Z braku czasu dawno nie aktualizowałem kroniki, choć jak zwykle sporo się działo.
Wartość indeksowa portfela buja się ostatnio dość mocno
-tygodniowe od początku prowadzenia portfela:

kliknij, aby powiększyć-dzienne od początku 2015

kliknij, aby powiększyćChaotyczne i nieudane zagrania na FW20. Krótka pozycja w okolicy 1980 początkowo dorze wyglądała (spadek do 1959) ale wypadło na SL po 2015. Gdyby nie SL teraz byłbym znów na plusie, choć potencjalna strata przy szczytach ok 2040 mogłaby się odbić niekorzystnie na moim układzie nerwowym ;)
Aktualnie znów krótka pozycja (po 1958) ale znacznie mniej kontraktów. Jestem świadomy jakie popełniam błedy na tych kontraktach, ale wciąż je powielam...
Z istotniejszych ruchów na akcjach od ostatniego wpisu (wpływ na portfel conajmniej +-1%):
sprzedane ze stratą
PRÓCHNIK - zadziłał mentalny SL po 1,08. Strata ponad 11%.
podobnie
BBD - średnia S 0,89. Strata ok 9%
SELVITA- śr K 22,70 - śr S 24,20.
zredukowany częsciowo
VIDIS - słabe wyniki za 3Q, mocny dolar który szkodzi spółce i w efecie ze sporego plusa na tym walorze robi się spory minus.
Zaimponowały mi wyniki
VIATRONU - zakupy ze średnią 7,30, 1/3 już sprzedana z solidnym zyskiem, reszta czeka na raport za 4Q.
Od sierpnia uzbierałem całkiem spory (ok 12% portfela) pakiet mikro spółki z NC, ale ponieważ wg mnie jest wciąż śmiesznie tania nie będę jej jeszcze ujawniał. Rozważam dalszą akumulację. Płynności brak.
w tym tygodniu bardzo udane zagranie na
CTE Zbierałem akcje po trochę od 5,40, pojawiło się info o zamówieniach na mikrosferę więc ruszyłem na dalsze zakupy. Średnia K 5,63. Sprzedane wszystko po 9,43. Może tu wrócę. Max cena w emisji publicznej 8 zł.
W portfelu pojawiły się też:
EC2 - śr 1,96
BVT - śr 1,85
słabe wyniki dały
BOMEDIA oraz
MODE, ale obie nisko wyceniane więc wciąż kiszą się w portfelu z nadzieją że będą miały swoje 5 minut.
GENOMED traktuję jako inwestycję na lata, więc dobrałem troszkę i obecna średnia 13,33.