Guma92 napisał(a):Właśnie jak z tym wykupem, ktoś może podzielić się komentarzem, aby zostało dla potomnych:)?
1. Wypłacili odsetki ustawowe? jeżeli tak to czy od kwoty nominalnej czy od całości (z odsetkami)?
2. Co stało się z papierami na rachunku? zniknęły po wykupie?
3. Co z kosztami świadectw depozytowych, ktoś odzyskał poniesione koszty?
4. To w końcu wypłata na rachunek RoR czy maklerski?
U mnie sytuacja była odmienna:
Rolowałem obligacje bo po przedstawieniu propozycji z lepszym zabezpieczeniem, na lepszych warunkach bardzo mi się to spodobało.
Zapłacili mi wszystko razem z odsetkami ustawowymi na rachunek, który im wskazałem.
Ad 2 dziwne tylko było to, że papiery pozostały na rachunku maklerskim nie wyksięgowane do dnia wczorajszego (dziś już ich nie ma)
Ad3 Ja nie płaciłem za świadectwo depozytowe(dostałem z domu maklerskiego gratis)
Ad4 Myślę, że jeśli ktoś miał 1-2 tys. zł w obligacjach to temat olał i ponieważ spółka nie mogła się z nim skontaktować to finalnie załatwiając sprawę wyksięgowania wykupionych papierów poza KDPW dogadali się że też prześlą kasę na tą drobnicę.
Jeśli o mnie chodzi to z całej operacji jestem zadowolony ale może to wynika z tego że kupiłem obligacji za ponad 20 tysia i od początku wiedziałem, że rozciąganie sprawy w czasie działa na moją korzyść
Oczywiście jeśli ktoś wątpił w spółke to mógł s_ać po gaciach ale w takim przypadku po co kupował te obligacje minox?
Trzeba było kupić sobie obligacje skarbowe - nie było by ryzyka