PARTNER SERWISU
xbkkvrrs
33 34 35 36 37

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 17 maja 2018 23:48:06
mozy napisał(a):
Z ciekawostek: rozmawiałem ze sprzedawca getbacka co mi sprzedał dwie serie obligacji (bez pośredników, dystrybucja getbacka) i mowił o porozumieniu obligatariuszy które rekomenduje kandydata do Rady Wierzycieli - UWAGA - Kąkolewskiego hello1

Jak jest wierzycielem to ma prawo startować w wyborach do Rady Wierzycieli. Uważa się za guru i jak każdy guru ma zapewne swoich wiernych wyznawców którzy ślepo za nim podążają nie zważając na takie "zasługi" jak: miliard w plecy za zeszły rok (no niestety za jego kadencji to się zadziało), walący drzwiami i oknami inwestorzy którzy jak się okazuje nawet o GetBack nie słyszeli czy buńczuczne odzywki na słowa prawdy(!) o sytuacji płynnościowej GetBack wypowiedziane przez S. Buczka. Stracił stołek (dlaczego tak późno?) i przyjmując rolę 'biednego misia' rozpoczął swoją prywatną wojnę z Abrisem, nieprzychylnymi mu dziennikarzami i każdym kto jest innego zdania niż on obiecując, że się będzie procesował a jak procesy wygra to rozda 100 mln akcjonariuszom i 370 mln obligatariuszom. Dalej chce mieszać w tym kotle chociaż z zupełnie innej pozycji. Nie dajmy się zwariować i wciągnąć w te rozgrywki byłego prezesa ze spółką. Trzeba zewrzeć szyki i popierać naszego kandydata aby się nie okazało, że nagle objawi się w Radzie Wierzycieli jak królik z kapelusza.

jack005
0
Wpisów: 12
Wysłane: 17 maja 2018 23:53:41
Z ilosci trupow które wypadaja z Get back to wydaje sie ze nie bedzie co odzyskiwać( Bankrut ).Sprawa od począdku była ukartowana aby wyleszczyc jak najwieksza ilość osob i getin holding robił to bez skrupułów( mial w tym conajmniej potrójny interes:(. Banki Czarneckiego wykorzystywały poufne informacje o oszczednosciach swoich klientow . Banki do likwidacji.Własciciele na lata do wiezienia.I cały majatek zarekwirowac oddać oszukanym w chamski sposob ludziom.Dlatego jednak trzeba awiazac stowarzyszenie i procesowac sie z bankami.Arti z faceboka ma jednak racje

janusz_adr
0
Wpisów: 17
Wysłane: 18 maja 2018 00:12:48
Dlaczego ten skurwysyn kąkolewski jeszcze w ogóle jest na wolności.

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 18 maja 2018 00:49:02
Ja na Kąkolewskiego na 100 % nie zagłosuję.

sjanisz
0
Wpisów: 64
Wysłane: 18 maja 2018 01:00:17
Maupa_w_niebieskim napisał(a):

...Trzeba zewrzeć szyki i popierać naszego kandydata...

Gdzie znajdę proponowaną strategię kandydata nazywanego "nasz" przez Maupa_w_niebieskim ?
Niestety mam duże opóźnienie w dostrzeżeniu afery i orientacji się w niej.

sjanisz
0
Wysłane: 18 maja 2018 01:23:25
jack005 napisał(a):
Z ilosci trupow które wypadaja z Get back to wydaje sie ze nie bedzie co odzyskiwać( Bankrut ).Sprawa od począdku była ukartowana aby wyleszczyc jak najwieksza ilość osob i getin holding robił to bez skrupułów( mial w tym conajmniej potrójny interes:(. Banki Czarneckiego wykorzystywały poufne informacje o oszczednosciach swoich klientow . Banki do likwidacji.Własciciele na lata do wiezienia.I cały majatek zarekwirowac oddać oszukanym w chamski sposob ludziom.Dlatego jednak trzeba awiazac stowarzyszenie i procesowac sie z bankami.Arti z faceboka ma jednak racje

Też myślę, że Getback był od początku (albo prawie od początku) zaprojektowany przez grupę Czarneckiego, jako bańka spekulacyjna, przeznaczona w odpowiednim momencie do sprzedania. Nie dość, że tak zrobili, to jeszcze nie powstrzymali się przed zarabianiem na już nie ich Getback'u jako pośrednicy.
A przecież oczywistym jest, że jako niedawni właściciele, musieli widzieć, że w złą stronę idą sprawy Getback. Właśnie za to powinni odpowiadać finansowo oraz nigdy nie wyjść z więzienia.

Kąkolewskiemu płacili nie za kierowanie firmą Getback -tylko za pompowanie bańki o nazwie Getback. On robi dla mnie wrażenie tak się nadającego do tej funkcji i na kozła ofiarnego i na zasłonę dymną z jego osoby -że mógł się nawet nie orientować jaką rolę spełnia

sjanisz
0
Wysłane: 18 maja 2018 01:48:51
jack005 napisał(a):

Obawiam się, że kancelaria proponowana przez Arti będzie skarżyć tylko szeregowych doradców w bankach.
Takiej kancelarii jak Szeja pewnie nie opłaci się zadzierać z czymś tak dużym jak Czarnecki. Szeja wystarczy, że się niewyobrażalnie obłowi na małych procesach o złamanie prawa przez chciwych na prowizję "doradców".
Dlatego myślę, że w sensie walki z Czarneckim Arti zostanie oszukany.
Szeja jest cwana -tak ustaliła cennik, żeby ich pomoc bardziej opłacała się tym co kupili dużo Getback'a. W skubaniu dużych z prowzji nie będą się rozpraszali na małych. Ale to wszystko będą procesy w sprawie konkretnych doradców -nie przeciw rzeczywistym sprawcom nieszczęścia.

Maupa_w_niebieskim
38
Wysłane: 18 maja 2018 03:03:00
sjanisz napisał(a):

...Trzeba zewrzeć szyki i popierać naszego kandydata...

Gdzie znajdę proponowaną strategię kandydata nazywanego "nasz" przez Maupa_w_niebieskim ?
Niestety mam duże opóźnienie w dostrzeżeniu afery i orientacji się w niej.

Zapraszamy http://www.pogetback.pl

Wdh
Wdh
0
Wpisów: 4
Wysłane: 18 maja 2018 09:01:32
Banki i domy maklerskie mają sporo pracy z wydawaniem zaświadczeń depozytowych, taka kumulacja...Obawiam się, zresztą tak mnie poinformowano, że trudno będzie dotrzymać 5 -dniowego terminu wysyłki, jeszcze polecony i kolejny do syndyka, a czasu mało. Jak myslicie, czy można zlożyć dokumenty osobiście w biurze syndyka? Boję się, że list polecony dotrze po 30.05...

monster007
0
Wpisów: 17
Wysłane: 18 maja 2018 09:34:38
A nie zastanowiło Was skąd nagle opóźnienia od PDM i banków o zaświadczenie i grają głupiego? PDM mówi ze bank a bank że kupowało sie od PDM. Czżby po to żeby ludzie nie zdążyli się zebrać z kandydatem do rady?

XBC-21
0
Wpisów: 15
Wysłane: 18 maja 2018 11:30:00
Dzisiaj powiedziano mi w PDM, że potrzebują 3 dni roboczych na wydanie zaświadczenia. Moje będzie gotowe do odbioru we wtorek lub w środę. Jeśli dodamy czas na przesyłkę pocztową, to możemy nie zmieścić się w terminie. Najlepiej odebrać osobiście.

myśliwy
0
Wpisów: 9
Wysłane: 18 maja 2018 12:14:16
panie Radku poparcie wysłane na adres Kamil Hajduk RACŁAWICKA 15/19
POWODZENIA

avenger82
0
Wpisów: 22
Wysłane: 18 maja 2018 12:15:37
@fleszek
Chcesz-masz! Instrukcja łopatologiczna:
1/ Jeżeli masz obligacje zdematerializowane (np. notowane na Catalyst lub nienotowane ale ewidencjonowane przez dom maklerski który przysyłał Ci odsetki) występujesz do tego domu maklerskiego z wnioskiem o wystawienie imiennego świadectwa (zaświadczenia) depozytowego na te obligacje. Wersja elektroniczna niekoniecznie - kurator potrzebuje oryginału. Pisząc do domu maklerskiego wniosek od razu zaznacz na jaki okres ma to świadectwo być ważne. Ustalono z kuratorem że minimum 6 tygodni od daty wystawienia jest OK.
2/ Jeżeli masz obligacje w formie dokumentu - zrób z niego kserokopię.

Dzięki. Mam jednak wątpliwości:

AD 1 Ja mam nienotowane ale w ewidencji Lion's / IDEA Bank - tak mi powiedział pracownik banku, chociaż oczywiście sprzedawcą był PDM.
Czy warto brać Zaświadczenie Depozytowe na dłuższy okres niż 6 tyg np. kilka miesięcy, rok? Gdzieś czytałem, że jak na dłużej to mogą być problemy, ale nie pamiętam dlaczego.

AD 2 Dostałem tylko jedną podpisaną kartkę z PDM, że przyznano mi x obligacji o wartości Y. Czy kopia takiego dokumentu wystarczy do wysłania?

Maupa_w_niebieskim
38
Wysłane: 18 maja 2018 12:53:40
@avenger82
W tzw międzyczasie Pan Kurator był uprzejmy sprokurować na http://www.biurosyndyka.pl wymogi dla dokumentów w postaci tabelarycznej.

AllInclusive
0
Wpisów: 16
Wysłane: 18 maja 2018 14:05:48
z ^^
Cytat:
1. Jak sprawdzić czy jestem na liście?

W sporządzanym spisie wierzytelności nie występują obligatariusze z imienia i nazwiska. W spisie obligatariusze ujmowani tylko z kwotą wierzytelności i wskazaniem serii obligacji.

3. Jak mogę sprawdzić czy moje obligacje są w spisie?
Jak spis zostanie sporządzony to część dotycząca obligacji zostanie upubliczniona przez kuratora na stronie www. Przewidywany termin to 14 dni.

Proszę o wyjaśnienie, prawdopodobnie jak większość nie chce aby moje dany były publicznie dostępne.
jak będzie wyglądał spis "obligatoriusze" dostępny na stronie www?

np. Jak Twardowski, 1 mln zł , seria ZYZ?

Edytowany: 18 maja 2018 14:11

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 18 maja 2018 14:19:37
dot: zgłoszenie kandydata do RW
Może to sprawa wieku, ale potrzebuję łopatologii (Pani Maupa?), (słabo tez sobie radzę z elektronicznymi mediami)
1. nie ma jednak jasnej odpowiedzi na pytania: bartek08 napisał(a):
Cytat:
"a) W związku z meilem odnośnie oddania głosu do Rady Wierzycieli i wysłaniem oryginału świadectwa depozytowego mam pytanie. Trochę się pospieszyłem i wystąpiłem o 12 miesięczny okres ważności świadectwa. Czy gdyby zaistniała potrzeba okazania oryginału w innych okolicznościach, w sądzie lub innej instytucji ( bo nie wiadomo co się przez te 12 miesięcy może wydarzyć) czy bedzie możliwośc odzyskania tego świadectwa z powrotem od kuratora?
b) Czy ewentualnie można wysłać kopię świadectwa depozytowego potwierdzonej notarialnie do kuratora?"

a) - ?, b) - nie(?)
2. Syndyk napisał:
Cytat:
"Zgłoszenie kandydata do Rady Wierzycieli
Jako wierzyciel Getback S.A. zgłaszam Pana/ią ……….. jako kandydata do Rady Wierzycieli
Jestem wierzycielem z tytułu … szt. obligacji serii ….
W załączeniu:
- oryginał świadectwa depozytowego dla obligacji zdematerializowanych (w wersji elektronicznej)"

To ja się pytam:
1. w jakiej formie wysłać powyższe zgłoszenie (Radka) do RW- mailem czy papierowo na Syndyka?; co z formularzem z pogetback?
2. ja mam z PDM zaświadczenie depozytowe papierowe ważne do 30.06.2019, a Syndyk chce elektroniczne - jak to załatwić?
3. aktualne jest pytanie bartka (a) - jak wyślę oryginał świadectwa depozytowego (papier lub elektroniczne), to nie będę mógł się odblokować do 30.06.2019?

W tym zamieszaniu to chyba nie będę nic wysyłał. I to jest strata.
Jakieś konkretne rady?
Edytowany: 18 maja 2018 15:35

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 18 maja 2018 14:54:00
dot: kandydat do RW ( nie wiem dlaczego nie działa formatowanie):
Cytat:
"Kurator chciałby, aby Rada Wierzycieli w imieniu obligatariuszy opiniowała propozycje dłużnika. Aby ustalić osoby do jej reprezentacji kurator musi poznać wierzycieli z tytułu obligacji. Na podstawie zestawienia osób, które zgłoszą się do kuratora kurator wybierze 4 osoby do wskazania do reprezentacji kierując się jedynie kryterium wartości głosów oddanych za daną osobą. W związku z powyższym kurator proponuje przesyłanie do niego świadectwa depozytowego i wskazania osoby do reprezentowania danej osoby w Radzie Wierzycieli.
Dla pewności legitymacji wierzycielskiej wierzyciele wnoszący o dopuszczenie do udziału w głosowaniu na członka Rady Wierzycieli powinni legitymować się oryginałem świadectwa depozytowego obligacji z co najmniej 12-miesięcznym terminem ważności. Jedynie świadectwo depozytowe w oryginale blokuje możliwość zbycia zanonimizowanych papierów wartościowych jakimi są obligacje na okaziciela w trakcie postępowania restrukturyzacyjnego. Bez świadectwa depozytowego kurator nie może wykluczyć, że zgłaszający się tylko na podstawie zaświadczeń, wydruków z rachunku itp. nie będzie już wierzycielem dłużnika w momencie złożenia jego akcessu lub przestanie nim być później już w trakcie postępowania".

Kod:
Aby sformatować tekst należy go zaznaczyć i kliknąć odpowiedni przycisk ponad polem tekstowym. W ten sposób można np. oznaczyć cytaty, dodać pogrubienie, czy wyrównanie tekstu.
Aby zacytować konkretną wypowiedź użytkownika forum, należy kliknąć przycisk "Cytuj" przy tej konkretnej wypowiedzi.
Edytowany: 18 maja 2018 15:40

XBC-21
0
Wysłane: 18 maja 2018 15:35:47
Potwierdzenie wcześniejszych "przecieków":
obligacje.pl/pl/a/konrad-kakol...

XBC-21
0
Wysłane: 18 maja 2018 15:49:18
Cytat:
To ja się pytam:
1. w jakiej formie wysłać powyższe zgłoszenie (Radka) do RW- mailem czy papierowo na Syndyka?; co z formularzem z pogetback?
2. ja mam z PDM zaświadczenie depozytowe papierowe ważne do 30.06.2019, a Syndyk chce elektroniczne - jak to załatwić?
3. aktualne jest pytanie bartka (a) - jak wyślę oryginał świadectwa depozytowego (papier lub elektroniczne), to nie będę mógł się odblokować do 30.06.2019?

W tym zamieszaniu to chyba nie będę nic wysyłał. I to jest strata.
Jakieś konkretne rady?

ad. 1 Papier (do kuratora)
ad. 2 Kurator nie chce elektronicznie. Ma być oryginał papierowy. "(w wersji elektronicznej)" odnosi się do obligacji zdematerializowanych (są to obligacje w wersji elektronicznej).
ad. 3 Jeśli wyślesz zaświadczenie depozytowe z terminem do 30.06.2019, to do tego terminu nie będziesz mógł swoimi obligacjami obracać (pytanie czy będziesz chciał?), chyba że zwrócisz oryginał zaświadczenia do jego wystawcy. Innym rozwiązaniem może być zwrócenie go teraz i wniosek o wystawienie nowego.
Edytowany: 18 maja 2018 16:02

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 18 maja 2018 16:59:27
Ja oczywiście poprę kandydaturę Radka, wczoraj wysłałem maila do Polskiego Domu Maklerskiego z prośbą o wydanie zaświadczenia depozytowego. Dziś dzwoniłem i powiedzieli mi, że wyślą je listem poleconym w poniedziałek bądź wtorek. Jednocześnie poinformowali mnie, że jak długo będzie do mnie list szedł to już sprawa Poczty Polskiej. Boję się, że nie zdążę do 30 maja dostarczyć dokumentów do kuratora. Czy jest szansa, aby kurator przedłużył czas przesyłania do niego dokumentów o jeden tydzień później? Może być takich obligatariuszy jak ja więcej, i przez takie sytuacje Nasza kandydatura może przepaść :(

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

33 34 35 36 37

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,535 sek.

yoezirin
cwchnloq
vzpesvih
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
htczqwly
gpxraiuv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat