jqalaeer
Advertisement
PARTNER SERWISU
qjdkvkun
49 50 51 52 53

Postulaty Użytkowników

annadw
PREMIUM
9
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 70
Wysłane: 11 czerwca 2020 01:31:51
Dobry wieczór,

Czy byłaby opcja zaktualizowania obrazków w całej części forum dotyczącym patternów świecowych i cenowych. Można się domyślać po opisie jak dany pattern ma wyglądać, albo googlować go, ale szkoda tych postów :(

green1
PREMIUM
2
Wpisów: 95
Wysłane: 14 czerwca 2020 21:16:10
Dziekuje bardzo za odpowiedz, mam jeszcze pytanie i propozycje.

Pytanie dotyczy raportowanych w newsletterze Goracych wzrostow. W piatkowym popoludniowym newsletterze nie ma wsrod tych wzrostow ZPUE, ktoro zaliczylo 3-ci najwiekszy wzrost na sesji, a wzrostowi kursu towarzyszyl znaczny wzrost obrotow (najwieksze od okolo 1.5 roku), kurs osiagnal poziomy nie widziane od 2.5 roku. Czy taki wzrost nie powinien byc uznany za "Goracy wzrost"?

Na stronie z danymi szczegolowymi danej spolki warto by bylo umiescic informacje o rynku notowan spolki (Rynek glowny/New connect) trybie notowan (ciagle/jednolite 1fix/jednolite 2fix) i ewentualnej kwalifikacji spolki przez GPW do kategorii podwyzszonego ryzyka (Lista alertow/Strefa obnizonej plynnosci/inne-jezeli sa).

Lukasz Konopko
42
Grupa: Bus Driver, Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 679
Wysłane: 15 czerwca 2020 11:51:09
Dzień dobry
Bartosz napisał(a):
To ja przypomnę się w temacie:
- aby w skanerze fundamentalnym pojawił się CAGR 3Y/5Y
- drugi pomysł to dodanie przychodów w interwale rocznym w zakładce: Historyczne wyniki Y

Co Wy na to?

Mamy to na liście, ale potrzebujemy trochę czasu. Dużo dzieje się na rynku i u nas też.

annadw napisał(a):
Dobry wieczór,

Czy byłaby opcja zaktualizowania obrazków w całej części forum dotyczącym patternów świecowych i cenowych. Można się domyślać po opisie jak dany pattern ma wyglądać, albo googlować go, ale szkoda tych postów :(

Postaramy się je odtworzyć.

green1 napisał(a):

Pytanie dotyczy raportowanych w newsletterze Goracych wzrostow. W piatkowym popoludniowym newsletterze nie ma wsrod tych wzrostow ZPUE, ktoro zaliczylo 3-ci najwiekszy wzrost na sesji, a wzrostowi kursu towarzyszyl znaczny wzrost obrotow (najwieksze od okolo 1.5 roku), kurs osiagnal poziomy nie widziane od 2.5 roku. Czy taki wzrost nie powinien byc uznany za "Goracy wzrost"?

Na stronie z danymi szczegolowymi danej spolki warto by bylo umiescic informacje o rynku notowan spolki (Rynek glowny/New connect) trybie notowan (ciagle/jednolite 1fix/jednolite 2fix) i ewentualnej kwalifikacji spolki przez GPW do kategorii podwyzszonego ryzyka (Lista alertow/Strefa obnizonej plynnosci/inne-jezeli sa).

ZPUE nie spełnia naszych wymagań dotyczących płynności. W ciągu ostatnich 20 sesji na akcjach zawierano średnio 47 transakcji na ok. 1000 akcji spółki, co przekładało się na 195 tys. zł obrotu. A to są już dane uwzględniające tę gorącą sesję.

Informację o rynku dodamy.

green1
PREMIUM
2
Wysłane: 2 lipca 2020 16:52:14
Dziekuje za odpowiedz, mam pare kolejnych uwag.

Chyba cos jest zle z niektorymi wycenami. Np dla KDM SHIPPNG w sekcji ze wskaznikami EV/Przychody jest ujemne (najnizsza, srednia i najwyzsza wartosc w sektorze sa dodatnie) a w sekcji "wycena" wycena wychodzi dodatnia (podobnie dla EV/EBIT i EV/EBITDA).

Dla PULAWY i kilku innych spolek na stronie z danymi szczegolowymi danej spolki w sekcji "Wycena" nadal widnieje, ze wyceny mieszane metoda szwajcarska i berlinska sa niemozliwe, podczas gdy wszystkie pozostale wyceny sa wyliczone - rowniez dochodowe i majatkowe - czy tak ma byc?

W pliku CSV generowanym po nacisnieciu "Pobierz pełną tabelę CSV" (na stronie "Wyceny spolek") brakuje wyceny wg EV/EBITDA (wszystkie pozostale wyceny pokazywane dla spolek w sekcji "Wycena" sa).

green1
PREMIUM
2
Wysłane: 12 lipca 2020 18:54:01
Jeszcze jedna propozycja: wiele razy brakowalo mi wyliczania C/Z przez StockWatch. Musialem siegac do innych zrodel by sprawdzic jego wartosc. Proponuje dodac C/Z i jako raportowany wskaznik i jako podstawe do jednej z wycen mnoznikowych. W koncu C/Z i C/WK to 2 najpowszechniej znane wskazniki (co prawda jest juz zblizony do niego C/ZO ale przeciez moga byc wyliczane oba - podobnie jak sa EV/EBIT i EV/EBITDA).

green1
PREMIUM
2
Wysłane: 13 lipca 2020 08:43:44
I jeszcze jedna (mam nadzieje ze mnie nie zbanujecie za nadaktywnosc tutaj;)
Wlasnie dostalem newsletter poranny - w newsletterze popoludniowym na koniec tygodnia i w porannym w poniedzialek warto by dodac tygodniowe zmiany kursow (sa podawane dzienne). Moze rowniez podawac nie tylko ostatnie informacje dotyczace danej spolki ale tez z calego tygodnia?

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 13 lipca 2020 10:19:07
Dziękuję za wszystkie uwagi. Nikt tu nie będzie banował za pomysły :)

Elemis
86
Wpisów: 334
Wysłane: 27 lipca 2020 10:55:17
Witam,

Bardzo podoba mi się zakładka gaming i multum przydatnych skanerów w formie tabelki. Czy można by było dodać do nich więcej interwałów czasowych? Na ten moment mamy tylko ujęcie roczne.

Jeśli sprawiłoby to, że tabelka stałaby się nieczytelna - można by było wprowadzić oddzielną tylko ze stopami zwrotu w kilku okresach. Prosiłbym również o odświeżenie listy spółek salute

Pozdrawiam 

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 27 lipca 2020 11:29:22
Dzień dobry
Planuję dalszą rozbudowę stron sektorów. Uwzględnię również te uwagi.

Listę spółek pobieramy od GPW. Jakiej spółki brakuje?
Pozdrawiam

Elemis
86
Wysłane: 27 lipca 2020 12:12:22
Dziękuję za szybką odpowiedź

Nie analizowałem całej listy, ale pobieżny rzut oka już pokazuje, że naszej wczorajszej grzanki Gaming Factory jeszcze na niej nie ma. Jej sąsiadki od literki: Games Operators także.

Pozdrawiam

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 28 lipca 2020 20:38:27
Z aktualizacją listy przez GPW bywa różnie. Obie spółki trafiły już na stronę sektora.
Pozdrowienia

green1
PREMIUM
2
Wysłane: 23 sierpnia 2020 22:50:04
Dziekuje bardzo za wprowadzenie zapisywania dat uzytych danych finansowych do plikow generowanych ze stron rankingu wycen i skanera fundamentalnego. Przy okazji przypomne swoja prosbe prosbe aby zapisywac do plikow rowniez EV/EBITDA i wycene wg niego (co jest wyliczane na podstronach ze wskaznikami i wycena danej spolki, ale w pliku juz nie laduje) i o wyznaczanie C/Z. Brak C/Z zmusza do siegania do innych serwisow, siegajac zauwazylem, ze czesc z nich stosuje odmienne wyliczenie EV/EBITDA (prawdopodobnie do wzoru na EV zamiast wartosci dlugu brane sa zobowiazania). Moze warto dodac takie alternatywne EV/EBITDA (skoro jest popularne) albo jakies jeszcze inne inne wskazniki (spotyka sie rowniez C/WK Grahama)? To tylko propozycja pod rozwage, ze swojej strony nie odczuwam braku dodatkowych wskaznikow (za wyjatkiem C/Z).

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 26 sierpnia 2020 12:57:21
Kroczący C/Z jest widoczny w prawej kolumnie w sekcji "WSKAŹNIKI FINANSOWE". Dodamy również w innych miejscach.
Poprawimy też generowanie plików z wyceną wg. EV/EBITDA.

Pozdrawiam

kojo
42
Wpisów: 227
Wysłane: 31 sierpnia 2020 14:12:05
Panowie,
nie zauważyłem, że kupując półroczną subskrypcję Premium, drugie pół roku gratis.
No i kupiłem roczną - czy też mogę liczyć na pół roku w gratisie? :) Dancing

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 31 sierpnia 2020 14:36:20
Rozumiem, ale różnica w cenie miesiąca będzie już sporo niższa niż w aktualnej promocji. Przedłużę o 3 miesiące ;)
Pozdrowienia

kojo
42
Wpisów: 227
Wysłane: 31 sierpnia 2020 14:48:35
hello1 Super, dziękuję bardzo ;) Dancing
Pozdrowienia!
Adrian

Elemis
86
Wysłane: 10 września 2020 17:18:34
Witam,

W wielu wątkach przewija sie temat mocno wątpliwego zachowania zarządu SimFabric względem blogera Bycze Gierki. Bardzo podoba mi się to, że portal StockWatch zaoferował mu swoją pomoc - także prawnąthumbright . Ponieważ jednak formalny wątek o tej sprawie na forum nie powstał, a ja nie mam ochoty uczestniczyć w życiu wątku SimFabricSpeak to the hand i jedyne co mogę zaoferować tej spółce to ( nie życzliwa ) obojętność - prosiłbym, żeby redakcja informowała o przebiegu sprawy z jej perspektywy tutaj. Chciałbym wiedzieć, czy i ewentualnie jak sytuacja się rozwija. Z przyjemnością uczestniczyłbym też w hipotetycznej " zrzutce " na prawnika - gdyby SimFabric zdecydował się wystąpić na drogę prawną.

Pozdrawiam

sasky
PREMIUM
49
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 2 767
Wysłane: 10 września 2020 17:45:31
@Elemis

celowo nie rozpisujemy się na wątku spółki, bo jak pewnie się domyślasz jest bacznie obserwowany przez zarząd. Dwa, że nie chcemy zaogniać sytuacji.
W imieniu blogera (oczywiście za jego zgodą) zaproponowaliśmy spółce wyjście z patowej sytuacji, że za naszym pośrednictwem przekażą treść oświadczenia, w którym odniosą się do "szeregu nieprawdziwych informacji". W zamian spółka miała dać blogerowi spokój, czyli zaprzestać wysyłania gróźb "kroków prawnych" i zarzucić próby ustalenia jego tożsamości.
Niestety, spółki nie interesuje merytoryczna dyskusja ani prostowanie czegokolwiek. Chcą tylko poznać tożsamość blogera. Wiadomo czym to pachnie...
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 16 września 2020 00:01:05
Wprowadziliście serduszka jako uznanie dla użytkownika co powinno podkreślać jego jakość/renome i wkład w SW forum. Czy zastanawialiście żeby wprowadzić coś przeciwstawnego - złamane/zepsute serducho? Liczba ostrzeżeń, który kończyłby się banem okresowym/wiecznym konta? Merytorycznie, jak i jakościowo jesteście Top1 w Polsce, przez co coraz więcej krzykaczy tutaj wita. Przez "głupie" wpisy na poziomie bankiera różnych użytkowników, powstaje niepotrzebna emocjonalna wymiana postów.
Edytowany: 16 września 2020 00:02

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 16 września 2020 10:19:23
Dzień dobry
Dziękuję za opinię. Przy każdym wpisie dostępny jest przycisk "Zgłoś do moderatora". Zachęcam do korzystania. Ułatwi to naszym moderatorom pracę. Będziemy analizować wpisy użytkownika i podejmować decyzje o ostrzeżeniu lub banie.
Pozdrowienia

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

49 50 51 52 53

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,235 sek.

muyeznvz
aqnqikpl
ctdhkhgz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ustghvkk
eekjrorm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat