PARTNER SERWISU
xmywkubq
23 24 25 26 27

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

Shadown
0
Wpisów: 14
Wysłane: 13 maja 2018 18:11:54
Bercik40 napisał(a):
Po pierwsze źle się do tego zabieracie. Zakładacie ułożenie się ze spółką która bezczelnie was okradła z oszczędności. Po drugie co zawsze następuje zarabiają na was kancelarie prawnicze, które tak naprawdę cieszą się z waszej klęski.
Przede wszystkim dla mnie tutaj ostro powinna wkroczyć prokuratura i jeśli doszło do niekorzystnego rozporządzania majątkiem cofnąć ich skutki. Jeśli inwestorzy kupowali obligacje na nieprawdziwych danych finansowych to było zwykłe oszustwo i manipulacja.

Banki i inne instytucje kto dystrybuowały trefny papier powinny zwrócić do masy upadłościowej zainkasowane prowizje z tej masowej grabieży.

Prawie 300 emisji z opcją put w rok na emisjach prywatnych wskazuje na agresywną Piramidę Finansową.

Czy naprawdę chcecie się układać z oszustami. Dla mnie wymuszenie od Państwa szybkich działań i zabezpieczenie wszelkich majątków osób działających w tej piramidzie byłoby lepszym wyjściem.

Uwazam ze wiekszosci nie interesuje czy prokuratura sie tym zajmie czy tez nie. Wszyscy chca zwrotu gotowki ktora wlozyli w getback.

W Amber gold rowniez byla prokuratura i co? Ludzi do dzisiaj pieniedzy nie maja a sama Pani prokurator jest przesluchiwana.
Zreszta wystarczy poczytac jak ona dzialala...

drax
0
Wpisów: 100
Wysłane: 13 maja 2018 19:58:03
janusz_adr napisał(a):
Z tą grupą na facebook-u jest coś nie w porządku. Jak ktoś napisze coś o zmianie warunków umowy z kancelarią Szeja jest ten wpis usuwany. Nie znam się na facebook-u ale to chyba kasują opiekunowie tej grupy - Arti, Piotr Sułek. Jak tak ma wyglądać współpraca i wspólne stanowisko to o dupę to potłuc. Jeśli kolesie chcą załatwiać prywatne interesy - wyjdzie tak, że najpierw Idea Bank nas wykiwał, a potem ta kancelaria - nie wiedzą ile osób sie zgłosi, a ja już podali ceny. Na każdym kroku jest jakiś oszust - tak to wygląda moim zdaniem. Chciałbym się mylić.

I ja dziś dostałem blokadę - a tylko zadałem pytanie czemu blokują osoby zadające pytania :)

das
das
0
Wpisów: 5
Wysłane: 13 maja 2018 20:03:21
Wygląda tak jakby ktoś w tamtej grupie próbował minimalizować poniesione straty dogadując się z kancelarią

drax
0
Wysłane: 13 maja 2018 20:09:19
ale ostatnio powstała druga grupa, która nazywa się "GetBack S.A. - restrukturyzacja spółki, zagrożenia dla Obligatariuszy" - może warto z nimi połączyć siły? Bardzo dynamicznie wzrasta liczba członków. Próbowaliśmy nawiązać kontakt? Wydaje mi się, że mają bardzo zbieżne oczekiwania do naszych

InwestorAmator
0
Wpisów: 25
Wysłane: 13 maja 2018 20:28:07
Obligatariusz kontakt napisał(a):
PROSZĘ O KONTAKT OSOBY ZAINTERESOWANE WSPARCIEM ZESPOŁU MEDIALNEGO (obsługa FB, forum SW oraz Bankier.pl, wsparcie merytoryczne)

W jaki sposób wsparcie?

@das
Nie ktoś - tylko założyciel tej grupy, który deklaruje, że jego rodzina zainwestowała XXX XXX PLN. Bardzo możliwe, że się dogadał z kancelarią, że jak nagoni ludzi to może i usługa darmowa i dlatego tak usilnie bronią tej kancelarii? (własna teza) Innego wytłumaczenia nie widzę w jakim celu tak szybki kontakt z kancelarią i podpisywanie JUŻ umowy (z tego co ludzie piszą na grupie: opłata wstępna 2000 + dodatkowo opłaty miesięczne od każdego xxx PLN - sick) Z drugiej strony - nie mam bladego pojęcia czemu pan S. tak usilnie cenzuruje tę grupę i nie przeszkadza to założycielowi bo wygląda to jak kółko wzajemnej adoracji kosztem ludzi. Minimalnie niewygodne pytanie czy komentarz i gość od razu blokuje lub wyrzuca ludzi z grupy. Dziwie się, że ludziom to nie przeszkadza. Co bardziej kumaci przechodzą na drugą grupę (ma już prawie 200 członków) i tam jest merytoryczna wymiana zdań, a nie tylko naganianie na kancelarię czy płacz, że zostałem oszukany, że nie wiedziałem co podpisuje i w ogóle to wina banków a nie samego GB. Szkoda, bo ludzie widzą tylko 2 panów z uporem maniaka naganiających na jedną kancelarię i podpisywanie umowy pomimo, że tak na prawdę nie wiadomo czy w ogóle układ będzie i jaki (a płacić będą musieli :) ) i fakt, że tak na prawdę to ta kancelaria w tym momencie nic nie może zrobić.

Marwick75
0
Wpisów: 61
Wysłane: 13 maja 2018 21:03:25
joshep napisał(a):
To na kogo w końcu mamy dać pełnomocnictwo do reprezentowania nas w radzie wierzycieli? Czasu niestety nie jest zbyt dużo dlatego prosiłbym o propozycje organizatorów grupy.

@Obligatariusz,
Postawię pytanie wprost: czy widziałbyś siebie w Radzie Wierzycieli jako reprezentanta grupy ? Chyba nie ma tu na forum innych osób, które miałyby taką wiedzę na temat finansów jak Ty. Będzie to się wiązało z ujawnieniem tożsamości, ale jeśli pisałbyś się na to masz moje pełne poparcie. Proszę również o głosy innych forumowiczów.

Shadown
0
Wpisów: 14
Wysłane: 13 maja 2018 21:10:47
Jako, że faktycznie czas mija a jak na razie nie wiemy nic.

Tak jak ktoś wyżej napisał może warto porozumieć się z facebookiem - tej nowej grupie i dogadać się w sprawie szczegółów. Widziałe, że tam już jakieś plany mają odnośnie co negocjować itp abyśmy mieli jakieś konkrety. Jak już będą to wszyscy głosują za nimi.

Co na to Administrator?

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 13 maja 2018 21:46:21
InwestorAmator napisał(a):
[quote=Obligatariusz kontakt]PROSZĘ O KONTAKT OSOBY ZAINTERESOWANE WSPARCIEM ZESPOŁU MEDIALNEGO (obsługa FB, forum SW oraz Bankier.pl, wsparcie merytoryczne)

W jaki sposób wsparcie?

Przejęcie prowadzenia FB, SW oraz Bankier.pl. Musimy się zmultiplikować

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 13 maja 2018 21:54:40
Shadown napisał(a):
Jako, że faktycznie czas mija a jak na razie nie wiemy nic.

Tak jak ktoś wyżej napisał może warto porozumieć się z facebookiem - tej nowej grupie i dogadać się w sprawie szczegółów. Widziałe, że tam już jakieś plany mają odnośnie co negocjować itp abyśmy mieli jakieś konkrety. Jak już będą to wszyscy głosują za nimi.

Co na to Administrator?

Mamy już do nich kontakt i spisujemy się.
Co do warunków układu, który proponują to pamiętajmy, że kurator oraz sąd nie dopuszczą do głosowania układu, bez poparcia go analityką - tzn. że jest możliwy do zrealizowania. Dlatego też my na razie nie wysuwamy takich tez bo możemy się mocno przestrzelić z rzeczywistością.

Ja mogę się podpisać póki co pod mechanizmem ustalenia warunków układu, póki co jeszcze bez liczb:
1. Spłata obligacji dopasowana do CF z istniejących portfeli - zakupione przez nas obligacje finansowały historyczne zakupy portfeli, a nie te które dopiero mają być zakupione; zakładam, że mówimy o okresie ok. 5 lat z nieliniową amortyzacją
2. Jeżeli luka kapitałowa będzie duża, to jestem gotowy przyjąć konwersję części na kapitał, ale:
- wprowadzamy do gry inwestora, który kupuje od obligatariuszy akcje z konwersji i przejmuje kontrolę nad spółką
- cena emisyjna, co do zasady, równa 0.05 zł (uprzedzam, mam też akcje GBK i uważam, że gdy zarząd twierdzi, że albo układ albo upadłość likwidacyjna i odzyskanie 25% kapitału obligacji, to znaczy to, że wartość kapitału pre-money jest ujemna - z tym nie ma jak dyskutować); jaka cena zostanie wynegocjowane, to druga rzecz, ale mówimy raczej o kosmetycznych zmianach
3. Cała pozostała kwota obligacji jest oprocentowana na poziomie adekwatnym do struktury bilansu po konwersji (zakładam, że wyjdzie to ok. 6-6,5% p.a - to i tak ogromna oszczędność na kuponie oraz braku kosztów dystrybucji)
Edytowany: 13 maja 2018 21:59

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 13 maja 2018 21:57:13
Marwick75 napisał(a):
joshep napisał(a):
To na kogo w końcu mamy dać pełnomocnictwo do reprezentowania nas w radzie wierzycieli? Czasu niestety nie jest zbyt dużo dlatego prosiłbym o propozycje organizatorów grupy.

@Obligatariusz,
Postawię pytanie wprost: czy widziałbyś siebie w Radzie Wierzycieli jako reprezentanta grupy ? Chyba nie ma tu na forum innych osób, które miałyby taką wiedzę na temat finansów jak Ty. Będzie to się wiązało z ujawnieniem tożsamości, ale jeśli pisałbyś się na to masz moje pełne poparcie. Proszę również o głosy innych forumowiczów.

Celem jest rozsądny reprezentant obligatariuszy indywidualnych w RW, który będzie partnerem do pozostałych osób, sędziego i kuratora. Kto to będzie to kwestia do dyskusji. Skupianie się na personaliach często rozsadza inicjatywy takie jak nasza. Dlatego poczekajmy

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 13 maja 2018 22:21:41
Propozycje układowe były w mojej opinii robione metodą 'na kolanie' i jest to póki co jakiś punkt wyjścia. Na razie GetBack położył takie a nie inne karty na stół. Bez aktualnych cyfr /sprawozdań finansowych możemy sobie gdybać. Dlatego naszym przedstawicielem w RW powinna być osoba 'kumająca' te wszelkie niuanse, która będzie RÓWNORZĘDNYM PARTNEREM dla GetBack do negocjacji. To musi być ktoś, kto będzie w stanie gdy oni powiedzą, 'no sorka więcej niż 1,63% nominału w tym roku się nie da' - odpowie "a włąśnie, że się da bo tamto, siamto, owamto. Widzę w tej roli naszych 'Ojców Założycieli', jeżeli w ramach konsensusu z innymi grupami uda się wyłonić równie wartościową kandydaturę to też chętnie poprę.

drax
0
Wysłane: 13 maja 2018 22:33:13
@Maupa_w_niebieskim
Popieram ten kierunek, który wskazujesz. Może warto wyłonić z naszej i ewentualnie innych grup jak się przyłączą "doradców". Nie będzie to tak wyglądało, że na sali będzie tylko 1 przedstawiciel, ale może on mieć wsparcie. Skupmy się może na wyborze osób "kumatych". I wokół nich stwórzmy zespół, który będzie w stanie prowadzić równorzędne negocjacje

Doro
0
Wpisów: 10
Wysłane: 13 maja 2018 22:53:22
Porozumienie Obligatariuszy łączy dzisiaj 550 osób i codziennie ta liczba rośnie. Dodatkowo cały czas działamy w kierunku budowy koalicji.
To wszystko sprawia że będziemy myśleć o własnym przedstawicielu w Radzie Wierzycieli lub jak w koalicji będzie godna poparcia inna kandydatura to ją poprzemy. Poprosiliśmy wszystkich członków Porozumienia o zgłaszanie kandydatur, chcemy wybrać i skutecznie poprzeć najlepszych. Jutro mamy mieć kilka spotkań koalicyjnych. Ważna jest też procedura wyboru członków RW, będziemy jutro kontaktować się z Kuratorem.

Doro
0
Wpisów: 10
Wysłane: 13 maja 2018 23:09:14
W Porozumieniu Obligatariuszy zaczął działać zespół informatyczny, została rozbudowana strona internetowa http://pogetback.pl/ równolegle powstaje zespół prawny - są z nami w Porozumieniu prawnicy, chcemy też ruszyć z zespołem do spraw analiz finansowych oraz ds mediów. Staramy się do GBK podejść całościowo, chciałoby się rzec holistycznie ;)

DJRob
0
Wpisów: 5
Wysłane: 13 maja 2018 23:40:22
Mnie też zablokowali na FB także widać, że coś tam naprawdę jest nie tak.

Artos3
0
Wpisów: 21
Wysłane: 14 maja 2018 01:20:33
Ja założyłem grupę na FB ponad 1500 członków, co za bzdury tu wypisujecie, jakim prawem, pomawiacie mnie, sami jesteście sick. Nie zaproponowaliście niczego konkretnego, niczego. Jeżeli GB odda tylko 65% a resztę od kogo?. Dlatego my idziemy dwutorowo. Kancelaria robiła 3 spotkania (mogliście zaproponować swoją kancelarię, nie zrobiliście tego) pro bono, wyjaśniała jak postępować każdemu jeżeli ktoś nie chce podpisać umowy, wybór należy do każdego. W odróżnieniu od Was nikt nikogo nie namawiał na faworyzowanie listami poparcia przed sądem mec. Tatary.

InwestorAmator napisał(a):
Obligatariusz kontakt napisał(a):
PROSZĘ O KONTAKT OSOBY ZAINTERESOWANE WSPARCIEM ZESPOŁU MEDIALNEGO (obsługa FB, forum SW oraz Bankier.pl, wsparcie merytoryczne)

W jaki sposób wsparcie?

@das
Nie ktoś - tylko założyciel tej grupy, który deklaruje, że jego rodzina zainwestowała XXX XXX PLN. Bardzo możliwe, że się dogadał z kancelarią, że jak nagoni ludzi to może i usługa darmowa i dlatego tak usilnie bronią tej kancelarii? (własna teza) Innego wytłumaczenia nie widzę w jakim celu tak szybki kontakt z kancelarią i podpisywanie JUŻ umowy (z tego co ludzie piszą na grupie: opłata wstępna 2000 + dodatkowo opłaty miesięczne od każdego xxx PLN - sick) Z drugiej strony - nie mam bladego pojęcia czemu pan S. tak usilnie cenzuruje tę grupę i nie przeszkadza to założycielowi bo wygląda to jak kółko wzajemnej adoracji kosztem ludzi. Minimalnie niewygodne pytanie czy komentarz i gość od razu blokuje lub wyrzuca ludzi z grupy. Dziwie się, że ludziom to nie przeszkadza. Co bardziej kumaci przechodzą na drugą grupę (ma już prawie 200 członków) i tam jest merytoryczna wymiana zdań, a nie tylko naganianie na kancelarię czy płacz, że zostałem oszukany, że nie wiedziałem co podpisuje i w ogóle to wina banków a nie samego GB. Szkoda, bo ludzie widzą tylko 2 panów z uporem maniaka naganiających na jedną kancelarię i podpisywanie umowy pomimo, że tak na prawdę nie wiadomo czy w ogóle układ będzie i jaki (a płacić będą musieli :) ) i fakt, że tak na prawdę to ta kancelaria w tym momencie nic nie może zrobić.
Edytowany: 14 maja 2018 01:38

Mariutka
0
Wpisów: 1
Wysłane: 14 maja 2018 07:02:34
Nie ma sensu się denerwować, Getback zapewnił nam już wystarczającą ilość emocji. Fajnie, że działacie dwutorowo. Mogę jednak zwrócić uwagę, że dla osoby dopiero chcącej dołączyć do Waszej grupy przekaz jest bardziej taki, że chodzi przede wszystkim o podmioty oferujące obligacje. Przy przyłączeniu się do Waszej grupy trzeba odpowiedzieć na pytanie: gdzie i kiedy kupiłeś bezwartościowe obligacje Getbacku. Miejmy nadzieję, że jednak okażą się coś warte Pray Ludzie różnie ujmują to, co myślą, czasem nie bardzo szczęśliwe, ale to przecież internet. Tu dyskusja jest bardzo ok. Moim zdaniem, np. od tej na Bankierze można dostać zawału. love4

joshep
0
Wpisów: 115
Wysłane: 14 maja 2018 08:05:11
Jutro raport (znowu), wydaje się że znowu trwa walka z czasem. Zastanawiam się co się stanie jeśli znowu nie opublikują tego raportu tylko przesuną datę albo napiszę że audytor nie wyda opinii do raportu?

Artos3
0
Wpisów: 21
Wysłane: 14 maja 2018 08:42:06
Okej, zapraszam na FB. Paweł i Radek mają mój nr tel, zapraszam do kontaktu, celem połączenia sił.

kryza
0
Wpisów: 101
Wysłane: 14 maja 2018 08:50:16
analityk2 napisał(a):
I jeszcze jedno trochę out of topic mam wrażenie, że zwłaszcza na grupie FB pojawiła się kolejna duża grupa, której zależy tylko na likwidacji GB i która w tą stronę trolluje. Czyli byli i obecni dłużnicy GB, którzy czy do z zemsty czy z chęci uniknięcia windykacji będą przekonywać do tego rozwiązania.

daj mi prosze jakis kontakt do ciebie, tez mam emisje publiczne, dobrze bedzie wymieniac sie informacjami.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

23 24 25 26 27

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,306 sek.

lpjgpgik
wljczeez
aggvdiho
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
aawpqmnv
ticslilb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat