Posiadam 25 sztuk obligacji PTI0615, kolega z pracy ma chyba 20. Ostatnio nie monitorowałem kondycji PTI, a tu dzisiaj taka niespodzianka

Pytanie co teraz?
Według noty informacyjnej
www.gpwcatalyst.pl/pub/files/d...mamy prawo żądać przedterminowego wykupu (pkt 15), ale:
1) PTI na spłatę ma 25 dni roboczych, czyli w przybliżeniu pokryłoby się to z datą zapadalności tych obligów = 22 czerwca, czy zatem jest sens wysyłać takie żądanie?
2) Żądanie wymaga świadectwa depozytowego, które blokuje możliwość sprzedaży tych obligów - jeszcze w środę był na nich ruch po 90%, spóźniłem się 3 dni.
Te obligi zabezpieczone są hipoteką, ale na drugim miejscu, na pierwszym jest seria D, poza tym wygląda na to, że nieruchomość należy do innego podmiotu.
Czy ktoś może doradzić jakieś działania lub
polecić jakiegoś prawnika, który ma doświadczenie w tego typu sprawach?
Na dzisiaj myślę poczekać, może uda się jeszcze sprzedać te obligi lub ich cześć na catalyst, a jak w czerwcu byłby jednak czarny scenariusz i nie będzie pieniędzy to: dwukrotne wezwanie do zapłaty, sąd, nakaz zapłaty, klauzula wykonalności, komornik - czy tak to wygląda?
A jaki Wy macie plan - mam tutaj na myśli zwłaszcza posiadaczy serii B, wysyłacie żądanie wykupu?