PARTNER SERWISU
rzjdspug
386 387 388 389 390

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 24 stycznia 2019 08:52:12
Czarnecki skladal zeznania i pytanie kluczowe jest co zeznal ws. roli prezesa NBP i czy dostarczal wszystkie nagrania do prokuratury

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 24 stycznia 2019 09:04:43
Joker napisał(a):
A moze doniesienie do CBA na dwoch Panow?

Prezes NBP ma bezwzględny immunitet....

maciej_61
0
Wysłane: 24 stycznia 2019 09:06:31
kokospl napisał(a):
Czarnecki skladal zeznania i pytanie kluczowe jest co zeznal ws. roli prezesa NBP i czy dostarczal wszystkie nagrania do prokuratury

Zeznawał to co chciał i dostarczył nagrania jakie chciał. Tak wskazuje zdrowy rozsądek. A tego mu chyba nie brak.
Edytowany: 24 stycznia 2019 09:07

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 24 stycznia 2019 09:07:35
Chodzi mi o naszych Panow.

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 24 stycznia 2019 09:12:44
Moim zdaniem to jest zdecydowanie sprawa dla CBA/prokuratury

maciej_61
0
Wysłane: 24 stycznia 2019 09:30:07
Joker napisał(a):

Tiaaaa. Można. Ale mnie akurat chodzi o utopioną bezpowrotnie forsę. To czy ktoś będzie siedział czy nie - szczerze - mało mnie to interesuje. Choć oczywiście sprawiedliwości powinno się stać zadość. Ale to forsy mi nie zwróci. Tym bardziej że ewentualny proces będzie trwał lata. A w moim wieku - nie dożyję.
Edytowany: 24 stycznia 2019 09:31

Okradziona
0
Wpisów: 161
Wysłane: 24 stycznia 2019 09:46:31
Trzeba przygotować plan działania-konkretne kroki: do kogo i kiedy, co wysyłamy. Tylko w ilości siła! Sędzia mi powiedział, że dostał więcej pism od ludzi, którzy nie chcą konwersji. Ci ludzie zostali zmanipulowani i ślepo wierzą w sprawiedliwość, ze KTOŚ im odda te pieniądze, bo zostali okradzeni! Nikt nawet nie planował i nie planuje nam oddawać pieniędzy! Sprzedaż obligacji trwała kilka miesięcy, a zebrali ponad 2 miliardy!!! To było zorganizowane przestępstwo! Skoro na windykacji zarabiają inne firmy-to świadczy, że Abris nie ma zamiaru tego robić! Abris ściągnął olbrzymie pieniądze i chce wydoić resztę! Dąbrowski i jego dwórki to niekompetentni managerowie! Oni NIC nie zarobią, bo nie potrafią! To tak jakbym ja miała zostać światowej sławy baletnicà-będę się starać, próbować, ale nie będę. I tak z obecnym Zarządem -oni nie potrafią i nie będą! Zero managerskiej przygotowania, kompetencji. To oni Dąbrowski dziećmi z kałachem w ręku! Nam się te akcje poprostu należą! To, co jest w GB jest nasze-bo zapłaciliśmy za to! Walczmy o nasze! Potrzebujemy przychylności prasy-również międzynarodowej, żeby pokazać, jak w Polsce ludzie są okradani !

Okradziona
0
Wysłane: 24 stycznia 2019 09:58:25
A działanie z liczeniem chętnych na akcje -policzyli, że abris będzie miał mniej niż my i zdecydowali, że trzeba się z tego wycofać! Od maja Zarząd GB nawet nie wspomniał, ze potrzeba zgody Uokik! Poza tym, skoro potrzeba zgody, to nie powinno być głosowania!

maciej_61
0
Wysłane: 24 stycznia 2019 10:10:44
Okradziona napisał(a):
Trzeba przygotować plan działania-konkretne kroki: do kogo i kiedy, co wysyłamy. Tylko w ilości siła! Sędzia mi powiedział, że dostał więcej pism od ludzi, którzy nie chcą konwersji. Ci ludzie zostali zmanipulowani i ślepo wierzą w sprawiedliwość, ze KTOŚ im odda te pieniądze, bo zostali okradzeni! Nikt nawet nie planował i nie planuje nam oddawać pieniędzy! Sprzedaż obligacji trwała kilka miesięcy, a zebrali ponad 2 miliardy!!! To było zorganizowane przestępstwo! Skoro na windykacji zarabiają inne firmy-to świadczy, że Abris nie ma zamiaru tego robić! Abris ściągnął olbrzymie pieniądze i chce wydoić resztę! Dąbrowski i jego dwórki to niekompetentni managerowie! Oni NIC nie zarobią, bo nie potrafią! To tak jakbym ja miała zostać światowej sławy baletnicà-będę się starać, próbować, ale nie będę. I tak z obecnym Zarządem -oni nie potrafią i nie będą! Zero managerskiej przygotowania, kompetencji. To oni Dąbrowski dziećmi z kałachem w ręku! Nam się te akcje poprostu należą! To, co jest w GB jest nasze-bo zapłaciliśmy za to! Walczmy o nasze! Potrzebujemy przychylności prasy-również międzynarodowej, żeby pokazać, jak w Polsce ludzie są okradani !

Tak, Sędzia mógł dostać wiele pism od ludzi którzy nie chcą konwersji. Ale ostatnie posiedzenie RW odbyło się w przerwie ZW i zmieniono układ. Ja też chciałem braku konwersji ale tkwiłem w przekonaniu że będzie grupa podmiotów - konkretnie 141 - które chcą konwersji i zostaną w ten sposób zaspokojone. Ale w trakcie ZW wszytko się zmieniło. O tym że Hoist się wycofał a Prezes "przeoczył to" ten fakt nie wspomnę.
Dziwił by się jakby Sąd zatwierdził taki układ.
Choć casus Glapińskiego może nasuwać wiele podejrzeń.

poszkodowany
0
Wpisów: 172
Wysłane: 24 stycznia 2019 10:26:40
Okradziona ma rację trzeba krzyczeć i działać. Państwo ma w tym żywotność interes. My mali ciułacze nie wytransferujemy tej kasy za granicę tylko zostawimy ją w Polsce. W postaci różnej maści podatków i danin dla skarbu państwa. Jeżeli PiS i PO Nas oleje to znaczy , że działają na szkodę Polski. Państwo ma "psi obowiązek" bronić swoich Obywateli bo to Oni łożąna jego utrzymanie.

borecki
0
Wpisów: 54
Wysłane: 24 stycznia 2019 10:28:06
Maupa_w_niebieskim napisał(a):
A wygląda na to, że RW odbyłą wczoraj w sądzie posiedzenie i podjęła kilka uchwał.
Między innymi taką - link do protokołu
www.getbacksa.pl/images/Uchwaa...
No to mamy - wytyczne dla NS żeby w ogóle wywalił konwersję ze swoich PU
Ale ciekawiej się prezentuje informacja o rozkładzie głosów na okolicznośc tej uchwały:
4 głosy 'za'
0 głosów 'przeciw'
0 głosów 'wstrzymujących' się
A obecnych na posiedzeniu stałych, mających prawo głosu członków RW pięciu, a głosów oddanych cztery.
Tak jakby ktoś obecny i uprawniony do głosowania nie miał odwagi jasno wyartykułować swoich poglądów w tej sprawie. Dziwne.

Faktycznie, zagadka milenijna. Członek RW p. Wójcik zrezygnował z pełnienia funkcji, wytłumaczył dlaczego to robi i pytanie dlaczego POTEM nie zagłosował nie będąc członkiem RW.
Edytowany: 24 stycznia 2019 10:38

FiddlerOnTheRoof
0
Wpisów: 29
Wysłane: 24 stycznia 2019 10:52:30
maciej_61 napisał(a):
Joker napisał(a):

Tiaaaa. Można. Ale mnie akurat chodzi o utopioną bezpowrotnie forsę. To czy ktoś będzie siedział czy nie - szczerze - mało mnie to interesuje. Choć oczywiście sprawiedliwości powinno się stać zadość. Ale to forsy mi nie zwróci. Tym bardziej że ewentualny proces będzie trwał lata. A w moim wieku - nie dożyję.

Dzień dobry!

Panie Macieju... nie wiem jakie miał Pan doświadczenie ale nigdy ani mi osobiście, ani nikomu z mojego otoczenia nie udało się czegokolwiek odzyskać jeśli złodziej nie miał, teatralnie to ujmując, przystawionego pistoletu do głowy.

Jeszcze taka mała uwaga do aktualnej wersji układu. Najpierw "benczmark". Kruk ma obecnie notowanych obligacji na kwotę 1066mln pln (dane z catalyst.gov) i płaci za nie 4,8% - średnia ważona wielkością emisji. No i będzie musiał te obligacje wykupić ale patrząc na GBK to jest to bardzo naiwna strategia ze strony Kruka gdyż...

GBK w 10 lat licząc od Q1 2018 spłaci 25%. Patrząc na to nieco inaczej GBK będzie średnio płacił 2,5% za swój dług rocznie po czym dług zniknie (stąd moja uwaga o naiwności ze strony konkurencji - albo jeszcze inaczej: KK być może mówił prawdę o unikatowym i innowacyjnym modelu biznesowym).

Wariant inwestorski zakładał szybką wypłatę co miało jeszcze jakiś sens: spółka sprzedaje ZCP i w sumie upada/ jest likwidowana bo czym miałaby się zajmować, jakaś kasa trafia szybko do wierzycieli i gasimy światło.

Tymczasem mamy spółkę która w zasadzie mogłaby świetnie funkcjonować bo ma zasadniczo darmowy kapitał...

Okradziona
0
Wysłane: 24 stycznia 2019 10:57:58
Fidler, mam taką samą opinię: spółka mogłaby funkcjonować: od pomocy publicznej dostać kasę i kupić kolejne portfele i spłacić nas nas na 100%! ALE , jak napisał ktoś powyżej -dopóki złodziej nie ma pistoletu przestawionego do głowy nie odda nic! Poza tym- te stres testy kolejny temat owiany tajemnicą! Zarząd nie zajmuje się rozwojem spółki, ale kombinuje jak opchnąc portfele!

maciej_61
0
Wysłane: 24 stycznia 2019 11:02:09
Cytat:
Panie Macieju... nie wiem jakie miał Pan doświadczenie ale nigdy ani mi osobiście, ani nikomu z mojego otoczenia nie udało się czegokolwiek odzyskać jeśli złodziej nie miał, teatralnie to ujmując, przystawionego pistoletu do głowy.

Zgadza się. Janosik nie łupił biednych bo po co? Pieniądze są w IB. Póki co. I to jest cel.

Okradziona
0
Wysłane: 24 stycznia 2019 11:02:10
I od jakiego notariusza wziąć wypis na obligi 777? Jak mam się dowiedzieć, do którego konkretnie mam się udać?

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 24 stycznia 2019 11:45:26
zalezy jaka seria ale najprawdopodobniej bedzie to Lubienska Figurska w warszawie
jak ich docisniesz wysla za darmo poczta

cbie1
0
Wpisów: 103
Wysłane: 24 stycznia 2019 12:01:19
kto niechce konwersji niech nie bierze namacili w glowach ze jak cos wezma to juz nie beda sie mogli od posrednikow niczego wystarczy ze wezmie czesc tych co chce .praktycznie my tez nie chcemy konwersji Abris jako wlasciciel niech wraca kase za obligacje i po sprawie bedzie sobie zadzil dalej bez problemow.Ale oni wymyslili wariant zeby nie oddac ani kasy ani wladzy niczego po prostu umorzyc im ze 3 miliardy i zostawic wladze zeby dalej krecili te swoje lody.Jakby te pakiety przesunac do Kruka to od jutra by byly zyski ale ta banda matolow robi wszystko zeby zyskow nie bylo.A jak RW TAK SIE obawia ze mala grupa moze przejac wladze t o niech tez wezmie akcje i po klopocie beda mieli duzo wiecej . 9 miesiecy szykuja uklad i w ostatniej godzinie mowia ze UOKK moze miec watpliwosci a nie wiedza co UE na to jak wyjdzie ze z UOKK nie ma problemu to beda mieli watpliwosci co na to papiez Franciszek i oni by mieli zrobic zyski czy cos zwrocic kpiny tylko zabezpieczonym dadza bo by im zabrali te pakiety

Okradziona
0
Wysłane: 24 stycznia 2019 12:10:58
Wszyscy mamy podobne obserwacje- okradli nas i niech oddajà kasę. Nie oddają kasy-niech oddają spółkę!!! Ale co mamy zrobić, żeby do tego doprowadzić?

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 24 stycznia 2019 12:20:31
teraz bedzie to juz bardzo trudne ale walczymy, probujemy...
w zasadzie powinnismy sie przykuc do tych biurek we wtorek, wezwac tvn i powiedziec ze nie wyjdziemy dopoki nadzorca nie zlozy propozycji z konwersja, jak to mialo byc do pon wieczor. chyba tylko to moglo nas uratowac...

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 24 stycznia 2019 12:23:23
bukos4 napisał(a):
zalezy jaka seria ale najprawdopodobniej bedzie to Lubienska Figurska w warszawie
jak ich docisniesz wysla za darmo poczta
WSZYSTKIE wnoski o nadanie kaluzuli wykonalności do aktów notarialnych są ODRZUCANE przez sąd we Wrocławiu -Krzyki.Jeden referendarz ,który to obsługuje odrzuca wszystko na pniu.Przyczyny irracjonalne.Metoda kopiuj wklej.mafia tam też dotarła.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

386 387 388 389 390

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,513 sek.

qtmoxwxw
nglvemwn
wcrkufzx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 094,31 zł +385,47% 97 094,31 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ozgusmvh
atznnxip
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat