lelo-pakero napisał(a):@kholat
Nie ma co się oglądać na TKO SI, bo każdy trzeźwo myślący inwestor wie, że ta wycena jest najdelikatniej mówiąc absurdalna do n-tej potęgi. Nie wiem czy cena z debiutu Pyramid okaże się super okazją inwestycyjną w krótkim terminie, ale na pewno była zachęcająca do podjęcia ryzyka, biorąc pod uwagę dane, którymi wszyscy dysponujemy, na temat ich nadchodzących produkcji.
też tak uważam
Dlaczego Pyramid?
- wishlista,
- obydwa flagowe produkty podobają mi się oryginalnością pomysłu i wykonania, a inwestuję tylko w spółki których produkty mi się podobają,
- dywersyfikacja biznesu, obok dwóch flagowych gier, mniejszymi produktami
- temat przewodni gry Occupy Mars
- aktualna kapitalizacja
ta gra jest już skazana na sukces, nie wiem jaka będzie skala tego sukcesu, ale jeśli Marsowi uda sie przebić do klimatów mainstreamowych w mediach na świecie (Youtube, Twitch, ale nawet telewizje, czy też wystarczy że taki Musk wspomni o grze na twitterze), a jest to całkiem prawdopobne, to tu bedą dosłownie cuda. Mars to jeden z najbardziej nośnych tematów jakie tylko mogą być. SpaceX, Elon Musk i jego obsesja na punkcie szybkiej kolonizacji Marsa (uwielbiam gościa, ale nie inwestuję w Teslę), to się wbiło do strumienia świadomości masowych odbiorców. Jest ciekawe, kreatywne, działa na wyobraźnię. Gra po prostu idealnie "wpada" w ten strumień zainteresowania Marsem.
no i start notowań z kapitalizacją niewiele ponad 100 mln (spokojnie za 90 zł można było kupić akcje) uważam za naprawdę okazję inwestycyjną na rynku wtórnym, zresztą nawet obecną kapitalizację wciąż uważam za atrakcyjną.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD