Janus Corvinus napisał(a):Nie podoba mi się grafika. Liczyłem, że grafa będzie w stylu Deadlight tylko znacznie lepsza. 11bit postanowiło pójść w "artyzm" ale nie bardzo im wyszło. Grafika jest brzydka, rozpaćkana i niewyraźna. Być może to wina wyłącznie słabej jakości filmiku ale nie wydaje mi się. Ruchomy filtr graficzny nałożony na obraz, jest badziewny. Mógłby sobie być gdyby był płynny, generowany proceduralnie a nie taki migający (ma tylko kilka stale powtarzających się klatek). Powinien być nałożony tylko na to, czego nasza postać nie widzi. Zdjęcia bohaterów nie współgrają z resztą grafiki. Ja bym je zmienił na szkice węglem.
przy tej jakości filmiku ocenianie grafiki jest jak wąchanie róży przez szybę, powstrzymałbym się do lepszej jakości materiałów.
Gameplay... cóż, moim skromnym zdaniem gra ma wszelkie szanse na kultowy tytuł, na zostanie grą-legendą... ale to nie tylko zależy od samej gry ale od recenzji, PRu jaki wokół niej 11bit przy premierze rozkręci, od całego marketingu. Jest potencjał na "tą" grę. Czy go wykorzystają, okaże się na tygodniach.
Konwencja mi się bardzo podoba, w końcu nie kolejny klon FPP 3D.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD