PARTNER SERWISU
zfxxayua
17 18 19 20 21

PTI (Catalyst)

jaskolek
25
Wpisów: 184
Wysłane: 12 marca 2016 10:38:44
a ktoś zna powód umorzenia tego postępowania?

Remick
0
Wpisów: 2
Wysłane: 14 marca 2016 12:04:35
Sam mam sprawę w sądzie przeciwko PTI. Może wspólnie zrobimy jakąś akcje przeciwko ?. Zapraszam do kontaktu lub na: http://www.ptiobligacje.fora.pl

np
np
0
Wpisów: 118
Wysłane: 16 marca 2016 20:24:34
Szanowni Państwo,

Ponieważ zamierzamy aktywnie uczestniczyć w postępowaniu sanacyjnym spółki Topmedical S.A. we wszystkich stadiach postępowania, wszystkich zainteresowanych wspólnym działaniem zapraszamy do kontaktu na adres biuro@nomadpartners.pl

Rafał Koźlak
NOMAD Partners Sp. z o.o.

gpwinfostrefa.pl/espi/pl/repor...

Emil
2
Wpisów: 112
Wysłane: 17 marca 2016 00:17:37
12 stycznia 2016r Sąd Upadłościowy Stare Miasto w Poznaniu sygnaturą akt nr.: 11GU330/15 Sąd umorzył postępowanie o upadłość likwidacyjną Topmedical S.A., ponieważ
wierzyciel - Nomad Partners Spółka z o.o. cofnęła wniosek o upadłość likwidacyjną, aby umożliwić prezesowi Skibie dokończenie dzieła byłego prezesa PTI S.A. Kamila Jankowskiego wyprowadzenia resztek majątku tym razem nieruchomości Topmedical (poprzez sprzedaż spółek Rowent i Siver gdzie były owe nieruchomości).

Edytowany: 17 marca 2016 00:38

Arcio
0
Wpisów: 144
Wysłane: 17 marca 2016 08:21:00
Cytat:
Nomad Partners Spółka z o.o. cofnęła wniosek o upadłość likwidacyjną, aby umożliwić prezesowi Skibie dokończenie dzieła

Co na to Pan Rafał Koźlak? Proszę o odpowiedź. Włączam stoper.Think

zgred
5
Wpisów: 1 225
Wysłane: 18 marca 2016 13:47:38
Emil napisał(a):
12 stycznia 2016r Sąd Upadłościowy Stare Miasto w Poznaniu sygnaturą akt nr.: 11GU330/15 Sąd umorzył postępowanie o upadłość likwidacyjną Topmedical S.A., ponieważ
wierzyciel - Nomad Partners Spółka z o.o. cofnęła wniosek o upadłość likwidacyjną, aby umożliwić prezesowi Skibie dokończenie dzieła byłego prezesa PTI S.A. Kamila Jankowskiego wyprowadzenia resztek majątku tym razem nieruchomości Topmedical (poprzez sprzedaż spółek Rowent i Siver gdzie były owe nieruchomości).

może zapytajcie o to na facebooku...

web.facebook.com/nomadpartners...

inspirator
0
Wpisów: 42
Wysłane: 19 marca 2016 13:01:34
Na profilu fb Nomad jest skan:
fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net...

inspirator
0
Wysłane: 19 marca 2016 15:14:54
U mnie sytuacja wygląda tak, że mam sprawę w sądzie, od 24.07.2016, najpierw postępowanie upominawcze, nakaz wydany we wrześniu, później sprzeciw PTI i do dzisiaj nie znam nawet daty rozprawy. Niestety tak działa Sąd Rejonowy w Poznaniu Grunwald-Jeżyce (być może można było wybrać inny?) w połączeniu z naszym prawem, ponad pół roku od wpłynięcia opłaconego pozwu i nawet nie mam wyznaczonej daty rozprawy, a sprawa jest według mnie banalna, bo tutaj nie ma wątpliwości, są tylko udokumentowane fakty. W międzyczasie Sąd oddalił mój wniosek o zabezpieczenie roszczenia. To wszystko trwa długo, a czas gra na korzyść Topmedical. Czy komuś udało się uzyskać przynajmniej wyrok i ile to trwało?

W związku z wnioskiem o postępowanie sanacyjne, które nie wiem jak długo może trwać - chyba do roku czasu od otwarcia należy zwołać zgromadzenie wierzycieli - poprawcie mnie jeśli się mylę - toczące się postępowania zostałyby zawieszone, a egzekucja nie będzie chyba możliwa.

Biorąc pod uwagę powyższe oraz to, że posiadane przeze mnie obligacje (seria B) są "zabezpieczone" hipoteką, zamierzam złożyć wniosek do administratora hipoteki (kolejne 5% opłaty), czy ktoś z Was już zgłaszał taki wniosek i może się podzielić informacją jak to formalnie wygląda i jakie są szanse/rokowania na uzyskanie czegokolwiek? Do tego pytanie czy można to robić równolegle tzn. niezakończona sprawa w sądzie + jednoczesny wniosek do administratora i później wybrać jedną drogę - czyli albo egzekucja albo układ, albo hipoteka? Ciekaw jestem jaką drogę wybrali inni posiadacze obligacji serii B i D.

Emil
2
Wysłane: 19 marca 2016 22:59:37
Proszę o informacje czy w dniu rozprawy przeciwko Topmadical Sędzia zachorował? i nie wyznaczono nowego terminu rozprawy?

inspirator
0
Wysłane: 19 marca 2016 23:05:21
Nie było jeszcze rozprawy, nie mam też informacji kiedy się odbędzie.

np
np
0
Wysłane: 20 marca 2016 10:56:08
Emil napisał(a):

Witam

Wierutna bzdura i bezsensowne pomówienie szczególnie w okoliczności jaką powyżej zacytowano z naszego profilu na FB

"...cofnięcie wniosku następuje w efekcie umownego zbycia obligacji..."

Proszę wrócić się o kilka stron i przypomnieć o co spółka NOMAD prosiła wszystkich wierzycieli obligacyjnych. Odpowiedziały na wolę zaangażowania w proces upadłościowy dokładnie 4 osoby.Nie prosiliśmy o wiele, wystarczyło wysłać list polecony.
Uszczuplanie majątkowe w obliczu grożącej upadłości jest przestępstwem. Nie mniej ustawodawca wciąż pozostawił w Kodeksie cywilnym art. 527 (i inne do 534).
Jesteśmy świetnie przygotowani do walki z Topmedical, a zakres materiałów i dokumentów pozwala nam mocne argumentowanie przed sądem i prokuraturą. Dalej zapraszamy wszystkich zainteresowanych do wspólnego działania.

Pozdrawiam
Rafał Koźlak

Edytowany: 20 marca 2016 11:00

Emil
2
Wysłane: 20 marca 2016 19:33:19
Panie Rafale, byłem wtedy wśród tych 4 osób o których Pan wspomniał (wystarczy cofnąć o kilka stron ten wątek, ale jeśli dalej będzie się Pan upierał to wkleję kilka wiadomości wysłanych przeze mnie na adres biura Nomad).

np
np
0
Wysłane: 20 marca 2016 20:36:15
@Emil

Cofając się kilka stron wstecz widnieją Pana wpisy odnośnie wysłania trzech maili i braku kontaktu. Skoro na co wszystko wskazuje korespondencja nie dotarła z nieznanych powodów to trudno mieć pretensję, że się nie dostało odpowiedzi. Inna sprawa, że mógł się Pan nie podpisać. Poprzez priv też się nie udało ? Do spółki przychodzi kilkadziesiąt maili dziennie. Proszę choćby na priv przesłać swoje dane mailowe łatwo to będzie zweryfikować.
Na marginesie po raz kolejny pomawia Pan kogoś. Raz przestrzegając w dość specyficznych okolicznościach, bo e-mail nie dotarł lub nie było na niego odpowiedzi, kolejny, że cofnięcie wniosku o upadłość zrobiono celowo by umożliwić popełnienie przestępstwa przez pana Skibę czy Jankowskiego.
Zachęcam do powściągliwości w wypowiedziach i niepomawianie przynajmniej nas.

EDIT: wśród tych osób Pan nie był, bo gdyby Pan był, znajdowałby się Pan w aktach postępowania upadłościowego. Każdy znajdujący się w aktach znany jest nam z imienia i nazwiska i na pewno nie pisałby takich głupot i pomówień jak Pan na obecnej stronie wątku w kwestii powodu cofnięcia przez nas wniosku.

Pozdrawiam
Rafał Koźlak

Edytowany: 20 marca 2016 20:56

Emil
2
Wysłane: 20 marca 2016 21:30:51
Nie pomawiam Pana o to, że cofnął wniosek celowo. Stwierdziłem fakt, że obie spółki Siver i Rowent zostały już sprzedane przez Topmedical i był tam udział prezesa Skiby. Uważa Pan, że po ogłoszeniu upadłości Topmedical przez Sąd byłoby to możliwe?

Skontaktował się Pan ze mną później i napisał cytuję fragment tego co Pan do mnie napisał: "Kilkoro naszych klientów zgodziło się już, proszę zatem o pilną odpowiedź, czy jest Pan ofertą zainteresowany gdyż mailowo zgłosił się Pan z informacją iż ma Pan obligacje. Być może to jedyna szansa na to, by odzyskać cokolwiek".

Co do wyprowadzania majątku z PTI S.A. to są dowody, dokumenty więc nikogo nie pomawiam lecz stwierdzam udokumentowane fakty.

Skontaktuję się z Panem na privie, ale czy Pan odpisze?

KERI
0
Wpisów: 9
Wysłane: 20 marca 2016 22:16:33
Jakoś dziwnie mój email także nie dotarł do spółki NOMAD, choć napisałem zaraz po apelu aby się do Nich kontaktować. Wszystko to bardzo dziwne.

Emil
2
Wysłane: 20 marca 2016 22:28:47
Wierzę w dobre intencje Pana Rafała kontaktowałem się z nim telefonicznie zawsze odbiera telefony,bezinteresownie odpowiada na pytania jest bardzo zapracowany.
Nie pomawiam Pana o nic.

np
np
0
Wysłane: 21 marca 2016 00:14:36
Emil napisał(a):
Nie pomawiam Pana o to, że cofnął wniosek celowo. Stwierdziłem fakt, że obie spółki Siver i Rowent zostały już sprzedane przez Topmedical i był tam udział prezesa Skiby. Uważa Pan, że po ogłoszeniu upadłości Topmedical przez Sąd byłoby to możliwe?

Skontaktował się Pan ze mną później i napisał cytuję fragment tego co Pan do mnie napisał: "Kilkoro naszych klientów zgodziło się już, proszę zatem o pilną odpowiedź, czy jest Pan ofertą zainteresowany gdyż mailowo zgłosił się Pan z informacją iż ma Pan obligacje. Być może to jedyna szansa na to, by odzyskać cokolwiek".

Co do wyprowadzania majątku z PTI S.A. to są dowody, dokumenty więc nikogo nie pomawiam lecz stwierdzam udokumentowane fakty.

Skontaktuję się z Panem na privie, ale czy Pan odpisze?

Gdyby sądy i prokuratury w naszym pięknym kraju działały szybko i bez strachu o statystykę tego typu numeranci jacy na Catalyst się zdarzają nie liczyliby na bezkarność. Od złożenia przez nas wniosku o upadłość do cofnięcia wniosku minęło 5 miesięcy. W obrocie gospodarczym 5 miesięcy to wieczność. Kilkoro z wierzycieli tuż po opóźnieniu w odsetkach poskładało pozwy i do dziś się doczekali klauzul wykonalności. Te ruchy na spółkach zależnych PTI nie mogły być hamowane przez nasz wniosek, bo dopiero decyzja sądu o upadłości hamuje pewne działania na majątku. Do tego czasu hulaj dusza. Mamy ogromne pretensje do sądu w Poznaniu. Pewnie uda się to niedługo jaśniej wytłumaczyć.

PTI S.A. straciło stronę www i brakuje raportu rocznego jaki miał się pojawić 18 marca, więc zapewne niedługo zawieszenie, brak kontaktu i klasyka gatunku "wykluczą nas to będzie ciszej" - nic bardziej mylnego panowie.

Pozdrawiam
Rafał Koźlak

Intrinsic
0
Wpisów: 18
Wysłane: 23 marca 2016 18:55:45
No i już mamy zawieszenie TPM: zawieszenie

schwart
0
Wpisów: 17
Wysłane: 9 kwietnia 2016 21:33:09
inspirator napisał(a):
Czy komuś udało się uzyskać przynajmniej wyrok i ile to trwało?

Tak, w mojej sprawie sąd wydał korzystne orzeczenie 16.03. Spółka na pewno zarząda pisemnego uzasadnienia, więc w optymistycznym wariancie orzeczenie uprawomocni się początkiem maja.
Jeśli spółka będzie nadal chciała grać na czas, to może złożyć potem apelację.

inspirator
0
Wysłane: 17 kwietnia 2016 15:07:13
Czy ktoś z właścicieli obligacji zabezpieczonych (serie B i D) próbował angażować administratora hipoteki? Poza świadectwem depozytowym wymagane jest jeszcze zaświadczenie z KDPW - dzwoniłem tam i na razie przekierowano mnie na maila, na którego nie mam jeszcze odpowiedzi. W sieci dostępny jest taki dokument, ale nie wiem jeszcze czy jest on wystarczający dla administratora, bo nie ma podpisu:
www.kdpw.pl/pl/Uczestnicy/ONP/...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

17 18 19 20 21

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,315 sek.

hdehazgk
itdwnwqd
nflktdaq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
loonujan
subcjuin
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat