msn88ster napisał(a):to co w takim razie poleciłbyś mi?
ja skłaniam się ku:
- 11bit
= patentus
- pepees
- CiGames? co w jego miejsce?
Moje metody selekcji są częściej techniczne niż fundamentalne (co nie znaczy, że na fundamenty nie patrzę !)
Z podanych
CDR - obecnie w konsolidacji, zajęcie w niej pozycji to ew czekanie na ruch w daną stronę (i albo jej powiększanie jeśli w górę, lub wyjście jeśli wybicie dołem), większe szanse oczywiście na wybicie górą. Gwint ma bardzo duży potencjał i może dać zarobić firmie znacznie więcej niż wszystkie Witchery razem wzięte. Pytanie czy CDR będzie umiał to zmonetyzować.
11B - wybicie górą z ostatniej konsoli, tak więc trend powinien być kontynuowany. W dalszym horyzoncie premiera Frostpunka, wczesniej BeatCop - obie gry mają potencjał, wzrosty mogą się rozegrać PRZED ich premierami (case W2 na CDR polecam).
PPS - fundamentalnie może pokazać niezłe wyniki ALE technicznie potencjał już się wyczerpał albo jest tego bliski, nie sądzę by szybko opory ok 1,4 pokonali. W długim terminie kto wie - może zawędruje duży wyżej. Może...
PAT - Gdyby nie groszówka pewnie bym próbował, wybicie 0,94 otwiera ciekawe perspektywy, jednak póki co wielkiego potencjału technicznego nie ma dla mnie - góra kilka % krótkoterminowo. O fundamentach nie będę się wypowiadał bo nie badałem.
AGL - bardzo ciekawy technicznie, ostatnia mocna świeca i po tak długiej konsolidacji gotów do mocnego wybicia, pojawiły się obroty ostatnio, strefa 17,7-18 jednak ciągle jest niezdobytym oporem, jak to przejdą droga do 21 i dalej 30 realna.
Tak ja to widzę, statystycznie mylę się w 48% przypadkach (dane z ostatniego roku ;)), trzymałbym się jednak generalnie mocnych sektorów ale też nie przeważał zbytnio jednego (choć jest na forum ciągle chyba kolega który ma w portfelu TYLKO gamedev polski i dobrze na tym wyszedł - więc zyskowne strategie mogą być różne).