Na czacie nie powiedziano za wiele - sam jestem dość rozczarowany. Choć można wyłuskać kilka info mających znaczenie. Są pewne sprzeczności co do DLC. Jednak poznaliśmy poziom inwestycji - co prawda nie jest zaskoczeniem. kilka mln co można szacować udziałem spółki w projekcie w okolicy 50:50. Jakieś 35-40% w kosztach produkcji a reszta to marketing i inne wsparcie wydawnicze.
Mnie zaskoczyła sugestia o zmianie oczekiwań z 0, mln na powyżej 1,4mln kopii. Nie wiem skąd taka zmiana oczekiwań - być może to jakieś "chciejstwo" a drobnym akcjonariacie.
Przyznam, że taka sprzedaż byłaby wielkim sukcesem - być może mają do tego jakieś analizy - choć to na razie zbyt duże oczekiwania ale kto wie.
Tak czy inaczej gra chyba nie będzie koniem pociągowym 11bit choć nigdy nie można wykluczyć.
Ja liczę, że projekty własne i Vitriol dadzą lepsze przychody ale ziarnko do ziarnka ...
Przed poznaniem gameplaya nigdy nie można zakładać sukcesu. Z CP także rok przed premierą już deklasowano GTA5 .... i co wyszło ?
Osobiście spodziewam się, że wymienione wcześniej wydarzenia zrobią dużo większe wrażenie na inwestorach niż ten czat.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)