GRAF78 napisał(a):Chodziło mi oto że nie było potwierdzenia że z każdego z tych 100tys kont zakupiono minimum jedna grę istnieje ryzyko że część osob założyło konto aby dostać za darmo AWE.
Nie myślmy w ten sposób, błagam. Oczywiście, że każde konto nie kupiło jednej gry. Parametr "liczba kont do liczby sprzedanych gier" to właśnie jeden z parametrów długodystansowych, o których pisałem.
Na razie konto możecie uznać za martwe, ale my wyślemy jeden newsletter, drugi, wrzucimy jakąś promocję - i nagle stanie się "aktywne" w Twoim rozumieniu, po kilku miesiącach. Nie ma prostej recepty "proporcja sprzedaży do liczby kont powinna wynosić 20%" - w jednej platformie będzie właśnie tyle, a w drugiej parametr ten będzie wynosił 1% i wciąż platforma będzie na plusie, bo dajmy na to średnia wartość transakcji będzie znacznie wyższa niż w tej pierwszej. Z kolei w trzeciej platformie parametr będzie wynosić 30%, ale platforma będzie stratna, bo będą to wyłącznie mikropłatności po 10 centów.
Przed Games Republic miałem dużo do czynienia z grami f2p oraz z naprawdę wielkim sklepem online i widzę wyraźne analogie, sprowadzające się w gruncie rzeczy do tego, że patrzeć należy na liczbę na samym dole tabelki, poprawiając jednocześnie te liczby pośrednie, które wydają nam się podejrzanie małe.
Pamiętam grę, w której płaciło tylko 0,2% graczy, za to miesięcznie średnio grubo ponad 100 dolarów (ten parametr to ARPPU, average revenue per paying user). Autor gry był z tego mega zadowolony (bo średnia branżowa ARPPU wówczas wynosiła kilkanaście dolarów) i pracował nad podniesieniem konwersji na płacących (czyli parametru CR). Ale zaczął to robić po roku czy półtora funkcjonowania gry i po jako-takim ustabilizowaniu jej parametrów.
Dlatego też niechętny jestem roztrząsaniu parametrów GR po pierwszym miesiącu działalności. Poprawiamy oczywiste błędy i niedopatrzenia, poprawiamy funkcjonalności, dokładamy liczne nowe rzeczy, zwiększamy portfolio (co staje się coraz mniej trudne - bo nie coraz łatwiejsze - przy wzroście liczby i jakości tego, co już mamy), ale czas na analizowanie "jaki % kont z naszego sklepu kupił grę" nadejdzie dużo później.
Cytat:Żeby była jasność tą promocje oceniam pozytwnie bo gra świetna i możliwe że w przyszłości ci użytkownicy zakupia kolejne.
Otóż to, i tego się trzymamy.