Znów z opóźnieniem - choć jak ktoś śledzi portfel na myfundzie to widział zakupy "live"
RCFL3W20 (cert W20 longx3) pozycja warta 6k ] 22 szt po 90,33 średnia. (25.04.2017)
TRI 550 szt po 3,40 (25.04.2017) - pełna pozycja
STF 130 szt po 15,17 (26.04.2017)
Jeszcze dla niedowiarków (bo i tacy są) dowód na to że portfel nie jest "wirtualny" :

kliknij, aby powiększyć A poniżej wytłumaczenie dlaczego tak a nie inaczej.
W20 week

kliknij, aby powiększyćKupno certu nastąpiło zaraz po wybiciu oporu na 2310. Jesli będzie możliwość powiększę pozycję do ok 40 certów (za pozostałą gotówkę). Mamy silny byczy sygnał, podobny do tego z końcówki stycznia. Jedyne co nieco martwi to przeciętne obroty, trend wzrostowy wydaje się jednak niezagrożony i test 2500-2555 pewny. Gdyby nie wypełnienie portfela innymi spółkami byłby kupiony fut.
TRI week

kliknij, aby powiększyćPo wybiciu oporu na 3 zł i wzrostach do kolejnego oporu (4zł) na walorze była głęboka korekta. Nie do końca udało się na niej kupić, ostatnie wzrosty kursu dają jednak większe prawdopodobieństwo na ponowny atak na 4 zł. Wsparcie to 3zł, przebicie poziomu 3,9-4,0 daje szanse na atak na wyższe opory (5,08, 6,6 czy 7,0). Podstawowym ryzykiem jest utknięcie kursu w dłuższej konsolidacji co również neguje wcześniejsze wybicie. Spodziewam się jednak rozstrzygnięć na wykresie do końca maja.
MIL week

kliknij, aby powiększyćNa Tritonie timing był nie najlepszy, ale na MIL wydaje się że trafiłem idealnie w dno korekty. Po "świecy Kaczyńskiego" z lutego, nastąpiła korekta na kursie MIL. Mamy powrót do bazy i silną reakcję wzrostową na wyniki banku (które była ponad konsensus). Potwierdzeniem trendu będzie udany atak na 7 zł. W dalszej perspektywie realny wzrost do 9 zł.
STF week

kliknij, aby powiększyćDziś kurs wybił opór na 15 zł, dlatego moje "zapoznawcze" wejście. Na koniec ktoś jedną akcją zbił kurs na close, zobaczymy co dalej. Wykres bardzo obiecujący, duży ORGR i upside aż na 24 zł (wcześniej istotny opór na 16). Oczywista wada to zupełny brak obrotów na wybiciu. Pozostaje poczekać...
GTC week

kliknij, aby powiększyćNa GTC sam próbowałem sił i było krótko w portfelu, ale wybicie okazało się wtedy fałszywe (co oznaczyłem). Obecnie prawdopodobnie to jest TO wybicie, które warto było kupić. Kurs już w silnym ruchu wzrostowym, spodziewam się dojścia do oporu na 10 zł i powrotu do bazy wybicia tj ok 9 zł. Może to być druga okazja na wejście/dobranie. WIG-nieruchomości (dawny WIG-Deweloperzy) jest w silnym trendzie wzrostowym a GTC jest jego 3 pod względem wkładu komponentem - dlatego warto trzymać. Jeśli będą środki i dobre miejsce na zakup sam rozważam tą spółkę :).
DBC przebiło dziś 100 zł i atak na 110 zł jest bardzo realny. Jak się ma to pozostaje trzymać, choć pewnie przy 110-115 zł jeśli pojawi się podaż rozważałbym realizację, bo to nie jest spółka po której można spodziewać się jakichś wielkich zaskoczeń.
Portfel wypełniony w 92% - czyli sell in may nie zakładam :)