PARTNER SERWISU
sczcnxzn
420 421 422 423 424
baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 18 lipca 2016 10:00:30 przy kursie: 85,90 zł
Wystarczy, że przebrnie przez 112 raportów CDP z 2010 roku to da mu obraz sytuacji w jakiej była spółka kilka lat temu (hipoteki na majątku, ciągłe pożyczki i emisje akcji, dokapitalizowanie przez Optimus). Nie wiem jak można nie zauważyć różnicy z 11bit. Nawet CIG ma dużo lepszą sytuację niż miał wtedy CDP. CIG nie musiał posuwać się do emisji a to chyba świadczy o większych możliwościach posiłkowania się kredytem. Ale nie wymagajmy za wiele od osoby mającej mało doświadczenia a chcącej zaistnieć na forum...wave
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

ZbigniewZ
0
Wpisów: 73
Wysłane: 18 lipca 2016 10:14:06 przy kursie: 85,90 zł
Zwlaszcza jak ktoś pisze o jakims dokapitalizowaniu przez Optimusa.

faraquet
19
Wpisów: 130
Wysłane: 18 lipca 2016 10:40:34 przy kursie: 85,90 zł
ZbigniewZ napisał(a):
11b jeżeli kolejna gra będzie kiepska to powedruje do grona CI, obecna wycena wydaje uwzgledniac spory sukces kolejnego tytułu (mnie nie przekonuje)

@Zbigniew

A powiedz proszę co takiego Cię nie przekonuje w kolejnym tytule (jestem ciekaw, tym bardziej że nawet nie znamy oficjalnego tytułu).

ZbigniewZ
0
Wysłane: 18 lipca 2016 11:12:18 przy kursie: 85,90 zł
Kupilem TWOM za jakies smieszne pieniądze i powiem, ze gralem w nia może z 5 minut. Za darmo nie chciałbym w nia grac bo to dla mnie strata czasu. 1 Snajpera chwile pograłem, szalu nie było. Wiedzmina 1 zaczalem 2 i 3 przeszedłem cala, dopiero co skonczylem 2 dodatek, rewelacja chodz nie jestem fanem gier czy rpegow. Chcialem przetestować ich produkty. I tak od CI nic więcej nie kupie od 11b tez nie natomiast od CDR biore w ciemno. Żeby nie było ze jestem fanem tylko i wyłącznie CDR to Gwint tez mi nie przypadl do gustu i go nie kupie ale kazda kolejna gre tak. Bardzo dobre gry jest bardzo ciężko zrobić, byle jaka lub przecietna w obecnych czasach dużo latwiej niż za czasów jak był robiony W1. w TWOM nie ma nic rewelacyjnego, może oryginalność i wstrzelenie się w nisze tak jak było ze S1. Ja nie bylbym w stanie zaryzykować i postawić własnych pieniędzy na przecietnosc ginaca w tlumie.

ps. każdy niech sugeruje się własnym rozsądkiem, troche bardziej na chłodno, to sa tylko moje własne odczucia. Nawet Jakubas jak realizowal swoje warranty poniżej 10zl to twierdzil ze nie widzi już miejsca na wzrosty.

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 18 lipca 2016 11:43:27 przy kursie: 85,90 zł
Zbigniew przeceniasz swoją wartość analityczno- poznawczo-interpretacyjną. To że ty grałeś 5 minut i TWoM ci się nie podobał nie ma najmniejszego znaczenia. Znaczenie ma to , że 1.3 mln osób kupiło TWoM na steamie i stopin zadowolenia użytkowników jest bardzo wysoki grubo ponad 90%. To jest wyznacznikiem sukcesu i dobrego produktu. Przypomę ci,że W1 kupiło po 4 latach dystrybucji w sumie 1.7 mln graczy, przy budżecie 10 mln$. TWoM w tym wzgledzie bije na głowę W1, budżet TWoM to ok 500-700 k $, sprzedaż po 21 miesiącach ok 1.4-1.5 mln kopii w sumie. To pokaxuje jak za niewielkie pieniądze mogą zrobić świetnie sprzedającą się grę i ten fakt jest super prognostkiem na przyszłość jeśli chodzi o dalszy rozwój spółki. Jeśli masz inne zdanie twoja sprawa, ale nie oznacza to że masz racje.
Edytowany: 18 lipca 2016 11:48

ZbigniewZ
0
Wysłane: 18 lipca 2016 12:22:35 przy kursie: 85,90 zł
Dlatego napisałem ze to jest tylko i wyłącznie moje zdanie.

jurror
0
Wysłane: 18 lipca 2016 12:41:36 przy kursie: 85,90 zł
Tylko dlaczego tak mocno starasz się je( to zdanie ) promować na spółce, w która nigdy byś nie zaryzykował kasy przy kapitalizacji poniżej 200 mln, i tak mocno odnosisz się do spółki z kapitalizacją powyżej 3 MLD, której podobno też nie masz. Cdr nie zawsze miał taką wycenę jaką ma, wzrost kursu następował na nim wraz z widocznym rozwojem spółki, kiedyś kosztował znacznie znacznie mniej.Identycznie jest z 11 bit , kurs spółki rośnie wraz z rozwojem spółki, różnice są takie, że 11 bit zaczynał przygodę giełdowa z wycenami paru mln pln a CDR z ponad 100 mln kapitalizacją. Obie spółki zasługują na wielkie brawa z tym że 11 bit prawdopodobnie osiąganie ponad miliardowej kapitalizacji i wejście np do Mwig40 ma dopiero przed sobą, póki co szybko po przejściu z NC wszedł do indexu swig80.thumbright
Edytowany: 18 lipca 2016 12:42

ZbigniewZ
0
Wysłane: 18 lipca 2016 13:00:25 przy kursie: 85,90 zł
Dla jasności CDRa tez bym teraz nie kupil, bo jest dla mnie za drogi, poczekam na 18-20zl.

Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 18 lipca 2016 13:34:32 przy kursie: 85,90 zł
Zbyszek na bankierze się o ciebie pytali. Tam twoi koledzy czekają na 18zł na CDr i 50zł na 11BIT

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 18 lipca 2016 16:45:05 przy kursie: 85,90 zł
ZbigniewZ napisał(a):
Dla jasności CDRa tez bym teraz nie kupil, bo jest dla mnie za drogi, poczekam na 18-20zl.

Zbyszek - przyjedz na kolejne WZA 11 bit... poznasz spolke i moze zmieniez zdanie....
Everything you know is wrong.........
Edytowany: 18 lipca 2016 16:46

baks
152
Wysłane: 18 lipca 2016 17:25:37 przy kursie: 85,90 zł
ZbigniewZ napisał(a):
Dlatego napisałem ze to jest tylko i wyłącznie moje zdanie.

Oczywiście, że Twoje ale wyrażasz się w taki sposób jakbyś uważał się za eksperta gier....Think
Poczytaj sobie recynzje gry w takich periodykach jak NYT WP (USA) czy prasa niemiecka i nie były to tylko jakieś brukowce - poczytaj kakże chociaż 30-40 komentarzy na Steam lub na stronie Appla lub Googla
Ale co tak tamci nie wiedzą co piszą lub są "opłaceni".
Spółka nie ukrywała jeszcze przed premierą, że nie jest to gra dla szerokiego kręgu graczy i jest wymagająca. Mnie klimat TWOM czy Snipera także nie poraża ale Wiedźmin i LoF jeszcze cięższy do strawienia były dla mnie. 11bit wypuścił także małe gierki z dużo lżejszą tematyką. Spółka pokazuje więc, że ma szerokie możliwości a wszystkie gry były chwalone za niezwykle wysoką jakość.
Pytanie zasadnicze czy zerknąłeś choć w niektóre z dokumentów z 2010 roku. Sytuacja była dość pogmatwana i może niezbyt fortunnie coś określiłem ale poczytaj sam jak było z sytuacją spółki.
Czy masz co do tego wątpliwości ? A może godzi to w Twój mit genialnej spółki. Pokazuje to tylko jak jedna gra może odmienić los firmy. 11bit od początku jest chwalony za bardzo wysoką jakość. Stąd ja jestem spokojny o to, że jaka by to gra nie była w kategorii jej jakość będzie nie gorsza niż TWOM a prawdopodobnie lepsza. Jak się będzie sprzedawać zależy od wielu czynników i nikt na razie poza spółką nie jest w stanie ocenić szans na to - ale oczywiście nikt poza Tobą - bo jesteś jasnowidzem... BRAWO hello1 Widać jak niewiele wiedzy masz w tym temacie stąd taka pycha.wave

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 18 lipca 2016 22:00:56 przy kursie: 85,90 zł
@ baks , czy byles na WZa ?
Everything you know is wrong.........

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 18 lipca 2016 22:29:51 przy kursie: 85,90 zł
jurror napisał(a):
Zbigniew przeceniasz swoją wartość analityczno- poznawczo-interpretacyjną. To że ty grałeś 5 minut i TWoM ci się nie podobał nie ma najmniejszego znaczenia. Znaczenie ma to , że 1.3 mln osób kupiło TWoM na steamie i stopin zadowolenia użytkowników jest bardzo wysoki grubo ponad 90%. To jest wyznacznikiem sukcesu i dobrego produktu. Przypomę ci,że W1 kupiło po 4 latach dystrybucji w sumie 1.7 mln graczy, przy budżecie 10 mln$. TWoM w tym wzgledzie bije na głowę W1, budżet TWoM to ok 500-700 k $, sprzedaż po 21 miesiącach ok 1.4-1.5 mln kopii w sumie. To pokaxuje jak za niewielkie pieniądze mogą zrobić świetnie sprzedającą się grę i ten fakt jest super prognostkiem na przyszłość jeśli chodzi o dalszy rozwój spółki. Jeśli masz inne zdanie twoja sprawa, ale nie oznacza to że masz racje.

Alkoita, czy tu musisz w co drugim poście powtarzać swoje porównania 11Bit/TWOM do CDR/W1 itd. ?
Między debiutami tych gier minęły długie lata i branża gier dziś wygląda zupełnie inaczej. Czy W1 mógł liczyć na sprzedaż elektroniczną na Steamie tak jak This War of Mine ? Zastanów się ile egzemplarzy swojego hitu upchąłby klientom 11Bit, gdyby mieli do dyspozycji jedynie dystrybucję pudełkową. Niewiele.

ZbigniewZ
0
Wysłane: 19 lipca 2016 00:09:19 przy kursie: 85,90 zł
Dokladnie to samo miałem napisac ale chciałem już wdawać się w utarczki.

ZbigniewZ
0
Wysłane: 19 lipca 2016 00:49:09 przy kursie: 85,90 zł
Nie wiem czemu nie mozna edytowac postow.

oczywiscie mialo byc

Dokladnie to samo miałem napisac ale nie chciałem już wdawać się w utarczki.

baks
152
Wysłane: 19 lipca 2016 09:26:04 przy kursie: 85,79 zł
ZbigniewZ napisał(a):
Zwlaszcza jak ktoś pisze o jakims dokapitalizowaniu przez Optimusa.

Jeśli Ty czegoś nie rozumiesz to nie znaczy , że tak nie jest. Optimus przejmował CDP (połączenie) wcześniej były inne formy wsparcia. Bez tego dawno byśmy zapomnieli o CDP.
Poniżej cytat z dokumentu która wyjaśnia Twoje wątpliwości - być może zrozumiesz , że tak było faktycznie.
Raport bieżący nr 2 / 2011

Rejestracja połączenia Optimus S.A. ze spółką zależną CDP Investment sp. z o.o., zmian w Statucie Spółki oraz warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego Spółki.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
Zarząd spółki Optimus S.A. ("Spółka") zawiadamia, iż powziął w dniu 3 stycznia 2010 roku informację, że w dniu 28 grudnia 2010 r. sąd rejestrowy właściwy dla Spółki, tj. Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, dokonał wpisu do rejestru przedsiębiorców połączenia Spółki ze spółką CDP Investment sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, przy ul. Jagiellońskiej 74, 03-301 Warszawa, wpisaną do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS 0000318458 ("CDPI").

Połączenie nastąpiło w trybie art. 492 § 1 pkt 1 Kodeksu spółek handlowych (połączenie przez przejęcie) przez przeniesienie całego majątku CDPI (jako spółki przejmowanej) na Spółkę (jako spółkę przejmującą). W związku z tym, że Spółka posiada 100% w kapitale zakładowym CDPI połączenie zostało przeprowadzone stosownie do art. 515 §1 oraz 516 § 6 Kodeksu spółek handlowych, tj. bez podwyższenia kapitału zakładowego Spółki, bez wymiany udziałów CDPI na akcje Spółki, oraz bez obowiązku poddawania planu połączenia badaniu przez biegłego i sporządzania przez niego opinii przewidzianej w art. 503 § 1 Kodeksu spółek handlowych.

Spółka przejmowana prowadziła obsługę księgowo-prawną, finansową, administracyjną oraz kadrową spółek z grupy kapitałowej. Spółka przejmowana była spółką holdingową, będącą właścicielem firm CD Projekt sp. z o.o. (dystrybutor gier i filmów na terenie Polski), CD Projekt RED sp. z o. o. (twórca gry Wiedźmin) Gog.com Ltd (elektroniczna dystrybucja gier na całym świecie), Metropolis Software sp. z o.o. oraz Porting House sp. z o.o.

ZbigniewZ
0
Wysłane: 19 lipca 2016 09:37:35 przy kursie: 85,79 zł
Gdzie tu jest "dokapitalizowanie"? Widać, ze nie masz pojęcia o czym piszesz.

daro_1975
1
Wpisów: 187
Wysłane: 19 lipca 2016 10:13:08 przy kursie: 85,79 zł
ZbigniewZ napisał(a):

A zatem ZbigniewieZ pokusisz sie o prognozę ceny akcji 11bit w perspektywie 1 roku?(pytam Cie jako obiektywnego-bo nieposiadajacego akcji-uczestnika rynku kapitalowego)

jurror
0
Wysłane: 19 lipca 2016 11:34:07 przy kursie: 85,79 zł
aircanada15 napisał(a):
jurror napisał(a):

Alkoita, czy tu musisz w co drugim poście powtarzać swoje porównania 11Bit/TWOM do CDR/W1 itd. ?
Między debiutami tych gier minęły długie lata i branża gier dziś wygląda zupełnie inaczej. Czy W1 mógł liczyć na sprzedaż elektroniczną na Steamie tak jak This War of Mine ? Zastanów się ile egzemplarzy swojego hitu upchąłby klientom 11Bit, gdyby mieli do dyspozycji jedynie dystrybucję pudełkową. Niewiele.

Nie ma sensu dyskutować "co by było gdyby babcia miała wasy", liczy sie to co jest i co będzie,to ze były inne czasy nie ma wiekszego znaczenia, dla kapitalizacji firm liczy sie to ile moga generowac pieniedzy, jakie maja marze, jakie mozliwosci inwestycyjne. To ze przemysł growy tak fajnie sie rozwija a 11 bit w nim ładnie sie odnajduje pokazuje: zmiana kursu od momentu debiutu, pokazują wyniki. To jest tylko jeszcze dobitniejszy prognostyk na dalszy rozwoj grupy, oraz to ze te poniżej 200 mln kapitalizaji nie musi być ostateczna wartoscią firmy, ponieważ maja szansę w przyszłosci generować znacznie wieksze pieniadze do społki,,a co za tym idzie i duże szanse na wzrost wartosci firmy na giełdzie. Tak to było z CDR tylko ze jemu rynek dawal znacznie wieksze" fory" przy mniejszych kapitalizacjach co obrazuje np wykres P/E. Kto wie czy 11 bit za kolejnych 6 lat nie będzie miał kapitalizacji podobnej do tej jaka ma obecnie CDR dzięki swojemu dalszemu dynamicznemu rozwojowi w sferze wyników spółki i nie tylko ich.
Edytowany: 19 lipca 2016 11:50

baks
152
Wysłane: 19 lipca 2016 15:03:30 przy kursie: 85,79 zł
ZbigniewZ napisał(a):
Gdzie tu jest "dokapitalizowanie"? Widać, ze nie masz pojęcia o czym piszesz.

Szkoda, że z tak płytką wiedzą wypowiadasz się o inwestowaniu w spółki o których nie masz pojęcia.
Zacytowałem Ci duży fragment dokumentu aby nie być posądzonym o spekulacje.
Byłem przekonany, że zrozumiesz.... ale przerasta ... wiedzę najwyraźniej.
W 2010 wyprodukowano 122 komunikaty i raporty więc zrobienie pełnego wyciągu aby Ci udowodnić przerasta możliwości forum i mój czas. Widać, że i tak nie przyznasz racji i nie przyznasz, że myliłeś się w ocenie CDP i perspektyw - więc zbędna dalsza dyskusja w tym temacie.
Przejęcie spółki niezdolnej do samodzielnego finansowania dalszej produkcji to pewna forma dokapitalizowania - może to dość złożone ale tak jest. Cały holding w tym czasie przynosił straty i nawet pożyczki akcjonariuszy nie wystarczały. Wszystko jest w dokumentach tylko trzeba włożyć nieco wysiłku.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11bit

420 421 422 423 424

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,383 sek.

vbvgwyhm
zusxpgex
swxrtykx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jopkpspt
tufayqxj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat