PARTNER SERWISU
vfljjgfx
19 20 21 22 23

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 11 maja 2018 19:20:46
InwestorAmator napisał(a):
To nie była grupa, tylko ktoś utworzył profil na osobę. Bardzo możliwe, że jakiś "życzliwy" zgłosił do FB, że nie jest to realna osoba i usunęli profil. Mam nadzieję, że Radek, bądź Paweł będą dawać znać albo mailowo, albo na stronie, albo utworzą prywatną/publiczną grupę na FB.

Ja kupując w październiku 2017 prześwietliłem spółkę na tyle na ile się dało (będąc amatorem w kwestii obligacji) i kompletnie nic nie wskazywało, że coś jest nie tak. Zaoferowano 6% - więc wziąłem. Teraz z perspektywy czasu wiem, że zrobiłem głupotę (między innymi nie sprawdzając tak podstawowej rzeczy jak poziom zadłużenia z tytułu obligacji bo wtedy pewnie bym się zastanowił jak to możliwe mieć 2mld zadłużenia), ale, że czasu nie cofnę to nie zamierzam też robić z siebie idioty jak Ci ludzie w tej otwartej grupie twierdząc, że nie miałem pojęcia co robię (typu: misselling, "myślałem, że to lokata", kupiłem obligacje przez telefon(sick!)), bo świadomie podjąłem ryzyko podpisując umowę i przelewając własnoręcznie pieniądze do PDM.

Jedyny żal jaki można mieć - to to, że brakowało informacji jak wielkie zadłużenie jest z tytułu opcji PUT.

Jako pozytyw całej tej sytuacji - teraz jestem dużo bardziej świadomym "inwestorem" - w miesiąc dowiedziałem się więcej o obligacjach i postępowaniach układowych niż przez poprzednie 20 kilka lat :)

Słuchajcie, nie używam FB więc nie wiem jak się robi profil na os. fizyczną, a jak na grupę:)
Cóż, ale potrafię wiele innych rzeczy:)
Jak mam teraz zmienić rodzaj profilu? Niestety nie ma nigdzie na panelu odnośnika do kontaktu...

InwestorAmator
0
Wpisów: 25
Wysłane: 11 maja 2018 19:29:31
Przesłałem już mailem, ale prześlę też tutaj.

Jak załozyć fanpage / grupę

Utwórz albo grupę, albo fanpage.

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 11 maja 2018 19:31:48
OK, kliknąłem coś i działa:)

Do rzeczy: musimy podjąć decyzję czy zgłaszamy kogoś od nas do Rady Wierzycieli. Tutaj będzie wyścig. Rada Wierzycieli będzie opiniować propozycje Dłużnika.
Wybór osoby i kolejny zmasowany atak na sąd pismami:) ale w tym mamy już doświadczenie

InwestorAmator
0
Wysłane: 11 maja 2018 19:42:41
Radek / Paweł - któryś z was lub ewentualnie macie jakąś kandydaturę w zanadrzu? Czy musi być to jakaś osoba prawna? Dobrze aby to była osoba, która już z nie jednego pieca chleb jadła jeżeli chodzi o tą tematykę. No i przede wszystkim stanowcza, z dużym poparciem za plecami żeby walczyła o jak najlepsze warunki..

aniutek2308
0
Wpisów: 22
Wysłane: 11 maja 2018 19:44:14
Skoro w grupie jest ponad 250 osób(chyba, że coś przeoczyłam) musimy to zrobić. Moim zdaniem powinniśmy również partycypować w kosztach doradztwa prawnego i kosztów dojazdu na posiedzenia sądu.

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 11 maja 2018 19:56:35
Zgłoszeń jest ponad 400. Ale tutaj ważne będzie poparcie % wierzytelności. Póki co zastanawiajcie się jak trafić do szerszego grona obligatariuszy, aby uzyskać większe wsparcie

Baśka35
0
Wpisów: 4
Wysłane: 11 maja 2018 20:04:38
Ja nie potrafię nawet poruszać się po StockWatch :(:(:(:( Ryczeć mi się chce :(:(:(

Witam Wszystkich
Jestem "szczęśliwą posiadaczką" obligacji OQ i OJ. Oczywiście przypadające na 5 maja odsetki z OQ nie dostałam. Jestem zupełnie zielona, nie rozumiem co się dzieje, nie wiem co mam zrobić, czy w ogóle mogę coś zrobić. Jestem na FB czytam i im więcej czytam tym bardziej głupieje. Proponują żeby wysłać upoważnienie dla jakiegoś tam mecenasa , tyle, że (czytając) w upoważnieniu mówi się o nieszczęśnikach, którzy kupili ten cenny produkt w banku. Ja kupiłam bezpośrednio z GETBACK w Szczecinie.
Ja wysłałam do Wrocławia poparcie dla P. Tatary, wiem nie udało się. Co w takim układzie należny zrobić. Czytałam inf domu maklerskiego

Im większa grupa wierzycieli, tym większy wpływ na postępowanie układowe (przyjęcie układu będzie
następować po głosowaniu kuratora, który dokona tego w imieniu wierzycieli. Jeżeli kilku wierzycieli ustanowi
jednego pełnomocnika, ich pozycja negocjacyjna powinna być silniejsza).

Czy ktoś mi pomoże zrozumieć to co się dzieje?

MaDA
0
Wpisów: 1
Wysłane: 11 maja 2018 20:05:09
Czy wiadomo coś w sprawie kancelarii Tatara? Rozumiem że wniosek o ustanowienie kuratora przepadł? Czy kancelaria zajmie się sprawą obligateriuszy z naszego forum, czy w pierszej kolejności musi być stowarzyszenie, aby nas reprezentować?

aniutek2308
0
Wysłane: 11 maja 2018 20:05:39
Można spróbować poprzez doradców, którzy sprzedawali obligacje. Na pewno mają listę obligatariuszy. Pytanie, czy będą chcieli im przesłać np. emaila zachęcającego do współpracy.

Baśka35
0
Wysłane: 11 maja 2018 20:08:35
Ja mam kontakt z 6 obligatariuszami ze Szczecina.

aniutek2308
0
Wysłane: 11 maja 2018 20:13:00
Baśka35 napisał(a):
Ja nie potrafię nawet poruszać się po StockWatch :(:(:(:( Ryczeć mi się chce :(:(:(

Witam Wszystkich
Jestem "szczęśliwą posiadaczką" obligacji OQ i OJ. Oczywiście przypadające na 5 maja odsetki z OQ nie dostałam. Jestem zupełnie zielona, nie rozumiem co się dzieje, nie wiem co mam zrobić, czy w ogóle mogę coś zrobić. Jestem na FB czytam i im więcej czytam tym bardziej głupieje. Proponują żeby wysłać upoważnienie dla jakiegoś tam mecenasa , tyle, że (czytając) w upoważnieniu mówi się o nieszczęśnikach, którzy kupili ten cenny produkt w banku. Ja kupiłam bezpośrednio z GETBACK w Szczecinie.
Ja wysłałam do Wrocławia poparcie dla P. Tatary, wiem nie udało się. Co w takim układzie należny zrobić. Czytałam inf domu maklerskiego

Im większa grupa wierzycieli, tym większy wpływ na postępowanie układowe (przyjęcie układu będzie
następować po głosowaniu kuratora, który dokona tego w imieniu wierzycieli. Jeżeli kilku wierzycieli ustanowi
jednego pełnomocnika, ich pozycja negocjacyjna powinna być silniejsza).

Czy ktoś mi pomoże zrozumieć to co się dzieje?

W chwili obecnej czekamy na ogłoszenie listy wierzytelności i szukamy kolejnych osób które chciałyby dołączyć do naszej grupy. Chcemy zgłosić kogoś do Rady Wierzycieli. Zgłoszenia nr serii oraz wartośc obligacji przesyłamy na adres obligacje_getback@wp.pl. Nie trzeba podawać danych osobowych. Jesli ma Pani kogoś kto jest w podobnej sytuacji proszę zachęcic go do przyłaczenia się do naszej grupy. Im nas więcej tym lepiej.
W uproszczonym postępowaniu nie ma czegoś takiego jak zgłoszenie wierzytelności. Nadzorca sadowy na podstawie dokumentów udostępnionych przez spółkę sporządza listę wierzytelności, która będzie udostępniona w Monitorze Sądowym i Gospodarczym. Rozmawiałam dzisiaj z PDM i dostałam informację, że domy maklerskie przekazały listę obligatariuszy do GBK. Tak więc czekamy na listę i ją weryfikujemy.Nadzorca sądowy po otwarciu postępowania restrukturyzacyjnego musi poinformować wierzycieli o otwarciu postępowania restrukturyzacyjnego wobec dłużnika. Jeżeli o czymś zapomniałam proszę mnie poprawić.

aniutek2308
0
Wysłane: 11 maja 2018 20:15:17
Baśka35 napisał(a):
Ja mam kontakt z 6 obligatariuszami ze Szczecina.

W takim razie zapraszamy do naszego porozumienia . Zgłoszenia nr serii zakupionych obligacji i ich wartość przeslijcie na adres obligacje_getback@wp.pl.

Baśka35
0
Wysłane: 11 maja 2018 20:19:53
Dostałam na messengera

Kurator na podstawie art. 121 ust 2 Prawa Restukturyzacyjnego wniósł o powołanie Rady Wierzycieli. Na podstawie art. 123 ust 2 Prawa Restukturyzacyjnego wniósł o ustalenie składu Rady Wierzycieli z uwzględnieniem czterech członków dla obligatariuszy. A także wniósł o wstrzymanie rozpoznania wniosku do dnia ustalenia przez Kuratora imiennie osób do reprezentacji w Radzie Wierzycieli.

Kurator chciałby, aby Rada Wierzycieli w imieniu obligatariuszy opiniowała propozycje dłużnika. Aby ustalić osoby do jej reprezentacji kurator musi poznać wierzycieli z tytułu obligacji. Na podstawie zestawienia osób, które zgłoszą się do kuratora kurator wybierze 4 osoby do wskazania do reprezentacji kierując się jedynie kryterium wartości głosów oddanych za daną osobą. W związku z powyższym kurator proponuje przesyłanie do niego świadectwa depozytowego i wskazania osoby do reprezentowania danej osoby w Radzie Wierzycieli.

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 11 maja 2018 20:39:04
MaDA napisał(a):
Czy wiadomo coś w sprawie kancelarii Tatara? Rozumiem że wniosek o ustanowienie kuratora przepadł? Czy kancelaria zajmie się sprawą obligateriuszy z naszego forum, czy w pierszej kolejności musi być stowarzyszenie, aby nas reprezentować?

Mamy z nim kontakt. Ale teraz kluczowe jest zgromadzenie wsparcia dla kandydata do Rady Wierzycieli. Póki co proszę rozpowszechniajcie naszą wspólną inicjatywę - im więcej osób ja wesprze tym większa szansa na naszego przedstawiciela/-kę w RW. Rada poza opiniowaniem propozycji Dłużnika, będzie też mogła składać własne propozycje układowe. To esencja naszych działań

InwestorAmator
0
Wysłane: 11 maja 2018 20:55:01
Musimy dotrzeć do jak największej rzeszy ludzi, którzy trzeźwo myślą i chcą walczyć, a nie tylko idiotycznie rzucać się na banki. Ta grupa która istnieje na FB ma potencjał ludzki, ale niestety jest on zmarnowały na jakieś bezsensowne walki. Tych 2 gości którzy prowadzą tą grupę - jeden z nich nawet nie ma obligacji GB. Reszta ludzi spanikowani idą za nimi jak w ogień, także tamci ludzie są już straceni, a szkoda, bo 1600 osób to niezły kapitał i może wtedy udałoby się mieć więcej jak jedno/dwa miejsca? Z drugiej strony, może ktoś z nich wpadnie na to, żeby zebrać ludzi i zgłosić kogoś do RW i wtedy ewentualnie zrobić z nimi koalicję (o ile stonują z kursu misselingu i walki z bankami a skupią się na GB)

"Kurator wniósł o ustanowienie 4 miejsc w 5-osobowej Radzie Wierzycieli dla obligatariuszy na każde 20% wartości wierzytelności zgodnie z art. 123 ust 2 Prawa Restrukturyzacyjnego."

Polecam drugą grupę, która się wydaje być bardziej merytoryczna i z którą można by może się połączyć, żeby mieć chociaż 1, 2 miejsca:
GetBack S.A. - restrukturyzacja spółki, zagrożenia dla Obligatariuszy

Paweł/Radek:
Może warto się z nimi skontaktować i zweryfikować jaką siłą dysponujemy i czy uda się uzyskać miejsce/a w RW?

janusz_adr
0
Wpisów: 17
Wysłane: 11 maja 2018 21:02:05
To znaczy jeśli się zgłosiłem, wysłałem maila na wskazany adres obligacje_getback.... to co teraz robić. Czekać ?

mdylan
0
Wpisów: 1
Wysłane: 11 maja 2018 21:05:39
Witam Wszystkich,

Sledze obie grupy, bo tak jak pewnie wiekszosc , stalem sie "szczesliwym" posiadaczem obligacji - obojetnie w jaki sposob.
Ja takze dążę do porozumienia grup i wypracowanie wspolnego stanowiska, szczegolnie jezeli chodzi o wybranie przedstawicieli do RW.
Przeciez wszyscy mamy chyba ten sam cel - aby jak najmniej teraz stracic kasy. Z pewnoscia trzeba negocjowac teraz, a na missellingu skupic sie pozniej (ewentualnie rownolegle).

Zatem czy macie juz jakiegos kandydata?

Pozdrawiam,
Michal Trojmiasto
Edytowany: 11 maja 2018 21:06

janusz_adr
0
Wpisów: 17
Wysłane: 11 maja 2018 21:07:00
InwestorAmator napisał(a):
Musimy dotrzeć do jak największej rzeszy ludzi, którzy trzeźwo myślą i chcą walczyć, a nie tylko idiotycznie rzucać się na banki. Ta grupa która istnieje na FB ma potencjał ludzki, ale niestety jest on zmarnowały na jakieś bezsensowne walki. Tych 2 gości którzy prowadzą tą grupę - jeden z nich nawet nie ma obligacji GB. Reszta ludzi spanikowani idą za nimi jak w ogień, także tamci ludzie są już straceni, a szkoda, bo 1600 osób to niezły kapitał i może wtedy udałoby się mieć więcej jak jedno/dwa miejsca? Z drugiej strony, może ktoś z nich wpadnie na to, żeby zebrać ludzi i zgłosić kogoś do RW i wtedy ewentualnie zrobić z nimi koalicję (o ile stonują z kursu misselingu i walki z bankami a skupią się na GB)

"Kurator wniósł o ustanowienie 4 miejsc w 5-osobowej Radzie Wierzycieli dla obligatariuszy na każde 20% wartości wierzytelności zgodnie z art. 123 ust 2 Prawa Restrukturyzacyjnego."

Polecam drugą grupę, która się wydaje być bardziej merytoryczna i z którą można by może się połączyć, żeby mieć chociaż 1, 2 miejsca:
GetBack S.A. - restrukturyzacja spółki, zagrożenia dla Obligatariuszy

Paweł/Radek:
Może warto się z nimi skontaktować i zweryfikować jaką siłą dysponujemy i czy uda się uzyskać miejsce/a w RW?

Ja bym proponował połączenie z grupą z facebook-a jest ponad 1600 osób i na pewno są tam osoby które chcą się połączyć z nami. Może im będzie nas wiecej tym więcej zdziałamy.

bog41
0
Wpisów: 122
Wysłane: 11 maja 2018 21:08:12
Paweł/Radek: czy moglibyście wysłać jakiegoś maila z podsumowaniem aktualnej sytuacji i Waszych oczekiwań w stosunku do grupy? Ostatni Wasz mail był ze środy (chyba, że coś mnie ominęło).

PinkTool
0
Wpisów: 26
Wysłane: 11 maja 2018 21:37:37
a może jednak na przedstawiciela Obligatariuszy do Rady Wierzycieli wybrać jakiegoś mecenasa..w końcu zawód zaufania publicznego..może Pana Tatarę...tylko ile miałoby to nas kosztować?
Edytowany: 11 maja 2018 21:38

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

19 20 21 22 23

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,392 sek.

qzkbmzaa
iadviyxt
dfhkguxt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
areunzir
mxyhluul
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat