Ciąg dalszy kącika życzeń:
Braster day

kliknij, aby powiększyćBraster w kronice pojawia się kolejny już raz (w tym roku to chyba najgorętsza spółka - również w konkursie SW)
pisałem 30 września (okazało się że był to pierwszy sygnał kupna)
Cytat:Oznaczyłem opory, kluczowym na "pierwszy ogień" jest 5,8 a dalej są kolejne, każdy z nich może sprowokować podaż do aktywności i realizacji zysków. Od zasięgu korekty tego ruchu jak i obrotów na niej będzie można określić czy to trwalsze odbicie czy chwilowa podbitka. Na plus dla BRA jak i innych spółek z NC przemawia sytuacja techniczna na indeksie o której pisałem - możliwe odbicie od wsparć i korekta wzrostowa.
Następnego dnia z z 5,8 sobie kurs poradził choć niezbyt ciekawą świeczką. Jak sądziłem kluczowa była korekta i jej koniec na dawnym oporze ok 4,80 oraz wzmożony obrót później potwierdził wzrosty. Obecnie spółka dotarła do oporów ok 10 zł, m.in SMA 200d jak i też widać wykupienie na RSI. Podstawowym scenariuszem jest korekta w okolice 7,45 (ew ciut głębiej) i dalsze wzrosty. Przeszkadzać może Brasterowi rynek a dokładniej NC30 w którym się znajduje. Index jest od dłuższego czasu w bessie co jest dodatkowym ryzykiem dla BRA.
ATC week

kliknij, aby powiększyć"So far so good" jak mówią Jankesi. Kurs pokonał kolejny ważny opór na 3,33 i powinien wspinać się dalej. RSI potwierdza trend, kolejne opory na dawnych wsparciach (oznaczyłem) mogą sprowokować większą korektę. Z mojego punktu widzenia jedyne co mogę zrobić to podnieść sobie stopa pod 3,05 i spokojnie czekać.
CDR week

kliknij, aby powiększyćDobry przykład waloru na który można sobie ustawić zlecenie oczekujące (nieco ponad 17,05) i czekać. Przebicie tego oporu powinno uruchomić popyt i dać minimum test historycznego szczytu. Ciekawie wygląda wzmocnienie na RSI, na plus również fakt przebywania kursu ponad średnią. Do tego jeszcze walor w mocnym indeksie MWig40.
EEX - generalnie temat Szutnik omówił więc nie będę powtarzał. Według mnie po dotarciu spółki do oporu na 35zł wyczerpał się krótkoterminowy potencjał. Warto obserwować jak będzie przebiegała korekta, wybicie dołem 22 zł oznacza negatywny scenariusz. Tak na marginesie walor bardzo ładnie technicznie "chodzi".
KGH week

kliknij, aby powiększyćMoże nie spodek z uszkiem a oRGR ? Nie jestem fanem dużych formacji, które łatwo zauważyć ale czasami się i one sprawdzają. Na KGH do realizacji takiego scenariusza potrzebne jest oczywiście wybicie górą 138 zł najlepiej z obrotami. Wybicie dołem 120 zł powinno skutkować rozstaniem się z walorem.