Od rana buzia się szeroko uśmiecha, gdy czyta się te wszystkie recenzje.
Przypuszczam, że jutro na premierowym zwiastunie znajdą się podsumowania z najważniejszych portali.
Od początku wierzyłem w duży potencjał tego tytułu. Niech tylko będzie to dopracowany produkt, aby nie popsuć pierwszego efektu na Steam, a będzie bardzo dobrze.
Szkoda tylko, że nie dowieźli jednoczesnej premiery z konsolami.
Jutrzejsza premiera będzie miała ciekawych konkurentów w postaci odświeżanych kotletów, ale za to legendarnych - Final Fantasy VIII i Spyro Reignited Trilogy. Oba już w tej chwili cieszą się większym zainteresowaniem (rozpoznawalność i nostalgia robią swoje), więc to trochę nie jest tak, że termin ten stanowił całkowite "bezkrólewie".
FP Season pass po blisko tygodniu powoli opuszcza pierwszą stronę bestów, ale przypuszczam, że kolejne, dużo bardziej zaawansowane DLC dadzą mu drugie i trzecie życie. Później pewnie jeszcze jeden sezon pociągną, a i ukażą się wersje kompletne. Spokojnie 2-3 lata dobre monetyzacji przed tą grą.
FilipBonn napisał(a):Takich ocen w zasadzie można było się spodziewać, biorąc pod uwagę wcześniejsze pozytywne opinie z pokazów, tak samo jak wszyscy spodziewają się że gra sprzeda się conajmniej dobrze.
Moje pytanie: Czy to wszystko nie jest już w cenie?
Jakiś tam sukces z pewnością jest w cenie, a przynajmniej nie grozi nam efekt "Blair Witch". Oczywiście większy sukces CoM, to doskonała wiadomość, bo ugruntuje pozycje 11bit jako wydawcy. Istnieje duża szansa wzmocnienia fundamentów, a to już może mieć pewien wpływ na cenę, choć na ten moment niewielki. Jeśli za jakieś pół roku zaczniemy z tego poziomu drogę pod P8, to mi to w zupełności wystarczy.