WatchDog napisał(a):szaramarak napisał(a):Tak - trzeba w panice sprzedawać obligacje za bezcen bo na forum napisali, że może coś - nie wiadomo co :) Chyba ktoś chce tutaj zarobić i sieje panikę :)
Zgłoś to jeszcze dzisiaj na policję lub do prokuratury.
Twoje miejsce pracy, na które wskazuje IP, powinno Cię do tego szczególnie zobowiązywać.
No, to było nieładne

- takie osobiste wycieczki są poniżej pasa.
Nie złamałem w żaden sposób regulaminu tego forum.
Wyraziłem tylko swoja opinię i rozumiem, że możesz mieć do niej zastrzeżenia ale śledzenie mojego IP i sugerowanie na forum, że coś mnie szczególnie zobowiązuje to przesada.
Nie jestem związany w żaden sposób z PCZ, poza tym że posiadam kilka ich obligacji.
Jeżeli moja opinia kogoś w jakiś sposób uraziła to bardzo przepraszam - nie było to moją intencją.
Moja wypowiedź miała na celu pokazanie, że nie wszyscy zawsze mają czyste intencje i każdy powinien sam podejmować decyzje mając na uwadze wszystkie okoliczności (ktoś fajnie napisał że PCZ to nie to samo co U albo Ek) a nie na podstawie emocji po przeczytaniu wpisu na forum.
Jednak widać ludzie działają często na podstawie TYLKO emocji bo jak inaczej wytłumaczyć sprzedawanie obligacji po 83% jak tak naprawdę - w mojej opinii - nic takiego co nie stało. W zeszłym roku też PCZ miał stratę operacyjna za 4 kwartał i nie było takiej histerii. Nie znam sie na tej branży ale może to jest spowodowane finansowaniem z NFZ - kończące się limity a koszty stałe pozostają.
Ponadto z raportu wynika że spółka jest wypłacalna i rozwija się - spółka inwestuje, kupiła akcje uzdrowiska czy remontuje szpital. Wiem zawsze można napisać, że nie takie raporty już były ale to dotyczy większości spółek na tym rynku.
Jeśli ktoś nie zgadza się ze mną to ok, z chęcią podejmę merytoryczną dyskusję.