dot: zgłoszenie kandydata do RW
Może to sprawa wieku, ale potrzebuję łopatologii (Pani Maupa?), (słabo tez sobie radzę z elektronicznymi mediami)
1. nie ma jednak jasnej odpowiedzi na pytania: bartek08 napisał(a):
Cytat:"a) W związku z meilem odnośnie oddania głosu do Rady Wierzycieli i wysłaniem oryginału świadectwa depozytowego mam pytanie. Trochę się pospieszyłem i wystąpiłem o 12 miesięczny okres ważności świadectwa. Czy gdyby zaistniała potrzeba okazania oryginału w innych okolicznościach, w sądzie lub innej instytucji ( bo nie wiadomo co się przez te 12 miesięcy może wydarzyć) czy bedzie możliwośc odzyskania tego świadectwa z powrotem od kuratora?
b) Czy ewentualnie można wysłać kopię świadectwa depozytowego potwierdzonej notarialnie do kuratora?"
a) - ?, b) - nie(?)
2. Syndyk napisał:
Cytat:"Zgłoszenie kandydata do Rady Wierzycieli
Jako wierzyciel Getback S.A. zgłaszam Pana/ią ……….. jako kandydata do Rady Wierzycieli
Jestem wierzycielem z tytułu … szt. obligacji serii ….
W załączeniu:
- oryginał świadectwa depozytowego dla obligacji zdematerializowanych (w wersji elektronicznej)"
To ja się pytam:
1. w jakiej formie wysłać powyższe zgłoszenie (Radka) do RW- mailem czy papierowo na Syndyka?; co z formularzem z pogetback?
2. ja mam z PDM zaświadczenie depozytowe papierowe ważne do 30.06.2019, a Syndyk chce elektroniczne - jak to załatwić?
3. aktualne jest pytanie bartka (a) - jak wyślę oryginał świadectwa depozytowego (papier lub elektroniczne), to nie będę mógł się odblokować do 30.06.2019?
W tym zamieszaniu to chyba nie będę nic wysyłał. I to jest strata.
Jakieś konkretne rady?