Ja co do kwietnia nie mam pewności. Nie wykluczam, że obydwa mogą być w maju na początku i końcu. Tak czy inaczej wiosną będzie dosyć gorąca na 11bit.
Warto chyba jeszcze przypomnieć, że z wypowiedzi spółki wynika, że wiosną (pewnie na konferencji) powinniśmy poznać także inne informacje o dalszych działaniach i planach spółki co do dalszych czyli kolejnych projektów.
Pytanie czy ogłoszą nowe projekty dla wydawnictwa czy powiedzą coś o kolejnych własnych projektach czyli P11 itd.
Chyba warto przypomnieć niektórym, że 11bit jest tuż przed całym dużym cyklem premier które mogą mieć ciężar gatunkowy porównywalny do CP.
Pod względem przychodów może jeszcze nie ale w skali spółki to powinien być dynamit.
W okresie spodziewanych premier 2023-2026 powinno się ukazać co najmniej 7 gier z których każda powinna być większa od Frostpunka.
Jak to się przełoży na przychody i zyski na razie trudno dokładniej ocenić. Jednak przychody w latach 2023-2026 z pewnością będą wielokrotnie wyższe niż w okresie 2018-2022 czyli po premierach FP, CoM i Moonlightera do dziś o ile to aktualnie można tylko gdybać.
Podsumowując te premiery będą dla 11bit większym lewarem niż CP dla CDR. Mam nadzieję, że tak samo będzie z jakością gier i 11bit utrzyma poziom jakościowy względem CDR.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)