno- układowego został złożony przez spółkę w dniu 12.01.2016 a postanowieniem sądu z dnia 18.01.2016 otwarto postępowanie restrukturyzacyjne - postępowanie układowe

beavis napisał(a):
Wzór pisma przeciw można znaleźć na stronie FB Nomad Partners: www.facebook.com/nomadpartners...

Dzięki za pomoc !!!!

A z jakiego dnia jest ta informacja na stronie vig?

Czy są jakieś nowości w naszym temacie ?

Czy VIG odpisał ?

Nie będę również robić konwersji zabezpieczonych hipotekę obligacji na udziały. Lepszym rozwiązaniem były udziały zabezpieczone hipoteką (taki rodzaj uprzywilejowania).

Ja sądzicie czy AH pełni swoją rolę charytatywnie czy za podpisanie umowy z Emitentem uzyskał wynagrodzenie ?

Środki nie wpłynęły :(

Nie piszą bo nie ma chyba dobrej wiadomości

A środków na spłatę obligacji ani widu ani słychu. Chciałbym się mylić ...

Póki co spółka poprawiła błąd pisarski i deklaruje wykup obligacji w dniu 30.04.2015

Nie dzielmy skóry na niedźwiedziu bo póki spółka jeszcze nie dostała środków za nieruchomość ?

W samym piśmie spółki VIG jest błąd w przewidywanej dacie spłaty obligatoriuszy. Jest 30.03.2015 a powinno być pewnie 30.04.2015

A ten cennik to cennik Kancelarii czy jakieś przepisy urzędowe. Prośba o podanie podstawy prawnej to określającej wysokość opłat.

Dzisiaj spory popyt na VIG0515. Czyżba jakaś dobra wiadomość ?

A ja myślsłem, że administratora zastawu opłaca spółka. Jak to jest ?

Ale niestety wszystko wskazuje, że nie będzie dzisiaj wykupu serii obligacji A, bo nie nastąpiła sprzedaż nieruchomości :(

Do Myszkowa jednak daleko. Myślę, że na spotkaniu zostałaby przekazana informacja, która później pojawiła się w raporcie bieżącym. Ciekawy jestem jak wygląda struktura obligatariuszy serii A i B ?

Patrząc na notowania serii B obligacji to mamy poważne problemy. Czy ktoś wybiera się do Myszkowa na spotkanie dot. wykupu obligacji serii A w dniu 18.02.2015 ?

Z perspektywy czasu zamiast drugiej emisji obligacji VIG0515 Zarząd VIG mógł zrobić podwyższenie kapitału poprzez podwyższenie kapitału zakładowego ... i mielibyśmy dużo lepszą sytuację.

Niestety nic nowego i wygląda to jeszcze gorzej. Naprawdę dziwię się podmiotom , które zainwestowały duże pieniądze a nie drobne, że podejmują konkretnych działań dla odzyskania środków.

Pytanie co się stanie jeżeli zabezpieczenie obligacji nie wystarczy na ich spłatę. Czy różnicę będzie musiał pokryć administrator zastawu?

Z tego wynika, że za chwilkę to administrator zastawu będzie musiał ogłosić upadłość ?!

A może Zarząd liczy na przedawnienie niektórych zobowiązań bo to też może być ciekawa strategia.

Czy ktoś otrzymał ostatnio jakieś wiadomości od Zarządu Milmex ?

Nihil novi

Ciekawy jestem kto zakupił najwięcej obligacji milmex - osoby prawne czy inwestorzy indywidualni ?

To czekamy na cud...

rybapila napisał(a):
Wiesz, coś jest warte tyle ile ktoś jest w stanie za to zapłacić.
Szczerze to nie znam chętnych do budowania za własne pieniądze sieci opartej na radiu, skoro wiele firm w regionach które miał pokrywać net-maks ze swoim WiMaxem buduje sieci światłowodowe oparte na GPONie. Ja bym za to złamanego grosza osobiście nie dał bo nie widzę przyszłości w tego typu usługach.

Co do LTE - to tylko kwestia definicji interfejsu, tak jak WCDMA pracuje w wielu pasmach, tak i może pracować LTE na 3.5GHz. Jak regulator w danym kraju/regionie takie coś dopuści to i znajdą się tacy co będą produkować na to interfejsy radiowe. Ale to bardzo teoretyczna pieśń ewentualnej przyszłości.

A co do samego procesu sprzedaży - jeżeli administrator przystąpił by do sprzedaży to spółka oficjalnie powinna zakończyć działalność. To tak jak z piłowaniem gałęzi na której się siedzi.
Skoro nie ma pasma, nie ma możliwości prowadzenia działalności podstawowej.
Takie błędne koło. Coś jakbyś zastawił swoją wątrobę - w przypadku odbioru przedmiotu zastawu nie masz szans na jakiekolwiek dalsze próby odkupienia zastawu bo po prostu umierasz.

Nie wiem czy ta spółka w ogóle jeszcze istnieje (poza KRSem). Mi się wydaje że tam już dawno hula wiatr, ot taki AmberGold. Może kogoś gdzieś jeszcze złapią, ale to co mieli spieniężyć już dawno to zrobili.
Syndyk tu nic nie pomoże, bo na moje to spółka nie ma majątku. Ma długi. Nadajniki -wszystko na dzierżawionch obiektach, sprzęt zapewne w leasing albo z dotacji (więc znajdą się inni w kolejce do odbioru). Biura - wynajem. Nie będzie syndyk miał czego sprzedawać...

Syndyk faktycznie tutaj nam nie pomoże. A jaki procent udałoby sie odzyskać to rownież wielki znak zapytania. Mam pytanie do zoreintowanych. Czy administrator zastawem odpowiada rownież za utrzymanie jego wartości dla obligatariuszy ?

Dlatego z punktu widzenia zabezpieczenia nie ma znaczenie czy wejdzie syndyk czy nie.

Wnioskuję również z przedstawionych opisów, że mamy znowu z kuriozalnymi zapisami dot. administratora zastawem, który rozpocznie działania w momencie kiedy zostanie zmuszony wyrokiem sądowym ? A może się mylę?

To chyba lecimy już na dno i możemy liczyć tylko na cud.

A w którym administrator zabezpieczenia powinien uruchomić procedurę jego upłynnienia? Czy obowiązują tutaj jakieś przepisy lub zasady?

Sądząc po wycenach obligów to jesteśmy w przede dniu ważnej informacji ze strony spółki Eh?

Pozostaje Provident, Bibby Financial Services itpangry3

Chyba, że nie mają środków na wykup w całości wszystkich obligacji i dalej chcą się dogadywać ???

Myślę, że działa jako Agent a spółka stara się różnym drogami emisję uplasować - np. poprzez propozycję jej objęcia przez niespłaconych obligatariuszy wcześniejszej serii.

Informację otrzymałem od: piotr.nowak@timefinance24.pl

Jeszcze nie prosiłem o szczegóły i dokument emisyjny. Podano kwotę emisji, oprocentowanie i czy emisja będzie zabezpieczona.

Wczoraj dostałem propozycję inwestycji w obligacje korporacyjne a wśród nich jest emisja naszej spółki.

Dzisiaj inwestorom puściły nerwy i mamy ostrą wyprzedaż obligacji Milmexu :(

A to z jakiej okazji - rolowanie wcześniejszej emisji ???

Pytanie kto skupowal tanio i ile faktycznie będzie obligacji do rokowania ?

Tymczasem notowania obligacji WHH systematycznie tracą na wartości ??? :(

A u mnie jakoś się nie zgadza. Sprawdzenia jutro przepływy finansowe

Tym bardziej ze emisja mała to i może nie będzie problemu z wykupem

Jeżeli chodzi o Robo Wash to jakoś w to nie wierzę.

Faktycznie wrocilismy do punktu wyjścia i może będzie podwójne dno.

czekamy na debiut :)

Spółki ukraińskie powinny zacząć płacić inwestorom dywidendy co dodatkowy by je uwiarygodniło. A tej wiarygodności najwięcej brakuje. Rodzi się też pytanie czy spółki zagraniczne powinny być notowane na GPW jeżeli wiele osób mówi o braku wyegzekwowania obowiązków informacyjnych w przypadku wielu z nich.

Czy można jeszcze liczyć na ruch powrotny do 0,57-0,58?

Coraz bliżej wykupu?

Czy te obligacje są jeszcze notowane na Catalyst?

Ja mam mieszane odczucia zwłaszcza co do jakości zabezpieczenia.

Dzięki. Drogą dedukcji też do tego doszedłem i mam już dokument ofertowy.

A kto przejmuje zapisy bo jakoś cicho o tej emisji.

A ja dostałem następującą wiadomość:

Szanowny Panie,
z upoważnienia Zarządu LST CPAITAL S.A., przekazuję następującą informację:
"Działając zgodnie z postanowieniami „Propozycji nabycia obligacji serii A LST CAPITAL S.A…”, niniejszym informujemy o dokonanej przez Zarząd zmianie warunków emisji obligacji serii A wyemitowanych przez LST CAPITAL S.A., zawartych w pkt 4.11.
Ww. zmiana ma na celu doprecyzowanie dotychczasowych zapisów dotyczących warunków ustanowienia zabezpieczenia Obligacji, w przypadku gdy wartość przydzielonych Obligacji będzie niższa niż cała wartość planowanej emisji. Mianowicie, ustalono, iż w zależności od wielkości przydzielonych Obligacji Emitent ma prawo wybrać jedną bądź kilka nieruchomości, spośród wskazanych w Warunkach Emisji, które stanowić będą przedmiot zabezpieczenia roszczeń Oligatariuszy, jednakże pod warunkiem, że wartość wybranych nieruchomości, wynikająca z wyceny dokonanej przez rzeczoznawcę majątkowego zabezpieczy w pełni roszczenia ww. Obligatariuszy, a nawet je przewyższy.
W związku z powyższym zabezpieczenie (hipoteka umowna łączna) obejmować będzie tak jak dotychczas sumę wartości nominalnej Obligacji i odsetek od Obligacji, ale tych które zostały przydzielone Obligatariuszom.
Przedstawiając powyższe uzasadnienie, do którego załączamy stosowaną uchwałę Zarządu Emitenta, prosimy o potwierdzenie otrzymania niniejszego zawiadomienia i akceptacje dokonanej zmiany Warunków Emisji drogą elektroniczna na adres: office@lstcapital.com.
Jednocześnie informujemy, iż jesteśmy w trakcie procedury rejestracji obligacji w KDPW"

Z poważaniem,

Małgorzata Piasecka

Małgorzata Piasecka
Dyrektor Operacyjny

LST CAPITAL S.A.
Pl. Grzybowski 10 lok. 31
00-104 Warszawa
T: (+48 22) 654 66 15
F: (+48 22) 654 66 55/(+48 22) 201 21 31
M: (+48) 728 961 042

Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy KRS: 0000135232,
Kapitał zakładowy: 2.215.540,15 zł (opłacony w całości)
NIP: 928-000-79-23, REGON: 970455962
I: http://www.lstcapital.com
E: office@lstcapital.com

Co tym sądzić bo wydaje mi się, że to zmiany na gorsze jeżeli chodzi o zabezpieczenie obligacji.

Wyniki zapisów daja dużą szansę na dobry debiut - mały udział inwestorów indywidualnych

Redukcja zapisów na akcje Coal Energy w transzy inwestorów indywidualnych 18,4 proc
PAP - Biznes
22 Lip 2011, 19:53

22.07. Warszawa (PAP) - Redukcja zapisów na akcje ukraińskiej spółki wydobywczej Coal Energy w transzy inwestorów indywidualnych wyniosła 18,4 proc. - poinformowała spółka w komunikacie prasowym.
Łącznie inwestorom przydzielono 11.252.780 akcji oferowanych. 10.902.780 akcji zostało zaoferowanych inwestorom instytucjonalnym, a 350.000 inwestorom indywidualnym. Redukcja zapisów na akcje w transzy inwestorów indywidualnych wyniosła 18,4 proc.

Wartość oferty publicznej Coal Energy wyniosła 225 mln zł. Debiut na rynku głównym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie planowany jest na 4 sierpnia tego roku.

Cena emisyjna akcji Coal Energy została ustalona na 20 zł za papier wobec ceny maksymalnej na poziomie 32 zł.

Środki z oferty zostaną przeznaczone na rozwój istniejących kopalń, zakładów utylizacji hałd górniczych i zakładów wzbogacania węgla, pozyskanie koncesji na nowe złoża, częściową spłatę zaciągniętych kredytów bankowych i innych zobowiązań finansowych oraz zasilenie kapitału obrotowego.

Zgodnie ze swoją strategią, grupa planuje osiągnąć wydobycie węgla na poziomie około 2 mln ton węgla handlowego w roku obrotowym 2012 oraz około 4,8 mln ton węgla handlowego do końca roku obrotowego 2016. Grupa zamierza również poszerzać bazę posiadanych rezerw węgla, systematycznie umacniać swoją pozycję rynkową na rynku ukraińskim i na rynkach eksportowych, jak również zwiększać swoją wydajność operacyjną.(PAP)

Zapis złożony ale jeszcze nie opłacony.
Przez weekend podejmę decyzję. Po przecenie z 1,5 do 1,14 wskaźniki wyglądają nieźle. Uwagi: Spółka posiada własną ziemię i dzierżawę oraz działa głównie w kraju UE. Zapraszam do dyskusji.

Raport bardzo dobry, który stanowi podsumowanie roku 2010. WK= 13,61 PLN, EPS= 1,49 PLN. Podane w IPO prognozy roczne zostały przekroczone.

Warszawa, 02.03.2011 (ISB) - Spółka BSC Drukarnia Opakowań miała 2,82 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w IV kw. 2010 roku wobec 3,50 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Zysk operacyjny na poziomie grupy wyniósł 3,42 mln zł wobec 3,68 mln zł zysku rok wcześniej.

Skonsolidowane przychody wyniosły 24,64 mln zł wobec 21,32 mln zł rok wcześniej.

Narastająco w I-IV kw. 2010 roku spółka miała 14,65 mln zł skonsolidowanego zysku netto wobec 10,56 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 100,12 mln zł wobec 83,42 mln zł.

W ujęciu jednostkowym, w I-IV kw. 2010 roku spółka miała 13,04 mln zł zysku netto wobec 8,05 mln zł zysku rok wcześniej.

Z raportu można wyczytać co miało spory wpływ na wyniki - ceny kartonu i różnice kursowe.

Po dokonaniu przejecia mysle, ze mozemy liczyc w roku 2011 spokojnie na 20 mln PLN zysku skonsolidowanego i ponad 2 PLN zysku na akcje.

Chyba jestem jedynym posiadaczem tych akcji na stockwatch angry3

Przynajmniej bedzie mial kto realizowac program buy back - makler to w koncu makler Angel

I chyba tak sie stało bo komunikatu o redukcji nie było. Nie znamy również liczby zapisów w poszczególnych transzach. Wszystkie akcje zostały objęte. Dalej sądzę,że instytucje i zarządzający objęli część akcji w transzy otwartej.

O ewentualnej redukcji w transzy otwartej powinnismy dowiedzieć sie dzisiaj lub w poniedzialek. Sam jestem ciekawy ale oferta nie byla naglasniana i moze rowniez w traszy otwartej zlozyly zapisy instytucje.

pkt 14.2.3 prospektu
lock up obowiazuje w okresie 3 lat liczonych od dnia pierwszego notowania akcji Emitenta na GPW. Chyba, ze czegos nie doczytalem.

Dla mnie najbardziej interesujaco wyglada 3 letni lock up starych akcjonariuszy. Czyli teoretycznie zero podazy tanszych akcji przez okres 3 lat.

Wyglada na to, ze moze nie bylo redukcji w zapisach w transzy otwartej ale jeszcze sie nie podliczyli.

Dzień Dobry WatchDog. Dlaczego napisałeś, że większość środków z emisji wpłynie pośrednio lub bezpośrednio do obecnych akcjonariuszy BSC. Poza sprzedażą działki dla spółki zależnej to nie widzę takiego związku ???

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 30 grudnia 2020 18:51:05
Liczba wpisów: 93
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,570 sek.

xlrkrdlc
vpfeuefb
dhcznnms
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mxvzhjrc
isheyqxx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat