Ale rzeźnia... 0,60 zł sprzedaż - 20procent m/m A kurs - 50%
|
|
|
|
Nowe info:
08/08/2017 złożono listę, do chwili obecnej nie zatwierdzona, sprawa nadal w toku.
Nalezy zamówić listę wierzytelności do czytelni tut. Sądu.
Można również złożyć wniosek o wyciąg z listy, opłata to 6 zł.
Ktoś może ma wgląd w w/w listę??
Jestem ciekawy a nie mam możliwości wybrania się do Warszawy...
|
|
Kieruje zapytania przez formularz internetowy i otrzymuje taka odp. Sam nic z tego nie rozumiem
Szanowni Państwo,
w odpowiedzi na Państwa zapytanie w sprawie: akt X GUp 565/15 zarejestrowane pod numerem 116999 otrzymane dnia 19-09-2017r. W odpowiedzi na zapytanie: Witam, Jaki jest aktualny stan sprawy ?
Odpowiadamy: Dzień dobry,
Ostatnie postanowienie 18/09/2017 zarządzenie dla syndyka o nazwie dokonac obwieszczeń.
Z poważaniem, stażystka A...............
Biuro Obsługi Interesantów Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy w Warszawie ul. Czerniakowska 100A 00-454 Warszawa
|
|
Ostatnie postanowienie 18/09/2017 zarządzenie dla syndyka o nazwie dokonac obwieszczeń.
Co to oznacza??
|
|
Sąd wyznaczył termin rozprawy na dzień 18/09/2017.
Ktoś się wybiera ??
|
|
Szanse na odzyskanie % z obligacji są takie same jak Uboat Line czy ciut większe ???
|
|
Temat:
IPOPEMA
Zyski nadal są. Zainteresowania zerowe Narazie żadnych istotnych strat. Czy jest już tanio ??
|
|
Temat:
FORTUNA
|
|
Za 2 tygodnie wykup obligacji A2, które mimo zapewnień nie zostały wprowadzone na catalyst
|
|
ktoś ma jakieś nowe informacje??
|
|
Temat:
ACTION
odświeżam. nowe minima a jak fundamentalnie, czy zyski z lat poprzednich to przekręt na Vat ?
|
|
Temat:
KERDOS
Też o tym myślę. Możliwe jest to tylko przy umowie kupna sprzedaży. Z czego się orientuję to ok 50zł w Mbanku. Pisz priv. Chyba że ktos ma inny pomysł ?
PS Sprzedam 4 szt KRS1217 za 1% :)
|
|
Witam,
Zbliża się koniec roku i próbuję podliczyć swoje inwestycje. Wiem że można odliczyć max 50% straty z lat ubiegłych. Ale jak to wygląda w przypadku gdy strata z lat ubiegłych przewyższa tegoroczny zysk ?
2012 zysk 2013 zysk 2014 zysk 2015 strata ok 10k 2016 prognoza ok 2k zysku
i tutaj pytanie czy w 2017 będę mógł rozliczyć pozostałe 8k straty z 2015r? Czy może bardziej mi się opłaca wygenerować zysk (sprzedając zyskowne akcje) tak aby tegoroczny zysk wynosił ok 5k, a w 2017 oczywiście liczę na spory zysk ;)
|
|
Temat:
SYNTHOS
Są takie plotki, ale na ile myślisz że to realne ??
|
|
Ciekawa oferta, W wywiadach można przeczytać że zainteresowanie jest duże. Jakoś nie widać tego na forach:)
|
|
To dobra wiadomość ?? Wysłałem w listopadzie listem poleconym do Sądu ZGŁOSZENIE wierzytelności pieniężnych w postępowaniu upadłościowym. - Obligacje serii A - te zabezpieczone hipoteką itd... Żadnych informacji od tego czasu, tylko pieczątka na zwrotce od listonosza.
|
|
 Taa, wykupione + odsetki. Choć jest happy end to ostatni raz coś kupiłem na Catalyst. Został mi tylko GNB....
|
|
W tym tygodniu ostatnie dni notowań. Jest jakieś nowe info ??
|
|
Aktualne notowania 67% Znowu nas ubrali ??
|
|
O już są :)
|
|
Kontaktowałem sie pod koniec grudnia o możliwy przedterminowy wykup ponieważ objąłem kilka sztuk, a widziałem że wykupują małych. Dostałem info że rozważają wykup całości. A dostał ktoś odsetki 11.01.16 ?? U mnie brak...
|
|
Dzięki za info, to jak to z serią A składać do sądu dokumenty czy czekać na administratora ? Ktoś ma jakieś wzory dokumentów które należy złożyć? Posiadam tylko świadectwo dep. ważne do końca roku.
|
|
Wygląda na to że ma ich dużo wiecej, więc albo to nie on albo wie na ile może sobie pozwolić wykupić. Cytat:W grudniu zeszłego roku w emisji na 13,2 mln zł objął on papiery za 3 mln zł. Wprawdzie seria ta (KRS1217) w ostatnich dniach najbardziej taniała, ale obrót to około 0,33 mln zł.
obligacje.pl/pl/a/4899-kamil-k...Wygląda żę znowu utopiłem. Co za prawo, co za rynek, co za ludzie...
|
|
Co to oznacza na drobnych ciułaczy? Nadal posiadam 2szt serii A, każde moje posunięcje to koszty 10-20% wartości a szanse na odzyskanie widać jakie są... ktoś coś??
|
|
UWAGA! KRS1217 - TKO 50% z dużą podażą Jakieś trupy ??
|
|
Temat:
TERESA
Cytat:10.09. Warszawa (PAP) - Sigvaris Holding wezwała do sprzedaży wszystkich akcji spółki Pani Teresa Medica. Wzywający oferuje po 15,45 zł za walor, przy czym akcjonariusz dominujący giełdowej spółki www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...Akcjonariusz dominujący posiada ponad 81%, czy jest jakaś szansa aby spółka pozostała na giełdzie, czy lepiej odpowiedzieć i się pogodzić ? Ahhh... Ale mamy rynek... Albo nie wykupią obligacji na catalyst, albo jazda jak np na Hawe, Getin, A jak już znajdzie się taką spółeczkę wypłacającą regularnie pond 6% dywidendą. Dostaje się taką wiadomość. Tylko załamać ręce...
|
|
Temat:
FORTUNA
Wiadomo co się dzieję z FORTUNĄ? Nowe minima. YTD - 43% Wyniki k/k bardzo podobne, bardzo negatywną informacją była ta o nie wypłaceniu dywidendy.  Może za rok wypłacą wtedy przy tym kursie byłaby bardzo atrakcyjna. Dodatkowo płynność jest prawie zerowa. Ale mam konto na Degiro i zauważyłem że moge kupić te same akcje oznaczone tym samym kodem: Fortuna Entertainment Group 52,000,000 NL0009604859 | Prague Stock Exchange Fortuna Entertainment Group 52,000,000 NL0009604859 | Warsaw Stock Exchange Czy to przypadkiem nie jest dual listing? Jak to wygląda ? Czy działa jakiś animator np. ktoś rzuca sporo akcji na rynku w Pradze i tym samym pojawiają się zlecenia na GPW? Przez Czechy gdzie płynność jest dużo większa jest taniej! Teraz pytanie ile akcji jest notowanych w Warszawie a ile w Pradze ? czy kupując przez Pragę mogę przenieść/sprzedać na GPW?
|
|
Tydzień temu na BPS0718brali spore ilości nawet po 98%, dzisiaj wyczyścili arkusz nawet po 90.20%... Co za papier...
|
|
Odsetki na koncie.
|
|
Ma ktoś jakieś nowe informacje, dzieje się coś?
|
|
U mnie też jest:) Ale w lutym dobrałem 2 szt po 989.73 i teraz przy wykupie pobrano mi podatek 11.40zł dlaczego tak?
|
|
Miejmy nadziej że to prawda i rolka się powiodła. Na razie odsetki są...
|
|
Dzisiaj wykup FKD0615, dostał ktoś już odsetki/kupon ?
|
|
Z tego co widzę to wykup przypada na 13.06 (sobota) ale odsetki na 15.06 więc podejrzewam że to pomyłka.
Wiadomo coś odnośnie wykupu ? Szykuje się rolka czy coś ? Jaka jest kondycja spółki?
|
|
Wiadomo coś jak skończyła się emisja? Niestety nikt nie dzwonił do mnie z tą ofertą, a sam nie zdążyłem się zapisać....
|
|
|
|
|
|
Mam nadzieję że to po prostu panika innych inwestorów, którzy są wystraszeni tym co się stało w wątkach obok... Szkoda gadać co dzieję się na tym rynku. Taki mamy klimat. Na lepsze się nie zanosi. Szkoda tylko że spółki tego nie wykorzystują, jak ja bym pożyczył kasę i po roku mógłbym oddać to z 10-15% dyskontem długo bym nie się nie zastanawiał. Ale to pewnie procedury....
|
|
Waldemar Zieliński napisał(a):Szanowni Państwo W związku z toczącą się dyskusją na temat zajęcia egzekucyjnego nieruchomości Fabryki Konstrukcji Drewnianych informuję iż dotyczyło ono sporu z firmą Gam Polska. Spółka przegrała w/w spór sądowy. Kwota wierzytelności była na tyle nie istotna z punktu widzenia Spółki iż nie było i nie ma powodu informowania o tym rynku. Jest to rząd wielkości 4 średnich wynagrodzeń zatem kwota niewielka. Komornik miał prawo do zajęcia nieruchomości co też uczynił. Wierzytelność w całości została zapłacona w roku 2014. Komornik po zatwierdzeniu kosztów egzekucji przez Sąd z mocy prawa usunie wpis. W razie pytań jestem do dyspozycji obligatariuszy pod e –mailem waldemar.zielinski@fkdsa.plWaldemar Zieliński – Prezes Zarządu Fabryki Konstrukcji Drewnianych Bardzo ładny PR z Pana strony, a dlaczego obligacją są teraz tak nisko notowane? Będą problemy z wykupem?
|
|
To chyba dobra wiadomość, ciekawe dlaczego papiery tak zjechały, emisja jest malutka :)
|
|
Witam, Mam pytanie odnośnie WOLNA PRZESTRZENI na koncie, proszę o wyjaśnienie na przykładzie: Inwestor na rachunku ma kupione papier za 9900zł co staniowi 99% jego portfela FUNDUSZE GOTÓWKOWE to 100zł. Wola przestrzeń w Profilu Active to 1000zł, rozważmy 2 przykłady: 1) inwestor kupuje na otwarciu papiery za 900zł, sprzedaje na fixingu te same lub inny papiery za 900zł. Czy zapłaci za takie transakcje jakieś dodatkowe koszty? 2) inwestor kupuje na otwarciu papiery za 900zł, nie sprzedaje nic do końca dnia. Do kiedy musi uzupełnić ten depozty. Oraz ile go to będzie kosztowało? * WIBOR12M + 750 bp (obroty w poprzednim miesiącu do 100 000 PLN)?
Jak najlepiej rozliczyć transakcje za poprzedni rok? Nie jest to takie proste jak w przypadku pit 8-c
|
|
Możesz podzielić się tymi kursami weekendowymi?
|
|
Stonoga wspominał że Uboat zajmie się branżą motoryzacyjną, więc by się zgadzało..
|
|
Podbijam, u mnie problem nadal występuje, korzystałem z wielu komputerów zawsze na chromie i nigdzie nie pojawia sie guzik do edycji....
|
|
Ciekawe kiedy papiery pojawią się na rachunku, troszkę się niecierpliwe
|
|
Tylko jak pomóc aby seria 0415 puściła... Jak pomóc zrównoważyć rynek? Mamy trochę papierów to można się umówić po ile wystawić i powinno iść... albo czekać...
|
|
Można puścić swoje zlecenie na sprzedaż i kupno tej samej ilości strata zostania na picie i papiery jak ktoś by się łudził że coś odzyska, prowizja nie będzie za duża...
|
|
RB-W_ASO: Uboat -Line S.A. Zawiadomienie z art. 69 Ustawy o ofercie publicznej - o zwiekszeniu stanu posiadanych akcji powyzej 33 1/3% ogolnej glosow na walnym zgromadzeniu Stonoga na pokładzie biznes.pap.pl/espi/pl/reports/...
|
|
sprzedaje na FB nie widziałeś? Chętnych nie brakuje... I oto najnowsze info: Cytat:Tomasz G. Panie Zbyszku, jaką jest łączna kwota zaległych zobowiązań spolki?
Zbigniew S. w poniedziałek bede mógł się na ten temat wypowiedziec
|
|
Tak, cwaniaki z facebooka kupuja dzis obligi po 33zł bo wiedzą że jutro stonoga zaoferuje je po 100zł.
|
|
Też nie wierzę co czytam, ale to chyba nie są jaja...
|
|
|
|
|
|
Mimo tego Ja jestem ciekawy prognoz
|
|
ale KDPW i tak przekaże 21 stycznia?
|
|
Dzięki, Cytat:jak wynika z danych GPW ktoś wie gdzie znaleźć takie dane? Jaka jest bierząca wartość notowanych obligacji?
|
|
Gdyby ta seria lutowa nie ważyła 4 300 000,00 zł.... Ehh ktoś wie ile zostało już wykupione, zrolowane?
|
|
VOL0716 - odsetki terminowo
|
|
Odsetki na koncie, tak jak poprzednio 18,37zł brutto za obligacje.
|
|
odsetki na koncie
|
|
FKD0615 - odsetki na koncie
|
|
Temat:
ZEPAK
Wolumen od początku dnia to już 14mln papierów, rekordowe obroty, papier znalazł dno?
|
|
11 grudnia w Krakowie odbędzie się NWZ. www.sii.org.pl/8323/ochrona-pr...Wybrałbym się chętnie, bo mam naprawdę niedaleko, ktoś orientuję się jakie to koszty oprócz akcji po 80gr?
|
|
Pierwotna liczba obligacji to: 3230, zgodnie z raportem po emisji serii E oraz F, "wyrolowali" kolejno 210 szt oraz 28 szt 3230 - 210 - 28 =2992 szt. Tyle zostało. Czy ktoś kto kupił na Catalyst lub nie działa nie dostanie nic? Bardzo możliwe, ale warto pisać tutaj o przebiegu spraw aby każdy mógł sie dołożyć proporcjonalnie i coś odzyskać.
|
|
|
|
|
|
Mam nadzieje, że nie pomyśleli o tym że alfabet jest do Z, czas wymyśleć coś innego...
|
|
|
|
zgadzam się z przedmówcą, dodam jeszcze że zakładam że w grudniu przy wykupie 1214 zobaczymy podobną rolkę jak parę dni temu, z tym że do stołu zostaną zaproszeni dodatkowo właściciele 0515 :) Pozyskają może 1mln może 2. Skupując poniżej nominału EKA zmniejszy zadłużenie, wtedy może poszukać pieniędzy gdzie indziej, lecz zapewne nie na ulicy... Pytanie czy jest sens? Może zaskoczą że jednak potrafią coś zarobić....
|
|
Nowe minima, czy sytuacja spółki jest aż tak zła?
|
|
Puszczą tą serie 1215? ile będą trzymały widełki gdy TKO 66% do góry?
|
|
|
|
Dzisiaj przydział serii F, ciekawe jak szybko się "doliczą"
|
|
Wypłata 22.10 W środę, dziś dopiero poniedziałek! ;)
|
|
Resal napisał(a):Mądrzejsi będziemy troche poźniej. Liczą się dni robocze nie kalendarzowe... Według moich obliczeń przypada to na ten piątek 17.10.14. No zobaczymy... transakcji praktycznie nie ma, chodź zrobiła się podaż.
|
|
Temat:
BondSpot
Tylko w Bosiu?
|
|
Dexterowski napisał(a):W tym wypadku jest tak jak pisze Guma, ale było ryzyko, że spółeczka sobie uprzejmie padnie po uprzednim zrobieniu wydmuszki (patrz przypadek Rodan). Więc jednak warto działać. A świadectwo w dm pko to 30 zł więc da się zaakceptować. świadectwo tak jak mówisz, parę złotych, ale pobranie wiąże się z blokowanie a to już od 100zł w góre...
|
|
Skoro poszło przez KDPW to obeszło się bez wyciągania świadectwa i zbędnych kosztów, reasumując kto nic nie zrobił... zarobił najwięcej... zgadza się?
|
|
Właśnie jak z tym wykupem, ktoś może podzielić się komentarzem, aby zostało dla potomnych:)? 1. Wypłacili odsetki ustawowe? jeżeli tak to czy od kwoty nominalnej czy od całości (z odsetkami)? 2. Co stało się z papierami na rachunku? zniknęły po wykupie? 3. Co z kosztami świadectw depozytowych, ktoś odzyskał poniesione koszty? 4. To w końcu wypłata na rachunek RoR czy maklerski?
|
|
seria E opiewała na 3.230tyś seria F jesy na 2.300tyś różnica to 930tyś, pytanie czy tyle udało im się zebrać z poprzedniej?
|
|
Odsetki terminowo na koncie.
|
|
Zgadza się kupon serii 0915, w Aliorze
|
|
Nowy broker na rynku https://www.degiro.pl/Prowizje ponad konkurencją, jeżeli chodzi o akcje, a czy ktoś się orientuję czy jest dostęp do catalyst?
|
|
Wiadomo coś ile kasy poszło na przedterminowy wykup, oraz co ze wtórnym skupem? Widać że rynek czeka....
|
|
Jest jakieś info ile osób zgodziło się na rolowanie, i ile objęło nową serię? BTW co z odsetkami, nadal nic nie dostałem...
|
|
Odsetki INV1215 na koncie
|
|
Temat:
POLWAX
Ale sucho w temacie....
|
|
|
|
Będą, zgodnie z raporem z 27.06. 24/2014 pkt 7 Cytat:7. Informacje o nabyciu obligacji własnych Zarząd Spółki będzie przekazywał do publicznej wiadomości odpowiednimi raportami bieżącymi.
|
|
|
|
Nie ma co spinać, sprytnie poczekają aż dotknie kurs 15%-20% i skupią swoje wierzytelność :) To dopiero interes;) Prawie wszyscy na forum pomagają tego dokonać.
|
|
|
|
Widoczny ruch na papierach, EKA1215 TKO 1%
|
|
Historie dałem tylko na dowód że pobrałem świadectwo, wobec czego domaga się pokrycia 135zł. Oczywiście zamieszczę jeszcze świadectwo dep. EDIT: Screen historii rachunku  kliknij, aby powiększyćOdsetki to 22,37 za każdą obligacje? Przynajmniej tak liczy SW: www.stockwatch.pl/obligacje/em...
|
|
to co mam wpisać :) 7;p?
|
|
Co powiecie na takie wezwanie do zapłaty? Cytat:Miejscowosc, 0x.09.2014
Polfa S.A. ul. T. Chałubińskiego 8 00-613 Warszawa Ostateczne wezwanie do zapłaty Niniejszym wzywam Spółkę akcyjną Polfa ul. T. Chałubińskiego 8, 00-613 Warszawa do zapłaty Obligacji serii „A” PLF0814 z dnia 2014-08-29 na sumę xxxx,xx oraz w związku z zaistniałą sytuacja rozliczenia poza KDPW proszę o zwrot poniesionych przeze mnie kosztów za świadectwo depozytowe wraz z blokowaniem w kwoce 135zł. Wraz z odsetkami ustawowymi od dnia oznaczonego jako termin zapłaty do dnia uiszczenia zaległości. Zgodnie z w/wym. Obligacjami należność powinna być zapłacona do 2014-08.29. Kwota ta nie została jednak uregulowana. Z związku z tym informuję, iż niniejsze wezwanie jest ostateczne. Wskazana należność winna być wpłacona w terminie 30 dni, od dnia otrzymania niniejszego pisma, na rachunek: XXXX BANKU: xx xxxx xxxx 0000 xxxx xxxx xxxx Z poważaniem, xyz Załączniki: 1. Historia rachunku pieniężnego.
|
|
yodyod www.newconnect.pl/?page=1045&a...pkt. XII masz wyjaśnione: Cytat: XII. Nabywanie obligacji własnych przez Spółkę w celu ich umorzenia Notowania obligacji serii B i C Spółki spadły znacząco poniżej wartości nominalnej. W związku z powyższym Spółka podejmie działania mające na celu nabywanie obligacji własnych w celu ich umorzenia. Dzięki powyższemu Spółka zmniejszy wartość zobowiązań z tytułu wyemitowanych obligacji,nabywając je poniżej wartości nominalnej.
|
|
Teraz wszyscy się rzucą z świadectwami depozytowymi na odsetki, po czym im zabezpieczone obligacje zostaną zamienione na niezabezpieczone itd...
|
|
Macie możliwość złożenia zlecenia kupna na UBT 0915? bo mi cały czas odrzuca w wyniku odrzucenia:D Cytat:Odrzucenie zlecenia nr 619xxxx przez giełdę - Zamknięcie zlecenia brokerskiego w wyniku odrzucenia.
|
|