Temat:
11BIT
Dzień dobry Informujemy, że 11 bit studios S.A. brało już udział w tegorocznej, zimowej edycji Vestor Game Week. Spotkania z inwestorami (zarządzającymi i analitykami) miały miejsce 29 listopada. Pozdrawiamy
|
|
Temat:
11BIT
Dzień dobry Na naszym forum inwestorskim (zapraszamy do korzystania z niego) wyjaśniliśmy już wątpliwości związane z tym wpisem. Poniżej przeklejamy odpowiedź.
Zwracamy uwagę, że link odsyła do witryny Games Republic (podstrony dedykowanej "Beat Cop"). Sformułowanie "Jesteśmy częścią 11 bit studios, więc kupując tutaj wspierasz nas bezpośrednio" dotyczy zatem serwisu Games Republic, który jest częścią Grupy 11 bit studios a nie studia Pixel Crow, które produkuje "Beat Cop" i jest niezależnym od naszej Grupy studiem deweloperskim.
Pozdrawiamy
|
|
Temat:
11BIT
Dzień dobry Zwracamy uwagę, że forum Stockwatch służy do merytorycznej wymiany poglądów na temat spółek giełdowych a nie osobistych "wycieczek" wobec konkretnych osób z Zarządu i wylewania żalów. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z 11 bit studios. Z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania i wątpliwości. Pozdrawiamy.
|
|
Temat:
11BIT
Dzień dobry Babel to narzędzie, które stworzyliśmy na własne potrzeby, żeby zwiększyć sprzedaż naszych gier. Nie mamy planów, żeby sprzedawać go innym deweloperom ale w biznesie nigdy nie można mówić nigdy. Pozdrawiamy.
|
|
Temat:
11BIT
Dzień dobry Narzędzie Babel (wspominamy o nim na str. 27 prezentacji, która jest już dostępna na naszej stronie internetowej w zakładce "Do pobrania") pozwala na samodzielne tłumaczenie i implementowanie do gier (oczywiście pod ścisłą kontrolą admina) nowych wersji językowych. Mówiąc wprost, jeśli ktoś będzie miał ochotę przetłumaczyć "TWoM" na dowolny język, to będzie mógł to zrobić i udostępnić innym (w grze pojawi się funkcja pozwalająca na łatwe przełączanie wersji językowych). Mamy już gotowe kilka tłumaczeń na języki dotychczas niedostępne w "TWoM". Narzędzie powinno zostać udostępnione w ciągu kilku tygodni. Do tej pory nie spotkaliśmy się z czymś podobnym na rynku growym. Narzędzie stworzyliśmy samodzielnie. Chcemy też wykorzystać Babela przy "Industrialu", żeby zmaksymalizować zasięg gry i jej dostępność dla użytkowników/graczy.
|
|
Temat:
11BIT
Dzień dobry Odpowiadając na pytanie o tryb multiplayer dla TWoM wyjaśniamy, że prace nad takim tematem nie są w spółce prowadzone i nie są planowane w przyszłości. Podobnie ma się rzecz z rozgrywką sieciową. W naszej ocenie, mając na uwadze konieczne do poniesienia koszty, z biznesowego punktu widzenie taka inwestycja nie przyniosłaby satysfakcjonującej stopy zwrotu dla spółki i jej akcjonariuszy. Pozdrawiamy Zespół 11 bit studios
|
|
Temat:
11BIT
Dzień dobry Dziękujemy za zwrócenie uwagi na problem z uruchomieniem TWoM, na niektórych systemach. Ze swojej strony możemy zapewnić, że nasz zespół już pracuje nad usunięciem tego błędu. Jednak z uwagi na mnogość platform i systemów, z których korzystają gracze w TWoM, może to zająć nieco czasu. Dołożymy starań, żeby nie było to więcej niż kilka dni. Zespół 11 bit studios
|
|
Temat:
11BIT
rockq napisał(a):11 bit team member napisał(a):Jesli chce sie Pan oraz kazdy uczestnik dyskusji mierzyć z prognozami i spekulacjami, to wskazuje jedynie, ze trzeba duzo googlowac i analizować. Duzo wiecej. W przeciwieństwie do innych uczestników dyskusji, nie muszę googlować, bo mam, podobnie jak Wy, dostęp płatnych (i nietanich) opracowań na temat branży. Dobrze wiesz, że niemal wszystkie zapowiadają w nadchodzących latach stagnację branży i rynku, przy rosnącej presji konkurencyjnej. Ale hej, dalej udawajmy, że droga jest prosta i jednokierunkowa :) Primo, na TY nie przechodzilismy, preferuje jednak per Pan. Secundo, platne opracowania nie zalatwiaja sprawy. Te same, ktore mowia o smierci PeCeta jako maszyny do grania od lat? No nie. Tercio, Zarzad ma prawo skonsumowac owoce ciezkiej pracy, choc tylko w malej czesci, tak jak Pan ma prawo skonsumowac zyski na akcjach. Sa tu tacy, ktorzy zaufali od 2010, i doskonale na tym wyszli. Ja posiadam subiektywną wiare w prace i talent, wiec mysle, ze bedzie dobrze. pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Proszę Pana - to nie jest zarzut, ani odpowiedz na krytyke, tylko stwierdzenie pewnej prawidlowosci. Moze Pan zrobic z ta informacją, co Pan chce. Jesli chce sie Pan oraz kazdy uczestnik dyskusji mierzyć z prognozami i spekulacjami, to wskazuje jedynie, ze trzeba duzo googlowac i analizować. Duzo wiecej.
PS - "Zauważyłem, że Twoje wpisy na tym forum zawsze pojawiają się pod słowami krytyki. NIGDY nie widziałem byś gasił tutaj zbytni entuzjazm." Ano tak. Taki wlasnie ze mnie krytyk krytyki :)
|
|
Temat:
11BIT
Dzien Dobry,
Ja do tych wszystkich otrzeźwiajacych, i trzeźwych, i sceptycznych - versus napaleńcy, rozgrzani i jak tam Panstwo ich zwiecie - chciałem zaadresować pewną informację, wielokrotnie przez nas powtarzaną - otóż TWoM to nie jest pierwsza gra, jaka na siebie zarobiła, bowiem wszystkie nasze gry (osiem produktów de facto!) zarobiły. Wszystkie. Jedne troche, inne troche wiecej, a kilka bardzo duzo (AWE, Anomaly Korea, A2 & TWoM). Sporo z nas robi gry od lat dziewiecdziesiatych, wlaczajac w to prace w CDP, wiec doswiadczeniem mozemy sie rownac z tuzami, i w kraju i za granica. Sam zarzad + kilka osob z kregoslupa firmy to jest okolo 150 lat pracy w grach w sumie (kazdy po 10-20 lat w branzy).
Nie zebym tu rysował turbo-optymistyczny scenariusz, ale zarzuty nt. braku doswiadczenia, albo tego, ze ryzyko jest duze, bo wysoko wyskoczyc to sie kazdemu moze udać raz w zyciu, są kompletnie od czapy. Wiedza o rynku gier to jedno (tak specyficznym, ze duza czesc inwestorow niestety kompletnie nie wie o co chodzi w tej branzy, co potwierdza na wielu stronach tego wątku), a spojrzenie na potencjal i ocena biznesu to drugie (w ktorych to analizach tez widac niestety elementarne błędy). Zachowajmy zloty srodek - czyli warto widziec plusy (chyba nie brakuje takowych w dzialanosci 11bit?...), a minusy punktowac odpowiednio z merytorycznym uzasadnieniem. Natomiast jesli ktos probuje budowac informacje o społce na podst. niepelnej wiedzy, lub błędnej, to taka informacja niestety nie posiada za duzej wartosci. Tu sie chyba zgodzimy wszyscy. pozdrawiam
|
|
Temat:
11BIT
Szanowni Państwo,
Serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję z udziałem członków Zarządu 11 bit studios s.a., która będzie miała miejsce 12 lutego bieżącego roku w Centrum Giełdowym (Sala Catalyst) przy ul. Książecej 4 w Warszawie.
Początek konferencji: godzina 14:00.
Na konferencji zaprezentujemy podsumowanie realizowanej przez 11 bit studios s.a. strategii, omówimy szczegóły sukcesu ostatniej produkcji Spółki - gry This War of Mine oraz przedstawimy dalsze plany.
Zapraszamy!
|
|
Temat:
11BIT
Cytat:Niewątpliwie sukces etc etc ale ten bardzo dobry wynik jest w okresie poświątecznym, czyli kiedy poziom sprzedaży jest bardzo niski. Warto doczytać czym są wyprzedaże na Steam. A w temacie 11 bit studios. TwoM grą roku wg Polygamii: polygamia.pl/Polygamia/1,96455...pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Ten trailer wart jest chwalenia się wszędzie, gdzie tylko można. pozdrawiam.
|
|
Temat:
11BIT
Cytat:rozwalił mnie ten text admina że nie mogą sobie poradzić z EBI A Sony nie poradziło sobie z wykradzeniem danych uzytkowników a Steam sie kiedyś zespuł. Awarie rzecz normalna, bez przesady.
|
|
Temat:
11BIT
chimpo napisał(a):Terminologia jest następująca:
News - wiadomość o grze Preview - zapowiedź gry, opis rozgrywki z wersji przedpremierowej Review - recenzja końcowej gry z oceną podsumowującą. Cytat:pojawiła się recenzja dziennikarskiego preview, oczami komputerowca ale nie hardcorowego gracza na moim ulubionym Spiderku Użytkownik chimpo ma rację, recenzja to ocena finałowego produktu. Spidersweb niefortunnie trochę używa tego terminu w odniesieniu do zapowiedzi (to tak trochę jakby recenzja trailera filmu). Natomiast sam artykul jest świetny (nie tylko, że bardzo pozytywny dla TWoM) ale dlatego, że autor dogłębnie sprawdził grę, którą opisywał. Dobra, rzetelna robota.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Może Państwo nie zauważyli Vimeo. Zatem: film jest bardzo pogaty w szczegóły graficzne. Między innymi dlatego również założyliśmy swój kanał na Vimeo, gdzie w pierwszą dobę film został obejrzany ponad 60.000 razy. This War Of Mine - Vimeo full HDGeneralnie polecamy wersję na Vimeo ponieważ jest o wiele lepiej przetrawiona przez kodek, niż wersja Youtube. pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Fantomas napisał(a):Jasne, W3 jest ukończony, 2 pracowników CDR praktycznie nie za bardzo miało co robić to sobie zmienili pracę bo zawsze marzyli o robieniu małych gier, bo rzekomo tam to dopiero można się wykazać kreatywnością. A świstak siedzi i zawija.
Spółka się parę razy odżegnywała od F2P - nagle stwierdziła, że jednak to rozważa i zapanowała powszechna radość. Wiadomo, skoro Anomaly nie podbiło rynku to na pewno F2P to zrobi. Cóż to za problem stworzyć hit freemium.
No po prostu wysyp samych pozytywnych informacji. Sky is the limit, co tam kto chce itede. Obawiam się, że to nie koniec dobrych wiadomości z naszego obozu.
|
|
Temat:
11BIT
Pierwsza z bardzo ciekawych wiadomości z 11 bit studios:
Do 11 bit studios z ekipy Wiedźmina przechodzą Lead Gameplay Designer Maciej Szcześnik oraz Gameplay Producer Marek Ziemak.
Po latach pracy nad serią Wiedźmina, Lead Gameplay Designer Maciej Szcześnik oraz Gameplay Producer Marek Ziemak postanowili dołączyć do zespołu 11 bit studios. "Absolutnie cieszę się z przejścia do 11 bitów. Będę odpowiedzialny za całkowity design gry, która właśnie powstaje w mojej głowie. To kapitalne uczucie, kiedy w wyobraźni tworzę po kolei elementy świata, jego postacie, zasady nim rządzące i widzę, że pusta kartka zapełnia się moimi pomysłami, które następnie ożywają." - powiedział Maciej, który będzie Lead Designerem jednej z nowych gier 11 bit studios.
Marka Ziemaka rola będzie ujawniona w najbliższym czasie razem z informacjami o nowych projektach, które 11 bit studios ma w produkcji: "Jestem bardzo zainteresowany sceną mniejszych, niezależnych gier już od dłuższego czasu i fascynuje mnie świeżość i kreatwyność w tych grach. Nie wchodząc w szczegóły, oczekujcie od nas świetnych wiadomości gdzieś w okolicach marca." Grzegorz Miechowski, prezes 11 bit studios dodaje: "Tworzymy gry w mniejszych zespołach, w których wkład kreatywny jest najważniejszym elementem. Mieć tych ludzi w zespole oznacza wejście 11 bit studios na kompletnie nowy poziom."
---------------------
|
|
Temat:
11BIT
Wszystkie informacje bieżące znajdziecie Państwo na: www.facebook.com/11bitstudiosP...czasem z trochę innej beczki (po angielsku) na: https://www.facebook.com/11bitstudiosJeśli chodzi o strategię - prosimy o cierpliwość, za to absolutnie i z pewnością ucieszą Państwa rzeczy, które będziemy niedługo ogłaszać. A poza tym aktualnie przygotowujemy się do targów GDC i PAX East.
|
|
Temat:
11BIT
<troll mode> Pracujemy nad nowymi fajnymi rewolucyjnymi projektami. </troll mode>
Proponuję zajrzeć do innych wątków / inne fora i zobaczyć reakcje akcjonariatu dużych spółek growych, kiedy obietnice nie pokrywały się z rzeczywistością. Koreluje to również z wartością akcji. Proszę przejrzeć dupnięcie akcji CDP, kiedy rozgrzane głowy oczekiwały zbyt wiele, choć CDP i tak sobie świetnie radzi i robi kapitalne gry.
Informowanie o grze (jakiejkolwiek) na forum giełdowym lub w raporcie, to nie jest (wbrew tutejszym opiniom) wyłącznie informowanie akcjonariuszy, tylko spalenie assetu w postaci zapowiedzi gry. Wiemy z doświadczenia, że prasa growa wyszukuje takich informacji. Potem oficjalne ogłoszenie gry już nie jest żadnym "kaboom", bo o grze wiadomo, przynajmniej w Polsce.
Kombinujemy w wielu kierunkach i naszym zadaniem jest wykorzystanie wiedzy, talentu i doświadczenia, aby zrobić grę, która zawojuje świat. Wierzę, że to nastąpi i mam nadzieję, że już z jednym z tych IP, nad którymi właśnie siedzimy. pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Dzień dobry, Siup! Paczka gier 11 bit w Humble Weekly Sale: http://www.humblebundle.com/weeklyCytat:Five magnificent games plus extra awesome content. The Humble Weekly Sale features a new deal every Thursday. Be sure to jump on this amazing offer before it’s gone! This week, pay what you want for Anomaly Warzone Earth, Anomaly Warzone Earth: Mobile Campaign, Sleepwalker’s Journey, and Funky Smugglers. If you pay more than the average, you’ll also receive Anomaly Korea, along with sweet bonus content: an Anomaly 2 mech figurine 3D print source file and wallpaper galore! pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Pierwsze znaczne dobre wieści z prasy brytyjskiej: www.gamesradar.com/anomaly-2-r...Cytat:If Anomaly Warzone Earth was any indication that tower offense games were good, Anomaly 2 confirms that they’re amazing. Play the game alone, and you’ll discover a rich Story Mode with enough challenge and surprises to keep you coming back for more. Play it with others, and a whole new way of experiencing the game becomes available.  kliknij, aby powiększyćpozdr.
|
|
Temat:
11BIT
SimonS napisał(a):"The thing is we miss testers actually" ... to the number we'd be happy with. Czegos takiego brakuje :) No przeca nie robimy gry bez (setek) testerów. Ale chcemy więcej! pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
A tymczasem na stronach Humble Bundle: http://www.humblebundle.com/The Humble Mobile Bundle offers Contre Jour, Anomaly Korea, Plants vs. Zombies, and Bladeslinger on Android for as much or as little as you fancy paying. If you beat the current average price, you'll also receive The Room and Metal Slug 3. pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Witam,
Proszę nie wiązać wyników z GC ze skalą piractwa, to nie są nakładające się zbiory.
pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
regisek napisał(a):Kolejny artykuł Stana Just na gamasutrze. Tym razem o dniu producenta. Znowu pospekuluję - być może wydadzą coś na Windows 8 i być może nowa gra to będzie strategia. Witam, Blog Stana - a w szczególności ostatni artykuł - rozpoczyna się od: Cytat: The following are just bits and pieces from a different times and places that together aim to create a mosaic experience of a regular day in a certain gamedev role. Does not represent any real events! Z tego powodu proszę nie interpretować wpisu jako rzeczywistego opisu naszych działań. Niemniej mamy nadzieję na pokazanie czegoś zajebistego wkrótce! pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Witam, A tymczasem na Gamasutrze post mortem Anomaly: Cytat:A candid look inside the development of the "inverted tower defense" game. pozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Trochę z innej beczki. Ciekawa historia o tworzeniu gier Anomaly przez pryzmat rozwoju urządzeń mobilnych. Albo o rozwoju urządzeń mobilnych przez pryzmat tworzenia gier Anomaly: Cytat:A lot of time has passed since we published AWE. A year in mobile device development is like ten years in consoles. When iPad2 appeared, it became obvious that its GPU efficiency skyrocketed. Next generations were even faster. We decided to take advantage of this while developing Anomaly Korea.  kliknij, aby powiększyćhttp://kotaku.com/anomaly-korea/pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Witam,
Mechanizm App Store'a pozwala na uruchamianie gry o konkretnej dacie dla danej strefy czasowej. Czyli nasze gry startują w nocy naszego czasu. Puszczenie info wcześniej = zonk. Puszczenie info później = lekkie spóźnienie. Wybieramy to drugie. Strefy czasowe nie pomagają nam w tym wypadku. :(
pozdr.
PS - nieźle do późna siedzimy, co nie? :)
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
chimpo napisał(a):Trochę pokombinowałem i udało mi się wejść na amerykański Google Play. Potwierdziłem u Indian Ameryki Północnej. Jest tamże Funky na Google Playu. Żartowałem, u białego Amerykanina potwierdziłem. pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Cytat:Ale to chyba nie o to chodzi żeby cache czyścić A niech se robią z tabletami i smartphonami co chcą. :) Faktem jest, że jest taki bug na niektórych urzadzeniach Androidowych. Czasem trzeba to zrobić, coby odświeżyć Google Play. Gdzie to biurko się znajduje? Bo jak napisałem " nie jestem pewien z tą ogólnoświatowością wyświetlania bannerków ", ale wydaje mi się, że są globalne. Mogę tylko sprawdzić w Polsce i Korei. (mogę też zmieniać proxy, ale szkoda czasu, więc jak ktoś ma możlwiść sprecyzować jak to jest z tymi bannerkami, to bardzo proszę). pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Witam,
O ile wiemy, "featured games" na Google Play sa na całym świecie takie same. Jeśli się nie wyświetlają gry z tego tygodnia, to należy opróżnić cache'a i wejść do sklepu jeszcze raz. Tak czy siak - nie jestem pewien z tą ogólnoświatowością wyświetlania bannerków.
Z innej beczki - Funky Smugglers Game of the Week on Mac App Store (na pewno w USA).
pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Cytat:Chodzi o bardziej złożony i profesjonalny przekaz do inwestorów (nie piszę o raportach okresowych), w którym byłoby na tyle dużo informacji odnosnie np. planów produkcyjnych gier wraz z czasowymi założeniami, które jednocześnie nie dałyby cynku konkurencji... Czy da się to zrobić? Chyba tak - patrząc na ostatnią konferencję CD Red, podczas której zapowiedzano produkcję nowej gry, której premiera będzie za .... 2 lata...
1. Konferencje (kosztowne) dla gier mobilnych nie mają sensu. To nie ten cel. Konferencje CDP nie są adresowane do akcjonariuszy (przynajmniej nie w pierwszym rzędzie), ale do graczy. To początek kampanii marketingowej. 2. Jak do tej pory, CDP ogłaszał gry, które nigdy nie ukazywały się w planowanym terminie, więc dla jednych mają informacje o premierze, a potem wypuszczają informacje o jej przekładaniu. Gdzie jest zatem wartość tej informacji? 3. Tworzenie gier jest procesem dość elastycznym. Niektóre rzeczy trwają krócej niż plan zakłada, niektóre dłużej. Nie jestem przekonany czy informowanie o premierach gier a następnie ich przekładanie to dobra praktyka. O ile wiem, City też ogłaszało gry, których premiery konsekwentnie poprzesuwało. Cytat:nie bardzo rozumiem tego "uffff" Uffff, wyrzuciłem z siebie myśl o wulgarnym użytkowniku FB. Czego tu nie da się zrozumieć? Cytat:Chodzi o bardziej złożony i profesjonalny przekaz do inwestorów (nie piszę o raportach okresowych), w którym byłoby na tyle dużo informacji odnosnie np. planów produkcyjnych gier Znacie Państwo nasze plany przecież. Jeśli w imadło wejdą nowe gry, na pewno poinformujemy o tym oficjalnymi kanałami. Przecież to nie będzie tajemnica, wręcz przeciwnie - chwalenie się nowymi projektami to w zasadzie początek ich "prawdziwego życia". Cytat:Wszyscy wiemy, że fundusze zawsze stoją w lepszej sytuacji informacyjnej względem mniejszościowych i drobnych... Przyjmowanie takiego założenia to - nomen omen - spekulacja. pozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
Witam,
@Asston Nie. To nie jest gra pasująca do modelu in-app purchases. To jest gra tzw. premium.
@cadman 1. Będzie. Druga część pytania - forum to nie jest miejsce do komunikatów nt. czasu i sprzedaży produktów. Jak już kilkukrotnie tłumaczyłem, tego typu informacje muszą być równo dostępne dla wszystkich akcjonariuszy i ogłaszane oficjalnymi raportami / komunikatami. 2. Mamy odpowiedni plan dla tej gry, ale to są informacje, które również nie powinny być podawane tutaj.
Mam nadzieję, że rozumieją Państwo, że nie tylko etyka giełdowa, ale także zwykła ludzka uczciwość powoduje, że nie możemy ujawniać takich informacji. To jest przemysł rozrywkowy (show-business albo jak kto woli entertainment industry), w którym jeden krok może zdecydować o ogromnym sukcesie (czego oczywiście wszyscy sobie życzymy) i informowanie o takich krokach przed ich wykonaniem byłoby nie tylko zdradzaniem planów, ale także forowaniem pewnej grupy ludzi. Wszak informacja ma swoją wymierną wartość, kiedy chodzi np. o cenę akcji.
Jeśli chodzi zaś o informacje podawane np. na portalach piszących o grach - często są to informacje nie od nas, nieweryfikowalne, więc proszę nie traktować ich jako oficjalnych.
Ostatnia sprawa - na naszym profilu na FaceBooku zdarzają się czasem mało przyjemne wpisy od niecierpliwych akcjonariuszy a ostatnio jeden użytkownik pozwala sobie na wpisy wprost agresywne i wulgarne (usuwamy je, bo to naprawdę źle wygląda). Akurat poziom dyskusji na tym forum pokazuje, że tutaj rozmawiają ze sobą ludzie inteligentni i kulturalni, więc to nie jest uwaga do Państwa, ale mam potrzebę wyrzucenia tego z siebie :) Otóż, nie bardzo wiem jak wpisy typu "kurwa, róbcie szybciej te gry, żeby mi akcje rosły" mają pomóc w robieniu gier, przyspieszeniu ich produkcji albo w wizerunku firmy. Uffff, no i wyrzuciłem :)
pozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
Witam,
My nic o tym nie wiemy, nie rozdajemy kodów do Sleepwalkera i Anomaly Korea.
Należy spytać autorów o co im chodzi.
pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Witam,
@chimpo Fakt, to przeoczenie z naszej strony, przepraszamy. Było dużo pracy związanej z zamknięciem gry na PS Store i przygotowaniem materiałów do kolejnych gier. Wewnętrznie dużą większą uwagę poświęcamy tworzeniu gier, stąd ten niefartowny brak komunikatu. Jeszcze raz - przepraszam.
@topfacet Ponieważ nie ustawiamy dat z dużym wyprzedzeniem, tylko zamykamy projekt jak najszybciej możemy. Zbytnio się pospieszyliśmy z ustawieniem Funky na lato, ponieważ zdecydowaliśmy zrobić ją większą niż pierwotnie zaplanowano. Niemniej, opóźnienie nie jest wielkie - niedługo więcej szczegółów.
pozdr.
PS - źle świadczy o spółce jeśli dużo komunikuje a mało robi. U nas jest na szczęście odwrotnie. Od komunikatów wartości nie przybywa, a od pracy już tak.
|
|
Temat:
11BIT
piotrch napisał(a):Chodziło mi po głowie, czy spółka zamierza wprowadzić własny kanał dystrybucji swoich produktów, np. na stronie. witam, Na stronie http://www.anomalythegame.com można już od jakiegoś czasu kupić grę od nas bez DRM-ów na PC, MAC i Linux, dostać od nas klucz na Steam oraz soundtrack z gry. Płatność paypal, amazon payments albo przez google checkout. (Na paypalu tak naprawdę nie trzeba konta, bo po wyborze tej opcji jest jeszcze opcja "pay with credit card if you don't have paypal account"). pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Cytat:Czy spółka rozważa prowadzenie biznesu typu freemium? Uważnie przyglądamy się każdemu segmentowi rynku, czy każdej nowej platformie. Ten model wydaje się dość kuszący i nie wykluczamy tworzenia gier tego typu w przyszłości. pozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
Dzień dobry! Dla zainteresowanych - filmik z człowiekiem z zespołu, wywiad Krzysztofa Gonciarza z TV Gry: http://tvgry.pl/?ID=2224Cytat:Odwiedził nas Paweł Miechowski z firmy 11bit studios! Gramy wspólnie w nadchodzącą wersję Anomaly: Warzone Earth na Xboxa 360, a także rozmawiamy o życiu niezależnego zespołu developerskiego. pozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
witam, pierwsze wrażenia z Anomaly Warzone Earth w wersji na Xboxa: Cytat:I've spent a lot of time playing Anomaly Warzone Earth on my iPad since first getting my fingertips on it, and I find it superior to the original PC version. The intuitive touch-based controls just work so well on the platform. But after about an hour of playing on the Xbox 360, I'm starting to rethink that assessment. Artykuł Dave'a Hinkle'a, zródlo Joystiq.pozdr. A tutaj GameTrailers - czlowiek z zespolu o Anomaly na Xboxa: www.gametrailers.com/video/dev...
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Kapitalne podsumowanie roku na stronach brytyjskiego Guardiana. Dziennikarze wybrali 10 najlepszych gier wydanych w 2011 na smartfony: www.guardian.co.uk/technology/...Zestawienie rozpoczyna Anomaly Warzone Earth podsumowana tak: Cytat: It’s relentless, smart and challenging stuff, with sharp, detailed top-down visuals. There’s an Xbox Live Arcade version coming next year, so get practicing on your phone now.
pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Anomaly od wczoraj na Kindle Fire, w związku z tym polecam film dokumentalny o ciężkiej pracy programisty: I wogle:  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
11BIT
witam, wiadomość z ostatniej chwili: Anomaly Warzone Earth nominowana do nagrody Best Strategy of 2011 na serwisie Gamespot!!! Cytat:This year saw a great amount of diversity in the Best Strategy category. On one end of the spectrum, you have Anno 2070 and Shogun 2. Both are massive strategy and war simulators that require a keen managerial sense to keep your growing empire on track. On the other end is Frozen Synapse and Anomaly, which both offer a creative spin on genre standards. www.gamespot.com/best-of-2011-...pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Cytat:Skoro wydawca jest Microsoft to zdaje mi się że o wersji na PS3 możemy zapomnieć. witam, nie wiem skąd takie informacje. To że wydawcą jest Microsoft to dla nas super wiadomność. Pracujemy bezpośrednio z operatorem XBLA. Nie ma to wplywu na inne platformy. pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Jak mawial John Cleese - teraz cos z zupelnie innej beczki: www.11bitstudios.pl/pl/uaktual...Cytat:Anomaly HD oraz wersja regularna na urządzenia przenośne Apple'a jest od teraz na jakiś czas w ekstra ofercie - o 50% taniej. Świętujemy w ten sposób uaktualnienie do wersji HD. Od dziś gra w pełni wykorzystuje rozwiązanie iCloud, czyli przechowywanie stanu gry "w chmurce". pozdr.
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Otoz tutaj ostatni raport: Cytat:Wydanie gry Anomaly Warzone Earth HD na platformę Android Zarząd 11 bit studios S.A. (dalej: "Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 30 listopada 2011 r. rozpoczęła się sprzedaż nowego produktu Spółki - Anomaly Warzone Earth HD na tablety z systemem Android w sklepie cyfrowym Amazon Appstore. Gra dostępna jest w cenie 3,99 dolarów na terenie USA. (...) W dalszej kolejności, w ciągu najbliższych dni planowane jest ukazanie się gry w Amazon Appstore (na terenie USA) na flagowy tablet tej firmy - Kindle Fire. Tuż po tym do sprzedaży na całym świecie poprzez sklep cyfrowy Android Market planowane jest wprowadzenie wersji na telefony i tablety z systemem Android od wersji 2.2 w górę. Spółka poinformuje o tych zdarzeniach raportem bieżącym. www.newconnect.pl/index.php?pa...
pozdrawiamy PS. Data 4 listopada to jest jakis blad, byc moze to jest data zalozenia id produktu albo cos takiego.
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Cisza ostatnio w aktualnościach ze strony 11bit spowodowana jest ogromem pracy wkładanym w rozwój. Krótkie podsumowanie zatem naszej strony: www.11bitstudios.pl/pl/co-slyc...Cytat:Zapraszamy do przeglądu aktualnych i niedawnych wydarzeń: - Anomaly w sklepie cyfrowym Steam była w rewelacyjnej promocji Daily Deal z 20 na 21 listopada z obniżką 66%. Jeśli ktoś nie zdążył nabyć w tej ekstra cenie, może nadal zakupić grę w Steamie ze sporą obniżką. Trwa bowiem wielka promocja Autumn Sale, gdzie Anomaly jest o 50% taniej. - Wielkość zespołu wzrosła z 12 do 17 osób + testerzy.
|
|
Temat:
11BIT
Cytat:Ja to nawet tego retuszu nie widzę. Jeżeli chodzi o grafikę wersja HD różni się tylko kolorami. Witam, Wersja HD nie różni się od zwykłej kolorami. Wersja HD na iPada 2 ma o wiele bogatszą grafikę: (to jest optymalizacja wyłącznie pod kątem iPada2, bowiem tylko ten jest w stanie sprzętowo udźwignąć dodatkowe efekty jak np. chmury, animowane drzewa etc.) • Full screen post-processing effects that include -Glow effects -Saturation enhancements -Contrast enhancements -Color filters -Zoom blur effects • Red outlines for enemy towers. • Additional visual assets such as clouds and new tactical view details. • Even more shadows for a better sense of depth. • Dynamic environments with animated trees, urban objects, and more. pozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Wielki update Trinity trafił dziś na App Store: - nowy tryb Squad Assault Rearmed - wersja HD staje się uniwersalna (tzn. posiadacze uruchomią ją także na swoim iPhonie) - specjalne ulepszenie grafiki dla posiadaczy iPad 2 Z tej okazji promocja - wersja zwykła i HD o 50% taniej, za 0,99 i 1,99 $. www.apppicker.com/news/2011100...Cytat:I’ver personally reviewed over 2,000 apps since last year and Anomaly Warzone Earth is one of the finest game apps around. Today, Chillingo, publisher of Anomaly Warzone Earth (the maker is 11bit studios), announced an update, named Trinity, for both the iPhone/iPod touch and the newly minted Universal (formerly iPad only) versions.  kliknij, aby powiększyćpozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Przesyłam informację prasową 11 Bit Studios S.A. dotyczącą emisji nowej serii akcji. 11 bit studios SA (11B) chce zwiększyć moce produkcyjne(Warszawa 05.10.2011) Notowana na New Connect spółka 11 bit studios SA planuje emisję akcji w celu zorganizowania dodatkowego zespołu tworzącego gry i uruchomienie prac równolegle nad kolejnymi grami. Dzięki temu możliwe będzie zrealizowanie większej liczby premier i zwiększenie dynamiki przychodów i zysków. 11 bit studios SA odniosło ogromny sukces ze swą pierwszą grą, Anomaly Warzone Earth, która ukazując się na dwie platformy w kwietniu 2011 roku przyniosła spółce solidne zyski już w II kwartale 2011 r. Kolejne dwie wersje gry pojawiły się w sierpniu 2011 roku i wpłyną na wynik III kwartału. Działalność spółki została bardzo szybko zauważona na całym świecie, o czym świadczą wysokie pozycje w rankingach sprzedaży, bardzo wysokie oceny dziennikarzy specjalistycznych oraz szereg nagród przyznanych grze, w tym prestiżowa Apple Design Award, którą za doskonałość wykonania i innowacyjność nagrodziła spółkę firma Apple. "Rozpoznawalność spółki 11 bit studios SA jako producenta o wysokich kompetencjach, tworzącego znakomite gry przeznaczone do dystrybucji cyfrowej oraz potwierdzenie w działaniu skuteczności przyjętej strategii skłoniło nas do wykorzystania szansy rynkowej i zwiększenia liczby wydawanych gier. Przyniesie to lepsze zyski i przyczyni się do wzrostu wartości spółki" - mówi Grzegorz Miechowski, prezes zarządu 11 bit studios SA. Środki pozyskane z oferty prywatnej pozwolą na stworzenie równoległego zespołu produkcyjnego i uruchomienie prac nad kolejnym tytułem. Nowi ludzie zyskają wsparcie merytoryczne i marketingowe obecnych pracowników spółki, którzy odpowiadają za sukces rynkowy Anomaly Warzone Earth. Pierwsze wersje nowo opracowywanych gier trafią na rynek jeszcze w 2012 roku.
pozdrawiamy 11 bit studios spółka akcyjna ul. Gdańska 2 lok. 82, 01-633 Warszawa, Poland phone +48 22 2434004 fax +48 22 2433995 http://www.11bitstudios.pl
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Gra jest na promocji i jak ktoś zauważył wcześniej, jest w topsellers. Ale nie jest to najlepsze miejsce, bowiem w nocy było tak:  kliknij, aby powiększyćDzięki i pozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Zapraszam do kupna Anomaly po super wyjątkowej cenie - w sklepie Steam do nocy z czwartku na piątek gra za jedyne 3.33 Euro, czyli jakieś 12 PLN. Jeśli ktoś chce się przekonać co robimy, to doskonała okazja - nie będą Państwo żałować, bo to świetna gra jest. LINK DO GRY NA STEAMIE kliknij, aby powiększyćpozdrawiam!
|
|
Temat:
11BIT
Witam,
Przesyłam komentarz od założycieli odnośnie ostatnich komunikatów giełdowych:
Drodzy Akcjonariusze,
Dnia 25 lipca 2011r i 26 lipca 2011r. przekazaliśmy część posiadanych akcji spółki 11 bit studios S.A. bliskim nam osobom, aby zabezpieczyć ich przyszłość. Od tej chwili stały się one współakcjonariuszami spółki i nasze wspólne losy są jeszcze bardziej związane.
My, niżej podpisani założyciele i członkowie Zarządu, jesteśmy nadal wraz z pozostałymi osobami, odpowiedzialni za budowanie wartości spółki i sukces rynkowy jej produktów. Przedsięwzięcie, w którym uczestniczymy, jest naszym głównym zajęciem, z którym wiążemy przyszłość naszą i naszych rodzin. Dotychczasowe osiągnięcia potwierdzają, że przyjęta strategia jest słuszna, a firma ma bardzo duży potencjał, który staramy się wykorzystać w interesie wszystkich akcjonariuszy.
Grzegorz Miechowski Michał Drozdowski
pozdrawiam
|
|
Temat:
11BIT
Skasowalem wpisy na facebooku angielskojezycznym piszac do obydwu Panów wiadomosc z prosbą o postowanie po polsku na www.facebook.com/11bitstudiosP...Wiec prosze tylko polskie posty pisac na polskim koncie facebook. edit - zreszta ktos inny napisal wczesniej na 11bitstudiosPL i nie byl kasowany, latwo sprawdzic date.
|
|
Temat:
11BIT
Frog napisał(a):A w spółce chyba kryzys kadrowy. Co zdolniejsi uciekli do Niemiec i mamy co mamy: Cytat:Do gry, którą aktualnie produkujemy, pilnie poszukujemy programistów. www.11bitstudios.pl/pl/program... Zdecydowanie zaprzeczam, potrzebujemy większych mocy przerobowych. Nowości z Kotaku: kotaku.com/5822979/turn-the-ta...Cytat:Anomaly Warzone Earth is One of the Hottest iPad Games Yet
|
|
Temat:
11BIT
Poniewaz jest tam pokazany iPad (w zapowiedzach video). iPhone i iPad oraz iPod touch wchodza na AppStore w tym samym momencie.
|
|
Temat:
11BIT
Frog napisał(a):Grałem na PC w demo i szczerze mówiąc nie kojarzę takich układów. Czyżby scenariusz i poszczególne misje były inne niż w wersji na platformy stacjonarne? Witam, Tak, levele zostały przygotowane specjalnie pod urządzenia iOS z kilku powodów: 1) Usuniety został Dowódca - z prostego powodu - sterowanie jednoczesnie Dowódcą i oddziałem i wykorzystywanie Zdolnosci byłoby ciezkie i niegrywalne na malym ekranie iPhona. Dlatego levele zostaly zbudowane pod katem grania oddziałem bez Dowódcy. Jego rolę spelnia teraz Gracz. (porownywanie z wersja PC touch screen nie ma tu sensu, bowiem PC moze wyswietlic o wiele wiekszy level "fizycznie" niz iPhone). 2) Otóż właśnie Touch screen, czyli ekran dotykowy. Rozgrywka została stworzona pod katem ekranu dotykowego. Wszystkie strategiczne akcje mozna wykonac z pomocą dotykania - intuicyjnie i wygodnie. Cala frajda plynie tu z grania poprzez dotyk. 3) Moc urządzenia - iPhone nie byłby w stanie plynnie wyswietlic duzego levelu, na ktorym jednoczesnie bylyby zachowane wszystkie bajerki graficzne - swiatla, efekty etc. Stad wiecej leveli, ale mniejszych. 4) Filozofia grania - na urzadzeniach dotykowych Apple'a gracz przyzwyczajony jest do czestych, ale krotkich sesji grania, stad przystosowanie gry do tego schematu. Tymaczasem wrazenia z pokazu gier EA Mobile i Chillingo na serwisie TouchArcade - w tym naturalnie Anomaly.Cytat:it’s easy to see why Anomaly Warzone Earth won an Apple Design Award at WWDC this year for the Mac version pozdrowienia
|
|
Temat:
11BIT
Buziek napisał(a):Pytanie do team'u 11bit: Jaka jest szansa, że Anomaly wyjdzie na Androida? Niestety nie każdy poddaje się trendowi Apple'a, a też chciałbym pograć na swoim telefonie :). Rozważamy wersja Androidową, zależy jak poradzi sobie iOSowa.
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Panie i panowie - pierwsze i bardzo świeże wrażenia z Anomaly na iPada. Celujemy aby grę wydać w sierpniu, więcej szczegółów wkrótce. www.touchgen.net/anomaly-warzo...Cytat:The controls are all simple one touch, and the gameplay is incredibly intuitive - without sacrificing the need for strategy.
Although developers swore the game needed to be “polished,” the version of Anomaly I played looked incredible. The shadows and dynamic lighting were beautiful, as rays of light reflected off metallic surfaces.
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Rany julek, skad to 3. miejsce? Gra zostala uhonorowana jako aplikacja MacApp Storowa, o swietnym designie i innowacyjnym charakterze, i przedstawiona jako 3. w kolejnosci. Nie ma czegos takiego jak 3. miejsce! Bylo 12 nagrod, wiec co? Ktos dostal nagrode za zaszczytne 12. miejsce? :D pozdrawiamy  kliknij, aby powiększyćwww.macstories.net/news/the-be...
|
|
Temat:
11BIT
regisek napisał(a):
1) Bardzo fajna jest oprawa muzyczna pana Musiała, planujecie z nim dalszą współpracę?
2) Tutaj ciągnięcie za język, jak nie odpowiecie zrozumiem - fajnie mi się grało w Anomaly aczkolwiek chciałbym dalej pograć. Czy myślicie nad DLC albo narzędziami moderskimi dla graczy?
3) Czy wybieracie się na E3 albo GDC w Kolonii?
4) Co możecie (i czy możecie) powiedzieć o współpracy z Chillingo? Daje dużo wolnej ręki czy bardzo ingeruje w produkt?
5) Z innej beczki - jakie są Wasze najbardziej wyczekiwane tytuły w 2011 (lub te które się już ukazały, co ląduje w Waszym Top 10)? U mnie z dużych produkcji numer 1 to Portal 2 - zawiesza poprzeczkę bardzo wysoko.
1 - tak, uważamy że to bardzo zdolny człowiek i liczymy na dalszą współpracę przy kolejnych projektach. 2 - też uważamy, że to ciekawa gra, w związku z czym będziemy nadal rozwijać koncept Anomaly, prosimy o cierpliwość, na konkretne zapowiedzi proszę poczekać. 3 - Na E3 nie, ale na Gamescom w Kolonii - tak. GDC Europe jest impreza towarzyszaca Gamescom. 4 - Wspolpraca uklada sie dobrze, ale za wczesnie jest na podsumowanie. Podsumowac bedziemy mogli kilka miesiecy po premierze, kiedy gra sie ukaze i bedzie znana sprzedaz oraz dzialania promocyjne. 5 - Kazdy w zespole ma inne, w moim wypadku to - Magicka, Portal 2 i czekam na Football Manager 2012 i na jakies ciekawe pomysły z gatunku niezależnych. @rafalania - wersja pudelkowa w Polsce juz jest, a spolka Just-a-game zadba o wydanie gry w pudelkach na pozostalych kluczowych rynkach (Europa i Ameryka Płn.). W najbliższych dniach gra ukaże się w krajach niemieckojęzycznych. @Qrczak 1 - Ze wzgledu na dobro spolki, czyli nas wszystkich jako akcjonariuszy, nie powinnismy podawac takich informacji tutaj. Taki rodzaj informacji podajemy oficjalnie jako komunikat prasowy do mediow branzowych i to jest zazwyczaj poczatek kampanii promocyjnej danego projektu. 2 - Bardzo trafnie na to odpowiedzial Watchdog ad. kreator plansz - raczej nie planujemy stworzenia czegos takiego. @Exar - Podanie daty premiery gry jest czescia dzialan marketingowych i promocyjnych. Forum SW to nie jest miejsce do oglaszania takich informacji, poniewaz - powtarzam - odbiorca takiej informacji jest spolecznosc graczy a nośnikiem sa media branżowe. Jaki sens mialaby kampania promocyjna gry ograniczona do forum? @FRog Czy to oznacza, że każdy kto kupił Anomaly na steam lub w pudełku, będzie mógł ściągnąć jakiś patch, dzięki któremu będzie można grać na PC metodą "na IPAD'a"?
Tak, będzie darmowy update dla posiadaczy na PC.
|
|
Temat:
11BIT
Dlatego chyba powinniśmy zadbać o pojawienie się na vgchartz zamiast zapowiedzieć datę i przesunąć ją potem o 2 tygodnie, bo zdaje się że taka jest praktyka? EOT.
|
|
Temat:
11BIT
A propos informacji o grze. Polecam ten link: GAMESPOT PCZjeżdżamy na dół i oglądamy najpopularniejsze tematy na Gamespot PC. Anomaly jest wśród nich. To jest właśnie informacja.
|
|
Temat:
11BIT
constant napisał(a):Bzdury. Niepewnosc tu rzadzi, "technikow" tu nie ma (obroty to zart), kurs leci na morde bo 11B team nie traktuje nikogo powaznie.
Oooo, to bardzo nieładny zarzut. Dostarczenie na rynek gry, która na metacritic ma user score >9 i critic score >8 jest niepoważnym traktowaniem? Powtórzę po raz ostatni - ciężko pracujemy nad każdą wersją platformową Anomaly i prowadzimy politykę informacyjną lojalną wobec wszystkich, którzy w jakikolwiek sposób nas wspierają. Cierpliwości, każdą informację ogłaszamy w stosownym czasie. pozdrowienia
|
|
Temat:
11BIT
Witam :) @videoyogi - trzeba się przełączyć na US MacAppStore, tam jest więcej. Nowa recenzja z miasta gier.
Cytat:gierka wciąga jak diabli pozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Odradzamy takich rzeczy, można ściągnąć niezły syf na komputer. A w temacie właściwym: i recenzja ze Strategy Informer. Cytat:Anomaly: Warzone Earth is exciting, clever and ultimately addictive. There's a level of innovation here that we rarely see in AAA gaming, and we'd like to see more of it please. If you have any interest in tower defence whatsoever, this is an essential purchase. pozdrawiamy, mazeł-tow!
|
|
Temat:
11BIT
TechnopolisCytat:Rozmowa z Pawłem Miechowskim z 11 bit studios o Anomaly Warzone Earth, inspiracjach twórców i grach niezależnych.
JMD: 11 bit - nazwa studia jest nowa, ale Wy nie jesteście debiutantami.
Paweł Miechowski: Zgadza się, nie jesteśmy (...)
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Trochę nowych materiałów z sieci podsyłam. PolygamiaCytat:Przyznam się, że grało mi się lepiej niż sądziłem, że będzie. Mimo wszystko wychowałem się na klasycznych mapach Tower Defense do WarCrafta 3, więc takie zabawy z konwencją są dla mnie sygnałem ostrzegawczym. Wygląda jednak na to, że tym razem pomysł się sprawdził. GeekLifeCytat:Honestly this reminds me of Command & Conquer 4 , but maybe that's a good thing, perhaps this will be what EA failed at doing. Either way this game is definitely looking to be a buyer pozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Witajcie forumowicze! Przepraszam za przerwe w udzielaniu się, ale doprawdy idziemy pełną parą. Dla Was - świeżutkie preview, sprzed parunastu minut, napisane w oparciu o wersja na Mac. LINKCytat:A few days later we were sent a preview build and fell in love. Cytat:The reversal of the tower defense idea is a good gimmick, but the execution is what makes this such a high-quality game. Postaram się podrzucić nieco informacji w niedługim czasie. pozdrowienia! 11 bit
|
|
Temat:
11BIT
Drogi Ekspercie,
W zeszłym tygodniu ukazał się film pokazujący grę na największym serwisie z filmami z gier na świecie GameTrailers.com, gdzie jako materiał ekskluzywny na głównej stronie zdobył widownię w liczbie ponad 20 tys. i średnią 8.2 na 399 głosów (nie podaję nawet ile osób ogląda to na youtube.com). Pod koniec tygodnia jeden z ludzi 11 bit w Barcelonie na ceremonii wręczenia nagród najfajniejszych gier komórkowych prezentował grę, co zakończyło się nagrodą "Best live pitcher".
Rozumiem, że skoro to jest "cicho o spółce", to postaramy się narobić jeszcze większego szumu. Dlaczego? Bo potrafimy.
pozdrawiam :)
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Ciekawostki z rozdania nagród IMG w Barcelonie. Link do bloga Anomaly TUTAJ. pozdrawiam,
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
goRz napisał(a):ekspertem od gier nie jestem ale na bazie testowania prostych aplikacji/zmian w firmie wydaje mi się, że w tej sytuacji koniec Q2 to będzie sukces. My jesteśmy :) Rany, ludzie, nie panikujcie, testujemy na bieżąco. pozdrowienia.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Testowanie bety raczej zrobimy wewnętrznie, acz decyzja jeszcze nie zapadła. W międzyczasie pojawił się artykuł na onecie o grze, jest to podsumowanie znanych faktów o grze, więc nie zawiera chyba nic nowego dla użytkowników niniejszego forum. Lubimy się jednak chwalić, dlatego podajemy LINK. pozdrowienia
|
|
Temat:
11BIT
constant napisał(a):>Nie wolno wklejać artykułu nie mając do niego praw,
...Poprosze o podstawe prawna, nie chce mi sie w to wierzyc. "No part of this magazine may be used or reproduced without the written permission of the publisher". Standardowa wstawka w piśmie drukowanym. Cytuję, ponieważ mam od redakcji pozwolenie na używanie cytatu. Generalnie, jeśli ktoś nie ma dostępu do Edge'a, to musi uwierzyć na słowo, że gra jest opisana w dobrym świetle. Może również sądzić, że łżę, hihihi. ;) pozdrawiam
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Frog napisał(a):Wszystko ładnie fajnie, ale ani nie da się tego rysunku przeczytać, ani nie ma linku... Można kupić Edge'a w Empiku przy rondzie de Gaulle'a (za jakieś 3 dychy). Nie wolno wklejać artykułu nie mając do niego praw, ale wolno zacytować fragment. Czuwaj!
|
|
Temat:
11BIT
Witam, W niedawnym EDGE (angielski miesięcznik o grach, wydanie styczniowe 2011) jest krótka acz gustowna zapowiedź naszej gry.  kliknij, aby powiększyćW podsumowaniu jest, cytuję "11 bit may just prove that the best tower defence is a tower offence." Czyli całkiem przyjemnie. pozdrawiamy, 11 bit studios
|
|
Temat:
11BIT
Frog napisał(a):Komentarze na YT już nie są tak przychylne. Eee tam. Jest masa przychylnych komentarzy w porównaniu do marudzących, mnóstwo odsłon i "przedruków". Trza pozytywnie patrzeć na świat. Link do strony rosyjskiej - tutaj filmik również wzbudził spory ruch. приветствия ;)
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Cytat:Faktycznie, kropka jest przesunięta. Ups. Już poprawione na stronie. Ciekawy link (to już było na naszym Twitterze) - pokazuje jak przyjemny ma odbiór trailerek. pozdrawiam i czuwaj!
|
|
Temat:
11BIT
Frog napisał(a):Martwi tylko to, co pogrubione. Już nie Q1, ale H1. Witam, 1. Nie mamy wpływu na to co piszą dziennikarze. Równie dobrze mógł napisać "coming this year". BTW - IGN to drugi największy serwis o grach na świecie. 2. Nowe screeny i jednocześnie pierwsza odsłona wersji Macowej dostępna jest na Weblogu TUAW.com kliknij, aby powiększyćpozdrawiamy!
|
|
Temat:
11BIT
Witam,
Odpowiadając Damianowi666 oraz użytkownikom pytającym o datę wydania gry: chciałbym podkreślić, że prowadzimy politykę informacyjną w zaplanowany sposób. Wszelakie stosowne informacje na temat nowych platform, dat wydania na poszczególne platformy lub innych istotnych elementów naszej działalności, ogłaszamy drogą oficjalną - poprzez komunikaty medialne lub odpowiednie raporty / komunikaty giełdowe. Informacje na temat debiutu gry podamy w nieodległym terminie, w swoim czasie. Każdą z takich informacji nagłaśniamy jak tylko się da.
Odpowiednie podawanie wiadomości o 11 bit ma świadczyć o lojalności wobec wszystkich akcjonariuszy, nie może to być faworyzowanie tych graczy giełdowych, którzy są akurat aktywni na tym forum. Mam nadzieję, że spotka się to z Państwa zrozumieniem. Niemniej jednak czasem podamy tu jakąś informację, która jest już publicznie dostępna (jak przykładowo ta o zapowiedzi z CD Action dostępnej na gry.interia.pl), ponieważ forum SWatch trzyma poziom i miło jest uczestniczyź w dyskusji (ale z naszej strony tylko o informacjach publicznie dostępnych).
pozdrawiam!
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Serwis Gry Interia przedrukował artykuł z miesięcznika CD Action, gdzie niedawno ukazała się zapowiedź Anomaly. Po artykuł kliknij TUTAJ. Jeśli ktoś nie miał w rękach miesięcznika, zapraszamy do lektury. Cytat:Zestawienie pojęć "polska produkcja" oraz "światowy sukces" to jak dotąd bardziej anomalia niż prawidłowość. W tej sytuacji nazywanie nowej gry made in Poland właśnie Anomalią zdaje się kuszeniem losu, które... chyba ma sens! Czuwaj! i Darz Bór!
|
|
Temat:
11BIT
Frog napisał(a):Pytanie do przedstawicieli 11bit. Kiedy planujecie rozpoczęcie pracy nad kolejną grą? Czy dopiero po pełnym ukończeniu Anomaly na wszystkie planowane platformy, czy też wcześniej? Witam. Na dzień dzisiejszy wszystkie siły skoncentrowane są na Anomaly. Dopiero kiedy zostanie ukończona, weźmiemy się za prototyp kolejnej. Nie jestem w stanie podać konkretnej daty. pozdrawiam.
|
|
Temat:
11BIT
Owszem, gra obsługuje oryginalną rozdzielczość przy wysokim framerate na 4g, iPad & iPod.
Czuwaj!
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Kolejna zapowiedź ukazała się w internecie - tym razem na serwisie Yahoo! games. Dostępna jest po kliknięciu TUTAJ. pozdrawiamy
|
|
Temat:
11BIT
Witam, Oto artykul na pocketgamerze - jedna z najwiekszych stron piszacych o grach iPhone/iPad. Zapraszam do lektury: www.pocketgamer.co.uk/r/Variou...Cytat:Anomaly: Warzone Earth isn't just a clever game concept, it's a well-executed one.
This unique twist on tower defence promises intense tactical gameplay, a superb presentation, and just the right amount of content to ensure satisfaction. It's a rare innovator in a genre packed with wannabes and copycats, aiming to deliver original, in-depth gameplay to rival the best in its class. Screen żywcem z iPhone:  kliknij, aby powiększyć
|
|