Trzeba zdać sobie sprawę, że to jest zupełna nowość na rynku. Nie jest to po prostu lepsza wersja jakiegoś analizatora krwi, tylko coś co wcześniej nie istniało. Teraz trzeba przekonać lekarzy, że nowym standardem w opiece nad ciężarną jest ktg w domu. Zgodnie z tym, co podała Pani prezes niezrealizowanie prognozy wynika z faktu, że wydłużyli możliwość testowania urządzenia z miesiąca do trzech, bo takie były oczekiwania klientów. Urządzenie testują duże sieci medyczne. Bardzo fajnie wygląda współpraca z Polmed. Kiedy otworzymy stronę główną sieci Polmed wyświetla się u góry zaproszenie do pacjentek na badanie mobilnym ktg
https://www.polmed.pl/Na blogu Polmed tak pisze o urządzeniu :
„And the winner is……Mobilne KTG – Pregnabit!
POLMED w Warszawie jako pierwsza Ogólnopolska Sieć Medyczna z usługą -Przenośne KTG, które jest rekomendowane przez naszych lekarzy ginekologów!
Medycyna obecnie rozwija się bardzo szybko. Praktycznie co kilka, kilkanaście lat wcześniejsze zalecenia ulegają zmianom. Zmieniają się zakresy norm, diagnostyka, leczenie, wskazania do zabiegów. Właściwie wszystko dzieje się jeszcze szybciej od kiedy technologie cyfrowej analizy danych weszły do służby zdrowia. Sprzęt ulega miniaturyzacji, staje się powszechnie dostępny”
blog.polmed.pl/blog/and-the-wi...Zapraszają na badanie ktg również na facebook-u
www.facebook.com/pg/CentrumMed...Na blogu aktorka Izabela Zwierzyńska poleca Pregnabit i informuje, że badanie można zrobić w Polmedzie
„Monitorowanie stanu zdrowia malucha daje przyszłej mamie poczucie spokoju i ogranicza stres. Dodatkowo wielką przyjemnością jest posłuchanie w dowolnym momencie bicia maluchowego serduszka. To fascynujące urządzenie na miarę potrzeb XXI wieku, które przetestowałam na sobie i w pełni rekomenduję.”
blogstar.pl/ktg-istotna-kwesti...Widać, że to ładnie się rozkręca. Urządzenie zbiera naprawdę dobre opinie np. :
„- Z systemem Pregnabit zetknęłam się nie tylko w wymiarze zawodowym. Należę do tych 20% kobiet, które z założenia miały trafić do szpitala położniczego znacznie przed terminem porodu niemal wyłącznie w celu regularnego wykonywania KTG. Ponieważ w domu mam już dwoje dzieci, a także możliwość pracy zdalnej, opcja domowego monitoringu niemal mnie uskrzydliła. A nadzór, opieka? To jest prawdziwy XXI wiek. Pregnabit to nie jest gadżet, zabawka, ciekawostka. To profesjonalny nadzór nad ciężarną, z budzącym zaufanie specjalistą do pomocy - mówi Eliza Dolecka, redaktor naczelna serwisu zdrowie.gazeta.pl i wkrótce mama trzeciego dziecka.
Wykonanie badań w domu ciężarnej nabiera innego znaczenia w przypadku, gdy ciąża jest zagrożona lub u dziecka wykryto wady wrodzone. Także w takich sytuacjach sprawdził się system Pregnabit.”
mojeinwestycje.interia.pl/news...Urządzenie na pewno jest potrzebne i myślę, że przyjmie się na rynku. Może tylko potrwa to trochę dłużej. Myślę, że jak jedna duża sieć zakupi urządzenie, to wtedy będzie już z górki. Inni podążając za konkurencją będą czuli presję, że też powinni mieć dla pacjentek coś takiego.