PARTNER SERWISU
vnlhifoc
30 31 32 33 34

MILMEX (Catalyst)

peterpz
0
Wpisów: 161
Wysłane: 25 marca 2014 21:09:48
Dawid jak dla mnie trzeba w pierwszej kolejności DSK przycisnąć do muru, żeby zaczęli coś robić. Apeluję o to tutaj już od kilku miesięcy, ale wyciągacie dzisiaj wnioski które ja wyciągnąłem w listopadzie 2013. To jak zakładamy sprawę DSK w Sądzie? Pamiętajcie, że to prawnicy, więc łatwo nie będzie i po naszej stronie muszą być odpowiednie osoby do prowadzenia sprawy, aby nie było żadnych wątpliwości kto wygra. Ja próbowałem już ich przycisnąć oficjalnymi pismami, ale zrobili sobie z nich papier toaletowy (elektroniczny, bo i pisma były elektroniczne).

Aha i pamiętajcie - za niedługo zapadają kolejne obligacje (nie pamiętam, gdzieś na kwotę 13mln) i może być coraz trudniej z odzyskaniem kasy z licencji. Jeśli chodzi o MLX0813 to nawet jeśli sprzedamy to za 1mln to odzyskamy 1/7 kapitału. Lepsze to niż nic.
Edytowany: 25 marca 2014 21:12

peterpz
0
Wysłane: 25 marca 2014 21:21:45
A takie pytanie pomocnicze. Czy Milmex na spotkaniu przedstawił jakiekolwiek dowody na to, że to "źli operatorzy" zaczęli odcinać im uplinki z własnej woli? Czy może w grudniu 2013 (a działo się to wtedy) nie były popłacone rachunki za tą transmisję? Pytania retoryczne, ale skoro uwierzyliście w tą bajkę to rozumiem, że w lutym przedstawili na to jakiś dowód w stylu "patrzcie tu dowody przelewów, zapłaciliśmy im wszystko a oni nas odcięli".

Pidzej
0
Wpisów: 41
Wysłane: 25 marca 2014 22:05:05
bon_voyage napisał(a):

I jeszcze kilka bardzo istotnych informacji dotyczących planów spółki w najbliższym okresie, prowadzących do radykalnej zmiany sytuacji spółki (oczywiście na lepsze), a tym samym sytuacji nas wszystkich - osób pracujących bądź współpracujących z firmą :

1/ W bieżącym tygodniu powinno nastąpić zawarcie przez spółkę umowy inwestorskiej
2/ W okresie do 30 marca powinno mieć miejsce częściowe dokapitalizowanie firmy i rozpoczęcie drugiego etapu finansowej i organizacyjnej restrukturyzacji z zamierzonym finałem na 30 czerwca.

Rozumiem, że skoro do zawarcia umowy inwestorskiej nie doszło, nie nastąpiło dokapitalizowanie firmy to i pozostałe obietnice nie mają prawa być spełnione (bo z pustego i Salomon nie naleje).

A ta egzekucja komornicza to z jakiego tytułu? (nie wypłacenia wynagrodzenia?)

A miały być udostępnione kolejne kroki restrukturyzacji i planów wychodzenia z długów, czy ktoś się czegoś dowiedział?
Edytowany: 25 marca 2014 22:07

Dawid123
0
Wpisów: 112
Wysłane: 25 marca 2014 22:55:12
cisza, Milmex milczy, nikt nic nie wie, z nikim nie rozmawiają.
Dawid

Pidzej
0
Wysłane: 26 marca 2014 06:55:39
No właśnie, nikt nic nie mówi, brak tak naprawdę oficjalnego stanowiska firmy (za wyjątkiem obietnic bez pokrycia i postanowień podczas spotkania z obligatariuszami, których i tak nie dotrzymali).

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czym oprócz szumnego projektu Netmaks zajmuje się jeszcze Milmex bo ze strony internetowej dowiedzieć tego się nie da. Jeśli ich główna działalność to budowa sieci internetowej Netmaks to tak naprawdę firma nie ma już źródła przychodu, bo niestety do tego potrzebni są klienci. Od grudnia roku 2013 nie wystawili ani jednej faktury za internet ze względu na brak świadczenia usług. Pozostała sieć biur z pewnie nie opłaconymi czynszami, w mojej miejscowości zamknięte. Wprawdzie główna siedziba biura w Sosnowcu jeszcze daje jakieś oznaki życia. Nie wiem również jak się ma sieć stacji bazowych, gdzie za miejsce na nich też pewnie trzeba płacić.
Wniosek niestety jest prosty jak równanie matematyczne z dwoma wiadomymi, jeśli nie ma wpływów, wypływów też nie będzie.
Jak ciekawostka Milmex chyba też zaczął dbać o dobre imię w internecie bo zlikwidował swój profil na FB gdzie wylewać żal mogli niezadowoleni klienci (chyba, że zabezpieczyła go prokuratura).

Pozostaje czekać aż firmą zainteresuje się US a to już na pewno będzie gwóźdź do trumny bo jak wiemy oni rozłożyli już niejedną firmę nawet taką nie mającą problemów finansowych. Jak też wszyscy wiemy jak już US będzie zaspokajał swoje zaległości to dla nikogo innego już nic nie zostanie.

bon_voyage
0
Wpisów: 15
Wysłane: 26 marca 2014 10:53:12
do Pidzej
tak egzekucja z tytułu zaległych wynagrodzeń od listopada 2013 ... ale tylko z baaaaaaaaardzo okrojonego majtku ruchomego na moim Punkcie Obsługi Klienta... ledwie starczy na pokrycie połowy mojej jednej miesięcznej pensji która nie odbiega wiecj niż 200zł od najniższej krajowej...
Pozostałe znaczne zadłużenie z tego tytułu trzeba będzie egzekwować z majątku ruchomego...czyli rachunki bankowe... czym to zalatuje każdy wie...konta puste..

Kerowniczka
0
Wpisów: 17
Wysłane: 26 marca 2014 18:54:55
No i widać inwestorzy przycichli.
Ten kto ma obligacje to już walczy w sądzie by mieć wyrok, komornika, nadzieje że jako pierwszy odzyska jak najwięcej
Ja tam przynajmniej walczę już z prawnikiem o swoje pieniądze i byle firma tak lewitowała jak najdłużej bo inaczej to nic nie odzyskam.
Jak padnie to w kolejce staną ci co dali pieniądze unijne bo nie zostały zrealizowane projekty unijne, kolejny będzie ZUS i US pewnie, pracownicy z zaległymi wynagrodzeniami itd.....
wiec sami widzicie firma nic sobie z obietnic nie robi.

urzednik12
0
Wpisów: 10
Wysłane: 26 marca 2014 19:36:08
Polska to jest dziwna kraj...

www.telko.in/w-milmeksie-proku...

El Clasico
0
Wpisów: 3
Wysłane: 26 marca 2014 22:59:07
Hmm, może znajdą kasę na pensje dla nas, a może coś wykombinują i kasa zniknie na jakiś obcych kontach...

wszawy_inwestor
0
Wpisów: 14
Wysłane: 27 marca 2014 08:01:58
Wierzytelność z dotacji może zająć komornikhello1

Czyli jest to dobra wiadomość dla wierzycieliwave

Niestety jest małe ale. Jak podejrzewam wierzytelność ta nie stanie się wymagalna, gdyż spółeczka z miasta byłego pierwszego sekretarza byłej PZPR nie wywiąże się z umowy Think

peterpz
0
Wysłane: 27 marca 2014 17:30:45
Pewnie do przetargu wystartowali jakiś czas temu chcąc utrzymać przychody z dotacji. Jakby im się poprawiało i by inwestorali to taki 1 mln to fajny zastrzyk, choć mikroskopijny do potrzeb. Śmieszne jest to, że urząd nie sprawdził statusu spółki oraz dał dotację praktycznie już trupowi.

inwt
0
Wpisów: 65
Wysłane: 28 marca 2014 15:38:33
hm..z banera na głównej stronie netmaksu zniknęła informacja że do końca marca powinno zostać przywrócone działanie internetu..jeszcze wczoraj lub przedwczoraj taka informacja tam była.

peterpz
0
Wysłane: 28 marca 2014 19:17:55
Co, zdziwiony jesteś? Chcesz tekst następnego banera? Proszę:

"Szanowni Klienci,

Zgodnie z informacjami stopniowo przywracane są usługi dostępu do Internetu. Prace zakończą się do #{nextFakeDate}."

Gdzie, nextFakeDate serwer wylicza samodzielnie w oparciu o następującą regułę:

String nextFakeDate = currentMonth + 1;

;)

Kerowniczka
0
Wysłane: 30 marca 2014 19:21:20
tak Milmex zamuje się jeszcze kilkoma kreatywnymi sprawami :)
jak wykazać statystyki w projektach unijnych by pozyskać dotację
jak wykazać osiągnięcie statystyk by utrzymać dotację unijne
jak odbierać listy polecone w ostatnim dniu kiedy to jest możliwe ( to mają opanowane do perfekcji )
jak szybko zapomnieć to co się obiecało bez względu na to kogo to dotyczy

a tak z ciekawości Zarząd nadal nie parkuje aut pod firmą by komornik ich nie zajął ?

CZY KTOŚ DOSTAŁ INFORMACJE NA TEMAT PLANOWANEJ RESTRUKTURYZACJI I DOFINANSOWANIA FIRMY ?

Pidzej napisał(a):
No właśnie, nikt nic nie mówi, brak tak naprawdę oficjalnego stanowiska firmy (za wyjątkiem obietnic bez pokrycia i postanowień podczas spotkania z obligatariuszami, których i tak nie dotrzymali).

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czym oprócz szumnego projektu Netmaks zajmuje się jeszcze Milmex bo ze strony internetowej dowiedzieć tego się nie da. Jeśli ich główna działalność to budowa sieci internetowej Netmaks to tak naprawdę firma nie ma już źródła przychodu, bo niestety do tego potrzebni są klienci. Od grudnia roku 2013 nie wystawili ani jednej faktury za internet ze względu na brak świadczenia usług. Pozostała sieć biur z pewnie nie opłaconymi czynszami, w mojej miejscowości zamknięte. Wprawdzie główna siedziba biura w Sosnowcu jeszcze daje jakieś oznaki życia. Nie wiem również jak się ma sieć stacji bazowych, gdzie za miejsce na nich też pewnie trzeba płacić.
Wniosek niestety jest prosty jak równanie matematyczne z dwoma wiadomymi, jeśli nie ma wpływów, wypływów też nie będzie.
Jak ciekawostka Milmex chyba też zaczął dbać o dobre imię w internecie bo zlikwidował swój profil na FB gdzie wylewać żal mogli niezadowoleni klienci (chyba, że zabezpieczyła go prokuratura).

Pozostaje czekać aż firmą zainteresuje się US a to już na pewno będzie gwóźdź do trumny bo jak wiemy oni rozłożyli już niejedną firmę nawet taką nie mającą problemów finansowych. Jak też wszyscy wiemy jak już US będzie zaspokajał swoje zaległości to dla nikogo innego już nic nie zostanie.

Pidzej
0
Wysłane: 31 marca 2014 07:28:07
Na miejscu inwestorów i poszkodowanych klientów nie spodziewałbym się odzyskania funduszy. Jak widać nasz system prawny nie jest przygotowywany do rozwiązywania spraw z oszustwami masowymi:

finanse.wp.pl/kat,1033715,titl...

a tak w ogóle to dziś mija kolejny obiecany termin wznowienia usług przez Milmex.

Pidzej
0
Wysłane: 31 marca 2014 11:25:54
Z informacji od konsultanta dowiedziałem się, że rzekomo w niedzielę większość nadajników udało im się już podłączyć a o pozostałych będą wiedzieli dziś po południu.
Niestety ja ciągle jestem wśród tych pozostałych.

Jeśli ktoś jest szczęśliwcem, który jest w zasięgu podłączonego nadajnika niech da znać.

Silenced

inwt
0
Wpisów: 65
Wysłane: 31 marca 2014 12:00:17
Jestem w szoku, że tam jeszcze ktoś odbiera telefony..

Nie sądzicie, że coś długo trwa agonia tej spółki...w sensie jeżeli ma paść to czy zarządowi w jakiś spopsób jest na rękę żeby to długo trwało? Biorąc pod uwagę że przynajmniej prezes spółki z.o.o (tak mi się wydaje ale nie jestem pewny) odpowiada swoim majątkiem jeżeli nie zgłosił wniosku o upadłość w odpowiednim momencie - bardziej obeznani w temacie poprawcie mnie. Jak był jakiś majątek do upłynnienia to już by go w spółce pewnie nie było - więc czemu zarząd jeszcze nie zgłosił wniosku?
Nie zrozumcie mnie źle, w żadnym wypadku nie bronie spółki, zasatnawia mnie tylko dlaczego dalej to ciągną, jaki mają w tym interes?

urzednik12
0
Wpisów: 10
Wysłane: 31 marca 2014 12:33:56
Cytat:
... dlaczego dalej to ciągną, jaki mają w tym interes?

Chłopie ! najtęższe umysły myślą nad tym od stycznia i nic.

Pidzej
0
Wysłane: 31 marca 2014 16:35:02
Dzwoniąc jeszcze raz po południu otrzymałem odpowiedź, że pozostałe nadajniki zostaną podłączone do sieci najpóźniej do 10 kwietnia.
Czyżby przedwczesny żart Prima-aprilisowy?

Kerowniczka
0
Wysłane: 31 marca 2014 20:00:33
Jak zadzwonisz jutro to zapytaj ile zostało włączonych stacji bazowych w ostatnim miesiącu.
Dla sprawdzenia powiem ci że ZERO lub mogły być wyłączone z powodu np. nieuregulowanych płatności.

Jak firma ogłosiła by upadłość to musi oddać dotacje unijne. Żeby to zrobić musiała by sprzedać to co ma i okazało by się że jest to niewiele warte :(
Może się zdarzy Cud nad Przemszą i ktoś kupi tą wydmuszkę

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

30 31 32 33 34

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,305 sek.

byndgrbz
nshxwedj
jlgihpbo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ccpaxbvu
pyuxccgx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat