PARTNER SERWISU
vlijtfso
178 179 180 181 182
Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 7 czerwca 2014 20:07:14 przy kursie: 13,57 zł
@pieniek

raczyłbyś nie używać liczby mnogiej i określeń z pupy, jeśli ktoś gdzies dziwnie porównał do GOG to wrzucasz cytat i do niego się odnosisz, bo wygląda jakbyś sam ze sobą i swoimi opiniami rozmawiał a nie z kimś na forum. Forum nie tworzy kolegialnego "Waszego" zdania.

brzmisz takimi postami dziecinnie, jak z bankiera dosłownie.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 7 czerwca 2014 20:12

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 8 czerwca 2014 12:33:43 przy kursie: 13,57 zł
Jakub Kowalski napisał(a):
Rozmawiamy praktycznie ze wszystkimi wydawcami, mniejszymi, średnimi i dużymi. Widzę pozytywny trend, bo najwięksi przestali ignorować maile i telefony i zaczęli rozmawiać, co bardzo dobrze świadczy o rosnącej rozpoznawalności Games Republic i dobrze rokuje na przyszłość.

Dziękuję za odpowiedź thumbright

Asston
6
Wpisów: 132
Wysłane: 11 czerwca 2014 14:28:48 przy kursie: 12,80 zł
Pierwsze wieści z E3
artykuł z polygamii

Cytat:
11 bit studios tworzy chyba najambitniejszą produkcję, jaką widziałem na trwających właśnie targach E3.

polygamia.pl/Polygamia/1,96455...

pieniek1
PREMIUM
2
Wpisów: 295
Wysłane: 13 czerwca 2014 11:50:31 przy kursie: 12,20 zł
Scarry napisał(a):
@pieniek

raczyłbyś nie używać liczby mnogiej i określeń z pupy, jeśli ktoś gdzies dziwnie porównał do GOG to wrzucasz cytat i do niego się odnosisz, bo wygląda jakbyś sam ze sobą i swoimi opiniami rozmawiał a nie z kimś na forum. Forum nie tworzy kolegialnego "Waszego" zdania.

brzmisz takimi postami dziecinnie, jak z bankiera dosłownie.

Może przez tą wysublimowaną wrażliwość zawodowych inwestorów tak mało się na forum dzieje??

Co do 11bit to spółka ciekawa ale jest parę ale:

1. Ciekawa jest od LAT a od lat jest konsolidacja w przedziale 7-15 PLN.

2. Anomaly uważany za HIT ale kokosów z tego nie ma za bardzo( mi osobiście ten produkt wydaje się najwyżej średni zarówno jeśli chodzi o grafikę jak i koncept gry).

3.Kwestia pakietów OFE.

4. Kwestia wejścia TWoM na rynek zarówno terminu jak i sprzedaży. Produkt zapowiada się niekonwencjonalnie to FAKT ale przez to MOŻE być na tyle niszowy ,że może mieć swoich fanów ale nie musi się to przełożyć na sukces kasowy. Dobra nowiną jest że chcą maxymalizować dostępność produktu czyli oprócz PC też MOBILKI.
Edytowany: 13 czerwca 2014 11:55

faraquet
19
Wpisów: 130
Wysłane: 13 czerwca 2014 14:06:02 przy kursie: 12,20 zł
Co do punktu 4.
Też się nad tym zastanawiałem, zaraz po ogłoszeniu co to ma być za gra. Uspokoiły mnie przede wszystkim bardzo pochlebne opinie (na twitach, w artykułach, komentarzach). Większość z nich jest taka, że nie mogą się tej gry doczekać.
Drugą rzeczą jest, np liczba fanów gry na facebooku. Na dzień dzisiejszy jest to 3400 osób. Dla porównania nowa produkcja VIVIDa, która ma wyjść w przyszłym tygodniu ma tych fanów tylko niewiele ponad 1000. Oczywiście nie jest to żaden wyznacznik, która gra się lepiej sprzeda, ale pozwala z większym optymizmem patrzeć na premiere TWoM.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 13 czerwca 2014 14:38:22 przy kursie: 12,20 zł
@pieniek1
jeśli cytujesz jakąś moją wypowiedź to po kiego grzyba od razu znowu piszesz post z niedookreśloną osobą "uważany jest", "ciekawa jest" - mam w nosie że "cos uważane jest", ja nie pisałem nigdy w liczbie mnogiej pisząć w imieniu innego człowieka, jeśli piszesz o moich poglądach to tylko ja coś pisałem i za to coś odpowiadam.

Jeśli chcesz sobie znowu pogdybać o niedookreślonym ogóle to nie cytuj mnie bo próbujesz reszcie czytelników wmówić jakoby jakieś moje słowa były masową opinią.

Również nigdy nie napisałem że np Anomaly 2 jest hitem, więc pozwól że nie będę odpowiadał na coś czego nigdy nie pisałem. Bezdyskusyjnie hitem było Anomaly 1. Poziom hitu każdego produktu PC obecnego na Steam sprawdzić można w steamcharts w ciągu paru minut. W czym masz problem? Stan faktyczny atrakcyjności każdej gry jest podany na tacy.

btw: konsolidacja w zakresie 7-15 zł to jednak ponad 100% wzrostu.
btw2: psuje Ci się capslock.

Najważniejsze: moje prywatne zdanie jest że nie ma w tej chwili na NC bardziej perspektywicznej spółki niż 11Bit (dla mnie jako drobnego akcjonariusza). Mam takie zdanie od ponad roku i nie spieszy mi się do jego zmiany. Dwa lata temu był w tej kategorii i Vivid Games, ale już nie jest. Jeśli ktoś szuka szybkiego zarobku to sorry... gamedev jest tutaj ciężką branżą. O czym przekonali się już akcjonariusze przynajmniej paru firm.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 13 czerwca 2014 14:57

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 13 czerwca 2014 16:40:55 przy kursie: 12,20 zł
faraquet napisał(a):
Co do punktu 4.
Też się nad tym zastanawiałem, zaraz po ogłoszeniu co to ma być za gra. Uspokoiły mnie przede wszystkim bardzo pochlebne opinie (na twitach, w artykułach, komentarzach). Większość z nich jest taka, że nie mogą się tej gry doczekać.
Drugą rzeczą jest, np liczba fanów gry na facebooku. Na dzień dzisiejszy jest to 3400 osób. Dla porównania nowa produkcja VIVIDa, która ma wyjść w przyszłym tygodniu ma tych fanów tylko niewiele ponad 1000. Oczywiście nie jest to żaden wyznacznik, która gra się lepiej sprzeda, ale pozwala z większym optymizmem patrzeć na premiere TWoM.

GF vivida jest produktem dla mas.TO jest zwykły slasher z niezwykłą jak na komórki grafiką ,oprawą wizualną( animacje i filmiki), i środowiskiem 3D. Gry na komórki to raczej taka odskocznia od nudy ale że komórek jest mnóstwo to można w tej branży zarobić poteżne pieniadze. BO niby co takiego fajnego było w dragons & puzzle które zarobiło 700 mln $??

VIVID jasno określił założenia GF ma wielokrotnie zwiększyc ściaglaność w stosunku do RB. Wiec nawet jeśli będzie w pewnym momencie nawet po 3 PLN to patrząc na przychody VVD z RB można się spodziewać że liczą co najmniej na kilkanaście mln przychodów z GF. Ale jeśli GF będzie odpowiednikiem NEXT GEN infinity blade to można liczyć na wiele wiele większe przychody niz np 2 krotność wynikow RB.

Jeśli chodzi o TWoM to jest produkt który nie nastawiony jest dla MAS jako rozgrywka. To jest produkt dla koneserów którzy szukają czegoś innego niż RPG czy slashery czy FTP. Także target może być mocno okrojony co nie znaczy że nie może dać zarobić konkretnych pieniędzy.Ale zawsze sedno tkwi w szczegółach , TRAILER to nie wszystko . LoF CIGa też zapowiadał się na megahita, ale teraz już można mieć poważne wątpliwości.

Jeśli chodzi o AT to jest luka do zamkniecia a KURS nadal jest w długoletnim kanale konsolidacyjnym.

Kod:
mod: usunięto uwagi personalne pod adresem innego Użytkownika
Edytowany: 13 czerwca 2014 18:17

faraquet
19
Wysłane: 13 czerwca 2014 17:34:03 przy kursie: 12,20 zł
Tym bardziej się cieszę, że gra dla koneserów ma większy odzew od ludzi niż gra dla mas.

Jakub Kowalski
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 22
Wysłane: 13 czerwca 2014 18:05:57 przy kursie: 12,20 zł
A propos produktów dla koneserów, polecam sprawdzić pierwsze (!) miejsce na Steamie dzisiaj. Czy raczej od wczoraj wieczorem.

faraquet
19
Wysłane: 13 czerwca 2014 19:01:39 przy kursie: 12,20 zł
Bo to jest tak, że jakbyście planowali grę wojenną, gdzie się chodzi i strzela, to znaleźli by się malkontenci, że takich gier było już miliony, a jak jest oryginalny koncept, to że dla koneserów i się nie sprzeda ;).
Wszystkim się nie da dogodzić niestety...
A moja prywatna opinia jest taka, że sprzeda się doskonale, ale na razie bazuję tylko na artykułach opiniach i z niecierpliwością czekam na gameplay :)

PS
A sam sprinters wygląda miodnie, szkoda że nie ma wersji na OSX, bo z chęcią bym kupił. Mam nadzieję, że jest na pierwszym miejscu w głównej mierze, dzięki sprzedaży na GR :D
Edytowany: 13 czerwca 2014 19:06

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 13 czerwca 2014 21:12:51 przy kursie: 12,20 zł
Sprzedaż za pośrednictwem GR liczy sie do rankingu Steam'a? chyba nie?

faraquet
19
Wysłane: 13 czerwca 2014 21:19:39 przy kursie: 12,20 zł
Myślałem, że jak sprzedają kod do steama, to jest to tam doliczane po aktywacji. Ale to były tylko przypuszczenia, bo nie wiem, czy tak jest.

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 13 czerwca 2014 23:26:14 przy kursie: 12,20 zł
TWoM jest dosyć ciekawą grą - może gry "emocjonalne" będą hitem w najbliższym czasie. Gra może się nieźle sprzedać - w zależności co kto rozumie przez "nieźle"? Bo spora sprzedaż do targetu będzie sukcesem ale czy finansowym? Wątpię żeby taką grę chcieli kupować przedstawiciele młodych pokoleń - więc wg mnie targetem są nieco starsi gracze - ilu ich jest? Ile mogą zapłacić?
Odbieram ten projekt 11bit jako ciekawe doświadczenie gry dla starszego gracza...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

Jakub Kowalski
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 22
Wysłane: 14 czerwca 2014 09:49:36 przy kursie: 12,20 zł
faraquet napisał(a):
Myślałem, że jak sprzedają kod do steama, to jest to tam doliczane po aktywacji. Ale to były tylko przypuszczenia, bo nie wiem, czy tak jest.

Nie jest tak. Steam liczy do rankingu wyłącznie swoją sprzedaż, w sensie - sprzedaż w kliencie Steam, nie samą aktywację kodu.

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 14 czerwca 2014 13:51:54 przy kursie: 12,20 zł
faraquet napisał(a):
Bo to jest tak, że jakbyście planowali grę wojenną, gdzie się chodzi i strzela, to znaleźli by się malkontenci, że takich gier było już miliony, a jak jest oryginalny koncept, to że dla koneserów i się nie sprzeda ;).
Wszystkim się nie da dogodzić niestety...
A moja prywatna opinia jest taka, że sprzeda się doskonale, ale na razie bazuję tylko na artykułach opiniach i z niecierpliwością czekam na gameplay :)

PS
A sam sprinters wygląda miodnie, szkoda że nie ma wersji na OSX, bo z chęcią bym kupił. Mam nadzieję, że jest na pierwszym miejscu w głównej mierze, dzięki sprzedaży na GR :D

nie wiem czy to ludzie odnosi się bezpośrednio do mnie, jeśli tak to się mylisz . Nie uważam że jak coś jest dla koneserów to się nie sprzeda ponieważ koneserów szukających czegoś innego może bardzo wielu co pokazują przykłady niektórych produktów growych . Także uważam że TWoM to ciekawy projekt który może się wyróżniać zarówno na PC jak i na mobilkach.

Ale poki co to jest teraz kwestia OFE czy będzie jakiś przerzut akcji i po ile czy np.będzie wejście na główny ( ale kapitalizacja by musiała być dużo wyższa tyle ze póki co to twardych widocznych przesłanek do tego nie ma bo spodziewam się ze wyniki za 2 qw też raczej rewelacyjne nie będą, no a oczekiwania co do TWoM to jednak przyszłość a tej nikt nie zna i nikt nie zagwarantuje na 100% że będzie HIT). No a poza tym sądzę że nie jeden ma chrapkę na pakiet OFE po okazyjnej cenie. Papier póki co jest w konsolidacji ma lukę do zamknięcia( ale już jednej nie zamknęli kiedyś wiec nie wiadomo czy i tą zamknął), na wynikach raczej w najbliższym czasie fajerwelków nie będzie a ci z większymi portfelami moga kombinować jak od OFE odebrać te papiery i po ile bo dla nich to ze powożą się parę miechów dłużej nie ma znaczenia .Znaczenie ma efekt końcowy ile na inwestycji finalnie zarobią.

Reasumujac 11bit to ciekawa spółka ale ona jest ciekawa od lat a jest nadal długoletni boczniak. Tu może się liczyć TIMING wejścia ale jest to o tyle trudne że plynność jest słabowita.

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 15 czerwca 2014 16:17:22 przy kursie: 12,20 zł
W piątek poszedł pakiet 80k szt po 11.1 czyżby to już OFE rozdawało swoje kwity??

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 15 czerwca 2014 17:10:14 przy kursie: 12,20 zł
Zobaczymy po raporcie biezacym, o ile takowy sie pojawi. Natomiast fakt, ze OFE prawdopodobnie bedzie musial wyjsc z 11BS jest od dawna powszechnie znany, wiec bez ekscytowania sie tym.

Z ciekawostek DFE ING, ktory takze ma akcje 11BS zarobil w 2013r. ponad 50% na gieldzie- dolaczaja taka informacje, do deklaracji o pozostaniu w ING OFE, i zachecaja do DFE.

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 15 czerwca 2014 21:18:26 przy kursie: 12,20 zł
pieniek1 napisał(a):
W piątek poszedł pakiet 80k szt po 11.1 czyżby to już OFE rozdawało swoje kwity??

Amplico brało po 9zł więc nie maja takiej złej stopy zwrotu.

reggaer
1
Wpisów: 23
Wysłane: 15 czerwca 2014 22:32:39 przy kursie: 12,20 zł
I jak wam się raport roczny podoba? :)

faraquet
19
Wysłane: 15 czerwca 2014 22:40:58 przy kursie: 12,20 zł
Cieszę się, że jest trzeci, nieujawniony projekt. Pewnie faza wstępna i szczegóły poznamy w przyszłym roku, ale to tylko moje przypuszczenia.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

178 179 180 181 182

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,320 sek.

atxiulrh
meglqcgs
hbsokoue
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zlocvopx
gruclbag
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat