PARTNER SERWISU
rzzhdtld
1 2 3 4
ChiefMike
0
Wpisów: 575
Wysłane: 7 kwietnia 2015 18:59:34 przy kursie: 101,00 zł
Szaleństwo. Kto kupił wcześniej zarobi - jak sprzeda. Inaczej widzę tutaj płacz i rozpacz.

Kapitalizacja - 340 mln, Zysk 4,2 mln netto szok... Podbijanie kursu małymi wolumenami skończyć dobrze się nie może.

bartekb125
0
Wpisów: 51
Wysłane: 7 kwietnia 2015 19:34:10 przy kursie: 101,00 zł
pies_lancuchowy napisał(a):
''Jest tu w ogóle szklany sufit??''

czy gdyby spółka o której mało wiesz staniała o 95% ,napisałbyś 'wydaje się tania' ?

Gdyby staniała o 95% to C/Z byłby na bardzo przyzwoitym poziomie. Ale tak, nie znam się za bardzo na tej branży dopiero co uczę się poznawania tej branży w szczególności projektów MCI. Ale też wiem, że ma prosty wskaźnik C/Z=50, a to oznacza, że spółka naprawdę dyskontuje dynamiki zysku netto na co najmniej poziomie 50% przez najbliższe kilka lat. Czy będzie po 300 zł nie wiem, czy po 5 złotych nie wiem, ale wiem, że wcześniej czy później ktoś za chwilę powie sprawdzam i się okaże czy to nie jest an wyrost. Poza tym jak powiedziałem na niej nie ma płynności, jak ktoś chce wrzucić 2k, może 5k to ok, ale większe sumy nie wchodzą moim zdaniem w grę.

I podsumowując mają wcześniej te akcje jego wiedza, bądź szczęście każdy niech sam oceni przesłanki inwestycji. Chodzi mi o to, że ja osobiście widzę inne okazje inwestycyjne. Ale wzrost jest imponujący to trzeba przyznać.

ucofb
1
Wpisów: 1 207
Wysłane: 7 kwietnia 2015 19:58:04 przy kursie: 101,00 zł
To jeśli napisze, że wg mnie jest jeszcze stosunkowo tanio to chyba niektórych zaszokuje i będą mieli mnie za wariata.

Po pierwsze dane na SW są nieaktualne, prosiłem o ich aktualizacją, ale bez skutku.
Po drugie spółka wg mnie ma większy potencjał niż MDG czy LVC, a kapitalizacja jest dwa razy niższa.

Biorąc pod uwagę wypowiedzi Prezesa raczej nie grożą spółce emisje akcji, a stosunkowo szybko spółka będzie chciała przejść na główny parkiet, ponieważ istnieje duże zainteresowanie przez fundusze inwestycyjne.
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". W.E. Buffett

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 7 kwietnia 2015 20:09:28 przy kursie: 101,00 zł
a co będzie jak to trafi do obrotu?

Cytat:
5. Liczba instrumentów finansowych, które zostały przydzielone w ramach przeprowadzonej subskrypcji lub sprzedaży
- Subskrybowanych zostało 200.000 akcji serii D.

6. Cena, po jakiej instrumenty finansowe były nabywane
- Akcje serii D zostały objęte po cenie 0,10 zł każda.

www.newconnect.pl/index.php?pa...

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 7 kwietnia 2015 20:12:30 przy kursie: 101,00 zł
Cytat:
Po pierwsze dane na SW są nieaktualne, prosiłem o ich aktualizacją, ale bez skutku.

Dane w systemie zostały dość dawno temu zaktualizowane, ale z niewiadomych powodów nie odświeżyły się na sajcie. IT już nad tym pracuje. Pozostaje mi tylko przeprosić za zaistniałą sytuację.

Cytat:
Po drugie spółka wg mnie ma większy potencjał niż MDG czy LVC, a kapitalizacja jest dwa razy niższa.

A to akurat to warto rozwinąć. Dasz jakieś uzasadnienie tej tezy?

ucofb
1
Wysłane: 7 kwietnia 2015 20:27:10 przy kursie: 101,00 zł
Postaram się rozwinąć, nie wcześniej niż jutro jednak, od razu jednak napiszę, że to będzie subiektywny wpis i nie poparty twardymi danymi. anty_teresa mnie przepraszać nie trzeba :)

@flesz

Przyznaję się o tym, nie wiedziałem, jeżeli trafi to do obrotu i ktoś będzie od razu chciał się skeszować to prawdopodobnie zobaczymy armagedon na kursie.
Edytowany: 7 kwietnia 2015 20:27

rafsty
PREMIUM
38
Wpisów: 2 393
Wysłane: 7 kwietnia 2015 22:04:23 przy kursie: 101,00 zł
Ja chętnie przeczytam Twoją opinię. Mniejsza o twarde dane. W niektórych branżach ważniejsze są wizjonerskie idee, niż liczby. Trendy są nieliniowe, a zanim liczby okrzepną, branża zdąży się parę razy zmienić.

Na Livechacie mieliśmy drobną dyskusję o druku 3D, tymczasem branża idzie do przodu. Zagrażając aktualnym graczom i kreując nowych. Dla zainteresowanych akurat tym tematem - pod linkiem m.in. porównanie różnych technologii tegoż druku oraz fajny filmik, jak wygląda technologia CLIP: http://carbon3d.com/

pies_lancuchowy
0
Wpisów: 136
Wysłane: 7 kwietnia 2015 22:57:13 przy kursie: 101,00 zł
ChiefMike napisał(a):
Szaleństwo. Kto kupił wcześniej zarobi - jak sprzeda. Inaczej widzę tutaj płacz i rozpacz.

Kapitalizacja - 340 mln, Zysk 4,2 mln netto szok... Podbijanie kursu małymi wolumenami skończyć dobrze się nie może.

aż trudno komentować takie 'rozważania', ale spróbuję, bo prezentujesz dość typowy 'pogląd' na gpw,który zresztą jest w dużej mierze przyczyną dla której 'masy' działają na gpw modelowo nieracjonalnie

otóż czy na spółkach ,które spadły o 99,6 albo o 99,85 % wypisujesz swoje mądre komentarze jakoby to było 'szaleństwo'? pewnie nie - bo widzisz już wtedy,że mogą to być bankruty

skąd widzisz płacz i rozpacz? stąd, że nie wiesz dokładnie na czym spółka zarabia i jakie ma konkretnie plany (bo się tym specjalnie nie dzielą), a skoro wzrosła 6000% , to życzyłbyś sobie, żeby wreszcie spadła.

co do obrotów- równie 'wartościowe' spostrzeżenie - że są to 'podbitki' małymi wolumenami - otóż gdyby były dużymi wolumenami, to inni spryciarze już by tu komentowali że wychodzi duży gracz, który wie co robi.

Nie twierdzę , że wiem co tu jest grane. Ale widzę po twoich wpisach że wiesz jeszcze mniej, a mimo tego jesteś przekonany co do tego co będzie się działo ('dobrze skońćzyć się nie może')

Ja np nie wiem jak się skończy, ale jak skończy się dobrze,to będę się z ciebie śmiał.
Edytowany: 7 kwietnia 2015 22:57

ChiefMike
0
Wysłane: 7 kwietnia 2015 23:44:31 przy kursie: 101,00 zł
@ pies_lancuchowy Bardzo dziwny komentarz. Też prześledzę Twoje wypowiedzi i poczekam aż Ci się noga podwinie abym mógł się pośmiać.

Mój komentarz jest dziwny ? Dobrze chcesz kupować drogo, przewartościowane spółki, to kupuj.

Ja jestem masą i działam nie racjonalnie ? PRZESTAŃ. Kupowanie takiej spółki niby jest OK dla Ciebie ?

Nie podajesz argumentów.

Nie interesowałem się tą spółką wcześniej, ale to nie ma znaczenia bo i tak bym nie kupił Akcji wzrośli 6000% no to super fajnie było by na początku zainwestować, a teraz czy spadnie czy nie mnie to nie obchodzi bo i tak nie Zainwestuje.

To właśnie ty działasz jak 'masy', coś idzie do góry to kupują ile wlezie a jak coś spada to sprzedają do zera. Bez strategi, bez konkretnych argumentów.

Kto wie co będzie ? NIKT Nikt nie ma kryształowej kuli. Jak bym wiedział to bym już siedział na swojej wyspie i nie wdawał bym się w puste dyskusje, o niczym a Ty widać je bardzo lubisz jeszcze bardziej lubisz wytykać komuś innemu błędy, wypowiedzi itp. Jeśli potrzebujesz się dowartościować to nie tutaj.

Ty oczywiście wiesz jak zachowa się kurs, wiesz jak myślą 'masy', wiesz co ja myślę, wiesz dokładnie co i po co piszę,wiesz czego ja sobie życzę, i wiesz co robię (czy zgodnie z tym co napisałem czy nie), chłopie co Ty robisz na tym forum ? Wyślij mi Cv to znajdę Ci robotę za dobre pieniądze i a Ja jeszcze grubą prowizje przytulę.

Jeśli uważasz, że wszystkie moje posty są napisane na 100% poważnie i nie ma w nich czasem prowokacji, zachęty do dyskusji to zastanów się jeszcze raz. Zastanów się kto na kim robi 'resarch'.

W 'płacz i rozpacz' widzę właśnie dlatego, że masy kupują to co drożeje, tak jak ty bez strategii, refleksji, znajomości produktu, a jak przyjdzie otrzeźwienie i refleksja a zawsze przychodzi to Ci 'ubrani', będą płakać jak zobaczą wycenę na rachunku maklerskim, bo komuś zaświeci się lampka 'jest za drogo', 'biorę zyski i jadę na wakacje' itp. Ja tak myślę, mogę się mylić no i co z tego, że się pomylę ? - w tym kraju nie można się mylić.

Najlepiej napisać, że ktoś jest 'masa', 'ktoś' się nie zna bez żadnych argumentów i konkretów, ale za to w swoim odczuciu dokładną i dobrze przeprowadzona analizą rozmówcy.

Pozostaje złożyć gratulacje.

Dobrej nocy Ukłony.

rafsty
PREMIUM
38
Wysłane: 8 kwietnia 2015 00:43:58 przy kursie: 101,00 zł
Panowie, uprzedzając fakty, wyraziliście swoje opinie i ciąg dalszy tej dyskusji na tematy personalne zostanie skasowany, więc darujcie sobie, ok? Wracamy do pisania o spółce.

ucofb
1
Wysłane: 8 kwietnia 2015 01:16:21 przy kursie: 101,00 zł
Dlaczego Cloud ma wg mnie większy potencjał rozwoju niż MDG czy LVC?

Otóż dlatego, że MDG i LVC funkcjonują w pojedynczych branżach i mogą sprzedawać swoje usługi ograniczonej (o wiele bardziej niż Cloud) liczbie klientów.

MDG zajmuje się świadczeniem usług monitorowania pracy serca dzięki swojemu innowacyjnemu narzędziu. Problem tkwi jednak w tym, że MDG najpierw musi zainwestować i wyprodukować hardware, zdobyć nowy rynek. Nawet nie zdobyć, na początku musi wejść na nowy rynek spełniając restrykcyjne normy i wszystkie procedury, które w zależności od kraju różnią się od siebie. Nie zapominajmy, że to branża medyczna obwarowana wieloma przepisami.
Następnie przekonać klienta do urządzenia, a następnie czerpać zyski z opłat abonamentowych. Ilość osób zainteresowanych produktami MDG jest ograniczona.

LVC zajmuje się świadczenie usług dostarczania oprogramowania w modelu SaaS, a mianowicie konkretnej usługi LiveChat. Wbrew pozorom LVC jest bardzo dojrzałą organizacją, ponieważ jest trzecim globalnym graczem po LivePerson i Zopim z udziałem 7,2% globalnego rynku! Oczywiście rozwój SaaS będzie postępował, spółka sama podaje informację, że przewiduje wzrost na poziomie 19% rocznie do 2020 r. Jednak rozwój spółki będzie następował razem z rozwojem rynku, ponieważ zwiększenie udziałów w globalnym rynku będzie bardzo trudne, nie niemożliwe, ale bardzo trudne, może dojdą do udziałów na poziomie 10% globalnego rynku.

Spójrzmy teraz na Clouda, co robi Cloud?

Mówiąc najprościej Cloud jest takim wielkim bratem z powieści Orwella 1984. Monitoruje sieć, tworząc profile psychologiczne użytkowników Internetu. Wie, że ucofb jest pasjonatem giełdy, uwielbia bmw, słucha rocka oraz muzyki klasycznej, ogląda filmy psychologiczne, prowadzi własną małą firmę etc. etc. Cloud potrafi analizować moje ruchy w sieci, przetwarzać te dane oraz następnie sprzedać mój profil psychologiczny innej firmie. I może być to firma motoryzacyjna, firma produkująca gitary, bank, ubezpieczyciel itd.

Cloud potrafi przetwarzać dane skoro zwiększa swoje przychody, ma jednak inny problem, ma problem z pozyskiwaniem danych do przetwarzania i tutaj zarząd firmy idzie w kierunku pisania gier na urządzenia mobilne widząc w tym synergię oraz możliwość zdobywania nowych danych, które można przetwarzać i dalej sprzedawać.

Podsumowując:
Cloud ma wg mnie większy potencjał wzrostu niż LVC i MDG, ponieważ może sprzedawać stworzone przez siebie profile psychologiczne internautów niema nieograniczonej liczcbie firm z różnych branż. Internautów jest zdecydowanie, nie oszukujmy się, więcej niż osób mających problemy z sercem czy firm, które są zainteresowane usługami typu LiveChat.

Patrząc na zagrożenia? Cloud ma wg mnie większy potencjał rozwoju niż LVC i MDG ale przed nimi też stoi o wiele więcej zagrożeń, ze względu na turbulentne otoczenie i młodość branży cloud computingu i bigdata.

Gdybym miał robić listę spółek wg potencjału który mają to:
1. Cloud,
2. MDG,
3. LVC

Wg. "bezpieczeństwa" inwestycji to:
1. LVC,
2. MDG,
3. Cloud.

Od czego jest jednak SL i wiedza nt zarządzania pozycją :)

Na koniec Kilka artykułów CEO Clouda, oni w dosyć ciekawy sposób komunikują się z rynkiem poprzez chociażby artykuły prasowe...
mediarun.com/pl/digital/intern...
www.forbes.pl/przyszlosc-rynku...
www.inwestor.newseria.pl/newsy...
www.forbes.pl/kto-i-ile-zarabi...
Edytowany: 8 kwietnia 2015 01:19

ucofb
1
Wysłane: 8 kwietnia 2015 01:42:52 przy kursie: 101,00 zł
Już nie mogłem edytować:

Na sam koniec napiszę, że świat w przyszłości widzę następująco: wszystkie usługi będzie można spersonalizować pod konkretną osobę, nie będzie kilku abonamentów jak np. teraz kupując telefon, wszystko będzie tworzone zupełnie pod osobę. Więcej uważam, że np. samochody będą tworzone jeżeli chodzi o multimedia jako jedna wersja wyposażenia (minimalizacja kosztów), będzie jak w Tesli jeden komputer, a poszczególne opcje będzie można dokupywać, zmieniać, personalizować przez Internet. Tym w końcu jest Internet of Things i w tym kierunku prawdopodobnie idziemy.

A w dalekiej przyszłości to przypuszczam, że rodzice chcąc mieć dziecko, to to dziecko sobie też będą mogli "spersonalizować" genetycznie... oby tak nie było.

Dzięki takiej firmie jak cloud personalizacja usług pod konkretnego użytkownika przez firmy staje się powoli możliwe. Na początku jest to głownie obniżenie kosztu dotarcia przez firmę do osoby faktycznie zainteresowanej jej produktem. Potencjał tej branży, w której działa cloud jest przeolbrzymi, na pewno większy niż moja wyobraźnia.
Edytowany: 8 kwietnia 2015 01:44

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 8 kwietnia 2015 08:21:05 przy kursie: 101,00 zł
ucofb napisał(a):
Mówiąc najprościej Cloud jest takim wielkim bratem z powieści Orwella 1984. Monitoruje sieć, tworząc profile psychologiczne użytkowników Internetu. Wie, że ucofb jest pasjonatem giełdy, uwielbia bmw, słucha rocka oraz muzyki klasycznej, ogląda filmy psychologiczne, prowadzi własną małą firmę etc. etc. Cloud potrafi analizować moje ruchy w sieci, przetwarzać te dane oraz następnie sprzedać mój profil psychologiczny innej firmie. I może być to firma motoryzacyjna, firma produkująca gitary, bank, ubezpieczyciel itd.

Robi się ciekawie. A jak to wygląda na tle ochrony danych osobowych?
I czym takie profilowanie różni się od tego co robi Facebook? Tam jest największa baza danych o zachowaniach i preferencjach ludzi, "sprzedawana" w formie kierowania do nich reklam.

PS o Big Data mówi się już wiele lat i jakoś niewiele z tego na razie wyszło dla biznesu. Nawet taki żarcik chodzi w stu pięćdziesięciu wersjach

kliknij, aby powiększyć

ChiefMike
0
Wysłane: 8 kwietnia 2015 10:35:09 przy kursie: 101,00 zł
ucofb napisał(a):

Spójrzmy teraz na Clouda, co robi Cloud?

A robi, robi, dokładnie to co Google i Facebook, Twitter i inni tylko na dużo, dużo mniejszą skale.

Zasięg 20 mln użytkowników mają jak to się ma do miliardów które obsługuje np. Google ?

Google nie wymyślił reklamy behawioralnej (AdSence, AdWords,)? Google nie wymyślił spersonalizowanych mailingów, nie skanuje meil swoich użytkowników, ani ich ruchu w sieci (wyszukiwarka Google, YouTube, skanowanie meili) ? No i oczywiście nie tworzy profili użytkownika - oczywiście, że to robią robią to od lat.

Szaleństwo i jeszcze raz szaleństwo firma o dużo mniejszym zasięgu, niż Google wyceniania na 400 mln, taką firmę można zrobić od zera za dużo, dużo mniej - koszt pozyskania danych.
Firma o zasięgu reklamy 20 000 000 internetowej, i 5 000 000 mailingowej warta 400 mln ? Po prostu okazja życia.

Po co konkurować z Facebookiem, Google ?

Fajnie, że w Polsce powstają takie firmy ale co najmniej 10 lat za późno.

Porównywać Cloud do MDG, jest bardzo złym pomysłem inny produkt, i trochę inna branża.
Nie wiem czy ktokolwiek robi to co MDG. Natomiast wiem, że to co robi CLOUD robią wszyscy.

ucofb
1
Wysłane: 8 kwietnia 2015 12:37:15 przy kursie: 101,00 zł
Czyli świat w przyszłości wg Was będzie należał do trzech firm googla, facebooka, twittera... polemizowałbym. Cloud robi mniej więcej to co facebook i google na mniejszą skalę, zgoda, uważam jednak, że jest miejsce na wiele innych firm oprócz facebooka i googla.

Odnośnie grafiki WD to też wszystko prawda... ale spójrzcie na wyniki, a przede wszystkim dynamikę wyników Clouda.

Gdyby nie oferowali "czegoś więcej" dla domów mediowych i swoich klientów, niż google to nie poprawialiby wyników, bo przecież po co korzystać z usług jakiegoś clouda skoro google wszystko nam powie i da na tacy. No jakoś tak jednak nie jest, więc moje przypuszczenia są takie, że silnik behawioralny przez nich stworzony na chwilę obecną daję jakąś "wartość dodaną" ich klientowi.

Inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć.

I żeby była jasność nie jest wyznawcą tej firmy, zacznie spadać to się jej zwyczajnie pozbędę, a jak sobie rośnie tak od 38 zł to niech sobie rośnie, tyle.

@WD

To, że niewiele do tej pory weszło z bigdata do biznesu nie oznacza, że nie wejdzie, nie oznacza to też, że wejdzie... :)

@ChiefMike

"To co robi Cloud robia wszyscy".

Nie zgodzę się z tym, wiesz dlaczego? Ano dlatego, że gdyby wszyscy robili to co Cloud to byłaby taka konkurencja, ze uzyskanie marży na sprzedaży na poziomie 57% w IV kwartale 2014 r. nie byłoby możliwe. Co więcej marża na sprzedaży z kwartału na kwartał do tej pory rosła, a to oznacza, że biznes jest doskonale skalowalny, przynajmniej na ten moment.

Podsumowując:

Rynek na chwilę obecną wierzy w taką spółkę jak Cloud co widać po kursie, czy rynkowi się odwidzi to inna sprawa. anty_teresa poprosił mnie żeby napisał dlaczego uważam, że cloud ma większy potencjał rozwoju niż MDG i LVC, więc napisałem.
Edytowany: 8 kwietnia 2015 13:01

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 8 kwietnia 2015 13:00:42 przy kursie: 101,00 zł
WatchDog napisał(a):
I czym takie profilowanie różni się od tego co robi Facebook? Tam jest największa baza danych o zachowaniach i preferencjach ludzi, "sprzedawana" w formie kierowania do nich reklam.

Moda na FB kiedyś się skończy, pozatym nie każdy internauta korzysta z FB. A napewno KAŻDY pozostawia po sobie ślad w postaci cookies. A na tym bazuje silnik Clouda.
Edytowany: 8 kwietnia 2015 13:01

ucofb
1
Wysłane: 8 kwietnia 2015 13:04:37 przy kursie: 101,00 zł
@flesz

I być może właśnie to jest przewagą konkurencyjną Clouda, przypuszczam, że nie tylko to, nie wiem. Gdybym wiedział jak zrobić to co robi cloud to wziąłbym od aniołów biznesu 5 baniek, zwołał sztab programistów, wprowadził ulepszony silnik behawioralny II i trzepał co roku 10 mln zł. Jednak jest tak, że inni tak tego zrobić nie potrafią, a Cloud na chwilę obecną tak.
Edytowany: 8 kwietnia 2015 13:05

ucofb
1
Wysłane: 8 kwietnia 2015 13:37:30 przy kursie: 101,00 zł
@zespół Stockwatch

Wyniki na stronie spółki się zaktualizowały, są poprawne, wskaźniki niektóre tak, niektóre nie. Jakiś błąd musicie mieć, ale pewnie to wiecie :)
Edytowany: 8 kwietnia 2015 13:40

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 8 kwietnia 2015 15:26:12 przy kursie: 101,00 zł

rafsty
PREMIUM
38
Wysłane: 8 kwietnia 2015 16:24:18 przy kursie: 101,00 zł
ChiefMike napisał(a):
Fajnie, że w Polsce powstają takie firmy ale co najmniej 10 lat za późno.

Nie zgadzam się. Ta branża, a właściwie wręcz technologia dopiero się rozpędza. A będzie dodatkowo popychana przez rozwój hardware'u, czyli mocy obliczeniowych. A tu dzieją się fajne rzeczy, bo np. ETH Zürich buduje takie cuda, jak memrystory (link). To trochę tak, jakby w latach 50-tych XX w. stwierdzić, że wchodzenie w branżę motoryzacyjną jest spóźnione. Był już zresztą jeden taki, co jakieś 100 lat temu stwierdził, że wszystko kluczowe zostało już wymyślone. :)

Właśnie dlatego WD może wrzucać takie grafiki. Ta branża jest ciągle na etapie gadania, snucia planów i szukania / wyobrażania sobie możliwości.

WD napisał(a):
A jak to wygląda na tle ochrony danych osobowych?

To się nijak ma do danych osobowych, bo to nie operuje na danych osobowych. W naprawdę czystej - a jednocześnie najbardziej zaawansowanej formie - tu nie chodzi jakiekolwiek jednostkowe dane wrażliwe.

Czytałem jakiś miesiąc / dwa temu artykuł (wcięło mi go totalnie i już chyba nie znajdę) o tym, jak zespół z MIT zrobił badanie w amerykańskim mall'u. Użyli sieci neuronowej i danych z transakcji kartowych. Żadnych personaliów.

Podobno na tej podstawie, sieć stworzyła profile klientów z jakąś kosmiczną (chyba dziewięćdziesięcioparoprocentową) trafnością. Żadnych nazwisk, numerów, adresów, po prostu profil - że np. jeżeli kupiłeś krawat, to kupisz jeszcze rozpałkę do grilla i mydło w płynie. I wrócisz za tydzień po komplet kluczy. Albo coś w tym stylu. Deko trywializuję oczywiście.

Najważniejsze, że nikogo nie obchodziło, jak się klienci nazywali. Pisali tam też, że dane personalne, albo identyfikujące daną osobę wpływają wręcz negatywnie na takie przetwarzanie. Nie stanowią wartości dodanej, a są obciążeniem dla mocy obliczeniowej.

Sieci nie obchodzi, że Jan Kowalski, to Jan Kowalski. Ona widzi jednostkę, która porusza się i zachowuje wg określonych schematów. Jeśli zrobiła A, to najprawdopodobniej zrobi B albo C. A, gdy po A pokażemy jej D, to z B na pewno zrezygnuje, ale będzie wybierać pomiędzy C i E. A jeśli E jest droższe, niż B, z którego zrezygnowała, to (w zależności od prawdopodobieństw i ceny C) mamy statystyczną przewagę, że wyciągniemy jej z kieszeni więcej pieniędzy.
Zaś kasyna empirycznie dowodzą, że przewaga statystyczna wystarczy, żeby być bogatym. Trzeba tylko naraić klientów. Im więcej, tym lepiej, bo wtedy działa prawo wielkich liczb. Przydałaby się jakaś reklama.

No i właśnie, takie same sieci można zagnać do roboty przy targetowaniu reklam. Na razie działa to dosyć głupkowato. I właśnie dlatego nie jest jeszcze za późno na tworzenie takich firm.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE cloud
  • Cloud Technologies przejmuje kanadyjską spółkę
    Cloud Technologies przejmuje kanadyjską spółkę

Cloud Technologies zawarł ze spółką Connected Interactive Inc. warunkową umowę nabycia 100 proc. udziałów w Data Desk Inc., spółce działającej na rynkach Ameryki Północnej i Południowej, współpracującej z globalnymi odbiorcami danych. Akwizycja jest elementem realizacji strategii rozwoju Cloud Technologies na lata 2023 - 2025, która ma na celu zwiększanie przychodów w strategicznym obszarze sprzedaży danych i dalszy wzrost organiczny spółki.

• Cloud Technologies miało 13,13 mln zł zysku netto, 27,54 mln zł znorm. EBITDA w 2024 r.
    Cloud Technologies miało 13,13 mln zł zysku netto, 27,54 mln zł znorm. EBITDA w 2024 r.

Cloud Technologies odnotowało 13,13 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2024 r. wobec 8,78 mln zł zysku rok wcześniej. Zysk netto po normalizacji to 14,93 mln zł vs 11,12 mln zł.

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,216 sek.

iuwlcacl
vvgzkzwy
mqxabngr
Komunikaty ESPI/EBI Cloud Technologies SA

ZOBACZ TAKŻE:
Wiadomości | Akcjonariat | Wyniki finansowe
Analiza fundamentalna | Analiza techniczna | Wycena akcji

Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hyjuswak
sofxlpum
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat